Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni renaultlardaki ön çamurluklar


heroLion

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar dikkatinizi çektimi bilmiyorum Bu renault yeni modellerinin (Clio,yeni megane, yeni Laguna, scenic) ön çamurluklarını metal yerine plastikten üretmiş Ben buna bir anlam veremedim sizce neden olabilir??[signature][hline]Ne Seni Unutacak Kadar Zaman Geçecek,Ne de Geçen Zaman Seni Unutmaya Yetecek...Seni Aramıyor Sormuyorsam Unuttuğum Anlamına Gelmez..Zaman Alışmayı Öğretir UNUTMAYI ASLA ! ! !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 23 Aralık 2004 19:23 tarihinde demiş ki:
abicim onlar basit plastik degil guclendirilmis
ve super zekice bir fikir.

herhangi bir kaza aninda yeteri kadar koruyor ustunede tamire goturunmu hemen atilip yerine yenisi takiliyor.


abi ne kadar korusa metal kadar koruyamazki hem koruyamadıgı içinde kaza sonrasi servise goturup degistirecek bi sahibi olmayabilir :)[signature][hline]Ne Seni Unutacak Kadar Zaman Geçecek,Ne de Geçen Zaman Seni Unutmaya Yetecek...Seni Aramıyor Sormuyorsam Unuttuğum Anlamına Gelmez..Zaman Alışmayı Öğretir UNUTMAYI ASLA ! ! !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
çamurluk ?

çamurluk tekerden fırlayan taşları fln engellemek için konur
kauçuk gibi malzemelerden yapılır
genelde büyük tip araçlarda olur

sen tampon demek istemiştin herhalde?

tamponu zaten cogu araba güçlendirilmiş plastikten yapıyor.
ve tamponun görevi hafif kazalarda ezilmeyi engellemek
yani sen onu sert deforme olabilecek maddeden ( demir vb gibi metallerden) yaparsan park ederken dokunmayla bile göçme yaşanır
oysaki esnek madde olan plastik tipindeki maddelerden yaparsan çarpma anında hem koruma sağlar hemde esneyip tekrar eski haline döner.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim camurluktan kastım o kısım diil. otomobile yandan baktıgın zaman on kapının lerisindeki kısımada camutluk denir genelde uzerinde yan sinyal lambası bulunur. O parcadan bahsediyorum. Yoksa metal tamponlar 87de murat131de kullanıldı en son :)[signature][hline]Ne Seni Unutacak Kadar Zaman Geçecek,Ne de Geçen Zaman Seni Unutmaya Yetecek...Seni Aramıyor Sormuyorsam Unuttuğum Anlamına Gelmez..Zaman Alışmayı Öğretir UNUTMAYI ASLA ! ! !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Vodan, 23 Aralık 2004 20:53 tarihinde demiş ki:
Kadınların başta olmak üzere, sürücülerin en çok çarptıkları yerin o ön çamurluklar olduğu saptanmış ve ufak tefek darbelerde hemen yamulmayan içeriye girip tekrar esneyip düzelen o malzemeden yapılmış.

Malzemeden çalma fln değil işin aslı.


peki kazalarda saglamlıktan odun vermiyomu? gerci yeni laguna euro ncap'ta 5yıldızlı ama:)[signature][hline]Ne Seni Unutacak Kadar Zaman Geçecek,Ne de Geçen Zaman Seni Unutmaya Yetecek...Seni Aramıyor Sormuyorsam Unuttuğum Anlamına Gelmez..Zaman Alışmayı Öğretir UNUTMAYI ASLA ! ! !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sbora, 23 Aralık 2004 21:42 tarihinde demiş ki:
hehe o çamurluk sac olsa neyi koruyacakki max 3mmlik sacdır. Esas olay şasi de bitiyor. oraya parça koymasa bile olur yani :)
o kadarda emin olma o 3mmlik sac parcalar bir araya gelince 1tonluk aracın 350kg sini olusturuyor :)[signature][hline]Ne Seni Unutacak Kadar Zaman Geçecek,Ne de Geçen Zaman Seni Unutmaya Yetecek...Seni Aramıyor Sormuyorsam Unuttuğum Anlamına Gelmez..Zaman Alışmayı Öğretir UNUTMAYI ASLA ! ! !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

saka bir yana sbora nın dedikleride dogru ama ne bileyim hani otonun o kısmına oturursun ya o Renaultta mumkun diil artıkın:) bildigim kadarıyla bmw 6 serisinde kullanmıs o metodu Ama o parcalar muhakkakki daha cabuk eskir:)[signature][hline]Ne Seni Unutacak Kadar Zaman Geçecek,Ne de Geçen Zaman Seni Unutmaya Yetecek...Seni Aramıyor Sormuyorsam Unuttuğum Anlamına Gelmez..Zaman Alışmayı Öğretir UNUTMAYI ASLA ! ! !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesela 6 45inle tatile gittin antalyaya.... Sole gusel kızların oturdugu bi yerde durdun arabadan kasıla kasıla indin...Anaaa Camurluklar erimiş ne manyak olur ama :)[signature][hline]Ne Seni Unutacak Kadar Zaman Geçecek,Ne de Geçen Zaman Seni Unutmaya Yetecek...Seni Aramıyor Sormuyorsam Unuttuğum Anlamına Gelmez..Zaman Alışmayı Öğretir UNUTMAYI ASLA ! ! !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

renault clio.m war 3 senedir 4 kez tampon deişti bir kerede sağ çamurluk ve kapı.bu tampon deişiklikleri ufak dokunmalar değildi ama.o tür dokunmalarda bişey olmuyor.
clio.da var diye söylüyorum bu çamurluk ve tamponlar dokunduğunuz anda içeri girme eğiliminde olan ancak derhal geriye gelen yani aslında darbeyi absorbe eden parçalar.hatta darbe emici tamponda denilebilir.[signature][hline]alea iacta est...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

stan marsh +1
2000 model cliom var..zavallimin çekmediği kalmadi benden .. istemedende olsa ... o plastik dediğiniz parçalar gelen tepkiyi arabanin kasasina iletmek yerine gerekli görüldüğünde kırılarak sizi korusun diye yapilmiş ... yoksa yap teneke kutu koy ....[signature][hline]isimler değişsede , kahpeliktir baki kalan ...Animelist.xls
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi sanada sorim bak clio varmış altında hazır yakalamışken
1.4 16V benimki.arabama kim binse nası gidiyo seninki böyle diyor.1.6 arabası olan arkadaşlarım gelip afallıyor kaldıki trafikte tozumu yuttuklarıda çok olmuştur. şahane burun fırlatıyor bir kere. ve başka bi clio kullandım 1,6 gitmiyodu abi araba deli oldum. memnunmusun performansından.[signature][hline]alea iacta est...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de o "niye metal değil lan bu" dediğiniz parçaların kaza sırasında eğilip bükülüp size girmesi vardır ki, bence neden arabalarda ağırlıklı olarak metal değil de, daha hafif ve esnek malzemeler kullanılmaya yönelindiğinin açık nedenidir.

Ayrıca arkadaşlar güzel yazmış, metal parçalar arabada ağırlık yapar, şekilleri kolay bozulur, paslanıp küflenirler ve tamirleri de kolay değildir. Gerekmedikçe kullanılmazlar.
Adamlar rollcage'i adi plastikten yapmış ule! desen tepki gösteririm ben de ama, buradaki tepki alakasız kalmış.
[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
ÖDESER: Ödev Destek Servisi

[Bu mesaj Deli_Haci tarafından 24 Aralık 2004 00:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
stan-marsh, 23 Aralık 2004 23:06 tarihinde demiş ki:
abi sanada sorim bak clio varmış altında hazır yakalamışken
1.4 16V benimki.arabama kim binse nası gidiyo seninki böyle diyor.1.6 arabası olan arkadaşlarım gelip afallıyor kaldıki trafikte tozumu yuttuklarıda çok olmuştur. şahane burun fırlatıyor bir kere. ve başka bi clio kullandım 1,6 gitmiyodu abi araba deli oldum. memnunmusun performansından.


abi valla 1.4 16V kullanmadim hiç , ama kendi arabamın eşleniği olan 206 , tipo , astra ve diğer arabamız olan 1.6 megane (16v) kullandım .. şunu söyliyim clio'nun kalkışı cidden üstün .. son zamanlarda perf düştü diye sızlanıyordum , geçen lastikleri değiştirip arabayi bakıma verdim .. patlak haline okadar alışmışım ki bakım ve yeni perf. lastikleri ile 2-3 gün kontrol etmekte zorlandım arabayı , alışmamişim canavar haline ... :D 1.4 16V mi 1.6 mı dersen (ki asıl sorun buydu :D , hiç bi fikrim yok , hiç test etmedim ..:D )[signature][hline]isimler değişsede , kahpeliktir baki kalan ...Animelist.xls
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...