Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

adam marvela laf atmamış aslında. burda defalarca tartıştık yani konunun iyi kötü olması değil sinemanın ne olduğu ve bu üründen birilerinin zevk alıp almaması.

"Martin Scorsese, “Onlardan birkaçını izlemeye çalıştığımı ve benim için olmadığını söyledim. Hayatım boyunca izlediğim ve sevdiğim filmlere göre tema parklarına daha yakın göründüğümü belirttim. Ve sonunda, Marvel filmlerinin sinema olmadığını ifade ettim” diyor.

Bazı insanların, bu sözlerinin son bölümünü hakaret olarak algıladığını söyleyen Scorsese, “Eğer sözlerimi o şekilde değerlendirmek isteyen biri varsa, engel olmak için yapabileceğim hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı. "

sözleri de bunlar. haklı yani alınganlık yapmanın cephe almanın anlamı yok. seven gider izler ama oturup üstüne sinefil tartışmaları yapmalık bi malzeme yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya beğenmiyorsan, soru geliyorsa "bana göre değil, izlemiyorum" dersin geçersin. "sinema değil çünkü ben dedim diye" dersen elbette insanlar "old man yell at clouds" resimleri koyar. "üzgün olduğunuz için üzgünüm" de bir özür değil. coppola da ondan cesaretlenip daha da kudurdu. hayır mob movie basan adamlar olmasa diyeceğim ki yelpazeleri geniş, kendileri de iş yapan şeyleri tekrarlıyor yani. belli bir noktaya gelmiş insanların biraz daha hazımlı olması lazım. duyan da sanacak ki marvel açılınca skorkes bakkal kepenk kapattı. netflix'e film satan, oscar'a aday olsun diye sinemada göstermelik oynatan insandan böyle san'at aşkıyla yanıyor tutuşuyormuş gibi açıklamalar gelince yakışık almıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

skrose, istedigi film hakkinda istedigi gibi konusma rustune sahip bence. 

mob movie basan diyorsun ama o haksiz bi onerme cunku wolf of walstreet,shutter island fln gibi populer olan baska filmleri de var,aviator da onun filmi,uretken bi adam

 

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Marvel'in bok olmasi ayri, Scorsese ayri..

Marvel ne abi sdfs. Kim yazmisti ya forumda daha once Marvel ile ilgili.. Eprisinden, hikayenin climax'e ulasmasina, sekanslardan herseyine neredeyse tum Marvel filmleri ayni. 

Theme-park benzetmesi gayet on numara bu arada. Birseyin zevk vermemesi eglendirmemesi anlamina gelmiyor bu, teknolojinin imkanlariyla seyirciye gorsel bir solen sunuyorsun. O yuzden 1930'larin super kahramanlari bugun sinemada boy gosteriyor. Bu is gorsellige ve teknolojiye bu kadar bagli olmasaydi zaten kult super hero filmleri olurdu simdiye kadar tonla tarih boyu. Ama gorsellik olmadan birseye benzemediklerinden 2010'larda etkileniyorsun 1960 yapimi filme gore. Yarin oburgun yeni bir teknoloji ve gorsel ilerleme geldiginde 2030 yilinda Spider Man 15, bugunku Spider-Man'den cok daha etkileyici gelecek. Ama bu sinema sanati olarak o filmin daha gelismis oldugu anlamina gelmiyor elbette.

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Sam

ondan sonra 30 sene önceki video arşivlerine youtube'dan bakıp ahh acaba kurosawa o günün sineması için ne demiş, kubrick ne demiş fakat anlamamışlar adamı şimdi sinemanın geldiği hale bak diye yırtınan kişiler doğuyor.

sen scorsese gibi bi adamın sadece "bana göre değil izlemiyorum" deyip geçiştirecek bi adam olarak görüyorsan zaten işin ustalarının görüşlerini de umursamıyorsundur demektir. bırakalım da adamlar o kadar tecrübesinden şahsi fikirlerini de bize sunsun. 

sunsun ki bizde ciddiye alıp tartışalım. yoksa banane bergmandan diyip marvel tier sektörün spamladığı yönetmenleri oturup yahu adam iyi mi kötü mü acaba diye tartışmaya kalkıyoruz. abi biraz gözünüzün lezzeti olsun tavuk döneri tartışmak kadar komik bi durum bu.

ılıman olması ne demek abi zaten gören de sanki ateş açtı sanacak. alınganlık yapıp konuyu ok boomera bağlamanın anlamı da yok. kaldı ki o seviyede bir adam için ılıman olabilecek kadar ılıman bi açıklama zaten.

sinema bütçelerinin bana göre çok saçma alanlarda kullanıldığını söylemiştim daha önce. bunda izleyicinin de payı var hatta. o yüzden marvel zengin oldu scorsese battı falan gibi bi durumdan çok kaliteli bir akım yaratabilecek sinemanın finansmanının geri plana alınması durumu var. ben bundan şikayetçiyim, sinema emektarı olsam herhalde daha da şikayetçi olurdum hatta bangır bangır isyan ederdim. bu adamlar bunu bile yapmıyorlar gayet usturuplu bi şekilde kaliteyi korumaya çalışıyorlar.

son cümlelerinde bahsettiğin sorunun cevabını scorsese zaten kendisi vermişti.

" tabi ki ben de sinemada daha çok izlenmesini isterim fakat netflix bize istediğimiz gibi bir şey çekebilme imkanını veren tek yerdi" diyor.

yüzlerce kişi peynir ekmekle çalışmıyor abi. bu bir sektör.

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adam yapımcı bulamadığı için Netflix'e çıktı film, zaten kendisi de bunun sinemada izlenmesini tercih ederim dedi. Normal şartlarda, yani Netflix gözü kapalı para basmıyor olsa, bu film hiçbir zaman çekilmeyecekti. Bence zaten çekilmemeliydi o ayrı mesele ama o benim kişisel görüşüm.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spacer.png

The Traitor (2020)

Tommaso Buscetta'nın eroin ticaretiyle meşgul olan cosa nostranın tüm kirli çamaşırlarını yargıya sunmasını anlatan film. Filmin geneli yargılama, ifade, mahkeme, yargıç, hakim, avukat, basın, cenaze, mafya infazı, sorgulama şeklinde sürüp gidiyor. Olabildiğince gerçeğe sadık kalınarak çekildiğini sanıyorum. Çarpıcı bir iki sahne var. Filmden çıkıp gidenler, sıkılıp oflayıp poflayanlar çok oldu ama bir Soner Yalçın veya Uğur Mumcu kitabı gibi bir film olduğu için ben severek izledim.

7/10

THE TRAITOR tells the true story of Tommaso Buscetta, the man who brought down the Cosa Nostra. In the early 1980's, an all out war rages between Sicilian mafia bosses over the heroin trade. Tommaso Buscetta, a made man, flees to hide out in Brazil. Back home, scores are being settled and Buscetta watches from afar as his sons and brother are killed in Palermo, knowing he may be next. Arrested and extradited to Italy by the Brazilian police, Buscetta makes a decision that will change everything for the Mafia: he decides to meet with Judge Giovanni Falcone and betray the eternal vow he made to the Cosa Nostra.

https://www.rottentomatoes.com/m/the_traitor_2019

 

Mc_Lovin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun trailer'ını çok beğendim, Safdie'lerin filmlerini hiç izlememiştim o yüzden öncesinde hemen bi Good Time patlattım uffffff. Çok iyi. Son bi kaçtır kötü film izleyince daha bi leziz geldi. Hafif bi Dogman tadı aldım, baya gerçekçi olması en sevdiğim yanıydı. 

 

Şimdi sırada Uncut Gems var, trailer'a ve karakterlere bakılırsa aynı kalitede bişey olacak. Adam Sandler kendini bulmuş bence, tip çok iyi.

 

a7ba896035b908ed77c88b98f7480010.jpg

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

The Man from Earth (2007)

p174565_v_v8_aa.jpg

 

8/10

Yıllardır listemdeydi, bugün izledim, bu kadar geç izlediğime pişman oldum. Çok tatlı filmmiş.

Sonunu beğenmedim, bu tarz filmlerde alışılageldiği üzere daha muğlak bitmesi daha iyi otururmuş bence.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spacer.png

Star Wars: The Rise of Skywalker (2019)

7/10

Eğlenceli, maceralı, bu sefer yer yer komik olmayı başarabilmiş, eski serilerden gelen kahramanların sıkça karşımıza çıktığı hoş bir pazar öğleden sonrası filmi olmuş.

Spoiler

Palpatine'in sahnelerinde "show, don't tell" uygulamamışlar, o yüzden Palpatine'in sahneleri çok saçma derecede gereksiz şekilde geveze Palpatine'li olmuş. Bir de filmin başında olaylar çok hızlı ilerliyor, oradan oraya oradan oraya sıçrıyor olaylar.

Daha önceki filmlerden bolca sahneyi taklit etmeyi seçmiş yönetmen. Yoda'nın Luke'un X-wing'ini sudan çıkardığı sahne ve İmparator'un Death Star'daki pencereden Luke'a devam etmekte olan savaştaki arkadaşlarının çaresizliğini gösterdiği sahnenin benzerlerini çekmeye çalışmış.

Torunum yavrum gel buraya şeklinde bir babacanlıkla adeta Hulusi Kentmen portresi çizen Palpatine olmamış. Olmamış. Daha başka olmamış pek çok şey var ama eğlendiriyor mu? Eğlendiriyor. Leia ölünce üzülüyor musun? Üzülüyorsun. Lando'yu görünce gülümsüyor musun? Gülümsüyorsun. Rey'in soyadının Palpatine olduğunu öğrenince has.ktir oluyor musun? Oluyorsun. Rey'in elinden force lightning çıkınca has.ktir oluyor musun? Oluyorsun. Luke'un Leia'yı eğittiği kısacık otuz saniyelik sahne için bile izlenir ya da "Will this agony never end?" diye bağıran c3po bile yeter. Haha.

Rogue One'dan daha iyi değil, çünkü yönetmen önceki filmlerde yapılan hataları topralamaya, nostalji kasmaya, aksiyon kasmaya, geri plandaki hikayeyi anlatmaya zaman bulamamış. Zaten genç izleyici için film çekiyorlar, bir de bu sırada hikayeyi toparlamak adına girişilmiş kısımlar var. O yüzden olmamış. Bu serinin ikinci filminden daha iyi.

Daha iyisini görmemiz dileğiyle.

 

Mc_Lovin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spacer.png

 

Ema (2019)

7/10

Hayatımda ilk defa böyle bir film izledim. Görseller güzel. Danslar güzel. Bol bol dans, erotik şantaj ve erotik kumpas içeren film.

https://www.rottentomatoes.com/m/ema

After a shocking incident upends her family life and marriage to a tempestuous choreographer, Ema, a reggaeton dancer, sets out on an odyssey of personal liberation, in this incendiary drama about art, desire, and the modern family from director Pablo Larraín (Jackie, Neruda).

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...