Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

MV5BNDIyMDcxNTItMTE3ZC00ZWNjLThjYjUtZDZk

Bacurau (2019)

5/10

Ben bir şey anlamadım bu filmden. IMDB'de, rottentomatoes'ta 8'ler, 9'lar havada uçuşuyor. Kapasitem yetmedi, bir altmetni bir şeyi varsa da anlamadım. Saçma sapan bir film. Ne hikaye var, ne kurgu var, ne anlamlı bir diyalog var, ne bir siyasi kültürel mesajı var, ne doğru düzgün bir sahnesi var akıllarda kalacak. Kimin ne yaptığı niye yaptığı belli değil. Vakit kaybı. Zamanında City of God vardı. On numara filmdi. İzlerken hasiktir olmuştum. Bunu izlerken herkes ölse de gitsek şeklinde izledim.

A documentarian (Udo Kier) heads deep into the Brazilian outback to profile a small village that recently lost its matriarch in his latest film. As his relationship with the locals' grows, he witnesses their true selves coming to light and unpacks the unusual and mysterious secrets they have buried. Written and directed by filmmaking duo Kleber Mendonça Filho Juliano Dornelles, the film also stars Sônia Braga and Barbara Colen.

https://www.rottentomatoes.com/m/bacurau

Mc_Lovin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 30.12.2019 at 19:37, Quel-Thul dedi ki:

lighthouse biraz arthouse ve düşük bütçeli bi produksuyon, amacı da pek korkutmak olan bir film zaten degil

kara mizaha bile kayıyor zaman zaman, oyunculuga kotu demen de talihsiz olmuş sdf

begenmedim diyip gecsen ok da bunu begenen gitsin kumda oynasın falan diyince biraz senin bu konulardan anlamadıgın anlaşılıyor asıl ? 

arthouse falan degil 'cakma' mulholland drive yapmaya calismislar ama olmamis.

@Scalanova godfather of harlem izleyen adamsin, the lighthouse tabii ki seversin...

ne diyeyim yani.

 

kirmizi fular sallicaksak; cinema / american cinema / cinematography ile ilgili transcriptleri koyalim. bilgi sinema & televizyon mezunlarini gorelim...

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17 saat önce, eldar dedi ki:

http://extension765.com/soderblogh/34-seen-read-2019

Ayrı başlık açmaya değmez diye buraya koyuyorum, Soderbergh'in 2019'da izledikleri(ve okudukları). Yönetmenler ne kadar film izliyor diye merak ederdim. Genelleme olmaz ama yemeyip içmeyip film ve dizi izlemiş adam.

arada kendi filmlerini de izlemiş sdf.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

düşük bütçeli hidden gem film. öyle 8-10 vermezsiniz ama çok tatlı olmuş etine buduna göre. klişesi bol ama çok sırıtmıyor bence. hikayeden ziyade madencilerin adeta kader gibi bu işi yapması güzel. eski pikap ve dikiz aynasında bayrakları dışında mal varlıkları olmayan, trump reyize oy veren o güzel fly-over country insanları...

helalinden 7

https://www.imdb.com/title/tt3517870/
https://www.rottentomatoes.com/m/mine_9
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MV5BMGUwZjliMTAtNzAxZi00MWNiLWE2NzgtZGUx

Knives Out (2019)

Taş gibi film.

7,5/10

https://www.rottentomatoes.com/m/knives_out

Acclaimed writer and director Rian Johnson (Brick, Looper, Star Wars: The Last Jedi) pays tribute to mystery mastermind Agatha Christie in KNIVES OUT, a fun, modern-day murder mystery where everyone is a suspect. When renowned crime novelist Harlan Thrombey (Christopher Plummer) is found dead at his estate just after his 85th birthday, the inquisitive and debonair Detective Benoit Blanc (Daniel Craig) is mysteriously enlisted to investigate. From Harlan's dysfunctional family to his devoted staff, Blanc sifts through a web of red herrings and self-serving lies to uncover the truth behind Harlan's untimely death. With an all-star ensemble cast including Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson, Michael Shannon, LaKeith Stanfield, Katherine Langford and Jaeden Martell, KNIVES OUT is a witty and stylish whodunit guaranteed to keep audiences guessing until the very end.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Knives Out'a gittim bugün, filmi izlerken sonunu tahmin etmeye falan hiç çalışmam, çalışanı da hiç anlamam. Ama nasıl olduysa müteveffa yazar söylediği anda olay kabak gibi aydınlandı benim için.

Maalesef bu yüzden merakla beklediğim filmin büyüsü yok oldu. Stilize bir film, oyunculuklar ve yönetmenlik iyi ancak filmin asıl dayandığı yer senaryosunun çözülümü. İkinci kez izlemeyeceğiniz bir film.

Bu sene kıt geçiyor zevkime göre, birkaç iyi film olsa da tam anlamıyla beğendiğim bir film çıkmadı daha.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 30.12.2019 at 18:35, Goering dedi ki:

@goldbären

korku cok dallanip budaklanan bir genre: psikolojik / black comedy / comedy horror / paranormal / religous / slasher / drama vs. baya degisik sub-genre var yani. 

pek korkulacak film yok ama ara ara tirstiran olmadi degil.

yetiskinken sevdiklerimden benim ilk aklima gelenler, karisik: Ravenous (1999) / Shaun of the Dead / 28 Days Later / [Rec] (2007) / Death Proof (2007) / Pandorum (2009) /  The Descent (2005)

 

bu the lighthouse'dan iyi 10 tane psych/horror sayabilirim.

The Skin I Live In (2011) bile daha guclu horror filmi.
 

Korku denmis damladim ^^ klise gibi ama paranormal activity de iyiydi 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 12.01.2020 at 00:15, copry dedi ki:

Korku denmis damladim ^^ klise gibi ama paranormal activity de iyiydi 

İlki hele low budget film için çok güzeldi. Devamları idare eder gibiydi. Son filmde mi ne bi saçmalık açıkladılar (neden bu ailelere musallat oluyo özellikle diye), orada tadı kaçtı. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...