Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vücut geliştirme #5


AthleT

Öne çıkan mesajlar

karatan said:

pazartesi çarşamba ve cuma gidiyordum ama cumayı atladım birazdan gideceğim salona.

her gün farklı kas grubuna odaklanıyoruz. ama iş her zaman kollarda bitiyor en çok da kollarım ağrıyor.

alkol işi çok ender bende hatta iki aydır içmiyorum diyebilirim. ama şu yeme olayı çok fena yememek kolay da yemek çok zor geliyor bana. sabah sabah 4 yumurta yiyemem mesela.

toz için şu iyi midir mesela:
https://www.besinmarket.com.tr/optimum-gold-standard-whey-2270-gr


Myprotein diye bir marka var, ON'dan daha ucuz. İkisi de içerik olarak aynı. Protein tozu yanında creatin de alabilirsin ama ne kadar gerekli tartışılır.

Beslenme bayağı önemli bu arada, bir şekilde alıştır kendini düzgün yemeye. Düzgün yemek dediğim de makro/mikro kasmak falan değil bu arada. Cips, çikolata yeme. Beyaz ekmek yeme (hatta ekmek yeme). Bulgura, tavuğa, bakliyatlara falan yönel. Su hariç ve günde 1-2 fincanı geçmemek üzere kahve hariç bir şey içme gg. Proteini de günlük protein tüketimini göz kararı hesaplayıp yediklerinden alamadığın kısmı tamamlayacak şekilde kullanırsın. 30gr eksiğin kalıyorsa 30gr içersin, 60 kalıyorsa 60.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam çikolata ve cips yeme demişsin de ben zaten bir 72 boyunda 65 kg ağırlığındayım iştahını keser de yemek yemem diye mi yeme diyorsunuz . Bu arada hocam bana protein dozu yerine ga ner kullanmamı söyledi
Bir de ekmeği çok yemiyorum ama merak ediyorum ekmeğin bana ne zararı olabilir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gainer supplement'ların en gereksizi olabilir.

Cips çikolatadan kastım junk food. Boşa kalori ve sağlıksız. Madem zayıfsın, aldığın kiloyu sağlıklı almaya, beslenme düzenini zayıfken doğru oturtmaya bak. Normal yeme alışkanlığın nasıl bilmiyorum ama ben üniversitede 1.91'e 72kg falandım. Çöplük gibi besleniyordum, kilo alamıyordum. Belli bir yaştan sonra içtiğim su bile kilo yapmaya başladı. O dönem düzgün beslenmeye alışsaydım, bugün çektiğim sıkıntıların çoğunu çekmezdim.

Ekmek de hem daha fazla yemeni engeller hem de özellikle beyaz ekmeğin herhangi faydalı bir yanı yok. Yemekleri ekmeksiz yersen otomatik olarak daha fazla yiyeceksin.

Yumurtaları da haşlamaya falan kasacağına omlet yap, çırpılmış yumurta yap, sahanda yap, menemen yap. O zaman 4 değil 10 tane de yersin günde :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben çok kullandım gainer. bu aşırı kaslılar hardgainer halinden anlamaz. ben neler denedim. hammadeler.com mu ne vardı oradan direk gainer hammaddesi şeker falan getirttim. gainerı protein tozuyla muzlarla fln kendim yaptım bilmemne. hiçbiri o performansı vermedi. uğraştığıma falan değmedi. sonra 100 tl fazla bastım parayı gittim gainer aldım. düzene de oturttum. hayvan gibi kilo aldım.

eğer ki ayıracak paran varsa al gainerı geç. kafana bak rahatına bak. güzel marka al. gereksiz diyenler hayatında gainera ihtiyaç duymamış şanslı genetikle dünyaya gelmiş mezolar.

AL->GEÇ.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bak koskoca jagere karşı geliyorum. çünkü adam alma diyor ama sonra kendin yap iç diyor. o kaloriyi falan almadan vücut yapamıcaksın o bünyeyle çünkü. en kolay yolu gainer. bas geç paran varsa. bana da dediler aynılarını zamanında. olmadı işte uğraşmaya değmez.

çok çok aşırı şey farketti düzenli gainera geçince.

jager badi konusunda ne kadar deneyimliyse, zayıf, kassız, güçsüz olma ve bu durumdan psikolojik ve fiziksel acı çekme konusunda ondan 20 kat falan deneyimliyim.

zayıf adamın motivasyona herşeyden çok ihtiyacı var. 2 kutu gainer aldı diye de batmaz. o kendi yapacağı şeyler fln olmayacak. biliyorum. denedim. bas parayı al gainerını. iç geç.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar hepiniz haklısınız. haksız değilsiniz ama kolay bişey gainer. o düzeni, oranı yakalamak öyle milkşeyk iç geç derkenki kadar kolay olmuyor. üstelik milkşeyk içerek o kaloriyi almaya çalışırsan gainerdan pahalıya geliyor. bakmadım önceki postlara yeni falan başladıysa uğraştırmayın insanları.

alsın 2-3 kutu biraz toparlasın götü sonra zaten başka yerlere yürüyecek.


bu topiğin 2 numaları versiyonunda falan orçun aynılarını yazdı 10 sene önce bana. olmuyor işte gainer tadı rahatlığı ve ayarını tutturamıyorsun.

aynı şeyin bu arkadaşın da başına gelmesine izin vermicem. rahat bırakın hardgainerı pis şişman ve kaslılar. adamın parası size mi dert oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

antreman için scrawny to brawny diye bi kıtabı uygulamıştım bu arada zamanında. ne kadar doğru bi kitap bilmiyorum o konuda ahkam kesmiyorum ama ben sonuç aldım.

ama çok çok çok çok zor.
kitaptaki beslenme çok çok zor. antremanlar pro hocasız yapılacak antremanlar değil falan. yine de ne yapman gerektiğini bir zayıf olarak dünyadaki bütün diğer insanlardan farklı olarak nasıl çalışman gerektiğini nasıl yemen kendine nasıl davranman gerektiğini anlamanı sağlar. öneririm torrentte var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

karatan said:

arkadaşlar salona başladım ayın 5'inde. 15 gün kardiyo gittik. şimdi ağırlıklara başladık ama gelin görün ki bu ağrılar beni mahvedecek. günlük hayatımın içine etti. hiçbir yerimi kaldıramıyorum. nasıl geçireceğim bu ağrıları bilen var mı acaba? elimden geldiğince de çalışma sonrası esneme vs yapıyorum. ama olmuyor yani.
bir de hangi protein tozunu alayım karar veremedim. f/p olarak satışı olan bir ürün varsa tavsiyelendirin beni lütfen. toz işine girmek durumundayım bu arada çünkü zayıfım ve yeme içme alışkanlıklarım çok kötü. asla düzenli yiyemiyorum ve yeterli beslenemiyorum.
aminoasit gerekli mi bu arada?


idman sonu esneme germe yapıyor musun kardeşim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi emek işi bu spor tüm sporlar gibi kendi shakeini hazırlasa büssürü micro nutrition da alcak şeker bombası gömüp insülin direncini de bozmayacak shake yapmaya üşenen adam zaten hardgainersa gainerla bile muhtelemen sıkılıp eski kilosuna dönücek
herkesin kendi seçimi tabi daha kolay ve efektif geliyosa kullanın tabi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Ramses II esneme için şu göğüse ağırlık çekme aleti ile biraz kollarıma asıldım. Sonra sırtıma çubuk alarak sağa sola döndüm biraz. Çok da fark etti diyemem.

Gaineri ne yapsam bilemedim. Yalnız şöyle de bir durum var 38 yaşındayım ve 66 kilo 172 boy. Böyle kontrolsüz kilo alıp da başıma dert etmek de istemem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...