Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

spacer.png

 

Spring Blossom (2020)

 

Suzanne (Suzanne Lindon) is sixteen. She is bored with people her own age. From the outside, everything appears lovely in her charmed world, but the everyday monotony of school and her relationships with friends and family feels completely uninspired. Every day on her way to high school, she passes a theater. There, she meets a 35-year-old actor named Raphaël (Arnaud Valois, BPM (Beats Per Minute )). Despite their age difference they find in each other an answer to their ennui and develop a strong connection. Immersed in the world of grown-ups and adult choices, Suzanne begins questioning the pitfalls of blossoming too quickly and missing out on life -- the life of a 16-year-old, which she had struggled so much to enjoy in the same way as her peers.

 

60/100

 

Hiç güzel değildi.

 

https://www.rottentomatoes.com/m/spring_blossom

Mc_Lovin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spacer.png

 

Bandonun Ziyareti - The Band's Visit (2007)

 

The eight Egyptian musicians who comprise the Alexandria Ceremonial Police Orchestra arrive by mistake in a small town in Israel's Negev Desert. Their booking set for a different city, and with no transportation out of the town or any hotels to stay at, the band settles at a restaurant owned by Dina (Ronit Elkabetz), who offers them lodging. Overcoming ethnic barriers, the Egyptians find diversion and companionship with the Israelis through a pervading undercurrent of shared melancholy.

 

50/100

 

Bu da güzel değildi.

 

https://www.rottentomatoes.com/m/the_bands_visit

Mc_Lovin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spacer.png

 

A QUIET PLACE PART II (2021)

 

Following the deadly events at home, the Abbott family must now face the terrors of the outside world as they continue their fight for survival in silence. Forced to venture into the unknown, they quickly realize that the creatures that hunt by sound are not the only threats that lurk beyond the sand path.

 

80/100

 

İlk film gibi, yine koltuğumun ucunda oturup neler olacak diye bekledim. Yaratıkların acımasızlıklarını ve tehditlerinin her an her yönden gelebilecek olmasını yine her yönüyle yansıtmışlar.

 

Yaratıkların neden dünyaya geldiğine ya da nereden geldiklerine dair en ufak bir ipucu yok yine. Bilinmezliklerini devam ettirmişler.

 

Spoiler

Safe haven olarak gösterilen adadaki zenci community leaderımsı amcanın o kadar kaosun içerisinde son derece soğuk kanlılıkla radyo istasyonuna araba sürüp ondan sonra radyo istasyonunun garajının kapısında donup saçmalamaya başlaması dışında her şey yerli yerindeydi.

 

Ufak kızın, kulaklığıyla dünyayı kurtarmaya çalışmasını mazur görüyorum. İnsan o yaşlarda dünyayı kurtarmak ister. 

 

Peaky Blinder abimiz Abbott Teyze'ye "insanların neye dönüştüklerini bilmiyorsun, değil mi?" diye soruyor ama pek bir şey görmedik. O lafın arkasından, ufak bir mad max evreni görmeyi bekliyor insan ama o kadar vakit kalmamış göstermek için.

 

https://www.rottentomatoes.com/m/a_quiet_place_part_ii

Mc_Lovin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Black Widow (2021)

Normalde marvel filmlerini izlemem ama sirf Scarlett abla var diye gittim izledim. Woody Allen filmleri doneminden beri hastasiyim ablanin.

IMAX izleyebiliyorsaniz IMAX tavsiye ederim.

Surekli bir erkeklik, maskülenite dusmanligi; dayak yiyen, laf sokulan zavalli, ezik erkekler; kiz guc birligi ile herkesi her seyi yeneriz propagandasi vardi. Onun disinda 80/100. aksiyon bes dakika falan durdu, hep bi kovalamaca, bir aksiyon.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spacer.png

 

Last Action Hero (1993)

Öncesindeki dönemdeki aksiyon/polisiye filmlerinin kitaplarında ne kadar klişe varsa kullanmışlar. Çocuk filmi gibi, komedi gibi. Ama bir Kindergarten Cop (Anaokulu Polisi) değil. : )

60/100

Following the death of his father, young Danny Madigan (Austin O'Brien) takes comfort in watching action movies featuring the indestructible Los Angeles cop Jack Slater (Arnold Schwarzenegger). After being given a magic ticket by theater manager Nick (Robert Prosky), Danny is sucked into the screen and bonds with Slater. When evil fictional villain Benedict (Charles Dance) gets his hands on the ticket and enters the real world, Danny and Jack must follow and stop him.

https://www.rottentomatoes.com/m/last_action_hero

Mc_Lovin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 17.07.2021 at 01:09, goldbären dedi ki:

New_Order-230307488-large.jpg
https://www.imdb.com/title/tt12474056/

hızlı akan kısa bir fular filmi, @eldar da izlese de "hayır kesinlikle öyle değil" diye terslese keşke merak ettim ne der.

  Gizli içeriği göster

çok basit bir akışı olsa da, biraz düşününce devrim lumpenlere kalırsa nasıl dandik olacak, peşinden güçlüler gelip (meksikada bu birim ordu) daha bir kontrol sahibi olacak varsayımı. nüanslar olsa da bizde de böyle olur diyor insan izlerken. fukaraların ayaklanmasına izin verip ilk günler engellemeyip, sonra dirlik düzen getiriyoruz ayağına kontrolü almak bizde de görülmüş yollardan.

sonrasındaki rehine fidye olayları da, savaş suçlarını münferit olaylar gibi göstermek, örtbas etmek, fukaralar yaptı vs. diyerek "hassas dengeyi koruyan, dirlik düzen getirici güç"ü aklamak gibi anladım.

o kadar kaosta cenaze hizmetleri tıkır tıkır işliyor, nakliyatçılar çalışıyor falan gibi şeylere de takılabilirsiniz ama metaforlu festival filmi normal bunlar.


festivallerde zenginlerin "eyvah bu cahiller ordusu ziynet eşyalarımızı çalıp kafamıza sıkacaklar yönetimin maşası olacaklar" korkusundan da ödüle boğulmuş olabilir film sdf.

 

İzledim talebin doğrultusunda. Güzel bence.

Burjuvanın korkulu rüyaları temalı bir film olmuş. Yalnız Burjuva bu kadar saf değil, yani sermayeyi elinde tutan sınıfın zaten işi gücü onu koruma amaçlı düzeni kendi lehine yontmak. 

Ordu böyle kendi kafasına göre düzen kuramaz, böyle bir kapasitesi yok, burjuvaziyi tongaya düşüremez. Üretim araçlarına hakim olmadan düzen kuramazsın, üretim araçları da burjuvazinin elinde. Anca toplumsal destekle burjuvaziye karşı devrimle olabilir Küba, İran gibi. Çünkü sen üretim araçlarını ele geçirince ekonomik faaliyet zayıflayacak bu da toplumsal memnuniyetsizlik yaratacak, bunu bir şekilde dengelemen gerekir.

Filmde de aslında burjuvayı koruyor gibi görünüyor ordu ama ikna olmadığım kısım normalde gerçekten korursun, oradan gelecek fidyeden daha büyük fayda var ortada ve sermaye sahipleri de dediğim gibi kek değil, çıkarlarını tehlikede görürse kendi önlemini alır. Ne gerek var iki kuruş fidye için düzeni riske atmaya.

Bunu biraz dengelemişler senaryo da diye düşündüm. Asıl kurt kapitalist baba hasta, olaya hakim olamıyor. Ona rağmen yok haber verme diyor Vittor'a, saf oğlu saçmalıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spacer.png

Winter Light (1963)

Ingmar Bergman. Zaten baska bir sey yazmaya pek gerek yok. Yonetmen abimiz bolca rus romani okumus gencliginde saniyorum. Puan verip sacmalamayacagim.

A Swedish pastor (Gunnar Björnstrand) fails a loving woman (Ingrid Thulin), a suicidal fisherman (Gunnel Lindblom) and God.

A small-town priest struggles with his faith.

https://www.rottentomatoes.com/m/winter_light

Ses mono, aspect ratio: 1.37:1, siyah beyaz.

Mc_Lovin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MV5BY2I3MGQxMDgtMjdhNS00MjQwLTk4MGUtM2Zm

A Shot in Dark (2017)

California'da geceleri freelance muhabirlik yapan 3 kişinin hem kendilerine, hem zamana karşı verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Scott'un şerefsizin önde gideni olması ve Zak'ın polis/itfaiyeci görünce şark kurnazı modu açması ara sıra can sıksa da ayı saldırısından havaya uçan otobüslere varana dek her tür garipliğe rastlayabileceğiniz, sadece adamın dibi Howard için bile izleyebileceğiniz bir belgesel. Drone çekimleri hayli kaliteli ve yapımcıları içinde bir Türk var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 17.07.2021 at 18:33, Laorx dedi ki:

images?q=tbn:ANd9GcQKzqRwbvFGp1nb7BqNGyg

pig

9/10

domuzuna cokulen nicolas cage yargi dagitiyor

uzun zaman sonra elle tutulur bi filmde oynamış. yalnız olay muhtemelen yönetmende bitiyor adam 2012'de dizi çekip bırakmış 10 sene sonra laps bu. artık bu film için para mı biriktirmiş naptıysa fena değildi, 7'lik tam film. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...