Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Formula 1'de "Kokain İddaası."


-Kobe-

Öne çıkan mesajlar

Formula 1'in takımlarından Ferrari'nin eski doktoru Benigno Bartoletti, F1 pilotlarının birçoğunun kokain kullandığını iddia etti.
1989-1992 yılları arasında Ferrari'de görev yapan Bartoletti'ye göre, F1 pilotları arasında uyuşturucu kullanımı çok yaygın.
İtalyan motorsporları dergisi Quattroruote'ye konuşan Bartoletti, F1'de yarışan 20 pilottan üçte birinin yarış sırasında uyarıcı amaçlı olarak kokain kullandığını söyledi. Pilotların kokain sayesinde özellikle reaksiyon zamanlarını arttırmayı ve rakiplerine üstünlük sağlamayı hedeflediğini savunan Bartoletti,




“kokain yarış sırasında 90 dakika boyunca pilotların performansını artırıyor ancak yarış uzadığı takdirde uyuşturucu pilotlar üzerinde ters etki yapabiliyor” dedi.

68 yaşındaki doktor, Uluslararası Motorsporları Federasyonu'nun (FIA) rastgele yaptığı doping testlerinin bugüne kadar sonuç vermediğini de iddia etti.

Sadece Barrichello pozitif çıktı

Bartoletti'nin, kokainin yaygın olarak kullanıldığı yönündeki iddialarına rağmen son 10 yılda sadece bir pilotun örnekleri FIA'nın testlerinde pozitif çıktı.

1995 yılında şu anda Ferrari için yarışan Rubens Barrichello'da Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin yasak ilaçlar listesinde bulunan efedrine rastlanmıştı.

Barrichello, soğuk algınlığı için kullandığı efedrin pilotların performansına katkı sağlamadığı için ceza almaktan kurtulmuştu.

2002'de ise Çek pilot Thomas Enge doping testinden geçemediği için Formula 3000'de şampiyonluğu kaybetmişti.


kaynak CNN Türk[signature][hline]Fm ve CmTürk Site Editör
{-Kobe- a.k.a Canonline}
İnnDir.com Editör
-------------------------------------------
Liseli Genç FB
ÖLÜM İLE YAŞAMI AYIRAN İNCE ÇİZGİ
SARİ İLE LACİVERTİ AYIRAMAZ Kİ

KADIKÖYDE SOSİSLER 6'LI PAKETTE SATILIR.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğer kokain'in böyle bir etkisi varsa kullanıyorlardır büyük ihtimalle.[signature][hline]Lucas

hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör...

hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu zihin açani dediğin narkotikler sanirim.Onuda kendine güveni arttiriyor diye kullananlar varmiş.Şimdi özendirici gibi olmasin bu 1-2 saatlik kendine güven için ,bütün hayatinizi içinden çikilmaz duruma getirmeyin.Denemeyin bile.[signature][hline]KEK

[Bu mesaj daan tarafından 04 Ocak 2005 03:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
daan, 04 Ocak 2005 00:15 tarihinde demiş ki:
basit bir mantikla hareket edersek,bu madde uyuşturucu ve sinir iletisindei zamani uzatir.O zaman refkleks zamanini kısaltmasi gibi bir şey olamaz diye düşünüyorum.


o kadar basit bi mantıkla düşünmemek lazım. hayır bu iddiada bulunan adam ferrarinin eski doktoru. bi bildiği vardır heralde...[signature][hline]Alışırım seni yalnız düşlerde okşamaya;
Bunun verdiği mutluluk da az değil ki /
Çıkar giderim bu kentten daha olmazsa,
Sensizliğin bir adı olur, bir anlamı olur belki
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...