Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

On 20.08.2019 at 19:22, Goering dedi ki:

6751668.jpg

Parasite (2019) 

Gisaengchung

Yönetmen: Joon-ho Bong

 

sirf yonetmenden dolayi izleyin, hatta kesin izleyin.

spoil etmicem.

7,5 / 10 

filmin mesajı karmaşık. (planı yok belki de...)  ama keisnlikle izletiyor ve taze katılıyorum.

goldbären tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

The Tourist

MV5BMTMyMzc3OTkwMV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjc0

4.5/10

Kadroya kanmayın, aşırı kötü bir yönetmenlik, çok tekdüze tırt bir senaryo, taaa ilk kareden anında tahmin edeceğiniz ama çaktırmamak için mantık dışı sahneler serpiştirilmiş ve yine kotaramayan bir plot twist.

Yönetmen resmen büyük filmleri izleyip "ben de çekecem!" diye gaza gelen ergen usulü bir iş çıkarmış, hem Angelina hem Johnny bitse de gitsek dercesine kütük gibi oynamış. Heralde senaryonun tırtlığı kotarılmak istenen hikayenin cazibesi altında fark edilmedi, yoksa bu iki ismin bu filmde oynamayı kabul etmeleri için yönetmenin elinde seks kasetleri falan olması lazım şantaj unsuru olarak. Gerçi seks kasetleri bu filmden daha az utanç verici olabilirdi. Hikaye baştan o kadar temelsiz girip yapmacık devam ediyor ki, zaten hiç film içine çekemiyor, diyaloglar yemek masasında yazılmış, yan karakterler yok zaten, Venedik'in muhteşemliği çekilerek görsellik kotarılmak istenmiş, bir in Bruges havası yaratılmak istenmiş, ama benim Venedik gezimde çektiğim fotoğraflar daha fotojenikti. 

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 17.07.2019 at 18:10, reyou dedi ki:

MV5BYzVjMjgyMTUtMjAwNy00Zjc5LWIxMDgtYzFm

 

is gucu hemen birakin bunu izleyin. 9/10.

oh be sonunda eli yuzu duzgun, senaryosu, oyunculugu 10 numara film izledik.

muthis.

huahsd çok salaktı bazı yerleri ya, kötü anlamda salak değil ama. şehirli insanların ufacık bir böcek gördüğünde çığlıklar atması, çiğ balığa dokunamaması vb. şeyleri zorunlu olarak yapması gerektiğindeki değişim sürecini güzel anlatıyor. insan ilişkileri filan çok masumane anlatılmış. Batılı bir film olsa net hırsızlık, darp marp olurdu. güzeldi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

snowpiercer iyi ama baya eksik filmdi. filmin süresi yetmemişti bazı şeyleri anlatmaya. 

hype'ım olmasa da dizisi çıkıcak bakalım orda ne olacak .

parasite konusunda:

korelilerin kültürel davranissallari bizim türk kültürüne bazi yerlerde çok benziyor. dolayisiyla altmetinleri okunabiliyor. tabi dini kültürleri hakkindaysa eksigiz oralarda kaçırabildiğimiz şeyler oluyor. keza geçen gün arcane'in discordda bana anlattigi bi olaya bakinca hakli.( the wailing) Böyle din/mit vb. metaforlar kullanan filmlerde genelde içinde bulunduğumuz ve daha çok etkileşim içinde bulunduğumuz dinler ve kültürleri daha rahat okuma yapabiliyoruz. Fakat asya kültüründe arayı kaçırabiliyoruz.

bu film global bi konuyu ele aldığından zor değil.


internette çok yorum okudum anlaşılmadığına dair. fakat o kadar da zorlayıcı metaforları yoktu. izleyen çoğu kişinin beğenip beğenmemek arasında keskin tercihleri olmasını normal karşılıyorum.

ödül aldığı sene diğer adayların ne olduğunu bile bilmiyorum aslında ama herhalde haketmistir.

Spoiler

 

Film sınıf çatışması, sıradan halkın parazit şeklinde nitelenmesi ve her türlü yolunu bulmasını anlatıyor, evet öyle "vay demek şurda şunu diyormuş kaçırmışım" denecek bir kısmı yok. bu haliyle tarza alışkın izleyiciler için daha önce bir çok kez denenmiş bir film olmaktan fazlası yok fakat bittikten sonra da iyi bir filmdi hissini veriyor.

yönetmen zaten gözümde artık bi kalıba oturmuş, ne istediğimi, bana ne vereceğini bilen bi tarzı var fazlasını beklemiyorum. küçük alanlarda diyaloglar ve karakterler üzerine hikayeyi çok güzel resmedebiliyor. kullandığı kamera teknikleri de usta işi.Bir çok insanın ekseriyetle kaçırdığı nokta DoP kısmı. Kyung-pyo Hong'nin sinematografi geçmişine bakın anlarsınız zaten. Kyung-pyo Hong demişken Beoning filmini de izleyin. https://www.imdb.com/title/tt7282468/?ref_=nm_knf_i1


 

 

filmin içeriğiyle ilgili burada kimsenin bir şey kaçırcağını düşünmediğim için yazmaya gerek yok zaten internette bolca yorum var.

batıda şansını deneyip oranın sisteminde istediklerini tam olarak yapamayan iki koreli yönetmenden birisi Bong Joon Ho. Snowpiercer ve Okja ile ortalama üstü fakat kendisinden bekleneni veremeyen biriydi. korede tekrar daha iyi işler çıkaracağına eminim.

diğer koreli chan-wook park little drummer girl ile iyi iş çıkarmasına rağmen kendi tarzıyla alakasız bir işti. o yüzden arada derede kaldı dizi.

 

TLDR: film iyi abi izleyin izlettirin, takılmayın her şeye. böyle söyleyince de balayısı madde kullanınca hele hele keke diyo sürekli. istiyorlar ki turşu suratla dolaşıp hep boklayalım................

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, sanssizsansli dedi ki:

TLDR: film iyi abi izleyin izlettirin, takılmayın her şeye. böyle söyleyince de balayısı madde kullanınca hele hele keke diyo sürekli. istiyorlar ki turşu suratla dolaşıp hep boklayalım................

asdasda gücenme lan ?

 

Spoiler

abi işte alt tabaka mı zenginlere parazit yoksa zenginler mi alt tabakanın emeğini sömürüyor parazit, BİZ İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIK BİR DE SİZ İZLEYİN:))) demiş yönetmen o yüzden bozuldum. ee yani... lantimos filmi gibi oluyor bir saatten sonra. yine de güzel sekanslar var yağmurda bok çukuru eve dönüş en sevdiğim yeriydi. ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam işte o yüzden sanat filmi kategorisinde sayıyolar.

abi şöyle bi ayrım var sinemada camiasında. bir çok film türü olmasına rağmen soru sorarak bitirebilen ve bişeylere dokunan filmleri sanat filmi olarak sayıyolar günümüzde.

holivudu artık bu kategoride sayamıyorum oscar vb. fakat dünyanın kalan diğer cephesindeki tüm organizasyonların temel ödül alıcıları bunlar oluyor.

cannesdır bizdeki narenciye ödülleridir...

dolayısıyla adam oraya iş yapıyo bi bakıma ve ben ortaya soru atarım kırk akıllı çıkaramasın filmleri çıkıyor.

geriye dönük filmlerine baktığımızda da aslında bu filmden pek farklı işleri yok.

memories of murder filmi de aynı nedenle çekildi ve biz onu daha çok hatırlıyoruz. çünkü tazeydi böyle şeyler.

bir yerde tekrar giriyor malesef ama dönemin geri kalan filmlerine baktığımızda da bu tür hala özel bi yer hakediyor. marveller bilmemneler...

yani işte bakalım şöyle 20 sene önce falan çıkıp hala tokat gücünü koruyabilen filmler tekrar ne zaman çıkacak. o zamana kadar bunlar iş görür ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 24.03.2019 at 23:48, goldbären dedi ki:

filmi izledim, keisnlikle kötü geldi bana.

stranger things için kız bilimkurgusu diye bir genre açmıştık çok alınmıştı millet, tam olarak o türde film malesef. bilim desen bir piksel var yok, quantum kitapları kadar işte. kurgu desen sağdan soldan apartı üç beş konsept. hayatımın aşkını asla bırakmam ühü ühü mıymıymıy dolaşıyor kadın içim şişti izlerken. bunun yerine gidip about time izlesem tekrardan daha iyiydi. hiç değilse alternatif zamanlar - seçimlerin ilişkiler üzerindeki etkilerini adam gibi işlemiş bir yapım...

 

Su topicte bir iki guzel film tavsiye edin de izleyelim, icim sisti hep ayni yapimlardan, sikici senaryolardan, tum guzel filmleri izledim hic iyi film kalmamis gibi hissediyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, neutrino dedi ki:

Su topicte bir iki guzel film tavsiye edin de izleyelim, icim sisti hep ayni yapimlardan, sikici senaryolardan, tum guzel filmleri izledim hic iyi film kalmamis gibi hissediyorum.

sphere

event horizon

pandorum(bu ilk ikisi kadar iyi değil)

izlemediysen bunların gideri var. sphere'ün kitabını da okumanızı tavsiye ederim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk ikisini izlemiştir adamın adı nötrino bir kere olum. ama 5-10 sene geçtikten sonra tekrar izlenebilir filmler. bir süredir geçmişte izleyip genel hatları dışında hatırlamadığım filmleri tekrar izliyorum, 10 sene sonra başka karakterle izleyince inanılmaz farklı bakıyorsunuz, hiç izleyecek bir şey bulamayanlar yapsın tavsiye ederim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...