Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lock, stock and two smoking barrels (snatch severlerin dikkatine özellikle)


Sam

Öne çıkan mesajlar

belki de herkes seyretmiştir benim haberim yok :) ama başlık açılmadığından şiddetle tavsiye edeyim dedim. snatch gibi guy ritchie elinden çıkan bir gangster komedisi, snatch'i seyretmedim ama bunu beraber izlediğim bir arkadaşım çok benzediklerini söyledi. o ne kadar iyi bilemem ama bu film müthiş, gördüğüm en komik dialoglardan bazılar var. quote yap yap bitmez öyle yani, ingiltere'nin her bir sokakğının aksanını temsil edecek adam mevcut filmde olabilecek en komik cümleleri kuruyorlar mübarek.. :-p

öyle hoşuma gitti ki memento'yu seyrettiğimin ertesi günü izledim memento'yu unuttum valla.. :) ki beğenmedim değil onu da bu çarptı yani beni şöyle bir, aman bulun seyredin bir şekilde..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok, demek istediğim şu: snatch severler şafak olmadan izlesin, benim gibi seyretmemişler yarın gün batımına kadar.. :) imdb'deki yorumlardan da çok benzediklerini okudum demin, hatta snatch ile aynı puanı almışlar mübarek..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de diyorum ki "snatch'i bilmem de bunu mutlaka seyredin".. :)

quote yapacaktım ama o dialogları konuşulduğu haliyle algılamanız gerek önce, bazıları o kadar yaratıcıydı ki çevirip çevirip dinledim.. :-p karakterler de süper, hatchet harry mi desem baptist barry mi desem yani çizgiromanımsı derecede katıksız bir tadları vardı adeta..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

süper bir filmdi of neydi öyle.
tony'nin desert eagle göstermesi, ve zenciye ateş etmeye çalışıp da edemediği sahneye kadar

bir de içecek kutusunu attığı herkesin birbirine girdiği sahne

süperdi bence döne döne izlerim..[hline]Sam, 09 Nisan 2002 02:40 tarihinde demiş ki:
"SATILIK MINIGUN ARANIYOR. AZ KULLANILMIŞI OLMALIDIR. YANINDA BİR OTOPARKI HURDA EDECEK KADAR MERMİSİ BULUNMASI TERCİH SEBEBİDİR."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çingenelerin konuşması süper.
dag-dog olayı daha da süper.

zenciler tam şaklaban idi.

ama hala şu içecek kutusunun fırlatıldığı, zencilerin rusa çarptığı, tony'lerin içecek kutusu yüzünden kaza geçirdiği sahne aklımdan çıkmıyor.

Aşklar ve köpekler (paramparça, amores perros) filmindeki sahneyi hatırlatıyor, ama bu tümden kopuk.

Aa bir de şu newyorktan gelen adam var. Döndüğünde "sakın ingiltereye gitmeyin" diyor ya, ben orda yerlerdeydim...

ha evet mutlaka altyazılı izlenmesi gerekiyor, mümkünse ingilizce. Özellikle çingenelerin dedikleri hiç anlaşılmıyor.[hline]Sam, 09 Nisan 2002 02:40 tarihinde demiş ki:
"SATILIK MINIGUN ARANIYOR. AZ KULLANILMIŞI OLMALIDIR. YANINDA BİR OTOPARKI HURDA EDECEK KADAR MERMİSİ BULUNMASI TERCİH SEBEBİDİR."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lock Stock ve Snatch filmleri hakkında ufak bir bilgi verme gereği duydum aniden.

Guy Ritchie LSaTSB filmini cektikten sonra supriz bir sekilde film eleştirmenler tarafından çok beğenildi. Sinemaa yeni bir tarz yarattığı söylendi. Yani eleştirmenler yere göğe sığdıramadılar filmi. Gelgelelim gişe hasılatlarında bir fiyasko söz konusuydu. G. Ritchie hem çok iyi eleştirilerle çok büyük bir başarı sağlamış hem de filmini kimse seyretmediği için büyük bir başarısızlık örneği sergilemişti. Filmin gişede başarısızlık sergilemesinin tek nedeni yönetmen ve oyuncu kadrasonu kimsenin tanımıyor olmasıydı. Bunun üzerine tekrardan daha öncekine nerdeyse tıpatıp benzeyen yeni bir film çekmeye karar verdi tabii ki tek bir farkla, Brad Pitt. Bu sefer filme büyük bir izleyici kitlesi olan bir isim koymuştu ve bu sefer sonuç gerçekten başarılı olmuştu. Eleştirmenler ilk filme çok benzeyen bu filmi de çok beğenmişti. Ama bu sefer seyirciler de Brad Pitt ismi için sinemaya koşmuşlar ve film gişede de büyük başarı sağlamıştı.

İki filmde teknik ve tarz olarak birebir aynı. Temel fark Brad Pitt' in oynadığı karakter, diyaloglar. Konuda da farklılıklar olsa da yine de bir tanesini seyreden diğerini seyrederken çok sahnede "ben bu filmi gördüm" hissine kapılabiliyor. Yine de ikisi de "kesninlikle seyredilmeli" listenizde kesinlikle yerini almalı. İngiliz komedi filmlerinin kokusunu duyduğunuz ama amerikan tarzıyla çekilmiş nitelikli bir komedi aksiyon denilebilir. Birçok sinema tarzıyla harmanlanan ve ağırlıklı olarak yeni bir tarz Guy Ritchie tarzı denebilecek bir stilin harmanlanması ile ortaya çıkmış iki film sinemaya yeni bir soluk getiriyor. Özellikle bunu LSaTSB ,' de daha net hissederken Snatch' da bu tarzın kullanımında Ritchie' nin daha ustalaştığını, ilk filmde yapmayı unuttuğu seyleri yaptığını ve biraz daha populer sinema nüansları eklediğini göreceksiniz. Sahsen Snatch benim daha çok hoşuma gitti ama ilk hangisini seyrederseniz onu daha çok beğenebileceğinizi düşünüyorum. Ama diğerini kötülemeniz imkansız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel yazmışsın saol ghald.
bayağı yardımcı oldu bana.

brad pitt öyle ahım şahım bir rolu yoktu sanki.
olsa da olur olmasa da. Snatch filminde sanki tüm oyuncular eşit tutulmuş gibiydi.
Ama hepsi birbirinden iyi oynamış.
Özellikle şu pig-farmer ve Turkish'in sevgilisi çok iyi oynamış gibi geldi.
Tekrar tekrar seyrediyorum filmi, niyeyse..

edit: tekrar düşündüm de, brad pitt rolünü çok iyi oynamış. hiç sırıtmıyor.

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 29 August 2003 17:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ghaldzsar alin taşçıyan'ın akrabası herhalde.. :)[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 29 August 2003 22:52 tarihinde demiş ki:
ghaldzsar alin taşçıyan'ın akrabası herhalde..


Alin Taşçıyan ile şu an için bir akrabalığımız yok Atilla Dorsay ile bir akrabalığım var. Alin ile şu anda sadece sevgiliyiz ilerde belki olabilir. :-p

Not: iiyyy! şöyle bir düşündüm de Alin ile evli felan olduğumu kesin gırtlaklardım ben onu. Filmlere davrandığı gibi bana davranması yeterli zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
süper bir film..
bir daha izledim..
desert eagle'lı herife hastayım.
borisin yol ortasında başı bağlıyken, ve eve girip silahını alırken yaptığı haraketleri çok komik..
domuz besleyen adamın mimikleri ve aksanı dört dörtlük..
aslında herşey ve herkes dört dörtlük..[hline]Yiyemedikten sonra araba ne işe yarar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...