Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vücut geliştirme #5


AthleT

Öne çıkan mesajlar

Evet.

Binlerce baska olay da var ornek, basiniza gelmemesi icin gerekli onlemleri alin dedigim bu sadece.

Isinin esnetin vs gibi.

Ha barla yapmissin ha snav cekmissin ikiside agirlik bir sekilde. Ha pull down ha pull up ne farki var vucudunla yapiyorsun diye yercekimi etkisini mi azaltiyor.

Vucut sizin tabii.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Push up omuz zorluyor cok yapinca. Ben her gun yapiyorum. Bir de bazen 10kg falan agirlik aliyoum sirtima ya da diamond push up vs. yapiyorum. Hareketi ne kadar duzgun de yapsak omuzlar surekli baski yiyor push up yaparken. O yuzden cok yapmak uzun vadede zararli. Bir kac yerde yaziyor zaten cok push up yapmayin diye. Mevzu yanlis yapip sakatlanmak degil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Push up resistance training. Yaptıkça tekrar sayısı artıyor jet hızıyla. İlk başladığımda günde 40 tane çekince nevrim dönüyordu (burada post da var). Şimdi günde 200 tane rahat çekerim.

İlk başladığımda tek seferde 5-6 çekiyordum anca, şimdi 40 civarı çekiyorum. Sırtıma 10kg ağırlık falan alıyorum hatta son bir haftadır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynen gunde 2 kez pushup yapiyorum sabah aksam. sabah uyandigim gibi kendimi yere atip yapiyorum hatta sonrada 10 kisa sprint atiyorum.

20 rahat cekiyodum ilk basladigimda su anda sabah araliksiz 30-35 aksam 35-40 oluyo bazen.

omuzlara agirlik verdigim gunlerde 10 tane cekemiyorum arka arkaya bu arada veya ertesi gunu falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben diamond yapiyorum, decline yapiyorum, hatta amuda kalkip 2 tane de oyle yapabiliyorum. Dumbell tutarak yapiyorum, tek bacak yana acarak yapiyorum, 1min push up yapiyorum (en zoru bu 30sn slow motion in 30 sn kalk). Yerim olsa animal push up var, kertenkele gibi yuruyerek yapiyorsun onu da yapacagim hatta.

Bir de kendim bi sey icat ettim; dumbell'le sinav cekerken en tepeye geldigimde tek taraftaki dumbell'i kaldirarak row yapiyorum kanat calismak icin. Hayvan gibi zorluyor denge menge.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gıdaların kalori hesabını diyorsan iyi bir kerteriz noktası diyebilirsin. Ama ben 200-250 marj veriyorum. Yani günde 2000 kcal yemem gerekiyorsa MYF'da 1800-1850 görünce bırakıyorum. Tabii bunun içinde adamların baz aldığı etlerin daha az yağlı olması ya da daha farklı hayvanlardan olmasından tut, yemeklerde kullanılan yağ ve tuz oranlarının hatta markalarının ciddi şekilde fark yaratması gibi etmenler var.

Programın sana vermiş olduğu "günde bu kadar ye, makroların bu olsun" hesaplaması ise tamamen saçmalık. Proteini çok az veriyor, tuhaf abartı bir karb veriyor, overall kcal olarak çok düşük tutuyor ya da cut ederken. Neredeyse tüm online calorie calculator'ların 2000 kcal verdiği yerde MYF 1500 veriyor mesela.

O yüzden biraz genişletmekte fayda görüyorum.
FitGenie (çok iyi bir ekip var arkasında) iyi mesela o konuda. MYF yaptığı işi yapıyor ama yemek database'i o kadar geniş değil. Yine de denenebilir.

Fitocracy Macros diye bir app var yine calorie calculator ve tracker için. Bunda food database yok ama makrolarını girerek yine takip edebilirsin. Rest Day/Work Day ayrımı da var o yüzden iyi bu da.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...