Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deli olacam ya sıyırcam. ip sorunsalı.


Zopik

Öne çıkan mesajlar

şimcik. bir güzel domain aldık ns tanımladık hede hödö mis gibi. sonra bunları host alınan yerin destek hattına bildirdik bi zahmet tanımlayıverin diye yaptılar. sonra aynı işlemi ikinci bir kere yapmak istedik. dedik olur mu böle bişey ? dedilerki istediğiniz kadar olur. tamamdır dedik aynı işlemleri yaptık fekat!

ns ip tanımladığım registrar'dan bakıyorum ip doğru görünüyor.

internicten bakıyorum ip doğru görünüyor.

ping çekiyorum ip yanlış görünüyor ve timeout oluyor.

mail atıyorum adamlara sorun bizden değil diyorlar ama registrar da internicte doğru göründüğü sürece bizim sorumluluğumuzda değil diyor. dedim bu iş böyle olmayacak maille fln live chat te anlattım derdimi ama bana diolarki domaininizin ns ip leri şu şekilde olmalıdır. domain değil ns sorunlu sisteminizde yanlış tanımlı dediğimde de tıkanıp kalıolar ...

ne yapılır ne yapılmaz buna fikri olan var mı ? kalkıpta firmayı bırak fln demeyin başka bir firma ile anlaşmak fiyatı uygun bi yer bulmak falan fistan zor şimdi.

birde tam bilen biri varsa ne olur anlatsın bana bu olayı. neden böyle oluo sdorun nerde ?

sıyırcam harbi ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer whois bilgilerinde NS leri yeni değiştirmişsen, onların aktif olması için biraz süre geçmesi lazım.. 12-18 saat içinde mutlaka değişir.

Eğer ki ns değişikliklerini zaten bilmem ne kadar gün önce yapmışsan, o zaman hostinginin NSinde tanımlanmamışsın demektir.

Eğer ki ping çektiğinde, domainin 'IP' sini görebiliyorsan, zaten olayın NS lerle alakası kalmamış demektir. Bu durumda ;

- Sunucu icmp echo reply göndermiyor olabilir ( paticik gibi )
- Sunucu çalışmıyor olabilir
- Sunucu ile senin aranda bir yerlerde bir firewall bağlantınızı kısıtlıyor olabilir.
- Her ping attığında şansına internet gidiyor ve sen internete başka bir makina üzerinden NAT ile çıkıyorsun demektir.
- Bilemicem.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?
That's a city in Bosnia. Right?
-- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet sharky ns leri zilyon saat önce değiştirdim. yani o süreyi aştım ve dediğim gibi ns ip si internic te düzgün görünüyor fakat echo çekince yanlış görünüyor. yani hiç yanıt alamama gibi bir durum yok.

söz konusu ip 56.68.75.5 ise ping çektiğimde 56.68.85.5 gibi birşey görüyorum mesela ... ( ip ler sallama tabi )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış ip nin diğerine çok benzemesi ve tek bir rakamın farklı olması sisteme girerken yanlış girdikleri gibi bir şey getiriyor benim aklıma. bu tip bir şeyi eklerken ip fln giriyorlar mı ? yani bu düşündüğüm muhtemel midir ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman o networke bağlı routerda veya firewallda ( iki makina bazen aynı da olabilir ) problem var demektir.

problem geçici olabilir, kalıcı olabilir..[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?
That's a city in Bosnia. Right?
-- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nameserverın ipleri doğruysa, doğru nameservera ulaşıyorsundur byük ihtimal. çok yakın bir ip adresine resolve etmesiyse, bana yanlış ayarladılar diye getiriyor aklıma.

eğer adamlara anlatamıyorsan bir kontrol edin nameserver ayarını diye, nameserverını ücretsiz bir yere alıp kendin ayarlayabilirsin, www.zoneedit.com du sanırsam böyle bir yer.


yani, domainin nameserverını burası olarak ayarlasın (fazla bilgin yoksa önce oku bir şeyler derim), burdan da ayarlarsın işte, şu ip adresini göster diye.[signature][hline]wastiee | PHPNotepad
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

walla bilmiyorum ama en son dank etti sanırım. en son hala registrar'ındaki ip yi değiştir diyorlardı inatla. doğru olan bir şeyi nasıl değiştirebilirim söyle değiştireyim deyince sorun üstünde çalışıyoruz fln demeye başladılar (nihayetinde 15. günde anladılar!)

bu arada evet çok yakın bir ip ye resolve ediyor. yakınlık derken arada 2550 ip var gerçi ama doğru ve yanlış ip arasında tek rakam oynuyor. 9 yerine 8 yazıyor.

fakat söylediğin şeyi tam olarak anlayabilmiş değilim wastiee.domainime yazdığım name server ile ne alakası var ki olayın ? yapmak istediğim kendi reseller hesabımda 2 farklı domaine ait olarak yaratılmış name serverları toplamak. domainim hebele.com ise benim yarattıklarım ns1.hebele.com ve ns2.hebele.com oluyor işte. bunlarıda servis sağlayıcının bana verdiği ns ip'lerine yönlendirip kendi sistemini tanıtmalarını istiyorumki müşteriye onların ns'lerini vermek yerine kendiminkileri verebileyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha, resellerlıksa başka tabi, adamlardan düzeltmen lazım ki müşterilerin nameserver bilgisi olabilsin (ve adamların makinası üzerinde dursun). kendi siten için, yani tek domain için flan diye dşnmüştüm ben


dediğim şey şuydu yani, adamların nameserverdan yapması gereken şey, sadece hedehodo.com 'un belli bi IPyi göstermesini sağlamak, kendisine gelen hedehodo.com 'un ipsi nedir requestlerine.
sen domaine adamların NS adresleri yerine, kendin ayarlayabildiğin başka bir yerin adresini yazsan herhangi bişi değişmez, orayı ayarladıktan sonra aynı IPyi göstermesi için. Ama olay bi defa yapılacak bişi değilse, müşteri falan giriyosa işin içine o zaman ayrı tabi, adamların nameserverlarını kullanmak lazım

[Bu mesaj wastiee tarafından 06 Ocak 2005 02:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...