Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vücut geliştirme #5


AthleT

Öne çıkan mesajlar

Abi ben sana şöyle özetliyim, ben 2 sene önce 92 kilo civarına geldim. Diyete giriştim (dukan yaptım, mikrolara dikkat ederek) 3 - 4 ayda 12 kilo civarı verdim. 1 sene kadar 80 82 bandında devam ettim, sonra bel fıtığı olunca spor falan yapamaz hale geldim, 79 78 civarına indim.

Bünyeden bünyeye değişmekle birlikte, kalori alımına ve makrolarına dikkat edersen her türlü kilo veriyorsun, sonrasında önemli olan ise bir beslenme düzenini içselleştirmek. Sen kilo vermek için diyet yapıp, istediğin kiloya geldiğinde eski alışkanlıklarına dönersen, eski kilona da dönersin.

Kilo verirken ipe ipe hem kas hem yağ yakıyorsun bu arada, amaç kas yakımını minimize etmek bu süreçte. Onun için de çok vaktin ve hesap kitap yapma isteğin yoksa gidip bir diyetisyenle çalışmak ve hafif sporlar yapmak oldukça faydalı ve gerçek anlamda fark yaratıyor.

Bir de dipnot eklemek gerekirse; hamur işi yemeyip her yemekten bir porsiyon yersen, yiyeceğin şeylerin arkasındaki gıda bilgilerini okursan (sadece oku yani, bir şey hesaplamana gerek yok) ve günde yarım saat yürürsen kilo vermemen mümkün değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 05.07.2014 at 15:51, Rerore dedi ki:


1- sigara: kesinlikle en büyük düşmanınız. zaten dar olan göğüs kafesinizi ciğer kapasitenizi öldürerek daha da bitirmenin anlamı yok. ayrıca burada yazsam 100 sayfa tutabilecek enerji üretimi, kas yapımı, yağ yakımı, metabolizma hızı, kaslara glikoz taşınması, atp yıkımı, creatin kullanımına kadar her bokun verimini inanılmaz düşürdüğü için antrenman ve antrenman sonrası kas gelişiminizi yerle bir edecektir. sigara her gruptaki vücut geliştiricinin düşmanıdır fakat en çok ektomorfun düşmanıdır. zaten 1-0 yenik başladın bir de ordan darbe yeme.
 

Ben 17 kilo verdim ve bu süreçte sigarayı bıraktım. bildigim kadarı ile sigara metabolizmayı hızlandıran bir etken ama sigarayı bıraktıktan sonra daha hızlı ve düzenli kilo verdim. sanki bana tam tersiymiş yani sigara metabolizmayı yavaşlatıyormuş hissi dogurmuştu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

36 dakika önce, Dynun dedi ki:

selam,

spora başlayalı 40 gün oldu aşağı yönlü ancak 2 kilo inebildim. Sigarayı bırakalı ise tam 3 ay olmuş.
 elimde pek bir şey yok, motivasyonum düşüyor açıkçası. Bel çevresinde ahım şahım bir incelme yok ?

Diyetin ne alemde? Kilo veremiyorsan beslenmede yanlış yapıyorsundur muhakkak. Bir de kilo vermenden ziyade yaktığın yağ miktarı önemli, doğru diyet + sporla 2 kilo vermek bayağı farkettirir. Bel çevresi en son giden kısım, zayıf olup da love handle'ları olan bir sürü adam var (bkz. ben).

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk verdiğiniz genelde sıvı atımı oluyor zaten hardcore olmayan birey için 40 güne 2 kilo kabul edilebilir bir düşüş. Motivasyon öldürecek bir durum yok. Vücudu yıllardır alışık olduğu düzenden çıkarmak zaman ve özveri isteyen bir iş.

@feverfeverray gelsin konuşsun gerisini burada progressı en baba olan insanlardan bir tanesi kendisi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

metabolizmanın işleyişini değiştirip bırakcaksın 3-5 ay öyle devam edecek o. işleyişin değişmesinden kastım az karbonhidrat almaya başladıktan 3-4 gün sonra vucut yeni düzene alışıyor çok az karbonhidrat alıp gün içinde enerji ihtiyacını yağ yakarak karşılamaya. 3-4 günlük geçiş döneminde rahatsız hissediyorsun tabi ama alışıyor işte.

4-5 kere  100 kilolardan 70 lere sporsuz bir şekilde zayıflamış biri olarak olan hep buydu bana. bilinçli yada bilinçsiz iştahım kapanıp çok az yemeye başlayıp 5-6 ay öyle devam edince verdim hep. sporsuz sağlıksız tabi ama spor yaparkende olacak olan bu. bi kere değiştirip metabolizmanın işleyişini unutcaksın 5-6 ay zayıflama işini.  

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Şinciik şişici değil de zayıflamacı tayfaya bir sorum olacak.

Bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere Temmuz sonunda bir kaza geçirdim. Aylardır bisikletimden uzak kalmış durumdayım. Sol omzumdaki "donuk omuz sendromu" hala devam ediyor.

Hayatımda 2. kez kilo almaya başladığımı hissediyorum. 71'den 76'ya çıktım. (Boy 180) Evet 76 çok değil hatta ideal aralıkta ama spor yapamamaktan ötürü şiştiğimi hissediyorum.

Hazır boşanmışken bir de spor salonuna başlayayım diyorum ama omzumdan ötürü ne bok yiyeceğimi bilmiyorum. Aletleri alıp gerisini koyvermedikleri, bir sorunum olduğunda ilgilenebilecek salon önerisi olan var mı? (Avrupa yakasında)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupa yakası çok genel olmuş. Öncelikle eve yada işine yakın spor salonu mantığından git derim.Sonra üşenmeye başlayabilirsin.

Ağaoglunun MyClub bence o konuda sıkıntısız yakınında var ise. Macfit falan gitmek istersen de PT alırsın Myclup ile arada ki fiyat farkı PT ye verilebilir, sonuçta bir sakatlığın var. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 12.11.2019 at 14:03, Dynun dedi ki:

selam,

spora başlayalı 40 gün oldu aşağı yönlü ancak 2 kilo inebildim. Sigarayı bırakalı ise tam 3 ay olmuş.
elimde pek bir şey yok, motivasyonum düşüyor açıkçası. Bel çevresinde ahım şahım bir incelme yok ?

 

Kilo vermek lineer bir süreç değil ya. 2 hafta her gün ölçülüyosun, bi bakıyosun 200 gram aşağı 100 gram yukarı oynayıp durmuşsun. Tam meh diyecekken bi bakıyosun bi anda 1 kilo gitmiş. O yüzden bu tür durumlara çok takılmamak lazım.

Bunun dışında kalori saymak şart bence. Bakın kalori kısın falan demiyorum, sadece bi app indirip günlük kalori sayın. Zaten saymaya başlayınca otomatik olarak "lan bugün ne yemişim" ya da "ya şimdi bu gofret için 200 kalori almaya değer mi" diye bilincin otomatik kendini frenlemesi gerçekleşiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kilo vermeye kaç kiloyla başlandı, diyet ne içeriyor, sıvı tüketimi ne alemde vb.

40 günde 2 kilo biraz az çünkü mükemmel diyet ve antrenman programı mevcutsa. eğer yağ yoksa vücutta bilemiyorum; platoya girmek için de 40 gün erken gibi geldi kulağa. 

motivasyon kırılmamalı, ben 5 aydır diyet yapmıyorum her yerimden 1-2 cm büyümüşüm ve 4 kg almışım 5 ayda. 5 ayda bol bol karbonhidrat tükettim (1,5 senelik ketodan çıkan kızı karbonhidrata saldırması). canım çektiğinde de yedim ne istiyorsam, yemekle aram düzeldi. çikolata yedikten sonra ağlamıyorum artık, iyi geldi dinlenme.


şimdilerde plant based diet'a geçmeyi düşünüyorum, araştırma sürecindeyim. 

2 sene boyunca her ay en az 2 kilo veren biri olarak 5 aydır şişiyorum benim bile motivasyonum kırılmadı, yapmayın öyle şeyler. ? motivasyon da sadece başlangıç için önemli bu arada, bazı şeyler alışkanlık haline geldikten sonra motivasyonla bir alakası kalmıyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 25.11.2019 at 07:31, Rewendor dedi ki:

"ya şimdi bu gofret için 200 kalori almaya değer mi" diye bilincin otomatik kendini frenlemesi gerçekleşiyor.

gofret ne ya yiyor musunuz hakkaten oyle seyler arkadasim gofret alsa rehberden silerim, tereyagindan onun 10 kati kalori aliyorum orasi ayri kuymak VS ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ülker çikolatalı gofret veya Çokonat sevmeyen insanın çocukluğu tam olmamıştır, bi tarafı az pişmiştir ?

Ama evet, benim de yemeye dikkat etmeye başlamadan önce dahi çok sık tükettiğim şeyler değildi artık. Yine de ara ara "tatlı krizi" gelirdi, artık gelmiyor. Ya iyice alıştım şekersiz takılmaya, ya da işte hormonlar salgılar falan bi düzene girdi öyle krizlerin biyolojik sebebi kalktı ortadan.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 26.11.2019 at 20:41, feverfeverray dedi ki:

Kilo vermeye kaç kiloyla başlandı, diyet ne içeriyor, sıvı tüketimi ne alemde vb.

40 günde 2 kilo biraz az çünkü mükemmel diyet ve antrenman programı mevcutsa. eğer yağ yoksa vücutta bilemiyorum; platoya girmek için de 40 gün erken gibi geldi kulağa. 

@Dynun

feverin dediği doğru. 2 kilo gün içinde bile değişebiliyor. ben sabah tartılıyorum 72 akşam 74 oluyor.

bence sen diyet ve sporla sigara bırakmanın etkisini telafi etmişsin. sigara bırakınca ilk ay 4-5 kilo alınır normalde. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

şu topiğe bi can getirelim

pre workout öğünü nasıl yapıyorsunuz? benim ömrümü yedi bu öğün. en pis saatte, en tok anlara denk geliyor. biraz fazla kastığımı farkettim bildiğin baya büyük bir et, makarna-pilav falan yemeden gitmiyordum. ama artık o kadar kalori kasmadığım için bu kadar abartmasam da olur diye düşünemeye başladım. michael matthews'ın kitabını okudum geçen pre workout 1 protein tozu, 1 portakal basıp gidiyorum diyor. amaç 30 protein, 30 yüksek glisemik carb olsa yetecek gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pw kahve gogo 

antrenmandan en az 2 saat önce yemek yemek lazım, daha kısa sürede (gerçi bu kişiden kişiye değişir)  yemek pek iyi değil.

açım antrenman yapamam tamamen placebo ya. if tarzı beslenmelere baktığında zaten aç açına antrenman yaparak daha iyi verim alındığı ortada.

bi de böyle minicik faydaları sıradan bodycilerin farketmesi zor kaldı ki kendinizi sıkboğaz yaparak motivasyonunuza da zarar vermeyin. zevk almaya bakın basit takılın beybisi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

58'den 68 yaptım kiloyu. artık yağ depolamaya kasmıyorum o yüzden. yavaş yavaş lean gelişeyim derdindeyim. ki zaten yine 3k falan yiyorum her gün. alıyorum kilo. son 3-4 ay tamamen 2 hafta badi, 2 hafta evde yatmak benzeri bi düzende geçtiğinden toparlanmaya çalışıyorum. 9 ay oldu başlayalı hala 5. ayımdaki halimdeyim.

sanssizin dediği gibi bazen sırf o yemeği yiyemedim diye gitmediğim oldu. şimdi düşününce salaklık yaptığımı farkediyorum. şöyle güzel tarifler falan var mı bildiğiniz. ne bileyim protein tozu içip gitmek de aşırı az geliyor ama et+carb yemek de çok zor oluyor. arası bir şeyler yakalamak istiyorum. yulaf fln.

12 dakika önce, sanssizsansli dedi ki:

pw kahve gogo 

antrenmandan en az 2 saat önce yemek yemek lazım, daha kısa sürede (gerçi bu kişiden kişiye değişir)  yemek pek iyi değil.

açım antrenman yapamam tamamen placebo ya. if tarzı beslenmelere baktığında zaten aç açına antrenman yaparak daha iyi verim alındığı ortada.

bi de böyle minicik faydaları sıradan bodycilerin farketmesi zor kaldı ki kendinizi sıkboğaz yaparak motivasyonunuza da zarar vermeyin. zevk almaya bakın basit takılın beybisi.

pw ne bu arada. kafein alamıyorum ben hipoglisemi tetikliyor. ufak ufak deneyeyim diyorum ama bakalım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...