Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vücut geliştirme #5


AthleT

Öne çıkan mesajlar

1 saat önce, Mal dedi ki:

burdaki tartışmanın sebebi tok karnına spor yapılınca yağ yakılır mı yakılmaz mı değil ki. o deneylerde önemli olan noktaları öğrenmek istedim bilimsel ingilizcem yetersiz olduğu için. sadece ingilizcesi iyi olan birinden yada o linkleri koyandan konuyu aydınlatmasını rica ettim. sonra anlamsız bir şekilde banlanmam istendi forumdan.

sonrada ben düzgün bir konuşma ortamı olmayacağını anlayınca kendi bildiğimce bazı konularda uyardım meyveli yulaf lapasıyla sucuklu yumurtanın aynı olmayacağı yada kişisel sağlık durumunuzu göz önüne almanız gerektiği gibi konularda. yani deney sonuçlarına kanmamalarını söyledim.

"hareketlerde çok tekrar yapabiliyorsan kasları belirginleştirir (pörtletir), 10 ve altı tekrar yapabiliyorsan hacim kazandırır." dediğinde "arkadaşı bölümden banlayabilir miyiz dsfs" demiştim ve bu bi şakaydı. bugün de ona gönderme yaptım. sen bütün sayfada ban kelimesine takıldıysan onun için ben özür dilerim. bu tarz temelsiz önermeleri "bu işin abcsi, vücut geliştirmenin temeli" diye buraya olağanüstü bir güvenle(özgüven demedim) yazıyorsun benim forumum olsa ben banlarım, insanların iyiliği için. öyle olmadığı için boyuna wot döşeyip seni ikna etmemiz lazım ki insanlar misinformation zehirlenmesi geçirmesin. bi yandan da aman tartışma kişisel boyuta taşınmasın diye elimden geldiğince çaba gösteriyorum ama beceremiyorum demek ki

tartışmanın sebebi şu aşağıdaki paragraf bu arada. senin öğrenme isteğine ket vurmamız değil

 

7 saat önce, Mal dedi ki:

biimsel araştırmanın lafına kanmayın. bi sabah 10 da kahvaltı edip öğlen 2 de spor yapın. birde aynı sporu sabah yemek yerine kahve içip yapın, kendiniz karar verin.

bilgi almak için kaynak arıyorsanız youtube doğru adres değil. savaş cebeci mesela türkiyede en bilgili insanlardan ama oda magazinsel olaylara giriyor ister istemez, youtube da olunca işin goy goyu çok oluyor. en temiz ve net bilgiyi şu siteden alabilirsiniz.

https://www.kasvekuvvet.net

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e yeni yetme birinin kalıpları yıkıcam devrim yapıcam, yüzyıllardır yanlış bilineni ben düzelticem diye ortaya attığı şeye ouuuw çok yenilikçi tuttum ben bunu diye savunarak doğru bilgiye ihtiyacı olan insanları etkilediğin için seni ne yapıcaz? al dinle bak gayet deneyimli adam birebir benim 3 cümlede söylediğim şeyi 8.5 dakikada anlatıyor videoda.

Spoiler

 

Spoiler
Alıntı

ama şöyle de bir durum var; çok tekrar az kilo (yine kastaki güce tüketerek) ve az tekrar çok kilo arasındaki fark bu işin abc si. yine fiziksel özellikler, genetik, metabolizma, beslenme miktarı işin içine giriyor tabi ama bu sporu yaparken temel çıkış noktası bu.

boşuna izleme videoyu 8.5 dakikada benim iki cümlede özetlediğim şeyin birebir aynısını söylüyor.

Alıntı

tartışmanın sebebi şu aşağıdaki paragraf bu arada. senin öğrenme isteğine ket vurmamız değil

neyi yanlış görüyosun o paragrafta?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hangi kaynağın yanlış yada doğru olduğunu nasıl belirliyosun? bak ben sana gözlem yapma olanağı sunuyorum. youtube da kalistenistikçilerin vucuduna bak birde oldschool gym cilerin vucuduna bak gözlem yap. istiyosan tek tek bak bu chalistenicsçi çok tekrar yapmış vucudu böyle olmuş bak bu gym ci basmış ağırlığı böyle olmuş diye koyayım fotolar?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tam olarak da kaç tane mesajdır bu anlatılmaya çalışılıyor. Kaynak verilmemiş, fikrin neye dayandırıldığı açıklanmamış, kanıta dayalı bir çalışmaya atıf yapılmıyorsa veya hangi methodla çalışma yapıldığı belirtilmiyorsa o laflar anekdotal olmaktan öteye gidemezler. 

Tıpatıp ayni şeyi söylesen bile kaynak gösterip kanıta dayalı çalışmalarını ve bu çalışmaların metotlarını gösterdiğin anda argümanın temel kazanır, artık bir sonraki adimi konuşuyor oluruz.

Ha şu spesifik örneğe gelirsek, o iş senin tabirinle 3 cümlede açıkladığın 8,5 dakikalık hali kadar 2 boyutlu değil, az ağırlık/ çok ağırlık neye göre, kuvvet kolu ne kadar uzun/kısa, ROM ne kadar, tempo, rest, periyodizasyon, beslenmeye kadar giden bir çok değişken var. Farklı disiplinlerin elde ettiği sonuçları onlarca parametre varken değişken sadece 1-2 parametreye göre değerlendirmek de yanlış. Bunları konuşmak için adam fotoğrafı koyup yorum yapmaya gerek yok. 

Tamam akademisyen olmak zorunda değilsin, pekala istatistik v.b. bilmek zorunda değilsin ama doğru kaynak/yanlış kaynak kuramı da çok temel bir ayrım, kelley küp teoreminden bahsetmiyoruz sonuçta. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Mal dedi ki:

e yeni yetme birinin kalıpları yıkıcam devrim yapıcam, yüzyıllardır yanlış bilineni ben düzelticem diye ortaya attığı şeye ouuuw çok yenilikçi tuttum ben bunu diye savunarak doğru bilgiye ihtiyacı olan insanları etkilediğin için seni ne yapıcaz? al dinle bak gayet deneyimli adam birebir benim 3 cümlede söylediğim şeyi 8.5 dakikada anlatıyor videoda.

 

hmm kişisel. ben çekileyim burda sen kanıtı olmayan önermeleri yüzyıllardır bilinen doğrular olarak yazmaya devam et. durduramıyorum ben. bu forum da insanların bilgilenmesi için yararlı bi yer olmak zorunda değil ben çöpçüsü müyüm lan buranın

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne oldu ne var boldladığın yerde? şurda bana söylediğinin benim tarafımdan dile getiirilmiş zıt hali. iletişimde aynalama deniyor buna.

Alıntı

bu tarz temelsiz önermeleri "bu işin abcsi, vücut geliştirmenin temeli" diye buraya olağanüstü bir güvenle(özgüven demedim) yazıyorsun benim forumum olsa ben banlarım, insanların iyiliği için. öyle olmadığı için boyuna wot döşeyip seni ikna etmemiz lazım ki insanlar misinformation zehirlenmesi geçirmesin.

yeni yetmeyi sana demiyorum orda. kaynağı aldığın yere diyorum ki cidden bu söylediklerinin kaynağının yeni yetme youtubeculardan biri olduğunu düşünüyorum.

Mal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Mal dedi ki:

tabiki şaka öyle bişey olmıycağını biliyoruz 

o kendisi spor salonunda bir deney yapıp ordaki hayali durumlardan bahsediyor. bahsi geçen araştırmalardan sorduğum herhangi bir veri belirti yok.

Abi sen okudugunu da anlamiyorsun. Ilk kisimda sordugun sorularin nasil deneylendigini sistematik olarak anlattim. Ornekleyerek anlattigim sey de broscience'cilarin niye cogu zaman yanlisi dogru gibi savundugu ve savunduklarini nasil (yanlis bir sekilde) orneklerle destekleyebildikleriydi.

Bilimsel makale okumak zor bir sey, evet. Ama o makalelere karsi baska dusunceleri savunacaksan neyi neye karsi savundugunu bilmen gerekiyor. Okumaya calisip da anlayamadigin ya da direk okumadigin bir seyin karsisinda nasil duruyorsun merak ediyorum.

3 saat önce, Mal dedi ki:

corona var gidemezler hastaneye

metabolizması bozuk insan sindirim sistemi düzgün çalışmayan insan. bunun sonucunda ya çok yağlı yada çok kassız bir vucuda sahip oluyorlar. hastanede bir şey yapamıyorlar çünkü çözümü beslenme ve egzersiz. konu yağ yakma olduğu için araştırmanın muhattabı direk bu insanlar. bu deneydeki insanlar nasıl seçilmiş o yüzden merak ettim.

Yalnizca kendi yazdiklarim cercevesinde cevap veriyorum soruna. Arastirmacilarin ortalamayi inceledigini yazmistim. Senin sorun ozelinde metabolizmasi bozuk (artik ne demekse, ya da nasil tanimladilarsa) insanlarin yag yakmalarina (bu da bilimsel bir tabir degil ama neyse) ac veya tok egzersizin etkisinin arastirildigini var sayalim. Burada ac ile hic bir sey yememekten bahsediliyor olsun; tok ile de tibbi olarak belirli kistaslar cercevesinde belirlenmis bir ogunu yemis olmaktan. (Kontrollu deney yapilacagi zaman deneklerle ilgili her sey kontrol altinda tutulup kayda alinir, tansiyonu, kan degerleri, vs. ne geliyorsa aklina)

Her neyse bu iki gruba belirledikleri bir sure boyunca belirli bir antreman programi uygularlar (bunlarin hepsi gozlem altinda yapilir, oyle bunlari ye, git programi yap demezler yani), sonra da sonuclari kiyaslarlar.

Sonuc olarak metabolizmasi bozuk insanlarin yag yakma kabiliyetlerinin ac veya tok olarak antreman yapmaktan etkilenip etkilenmedigi ve eger gozlendiyse ne gibi anomalilerle karsilasildigi ortaya cikar. Ben biyolog ya da spor hekimi falan degilim. Sunlari anlatmak icin olmama da gerek yok, bilimsel arastirmanin temel ilkeleri arastirma alanindan bagimsiz olarak merak edilen olaylarin nasil arastirilacagini cok net bir sekilde ortaya koyar. Dedigim gibi bilimsel arastirma teknikleri ve istatistik/olasilik calisman yeterli olacak senin de kendi sorularini yanitlayabilmen icin.

Bir de bilimsel arastirmalar hic bir zaman elde ettikleri sonuclari "bu kesin boyle" diye sunmazlar. Cunku bilim insanlari o anki bilgi duzeyleriyle gozlemleyemedikleri, kontrol edemedikleri seyler oldugunu, peygamber olmadiklarini bilirler ve hadli davranirlar. Hatta cogu calismanin sonunda calismanin kisitlari diye bir yer olur ve orada yaptiklari calismanin nasil gelistirilebileceginden bahsederler.

Son olarak kimsenin sana bir sey soyledigi yok, sen savunduklarini surekli degistirerek, insanlar sorduklarina her cevap verdiginde ben onu sormadim sunu sordum diyerek, mevzuyu alakasiz yerlere tasiyarak ya da okudugunu anlamayarak, sıkıştığın noktada da magdur edebiyatina siginarak suyu bulandiriyorsun. Bunlarin hepsi de okudugunu anlamamandan ve bilmedigini kabullenememenden kaynaklaniyor. Ben ne tartistigimi bilmiyorum arkadas de kendine, bunu bize itiraf etmene de gerek yok. Sonra otur dogru kaynaklardan objektif olarak ogrenmeye calis merak ettigin seyleri. Objektif dememin nedeni ise muhtemelen senin savunduguna benzer ilk yaziya, videoya vs. atlayip basladigin noktaya donecek olman eger objektif olmak icin cabalamazsan.

Amacim sana saldirmak olsa bu kadar uzun uzadiya yazmazdim, forumda herhangi bir tartismayi kazanip kazanmamak ya da hic tanimadigim birisine gununu gostermek inan umrumda degil. Ote yandan hic tanimadigim bir insana tartismanin konusundan bagimsiz olarak iki gram katkida bulunabilirsem bu beni mutlu ediyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bak ilk iki cümleni okudum ve gerisini okumadım. çünkü ilk iki cümle esas senin hiç bişey anlamadığını gösteriyor.

Alıntı

Abi sen okudugunu da anlamiyorsun. Ilk kisimda sordugun sorularin nasil deneylendigini sistematik olarak anlattim.

ben filinin verdiği araştırmalarda deneklere ne yedirildiğini ve hangi kondisyonlarda denekler seçildiğini öğrenmek istiyorum. fen dersi bende aldım, biliyorum deney nasıl yapılır kontrol grubu nedir placebo gurubu nedir vesaire.

ve cidden okumadım ilk iki cümleden sonrasını. yazık zamanına emeğine zihnine.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok hayir ben ege fitness'i home-workout koydum, antipatik biri oldugunu da yazdim.

"o eski sporcu" dedigin tartismanin baslangici zaten, ilerlemedi de tartisma.

(ben zaten beslenmeden anlamam, yag da yakmaya calismiyorum 10 senedir 60-64kg'dayim)

sonra 2 tane daha kaynak koydum.

 

edit:

deadlift disinda lifting de yapmadim, argumanin komik geldi sadece ? 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o eski sporcu tam eminönü esnafı. adam videoya sanki tok karnına spor yapmak daha iyi sonucuna varacakmış, çok değişik bişey söyleyecekmiş gibi giriyor en sonunda herkesin bildiği doğruyu söylüyor. video sonuna kadar izlenmeden düzgün para kazanamıyolar çünkü. bütün videoları öyle laf kalabalığı hep.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işte adamın iyi olduğunu düşünmek için bütün kriterler var o yüzden bu kadar büyümüş kanalı. ve bunlar yapım şirketiyle hareket ediyor, onlar yaptırıyor planlıyor bu tip şeyleri. tv de rating için yapılanlar şimdi youtube da bu şekilde evrildi. yapım şirketiyle çalışanları direk dışlamak lazım youtube ruhuna aykırı adamlar. ege fitness 10 kat iyidir o adamdan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...