Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlı'nın Kıbrıs Projesi


Mandoo

Öne çıkan mesajlar

bir padişahımız(adını unuttum kusra bakmayın :) )Kıbrısla ilgili bir projesi varmış...Kürtler doğuda güç kazanmaya başlayınca bunlardan kurtulmak için kürt ailelerini Kıbrıs a yerleştirip özgür bir ülke kurmalarını sağlamak...onlara asla dokunulmıcak kendi hallerinde Kıbrısta yaşıcaklar ve asla Osmanlı topraklarına alınmıcaklar(sanırım böyleydi)

şimdi bu projeyi günümüze uyarlarsak....Türkiye dışında dünya ülkelerinde toplam 7 milyon kürt varmış...Türkiyede ise 12 milyon....
bunlar özgür bir ülke kurmak istiyolar ki haklılarda...mesela varsayalımki türkiyenin doğusunda bir kürt ülkesine izin verildi(tabiki bu asla olamaz Türkiye üzerinde asla kürt ülkesi kurulamaz..) işte bunlara özgürlük versek ve tüm kürtlerimizi oraya yerleştirsek...bunlar acaba ne yapacaklar??

bu kadar ısrarla bir kürt ülkesi kurulmak isteniyor...ama anlamıyorlarki Türkiye olmasa Türkler olmasa kürtler bir hiç...ne olucakki ilk bir kaç ay ingiltere, abd yavşıcak bunlara felan peki sonra??

keşke bu kıbrıs projesi hayata geçirilmiş olsaydıda bunları düşünmek zorunda kalmasaydık...[signature][hline]Chirac:Hepimiz Bizans Çocuğuyuz!
Bakan Tüzmen:Avrupalı ne çocuğu olduğunu bilir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslinda iyi bi fikir. ama kıbrıs deil tabiki. kurcaksin bi kürt devleti gönderceksin turkiyedeki ayrilikci kürtleri oraya. nasıl olsan onlar kısa bi surede batırırlar o devleti. sonra tekrar donmeye calisirlar turkiyeye. bizde almicaz tabi onları iyice ingilterenin ve abd nin usagi olucaklar. boylelikle bizde kurtulcaz bu ulkedeki ayrılıkcı kürtlerden.azcıkta avrupalılar urassinlar.[signature][hline]TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN TURKİYE HALKINA TURK MİLLETİ DENİR.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..
M.KEMAL ATATÜRK
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar zaten saf kürt deiller...bir kısmı arabi felan kendilerini tanıtırken söyleyenleri oluyo yok arap kökenliyim felan...bi de memlüklüleri kürt diye tanıtıyolar ya harbi komik...ama kürtlerde bizim vatandaşımız kardeşimiz...bunu anlayamayan maşa olmuş kürtlerde var tabi yok deil...(Örn: Barzani)[signature][hline]Chirac:Hepimiz Bizans Çocuğuyuz!
Bakan Tüzmen:Avrupalı ne çocuğu olduğunu bilir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh geri kalmış kesimlerin çoğunluğu kürk kökenli vatandaşlarımız. onlarında ortlama çocuk sayısı 8 olunca öyle bi rakam çıkması normal.

yukardaki şeyi hep düşünmüşümdür. ayrılıkçı falanda ayırmadan bütün kürtleri göndermemiz gerekiyor. öyle veya böyle dış destek iç destek bi şekilde bu kişilere kendilerini ayrı bir ırk olduğu gazı verildi. devlet falan istiyorlar. bilmiyorlarki bağlı olduğu devletler olmadan yaşayamazlar.

sürüceksin hepsini kuzey ırakta kurmak istedikleri devlete. hadi bakalım sizin orda devletiniz var gibi orda yaşayın burası türkiye diyeceksiniz. tıpış tıpış yollıycaksın. istanbul nufusu yarıya iner. bilgisayr oyunu isimlerini bilmeyen satıcılardan kurtuluruz. üstüne türkiyenin %10 vergisini ödeyipte birde burası gelişmiyor diye ağlayan insanlaradan kurtuluruz.

ırkçı diyebilirsiniz belki bana. ama değilim.[signature][hline] MSN : [email protected]
---
Sözlükte Ben :D
---
Tunch geçen gün babasına demişki:
Hiç para seçmem. Ne olsa yerim


[b] 1. Geleneksel Paticik İstanbul Lan Party 28 Ocak 2005'te!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Musul ve/veya Kerkük olmadan kurulacak bir Kürdistan açlığa mahkum olur. Hatta oraları alsalar bile Mersin'i almazlarsa yine açlığa mahkum olurlar zira denize çıkışları kalmaz. Etraflarındaki ülkeler; İran, Türkiye, Suriye, Ürdün ve Irak'ın Arap kesimi onları dünyadan izole eder. O sebepten hayalden bile öte bir senaryo. Ancak ne olur, hem Musul Kerkük onlara verilir, hemde Güneyde'ki yönetimde söz sahibi olurlar, bağımsızlık değilde özerklik olur ancak o zaman paçayı kurtarabilirler.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler hep atladığınız bir nokta var. Kürt devletini çölün ortasında sıfırdan kurmak istemiyorlar. Kurmak istedikleri kürt devletinin sınırlarının yarısı Türkiye' de. Ve kürt devleti kurulurken örneğin sınırları içinde kabul ettikleri Diyarbakır'ı olduğu gibi, yani binalarıyla, sanayisiyle, kaynaklarıyla istiyorlar. Ama nedense "yav bırakın kursunlar, bizden uzak olsunlar" diyenler sanki adamlar gidip çölün ortasında sıfırdan bir ülke kuracaklar sanıyorlar. Film platosu değil burası. Öyle 2-3 aya texas kasabası yaratmıyacaklar. Örneğin T.C. şu ana kadar 100 milyar doların üstünde GAP'a yatırım yaptı. Bu paraları sen, ben ödedik. Şimdi bunları kürt devletine hediye mi edelim.
Şunu asla unutmayın, Türkiye sınırlarını içine almayan bir kürt devletini asla ve asla kurmak istemiyorlar. Zaten bunun bir anlamı da yok. Zaten fiilen tanınmasa bile ırakta bir kürdistan var. Sizin dediğiniz gibi kürtlerin derdi özgürlük olsa gidip oraya yerleşirlerdi.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...