Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

interview with a vampire - 1994

ZYweSaj.jpg

Hanıma izlemedigi eski filmleri dayatiyorum serisinde bugün bunu seçtik, kanlı vahsetli filmleri cok tercih etmese de casti gorunce hemen ikna oldu. Brad pit, antonyo banderas, tom cruise ve cocuk haliyle, bacak kadar boyuna bakmadan filmdeki en sağlam ve korkunç performansi sergileyen kirsten dunst.

Film, ucuz bir romanın muhteşem bir sinema adaptasyonu. Bunu daha ilk sahnelerden anliyorsun, sokakta random karşılaştığı bir adama yüzlerce yillik hazin hayat öyküsünü anlatmaya karar veren bir vampir var bikere, üzerine cok durulmayan, geçiştirilen absürt bir kurgu, başı böyleyken bitişi de yüzüme bir gülücük kondurdu ve tatmin etti, ama ancak kendini cok ciddiye almayan bir filmde yahut ucuz bir romanda olacak bir şekilde bağlandı hikayenin sonu

Yine ucuz roman hissiyatini yaşatan, film boyunca göze sokulan erotizm; Çoğu beslenme sahnesinde 2 tarafin da cinsel haz yasiyormusca tepkiler vermesi, bol bol fahişe, kan emmelerin çoğu zaman yiyisme ile başlaması, memeler, yönetmen elbet bilerek eklemiş bence bunlari filme, "lanetli" vampilern karanlik, kutsaldan uzak hikayesi bu, porno olacak kan vahset olacak comfort zone zorlayacak sahneler çekmek istemiş diye anladim ve bence cok guzel kotarmiş.

Erotizm derken, zaten basroldeki vampir ikili brad pitt ve tom cruise un ilişkisi  de oldukça homo- erotic, kavgalari sevgili kavgasi gibi, tripler afra tafralar, bradd pittin halleri abusive relationship mağduru bir kadininkini andırıyor, 

Spoiler

Filmin ortalarinda klasik aile içi mekaniklerinin vampir dünyasına uyarlanmasi var, cok komik buldum, fail yolundaki evliliği kurtarmak icin cocuk yapmaya karar veren çift, babanin çocuğu şımartıp sonra şımarik çocuktan bezip toxiclesmesi, annenin çocuğu koruma ve şevkat gösterme, kol kanat germe mücadelesi, oldukça relatable mevzular ama öznesi kan emici vampiler olmasi ?

Spoiler

Büyümeyen çocuğun trajedisi, o güzel, bebeksi masum cocugun aslinda doyumsuz kan emici bir katil olmasi, ve bradd pittle olan ilişkisinin niteliği, yine kafa karıştırıp kutsaldan uzak, iğrenç, fucked up bir hikayeye şahit olduğumuzu yüze vuran öğeler, filmde bi dolu fucked up detay var ve hepsine ayri ayri sapka çıkarttım.

Butun bu fucked up öğelerin altinda oldukca insani ve relatable hisleriyle güreşen vampirler var,  yalnızlık korkusu, kıskançlık, özlem, pişmanlık vb "his"leriyle başa çıkmaya çalışan bu vampirlerin bi sahnede hallerine acıyıp bi sonraki sahnede tiksinmemiz geliyor. Fucked up öğeler, vahşet, bu ikilemi saglamak icin kullaniliyor bolbol. Sonucta hic bi karaktere tam isinmamizi istememiş yönetmen, herkes katil herkes alçak, uğraştıkları mevzular ne kadar insani olursa olsun.

Spoiler

 

en cok Umut baglayip onca zamandır arayip zorla bulduğumuz ancient bilge karakter, aslinda korkak, kendi tayfasina laf geçiremeyen, amerikadan gelen yeni potansiyel manita boy toyun heyecani  için eski dostlarini harcayan rezil bir karakter.  

Tom cruise un karakteri; bradd pitte dark gifti verip sonra kafasindaki hicbi soruya cevap vermeyen, anca adamin kiyak evinde bi odaya konup kovulmadikca gitmeyen, habire partileyen, şehre ortama gidek diye baski yapip huzur kaçıran kötü roommate olmasi, Bojack horsemandeki karakterlerin vanpir versyonu gibi adam.

Bradd pitt dahil herkes serseri ve rezil tipler yani filmde ? bi madeilline kadın düzgünz trajik bi karakter,  oldukca insani sebeplerle vampir olmak isteyen birisi, bi falsosu yok, onun haricinde herkes it kopuk

 

Filmin sahnesi seti ışığı kostümü de çok güzel, cgi ve yeşil perdesi az, estetik yanı cok saglam

Puani 8 verdim, bazi yerlerde pacing çok hızlı gecti, daha oturakli, uzun uzadiya anlatilsa daha keyifli olurdu dediğim seylerden dolayi kestim 2 puani, yoksa asiri keyif alarak izledik hatunla, odin eski filmlerden razi olsun

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

QIU8BA.jpg

kaç sene olmuş seyredeli. Geçen Forgotten City üstüne de Expeditions: Rome demosunu oynayınca aklıma geldiydi. Bir daha başladım, ilk sezonun yarısına geldim. Yine sardı. Titus Pullo, Vorenus, Atia, Mark Antony, Caesar. Efsane cast. Özlemişim diziyi. Rome Total War'u da indiriyorum şimdi sdf

XIII!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 31.12.2021 at 20:22, progamer dedi ki:

QIU8BA.jpg

kaç sene olmuş seyredeli. Geçen Forgotten City üstüne de Expeditions: Rome demosunu oynayınca aklıma geldiydi. Bir daha başladım, ilk sezonun yarısına geldim. Yine sardı. Titus Pullo, Vorenus, Atia, Mark Antony, Caesar. Efsane cast. Özlemişim diziyi. Rome Total War'u da indiriyorum şimdi sdf

XIII!

adam gibi dizi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ohaa ben bu filmi megersem yarim birakmisim seneler once cunku sonunu hiiiiccc hatirlamadigimi gordum adf

MV5BMTAwNDEyODU1MjheQTJeQWpwZ15BbWU2MDc3

tam bir karantina filmi.

9.3/10

Spoiler

Bastaki danimarkali cift, hotdogunuzu yerim ahahaha, cok iyisiniz lan.

Sondaki ihtiyar amca, ayi gibi aglattin yemin ediyorum. helal olsun sana.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

images?q=tbn:ANd9GcSJYWYS2MxV_r7sbnpZNSH

2021'de beni çok etkileyen dizilerden biri oldu. İtalya'da bir Amerikan üssünde geçen bir hikaye. Yönetmen Luca Guadagnino olunca haliyle İtalya'da geçiyor da diyebiliriz. Kendisi Call Me by Your Name'in yönetmeni.

Olay bu üsteki asker çocuklarından ikisine odaklanıyor. ikisi de kendilerini keşfetmeye çalışıyor. Aslında buna tam cesaret edemezken kendilerini cesaretlendiriyor diyebiliriz.

PS: Afişteki afro amerikalı kızın saçı muazzam ?

8/10

 

images?q=tbn:ANd9GcSCOx3LpzWh0wXHCNHJKp1

Küçük bir Amerikan kasabasına düşen uzaylının ortama uyum sağlaması filan. Hikaye biraz klasik ama eğlendiriyor. çerezlik dizi. SyFy diye başladık ama abc, showtime bilim kurgusu gibi.

6/10

 

images?q=tbn:ANd9GcRzhHKb8XDBCbvqPoSc9yP

Kuzuların Sessizliği'nin devamını Clarice üzerinden anlatan dizi. Atıf yok direkt devamı ayarında. Ben daha vasat beklerdim ama umduğumdan iyiydi. Bazı yerlerinde Hannibal dizisine atıf sahneler de var. Konu psikopatlığı da Kuzuların Sessizliği ayarında.

7/10

 

p16805962_b_h9_aa.jpg

Ergen dizisi diye izlememiştim de kafamı ... bu kafalardaki dizileri çok seviyorum. çok iyi diziymiş. Zendaya çok abartılıyor filan diyordum da kız döktürmüş. Sadece o değil etrafındaki diğer oyuncular da çok iyi. yani HBO'nun neden en iyisi olduğunu da gösteriyor dizi. 

8.5/10

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 

 

spacer.png

 

 

bayağı beğendim, renk kullanımı, sahne atmosferi, sonu da cıvımadı. soluksuz izledim beklentilerimi aştı, kamera kullanımı falan güzel de gerdi.?

 

komple iyi film bence bundan sonra gerilim filmlerinde her zaman listelerde kendine yer bulur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...