Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

550x788.jpg

Filmi izleyince hayal meyal çocukken trt'de izlediğimi fark ettim. Aslında 2 filmlik bir yapımın ilk bölümü. Yönetmen iki filmi birlikte çekmiş ama izlemesi rahat olsun diye bölmüş. Fransa'nın güneyinde 6 ayda çekilmiş, tüm mevsim değişimlerini görebiliyorsunuz.

Filmi çok beğendim, ikinci film de iyi. Aslında iki filmi birlikte değerlendirmek mi lazım bilemiyorum, 2. filmin sonuna doğru tempo düşüyor, fakat 4 saatlik bir filmin sonu olarak düşününce idare edebilir. Sonunu iyice vurgulama isteği buna yola açmış.

Oyunculuklar olağanüstü. Genç Daniel Auteuil döktürüyor Depardieu ile. Hiç Yves Montand izlememiş olanlar için de iyi bir başlangıç olabilir.

eldar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

23 saat önce, mokoko dedi ki:

0338739.jpg

beklediğimden iyi çıktı. basketbol ile alaklı bi film bekliyordum ama bu basketbol soslu drama olmuş. beklemediğim yerden vurdu film. mutlaka izlemelik bi film değil ama bu boş zamanda gider. 

6,5/10   

abi karantinada bos vakitten baska bisi var mi. netflixle blutvde bisi kalmadi baska nereye dadanabiliriz ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Sam dedi ki:

aksiyon sahneleri dışında bu kadar mı kötü olabilir dedirti şu an sonundayım.

film çok ruhsuz ya oyunculardan mıdır kurgudan mıdır. karton karakterlerden midir. settingden bile olabilir -allahın gücüne gitmesin- gubak gubak hint sokakları, ama ilk kaotik urban uzun plan aksiyondaki çabayı takdir ettim. yine de sondaki köprü aksiyonu sıktı beni özellikle. horde modunu film gibi izleyince vasat geliyor.

pıçak döğüşü arasına giren skutırı sevdim en çok, az gelişmiş ülkelerin tehlike karşısındaki tutumunu iki saniyede anlatmışlar adeta sdfsdf

goldbären tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya filmin adı “one christian & onehindu kills thousands of muslims” olmalıymış ki john wick tier abartıyı geçtim, yaşanan olayların kurulumu çok kötü. bir albay bütün bengal ordusunu yönetiyor, bunların hepsi rainbow siege swat ama başka bir silahları yok, sniperları da yok. albay tek sniper ama bütün ordu bir tinerci kadar ateş edemiyor filan içim bayıldı yazarken bile. hayatım aksiyon filmi ama bu kadarına ben bile pes dedim. bollywood bu kadar kötü senaryo yazmıyorartık, singham bundan iyi.

istenecek fidyenin 353372725242 katı hasar. ar filmde, niye fidye istediniz? seyirciyi bu kadar aptal yerine koymayın.

sonra nightcrawler izledim de kendime geldim.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani bangladeşli çocuğu 1,5 milyar hintlilerden kurtarmak yerine hintli çocuğu 200 milyonluk bangladeşlilerden kurtarmak kesinlikle rng ile varılanilecek bir plotline değil. recently added bölmesinin %50’sinden fazlasının hint filmleri olduğu bir platformda matematiğin tersine zorlanması, hindistan’ın narcostate olarak resmedilmemesi, hint ordusunun rainbow six wildlands npcleri gibi katledilmemesi tesadüfle açıklanamaz bence.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Sam Ya nereden nereye varmissin, muslumanlikla ilgili en ufak bir betimleme, ima yoktu filmde. Iki taraf da uyusturucu isinde, kotu bariz. Biri musluman oburu hintli diye bir ayrim yapilmamis. Sirf hindistanin nufusu cok diye hint tarafinin mi cocuk kacirmasi gerekiyor? Ki film tam tersi de olabilirdi, olmamasi icin caba sarfedilmemis. 

Avustralyali yahoonun cok abartilmis olmasini, karakterlerin yuzeyselligini, kliseleri soylersin anlarim da su filmde muslumanlar magdur ediliyor demek bayagi sacma.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

müslümanlığı betimlemeye gerek yok, hindistan'ın arası iyi olmayan iki ülke pakistan ve bangladeş.

tam tersi olamazdı çünkü netflix hindistan pazarını önemsiyor diye net açıklamışım. abd modi'nin sırtını sıvazlıyor adam müslümanlara karşı ayrımcı yasalar çıkarırken. o sırada çat bu film. ama hep tesadüf bunlar!

yani gidip bangladeş ordusunu yoketmek yerine hapishanede şişlese mesela hintli druglord'u, ama filmde tek hintlinin kılına zarar gelmedi lmao.

mesela çin ve hindistan arası da işlenebilirdi ama kötü adam yapsınlar büyük pazarı bakalım ne oluyor. bangladeş'e yıkılırsa ama np.

birebir aynısı ryan'lı dandik michael bay netflix filminde de yapıldı, orada da yarı-hayali türki cumhuriyete yıktılar olayı. bozuşmak istemedikleri pazarları kötü adamlıktan terfi ettiriyorlar, nispeten fakir müslüman ülkeler kalıyor geriye.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@sam yazmak farketmeyecek sana ama başta Hintli velet öldürüldü, Hintli kahraman herif gitti, Hintli kurtarma ekibinden kişiler gitti. Ama farketmez tek hintlinin kılına zarar gelmedi çünkü kose hepsi.

Hindistan'da müslüman güruh yok zaten Netflix izleyen.

India is home to 10.3% of the world's Muslim population. 

 

Scalanova tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hepsi saydıkların mağdur kanuni, ya da hepsi iyi adam. bütün bengalliler kaka kötü pis. bir tane iyi beganlli gördük mü filmde?

o %10'u itin bir yerine sokuyor modi ve onu destekleyen çoğunluk, biraz hint politik durumunu takip ediyorsanız farkındasınızdır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 dakika önce, axedice dedi ki:

Modi haklı o zaman. Hindistanda hintlilerden daha aşağılık bi topluluk varsa o da müslümanlar. Umarım modi hepsini keser.

dünyada genç kızlara toplu tecavüz edip öldürmede bir numara olan hintlilerin daha üstün olduğu kimse yok doğrusu.

şu film mesela toplu tcavüzcüleri koruyan bir hintli politikacıdan bir köylü genç kızı kurtarma üstüne de kurulabilirdi ama o kadar iyi para getirmezdi.

https://www.theguardian.com/world/2018/jul/11/indian-politician-charged-with-teenagers

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...