Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

1RiYhZ3x1f44ImutiMk4NJ5gJ1P.jpg

Represent - Netflix 2023

Guya politik parodi, guya komik. Cogu 13 yasinda liseli ya da dad joke seviyesinde olan mini parodilerin, aslinda kotu bir sekilde bir araya tutturuldugu dizide, fransa elestrisi yapilmaya calisilmis. Ama kotu degil.

belki bazi kisimlari ceviri sebebi ile olmasi gerektigi gibi anlasilamiyor ve asiri dry kaliyor olabilir.

Genelde konu Zelenskyy'nin dizisinin fransiz versiyonu gibi geldi, sadece sakalar uzerinde komik olmayan turk komedyenleri calismis gibi duruyor. 1-2 bolum gecirdikten sonra sakalarin komik olmamasina gulmeye basliyorsunuz ama. kafa dinlendirmek icin izlenebilir, zaten netflix'in sundugu dizilerin, yapimlarin kalitesinin sifir oldugunu dusunurseniz baska ne opsiyonunuz var ki?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

images?q=tbn:ANd9GcQMNwdF6S0tskTGmNajXzr

İlk sezon anna kendrick üzerinden, ikinci sezon william jackson harper üzerinden iki ayrı hikaye anlatımı. Doğru kişiyi buldukları yokda yaşadıklarını anlatıyor sezonlar. arada kesiştikleir yerler var tabi. 

30 dk'lık bölümler, bazıları baya eğlenceli, bazıları eh işte dedirtiyor ama zaman geçirmelik güzel bir içerik. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

20 saat önce, dasaaa dedi ki:

bu arada (elimde data yok, atiyorum kafadan) 30dk streaming icin ideal bi sure.

mesela yorgun iken film izlemiyorum. dizi icin 50 dk falan diyorsa onu da geciyorum. 25-30dk falan ise bakiyorum.

Exxen'deki sadece arkadaşız tam senlik o zaman ? 15 dk love snack uyarlaması. çerez gibi yorgunken çit çit çitliyorsun

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 26.01.2023 at 16:03, goldbären dedi ki:

güzel dizi izlemiyorum 10 üzerinden 5-6 arasına sıkıştım diyorsun yani...

guzel dizi cok yok abi.

egri oturup dogru konusmak lazim, netflix'in ilk donemlerinde falan iyi diziler vardi. ancak su anda piyasadaki cogu dizi ya disney, ya sacma sapan izlemesen de olacak diziler.

wednesday'i falan izleyip "a iyiymis" diyecek seviyeye dustuk. su anda iyi dizi seviyesi = turkiye'de iyi politikaci seviyesi. ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

16 saat önce, dasaaa dedi ki:

guzel dizi cok yok abi.

egri oturup dogru konusmak lazim, netflix'in ilk donemlerinde falan iyi diziler vardi. ancak su anda piyasadaki cogu dizi ya disney, ya sacma sapan izlemesen de olacak diziler.

wednesday'i falan izleyip "a iyiymis" diyecek seviyeye dustuk. su anda iyi dizi seviyesi = turkiye'de iyi politikaci seviyesi. ?

abi sana dayatılan veya herkesin dilindeki 1-2 platforma kalınca böyle oluyor. Onlar zaten içerik üretme derdinde, saçma sapan içerikleri basıp duruyorlar. arkadan da influncer desteği, psikolojik oo harika diziye gidiyor iş. katılıyorum yeni az iyi dizi çıkıyor. çıkan da belli platformlardan çıkıyor hep. bir de şu var, artık o kadar çok yeni içerik çıkıyor ki takip edemiyorsun. arada kaynıyorlar hep. hee hbo olacak türkiye'de yerli platformlara düşecek anca öyle...

İnsanlar netflix'in iyi içerik üretemediğini yeni keşfetmeye başladı, çünkü alternatiflerle gözleri açıldı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilemiyorum abi, bana gore bir suredir bu durum boyle idi (mid 2000den itibaren hatta)

sadece su anda uretilen urun miktari cok fazla oldugu icin bu kopyalar goze batiyor. eskiden biraz daha orijinal seyler cikabiliyorken simdi tek ihtiyac duyulan seri uretim kopyalar.

mesela onceden ayni serviste kopya urunler vardi elbette. ama goze batacak durumda degildi, bbc haric diyeyim. 2000lerde bbc, abi 1910'da yazilmis x kitabinin uyarlamasini her 3 senede bir yeniden cekiyorlardi. bir sure sonra "haci yeter artik, kusacagim" diyordun o senelerde. ayni konu lan! azicik degistirsen de ayni konu!

(bu konuda aslinda sunu da belirtmem lazim, ilk dijital kameralara gecis olan zamanlar icinde sanirim esas olarak dynamic range, workflow vs sebebi ile asiri kontrastli igrenc goruntuler de bu kusmaya destek veriyordu dogrusu.)

her neyse, simdi ise streaming yuzunden bu olay iyice artti.

stranger thing's tuttu mu? ok hemen cakmasini yapalim "paper girls" ya da super kahramanlar grubu tutuyor mu? gritty super kahraman filmi cekek!!! cunku hype var! icerik degil, urun onemli.

 

izleyin agalar, toplu halde onunuze bok dokuyoruz, hepsini yiyin!

 

ustune bir de lgbtq+ dayatmalarini koyunca

"dizi yeteri kadar boktan ama bence diziye konu ile alakasi olmasa da gay karakter koyalim... karakterin gay oldugunu soylemis miydik? konu ile alakasi yok ama karakterimiz gay. bu arada bu karakter gay. evet gay! diziyi begenmiyorsaniz siz manyaksiniz, cunku karakterimiz gay."

iyice her sey batti. olm cidden firmalarin bu insanlari profit icin kullanmasindan nefret ediyorum dizilerde. netflix'te filtre olsa "gay iceren dizileri koyma" diye filtre kullanacagim sadece kotu dizilerin buyuk bir kismini elemek icin. elemanlar ile sorunum yok ama dizilerdeki sonradan ekleme durumlari facia lan.

bir de tutan orijinal seylerin asiri uzatilmasi durumu da var. bir yerde birakalim, farkli bir seyler yaratilir illa ki derdi yok cunku. cash cow.

apple glass cube'u yapan tim macfarlane ile tanisma firsatim olmustu. steve jobs'in patentini aldirmak icin zorladigini anlatiyordu, en sevdigim muhendislik anektodlarindan birisidir. adam da steve'e patente gerek olmadigini anlatiyor, "calarlarsa ne yapacaksin ki!" diye sinirleniyor jobs abi arkadasa, tim ise muhendis abi, tuccar degil ki. "ben her zaman daha iyisini yapabilirim" diyor. her neyse sonunda steve jobs haftasonu, evine noter yollatmis avukat ile falan.

yalniz olay cidden bu noktada olmaliydi, "ben daha iyisini yapabilirim ki." kopyanin, kopyasini izliyoruz. hani super kahraman filmi izlemek, donemde gecen genclik macera dizisi izlemek falan degil dert.

 

simdi gelelim isin diger tarafina, yayimcilar o kadar cok "urun koyalim! daha cok bok surelim!" kafasinda ki, ellerine gelen yapimlarin cogu oturmaya, kendisini bulmaya zaman bulmadan yok oluyor ilk sezon sonunda.

bu sene the expanse baslamis olsaydi, bu sene sonlandirilirdi. hicbir sansi yoktu gerci ekrana gelmek icin, ama sans eseri gelmis olsa batardi.

benim icin cok yeni bir alan oldugu icin animelere bakiyorum sadece, onceden cok izlemedim animeleri. en azindan en efficient ve tembel cizimlerle de olsa duygu aktarimi konusunda iyiler. ancak o kadar cok sakiz gibi uzatma ve tekrar var ki sanirim o da bitecek.

her neyse, bu sacma rantingi sonuna kadar okuduysaniz sizden ozur dilemem lazim sanirim. sonuc kismini yazip kapatalim. youtube izliyorum abi, bir suru farkli kanal var takip ettigim. cogu mini belgesel oldugu icin eglence duzeyi ne bileyim eskiden seinfeld izlerken aldiginiz seviyenin 1/10'u degil ama yine de vakit geciriyor, ayni zamanda mallik seviyesini azaltiyor sanirim. curiosity stream, NE BU LA? falan izlemeye gececegim galiba bundan sonra.

su donemin sonucunda illa ki yeniden isik dogacaktir da bir kac sene daha surecek bence bu asiri tekrarli, "ayni seyi tekrar izliyorum" yapimlari.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben son 3 4 ayda falan tek bir film ya da dizi izlemedim sanirim. Lotr izlemek icin bir tik heyecanliydim, tiksinip biraktim. Yapimlarin hepsi birbirinden berbat. Sinema da ayni sekilde. Hatun boyle sanat filmi falan izliyor arada mubi mi oyle bir yerden, onlara da tahammul edemiyorum cok.

Youtube icerikleri fena degil ama iyi kanallari somurup bitirdigimi farkettim yavas yavas. Bir ara lets talk religion izliyordum mesela, sonra hemen her seyi bitirmistim kanaldaki. 6 7 ay falan ara verip yeniden basladim, birikenler de bitiyor tekrardan.

Ote yandan iyi oluyor gorsel iceriklerin boyle boka sarmasi, insanlar yine kitaplara falan yonelecekler istemsizce. Son yillarda gorsellik yuzunden yeni neslin anlama kapasitesi attention spani dustu. Cilesini ben cekiyorum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Righteous_Gemstones.jpg

buna ilk çıktığında başladıydım sonra unutmuşum şimdi tekrar aklıma geldi 2. sezon bitmiş, baştan başladım. eastbound and down ve vice principals seven bunu da sever (ikisinden de dandik biraz ama). din ticareti ailenin olayı, varyasyonları bize uzak değil zaten asd

danny mcbride+walton goggins=chef's kiss

 

 

Silphatos tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

images?q=tbn:ANd9GcTjqp6jAPBzR_LV_9VTBk9

Steve Carell'e basmışlar tüm parayı, mekandan tasarruf etmişler. Ben arada koptum, bazı sahneleri fazla uzun ve gereksiz duygusal geldi. Psikolojik gerilim sevenler bir şans verebilir. 

 

 

MV5BZWFhMmE0YjEtMTA0My00ZmFiLWI2Y2MtN2Ux

Love Snack uyarlaması. Biz çok eğlendik. sanki kendilerini oynuyor gibiler. tepkiler, küfürler, hareketler çok doğal (%95) karakterler de güzel. 20 bölüm, 15 dk'lık hepsi. kafa boşaltmak için birebir.

 

MV5BZDAwOWI4MjMtMTJhMC00MjU4LTg4ZWUtZDEx

Bayadır listedeydi, yeni bitirdim. İtalya-ABD-Meksika uyuşturucu üçgeni. Hikaye anlatımı da başarılı. 8 bölüm, olaylar karışık gibi geliyor ama eş zamanlı olayları anlatarak güzel bağlıyorlar.

 

images?q=tbn:ANd9GcT1s1MyHuMl_0feu6M8z2N

Çerezlik bu da. 30 dk'lık bölümler. Çok beğenilecek bir şey değil ama zaman geçirmelik. 

 

MV5BZGM1MzczNmQtMjBmYS00NTRhLWI0MzctNTFk

kusura bakmayın da spielberg'e saygıdan aday yapmışlar. İyi güzel filmde o kadar. çok etkileyici değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...