Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wildstar #3


dreagloth

Öne çıkan mesajlar

Bu oyunun fail olmasıyla NCSoft'un hiçbir alakası yok. 2-3 yıl önce kapanması gereken bir oyundu. NcSoft'un bu kadar bu oyuna müsade etmesine şükretmeniz lazım aslında. Oyun kötü abi bu kadar, ötesi yok yani. Ne yaptılarsa tutmadı. Bir avuç oyuncusu varken inatla content patch getirdiler kimse umursamadı. F2p yaptılar işe yaramadı. Steam'e geldi aynı şekilde kimse takmadı. Combat kötü, grafikler kötü, gereksiz hardcore olacaz diye kastırıp grindin dibine vurmaları kötü. Herşey kötü.

NcSoft son 3 yıldır şu oyunun gelirlerini finansal raporlarda bile göstermiyor. Yok yani o kadar rezil durumdaydı. Öyle içler acısı bir populasyonu vardı ki adamlar diğerleri başlığı altına aldılar utanmamak için daha fazla.



Bu adamlar hayır kurumu işletmiyor. Böyle ghost town bi oyunu hayrına açık bırakacak değillerdi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geliştirilme süresince yapılan hatalara ne dersen de ama combatına kötü demek bence ayıp :D mmo tarihindeki en unique ve bence en iyi combat sahipti bu oyun. Telegraph skill sistemi inanılmaz güzel bir sistemdi, gw2'ninkinden bile daha güzel.

Fakat oyun gereksiz hardcore olacağız diye, bildiğin themepark sistemi sundu, ilk raid prequisityleri gereksiz uzundu, questler çok bayıktı. Bir kere themepark yapıyorsun o yılda ama lore'un sci-fi. WoW questleri bile meme haline gelmişken bu çok baymıştı onu hatırlıyorum. ama pvp inanılmaz güzeldi. Warfrontları batırmaları falan tamamen gerizekalılık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herşeyi dengeli yaptığında güzel. Akıcılığına birşey dmeiyorum ama telegraph telegraph bi süre sonra yerdeki şekilleri takip etmekten ödeye gidememeye başladı combatı benim için. Başımı ağrıtıyordu ya. Bunca yıldır o kadar mmo oynadım hala Gw2 kadar iyi combat sistemini beceren mmo oynamadım. Yok yani bir tane bile. Eso oynuyorum şuan. Onda bile öyle rezil bi combat sistemi var ki... Oyun güzel olmasa silip bırakacam ama oyun güzel işte çıbana da katlanmak zorunda kalıyoruz.

Benim gözümde Gw2'ye combat bakımından en çok yaklaşan oyunda Blade & Soul bu arada. Ardından da Black Desert gelir ama Bdo'da combat ne kadar eğlenceli ve akıcı olsada görsel efektlerin absürtlüğü ve yarattığı kaos ortamı bence pvp için rezil bir temel oluşturuyor. Pve için ideal ama pvp için çok kötü bir combat sistemi var. Şimdi hakkını yemeyeyim dönemine göre WoW'un combatıda güzeldi. 2019'a girecez hala akıcı bir combatı var oyunun. Tab targete ben tahammül edemiyorum artık o ayrı. Wildstar'ın combatını hiçbir zaman sevemedim ben. Benim gibi düşünen çok insanda biliyorum. Keşke bir sisteme bu kadar çok bağlı kalmasalardı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi seninki biraz kişisel tercih gibi geldi bana. Çünkü gerçekten Wildstar ve GW2 gibi aksiyon combatı seven bir insanın ESO oynaması mümkün değil, baya rezalet ya :D Güzel oyun hiçbir lafım yok grafiklere, atmosfere, lorea falan da gördüğüm en kötü combat olabilir sdf.

GW2 ile Wildstar'ın combatı benzer, Wildstar daha çok reaksiyona dayalı. Action combat'a daha yakın gibi. Yani yoruyor combatı evet ama aksiyon combatı seven için çok güzeldi. Gerçi benden de geçmiş sanırım ben de ne kadar övsem de yorulduğum ve oyun gereksiz bir şekilde hardcore temasına kastığı için bayılıp bırakmıştım.

Neyse zaten artık MMO yapmaz kimse, batmaları da normal. Mobalar MMO'nun %10'u kadar bir production cost ile 10 katı kazanırken MMO baya saçma bir iş modeli maalesef.

edit: balance konusuna girmiyorum, blizzarddan bile daha kötü bir balance getirmeyi başarmaları ayrı inanılmazdı gerçekten. dps medic ile hem pve hem pvp anca release'den 5 ay sonra falan mümkün oldu galiba ki çok sevmiştim ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...