Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

lighthouse biraz arthouse ve düşük bütçeli bi produksuyon, amacı da pek korkutmak olan bir film zaten degil

kara mizaha bile kayıyor zaman zaman, oyunculuga kotu demen de talihsiz olmuş sdf

begenmedim diyip gecsen ok da bunu begenen gitsin kumda oynasın falan diyince biraz senin bu konulardan anlamadıgın anlaşılıyor asıl ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 29.12.2019 at 02:03, sanssizsansli dedi ki:

atiye 5 bölüm izledim. artık daha net görülebiliyor dizi böyle izledikçe yazması da daha güzel oluyor hem.

eksiklikler bölümler ilerledikçe göze çarpıyor. bir kere çok jenerik iş yapmaya çalışmışlar fakat kısıtlı bütçeyle çekildiği kabak gibi ortada olunca istenen şeyi veremediklerini görüyorsun. oyuncular arasında çok fark var ya da yan rollerdekilerin sahnelerini çok umursamamış yönetmen. yoksa beren saat çok iyi oyuncu da diğerleri kötü gibi bir şey çıkıyor ortaya sdf. gerçi hak vermek lazım ben kendisini tv oyuncusu kıytırık biri gibi görüyodum fakat bu dizide fena oynamıyor gib. kırıldı sanki o önyargım. fakat mehmet günsür kadar english to turkish oynayan oyuncuyu başka yerde görmedim desem yeridir. dün ekşide bir başlık vardı mehmet günsürün her filmde meriç olması diye. herifler haklı ya ahah.

kötü adamların sahneleri de american cartoon hikayelerinden fırlamış gibi. gerçi pokemonda da benzer bi yapılanma vardı bilemedim xd

ha bi de 5. bölüm got'un karanlık bölümüne dis atmak için çekilmiş galiba. alta alıp sesi dinlesen aynı şey o derece karaydı. tamam ölüm günü doğum günü düğün günü göndermesi filan eyvallah ama biz de görek. yaa paranız yoksa kasmıcaksınız bu kadar demek ki ?

toparlayamaz gibi geliyor bana kısfmet...

Ben bitirdim Atiye'yi, açıkçası daha olumlu bakıyorum ben.

Öncelikle dizi bir şaheser değil, süper orjinal değil, veya türünün en iyi örneği değil. Ancak Türk dizileri streaming servislerinin yaygınlaşmasıyla ve biraz da RTÜK tasmasından kurtulmanın etkisiyle son birkaç senede çok ciddi sınıf atladı. Hala böyle aksayan bir şeyler var (Haluk Bilginer'in dizilerinde de vardı, Fi'de de vardı) ama genel olarak çok çok iyi bir seviye farkı elde etmişler eskiye kıyasla. Böyle böyle daha yukarı tırmanacaklar işte.

Dizinin konusu maalesef biraz eksik kalmış. Hani, biraz daha üzerinde çalışılsa çok daha iyi bir şey çıkabilirmiş. Bu durum biraz da senaryoyu etkilemiş, "abi iyi de öyle bi durumda bu olmaz ki, ya da bunu yapmaz ki kimse" dediğin şeyler oluyor fazlaca. Bazı klişelere çok başvurulmuş.

Ama yine de gayet iyi yeterli bir şey ortaya çıkmış.

Oyuncular arasında çok fark var. Beren Saat ortalama, başroldeki eleman (Fi'de de oynayan) zaaten nereden torpilli olduğunu bilmediğim hep tek rolü oynayan ve onu da beceremeyen bir adam. Yan roller ilginç şekilde başarılıydı bence. Kız kardeş, baba ve sayko nişanlı gayet iyilerdi özellikle.

Bir de dizinin tamamını izlemekte fayda var, sonunda hakikaten çok çok güzel bir final yapmışlar, finali özellikle çok çok beğendim ben.

Eğer 2. sezonda biraz daha bu mistisizmin içine girip biraz daha sırları ortaya çıkartırlarsa dizi çok iyi yerlere evrilir. Ama ilk sezonda "böyle bi mistik olay var, o yüzden de acaip şeyler oluyor" deyip bırakıyor, o mistik olayın arkaplanını merak ettirip hiç vermeyince de çok havada kalıyor, bir yere bağlanmaması rahatsız ediyor.

Totalde ama Fi, Şahsiyet ve Masum ile beraber Türk dizi sektörü için çok olumlu gelişmelerin yeni bir halkası olmuş. Mistisizm konulu diziler bizde pek çekilmez, en fazla sinemada gudubetli hortlaklı filmler çıkar ara ara, o bakımdan da güzel yakalamışlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 29.12.2019 at 17:45, Goering dedi ki:

7984734.jpg

The Lighthouse (2019)

konu ve setting muhtesem ama psikolojik gerilimi yonetmen de senaryo da verememis. (oyunculuk da kurtaramamis)

film; neresinden tutsaniz baya elinizde kalir.

bir film bu kadar vaatte bulunup ancak bu kadar az sey verebilir herhalde...

bu filmi begenen de film falan izlemesin bir daha.

5/10

A24 filmlerini ben de sevemedim ama izletiyorlar bir şekilde kendilerini. Aslında öyle kötü de diyemeyeceğim ama yapmacık olduklarını düşünüyorum. Mesela bu filmdeki tüm o mitoloji sosu, erkeklerin iktidar mücadelesi bence aa aklıma bir fikir geldi tadında, fazla derine inmiyor. Ama filmin kendisi kötü diyemem. Bence Pattinson kötü oynamış bu arada, hatta filmin derinlik kazanamamasında onun ciddi payı olduğunu düşünüyorum. Çok zor rol, hakkını verememiş.

Bu yönetmenin the witch filmiyle karşılaştırınca nasıl buldunuz? Ben o filme bir niyet edip sonra bayarım diye izlememiştim. Acaba hangisi daha iyi diye merak ediyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MV5BODBlOGExYTUtNGIzZi00NjllLTkwYjEtMmVl

LITTLE JOE (2019)

Açıkçası trailerını izleyince büyük beklentiye kapılmıştım. O beklentiyle izledim ve aradığımı bulamadım. Bazı yerlerde görseller güzel ama onun dışında pek bir artısı yok filmin. İlginç bir hikaye anlatmaya çalışmışlar ama başarılı olamamışlar. Bi de kadına Best Actress ödülü vermişler, bence başarılı bir tercih değil o ödülün bu kadına gitmesi.

6/10

MV5BOTAxYTk0MjctN2M4YS00ZDA0LWE1MDctNzhi

Lara (2019)

Manipülatif kontrol friik bir annenin oğlu üzerindeki etkilerini ve oğlunun hayatının kilometre taşlarından bir tanesi gerçekleştiği sırada kadının eski bir piyano öğretmeni üzerinden kendi yetenekleriyle yüzleşmesini anlatıyor.

7/10

MV5BZjlhOWE3YjktY2MzOC00ZmQ1LWIwNjgtZmVh

Bombshell (2019)

Uzun zaman erteledim bu filmi izlemeyi. Oyunculuklar iyi, olay örgüsü akıcı şekilde ilerliyor, beklediğimin aksine kesinlikle sıkmıyor. İlginç şekilde başlayıp ilginç şekilde bitiyor. İyi vakit geçirmelik.

7,5/10

Mc_Lovin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MV5BOTZmNTI1MzMtMGY0ZS00YTRlLWI4OTktYzE3

Genelde western filmleri takip etmeye çalışıyorum bunu nasıl kaçırmışım anlamadım. Sanırım Fransız-Amerikan ortak yapımı diye reklamı az oldu. Kitap uyarlamasıymış.

Senaryo biraz dağınık, hatta neredeyse serbest takılmışlar. Bunu önemseyen beğenmeyecektir diye tahmin ediyorum. Ben filmi beğendim, oyunculuklar efsane.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spacer.png

Judy (2019)

7/10

Judy Garland'ın hayatı size ilgi çekici geliyorsa izlenebilir. Sonu insanı hüzünlendiriyor.

Winter 1968 and showbiz legend Judy Garland arrives in Swinging London to perform a five-week sold-out run at The Talk of the Town. It is 30 years since she shot to global stardom in The Wizard of Oz, but if her voice has weakened, its dramatic intensity has only grown. As she prepares for the show, battles with management, charms musicians and reminisces with friends and adoring fans, her wit and warmth shine through. Even her dreams of love seem undimmed as she embarks on a whirlwind romance with Mickey Deans, her soon-to-be fifth husband. Featuring some of her best-known songs, the film celebrates the voice, the capacity for love, and the sheer pizzazz of "the world's greatest entertainer."

https://www.rottentomatoes.com/m/judy_2019

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MV5BZjY1NWYwZmEtNGE3Ny00YTZhLThmZTMtNGI2

Official Secrets (2019)

Ana karakterdeki kızımız Katharine Gun (Keira Knightley) lacks motive ama buna rağmen iyi bir film. Espionage, NSA, GCHQ, Irak savaşı vesaire seviyosanız gideri var.

Filmdeki ayrıntılar çok iyi işlenmiş. Mesela sorgu odasındaki çift kasetçalarlı, içerisine kaset koyulmazsa öten sorgu odası kaydı yapan teyp, intelligence argosu, cep telefonu pilini çıkartıp konuşmak vesaire çok iyi işlenmiş göze batmayan detaylardı. Bunlar için danışman tutup bilgi almış prodüktörler. Es geçmemişler.

Keira Knightley'e çok yakışmış bu rol ayrıca.

7,5/10

She risked everything to stop an unjust war. Her government called her a traitor. Based on world-shaking true events, Official Secrets tells the gripping story of Katharine Gun (Keira Knightley), a British intelligence specialist whose job involves routine handling of classified information. One day in 2003, in the lead up to the Iraq War, Gun receives a memo from the NSA with a shocking directive: the United States is enlisting Britain's help in collecting compromising information on United Nations Security Council members in order to blackmail them into voting in favor of an invasion of Iraq. Unable to stand by and watch the world be rushed into an illegal war, Gun makes the gut-wrenching decision to defy her government and leak the memo to the press. So begins an explosive chain of events that will ignite an international firestorm, expose a vast political conspiracy, and put Gun and her family directly in harm's way.

https://www.rottentomatoes.com/m/official_secrets_2019

 

Mc_Lovin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

19 saat önce, neutrino dedi ki:

Nasil son film?

(de ayrı bu arada)

?

On 29.12.2019 at 14:45, Goering dedi ki:

7984734.jpg

The Lighthouse (2019)

konu ve setting muhtesem ama psikolojik gerilimi yonetmen de senaryo da verememis. (oyunculuk da kurtaramamis)

film; neresinden tutsaniz baya elinizde kalir.

bir film bu kadar vaatte bulunup ancak bu kadar az sey verebilir herhalde...

bu filmi begenen de film falan izlemesin bir daha.

5/10

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...