Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk kimliği


Feamer

Öne çıkan mesajlar

gerçi bu gen konusuna niye geldik hatırlamıyorum ama 

gen konusu hakkında şunu bırakıyorum, adamlar anlatıyor, eski bir program bu konun içinde de var,

Nuh'un Gemisi- Doğu Perinçek, Semih Güneri, 06.06.2017 Ulusal Kanal

 

buda kitap,

Semih Güneri - Türk-Altay Kuramı

pc:952

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Malazgirt Muharebesi sonrası belirli bir nüfusun anadoluya yerleşmesi izni alınmıştı ama Malazgirt Muharebesinde savaşmış/savaşmamış frank paralı asker Roussel de Bailleul nun galatları peşine takarak ciddi bir isyan çıkarması ve sonrası gelişen olaylar sonucu doğu roma çareyi selçukludan yardım almakta buluyor ve galatya dediğimiz, aslında anadolunun ve osmanlı/a. selçuklu devletlerinin ana bölgesi olan yere, çok daha fazla türk yerleşimci geliyor, galatların zaten isyana katılıp bir çoğunun öldüğünden bahsetmeye gerek yok...

https://tr.wikipedia.org/wiki/Roussel_de_Bailleul

Alıntı

^ Bu büyük göç hareketi Fransız tarihçi Fernand Lequenne'in "Galatlar" eserinde de coşkulu bir dille anlatılmıştır. Göç öyle büyüktür ki, 100 yıl sonra Orta Anadolu'dan geçen Üçüncü Haçlı Seferi birlikleri komutanları bölgeden "Türkiye" olarak bahsedeceklerdir. Özetle geleceğin Türkiye'sinin temelleri bu büyük göçle atılmıştır. 

3990000006072.png?v=2020-08-31-14

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ermeni teranesini kabul etmiş video aman ne güzel  Bu arada 52:30 da anlattığı olay ne ? göya yaptığımız kasaplıktan dolayı avrupa birleşip savaş suçlarına karşı anlaşmalar imzalamış. Azınlık çetecilerin yaptığı hiçbir şeyden bahsetmeyip Ruslar azınlıkları Türk kasaplığından kurtardı tarzı birşey diyor.

freedon_nadd tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ermeni Soykirimi'ni Turkler'den baska reddeden yok zaten. Reddetmezse degil, reddeder ise marjinal olur.

Bulgar Isyani sirasinda dunyada zaten savas suclarina yonelik bir konvansiyon vardi demis. Osmanli'nin isledigi suclar karsisinda Rusya olaya dahil oldu demis.

Videonun tamamini izlemedim, Turkler'e halk olarak kasap sifati yuklemeye calisip diger halklar yapmamis gibi yapiyorsa o ayri ama Osmanli'nin devlet eliyle isledigi kasapliklarin yaninda neden "ama onlar da soyle cetecilik yapmisti" demek zorunda olsun ki.

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 31.10.2020 at 02:44, freedon_nadd dedi ki:

Ermeni teranesini kabul etmiş video aman ne güzel  Bu arada 52:30 da anlattığı olay ne ? göya yaptığımız kasaplıktan dolayı avrupa birleşip savaş suçlarına karşı anlaşmalar imzalamış. Azınlık çetecilerin yaptığı hiçbir şeyden bahsetmeyip Ruslar azınlıkları Türk kasaplığından kurtardı tarzı birşey diyor.

 

Ermeni yalanları, Amerika'da yaşan Ermenilerin 100 yıldır Amerika halkına pompaladığı bir mevzu. 100 yıldır o kadar inandırılmış durumdalar ki, bu konuda Liberal-progresif bir Amerikalıya bile laf anlatabilmek, reisçi bir tiple iletişim kurmaya çalışmak kadar zor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında her yönden bakmayada çalışmış gibi sırplar yunanlar ve bulgarlar balkan savaşı bitmeden öncede birbirlerini kesmeye başlamıştı demiş ama iş ermenilere gelince ittihatçıların kaybettiği savaşların sonucu ermeniler suçlandı diyor. Bulgaristana yollanan ordu önüne geleni kesti şehir merkezlerinde bütün erkekler toplatılır kafaları kesilirdi diyor. göya ondan sonra kırım savaşında osmanlıyı destekleen avrupa desteği kesmiş. Ne alaka işlerine gelse yine desteklerlerdi. Ben bu kafa kesme teranesini yabancı bir sitede bir yunandan duymuştumda ondan takıldım neyin nesi diye o zamandan kalma propagandaları heralde ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

balkan savaşları öncesi isyanları bastırma aşamalarında aşırıya kaçıldığını duymuştum ama abartı bakımında, hamile kadınları çarmıha gerip, karınlarını deşmişler, ninemden duydum diyen bile var. seviye olarak gezi zamanı kabataş iskelesinde yaşananlar seviyesinde sanrılar bunlar. zaten benzer yalan dolan işleri güncel savaş sırasında da görmek mümkün. amaç yine aynı zaten, dışarından müdahale edilmesini sağlayacak nedeneler üretmek. eğer dediklerinin yarısı yapılmış olsaydı, tehcir ve dünya savaşı öncesi zaten batılılar ve rusya çeteleri desteklemek yerine kendi girerlerdi. 

balkanlarda falan küçük isyanları bastırırken biraz aşırıya kaçıldığı ve bunun neticesi ile isyanların büyüdüğü, sonuç olarak isyanları bastıramadığın gibi, batılılarında müdahil olmaları yolunu açtıklarından ötürü ermeni meselesinde daha sağ duyulu olunduğundan da bahsedilir.

ama bu dönemi iki aşamada değerlendirmek lazım

1. dönem: dünya savaşı ve tehciri öncesi dönem

2. dönem: tecrit zamanı.

 

diğer konuda anlatmaya çalışmıştım, ermeniler doğu roma-sasani savaşları sırasında olduğu gibi kimin tarafını tutarlarsa, o tarafın bölgede baskın olmalarını sağlayacak kuvveteydiler. doğu romanın tarafına geçtiler ve bölgeye uzun süre doğu roma hakım oldu. ama ermenistanın feodal yapının da etkisi ile ne zaman kimin tarafına geçecekleri belli olmayan bir yapıda oldukları düşüncesi doğu roma yöneticilerine dert oldu. doğu roma yöneticilerinin bu görülerini doğrular örneklerde, sasani, hilafet ve türklerin tarafına geçerek, taraf değiştiren ermeni gurupların olması ile de doğrulardı, bunun yanında zaten rum ortodoksluğundan daha farklı bir yapıdan olan ermeni kilisesi ile de dini meselelerde sorunlar çıkıyordu. sonuç olarak doğu roma bir çok "tehcir" eylemi içinde oldu.

osmanlının son zamanlarına baktığımız zaman, ermeni çetelerin terör eylemleri haricinde o devirle benzer bir durumdaydı bölge. ermeniler kimin tarafına geçerse, o tarafın bölgede nüfusu artacaktı. ermeniler kendileri bir kuvvet merkezi oluşturarak kendi devletlerini kurmak istiyorlardı ama ermeni vatandaşlardan yeteri destek görmedikleri gibi çetelerin yaptıkları terör faaliyetleri de müslüman halk üzerinde yeterli infial oluşturmuyordu. 

bu durum dünya savaşı arifesine kadar böyle devam etti.

osmanlı açısından baktığımız zaman normal zamanlarda bir şekilde idare edilen, hatta alevilere karşı verilen görevin benzeri gibi kürtlerin ermenilere karşı bölgede tampon kuvvet olarak kullanılmasını sağlayacak hamidiye alayları gibi fikirler ile bölgede etkinlik kazanılmaya veya kaybedilmemeye sağlandı

https://tr.wikipedia.org/wiki/Hamidiye_Alayları

neden gayet basit ve bu neden zaten neden tehcirin uygulandığının da nedeni. osmanlının bölgeye tamam hakim olacak gücü yoktu. savaş zamanında ise böyle bir kabiliyeti hiç olmayacaktı. ermeni vatandaşlar her ne kadar şu an sakin duruyor olsalar da ileri zamanlarda da böyle sakin kalacaklarının bir garantisi olmadığı için balkanlarda içinde kaldıkları bir durumun daha yaşanmasını istemediler ve yapılacak en düzgün iş olarak tehcirde karar kıldılar.

burada yaşan bir çok sıkıntı var. plansız ve plan olsa dahi uygulayacak insan gücünden mahrum olan osmanlı, özünden "bireyden bir yere götürüp ondan sonra o yerden geri veya başka bir yere götürme olan" bir olayı, trajediye çevirdi. tabı bununda bölge halklarının da  etkisi var.

sonuç olarak bu durum bir çok benzeri bir çok ülkede yaşanmış, o örneklerde insanlar toplama alanlarında sıkıntı çekerlerken, osmanlı daha o şamaya bile gelmeden, sevk durumunda sıkıntılar yaşanmış. bu durumu soy kırım olarak anılabilir mi? sorunusun cevabı ise zaten konun başına döndürüyor bizi.

Feamer tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Soykirim budur zaten. Bir bolgenin bir etnik gruptan planli ve kasitli olarak arindirilmasi soykirimdir. Baska yapan varsa onun yaptigi da soykirimdir. Insan gucunden ve kaynaktan mahrumsan zaten bir halki silemezsin de - yok eger silebiliyorsan da kaynaktan mahrum degilsin demektir. Sevkiyat esnasinda milleti kirmislar diye Osmanli'nin lojistik sorunlarina mi uzulelim yani, yapmasalarmis o zaman sevkiyati.

Soykirim sevkiyattan ibaret degil ayrica; halki bilinclendirebilecek figurlerin onceden toplanip yok edilmesi, savasabilecek erkeklerin onceden eriyip gidecekleri amele taburlarina alinmasi ve bunun sonucu olarak sevkiyata agirlikli olarak kadin, cocuk, yasli gibi o isi kaldiramayacak savunmasiz kimselerin tabi tutulmasi ortadan kaldirmanin plan kismnini cerceveliyor. Kafileler arasinda denizin ortasina gonderilen, issiz izi surulemeyecek yerlere gonerilip "puf" olan gruplar da var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bulgar Isyani sirasinda olanlara istinaden:

Anladigim kadariyla su gibi olaylar

https://en.wikipedia.org/wiki/Batak_massacre

 

Bu sekilde dis basinda sikca yer buluyormus

https://en.wikipedia.org/wiki/April_Uprising_of_1876#Press_reports

 

Sonra da buyuk gucler olaya el atmis iste

https://en.wikipedia.org/wiki/Constantinople_Conference

 

Artik gazetelerde ne basilmis, resimlerde ne gostermisler neler raporlamislar orasini bilmiyorum, detayli bir sekilde incelemedim de.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayret bulgarlarda soykırım yaptınız diye tutturmuyor ama tabi bu işten onlar daha zararlı çıkar savaştan önce Bulgaristan'ın yarısı Türk olduğundan. Ermenilere gelirsek uslu dursalardı büyük ihtimalle birşey olmayacaktı.Yanlış bilmiyorsam İstanbul'da ki ermenilere zamanında suikast olaylarına karışmış oldukları halde techirde dokunulmadı. Bu arada videoda sanki 1k yıldır anadoluda ermeni devleti varmış gibi doğu batı ermenistan demiş

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bulgarlar'a soykirim yapildigini dusunuyorsan ve neden bunu dile getirmediklerini merak ediyorsan bunu onlara sormak daha iyi olabilir.

"Uslu dursalardi soykirima ugramazlardi" diye bir savunma olsa olsa sucun itirafi olabilir.

Istanbul'daki Ermeniler'in Katolik olanlari tehcire tabi tutulmamis. Osmanli'da milletler din ve mezhepler bazinda siniflandirilirdi, dolayisiyla Ortodoks ve Katolik Ermeniler burada 2 ayri millet olarak yorumlanmis.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 02.11.2020 at 13:28, Nigger_of_the_sand dedi ki:

Soykirim budur zaten. Bir bolgenin bir etnik gruptan planli ve kasitli olarak arindirilmasi soykirimdir. Baska yapan varsa onun yaptigi da soykirimdir.

değildir, bu dediğin etnik temizliktir. etnik temizlik soykırım değildir. soykırım yapmayan neredeyse kalmaz insanlık tarihinde ama tarifini ettiğin olayların hiçbirine soykırım tabiri atfedilmemiştir. bunun da say say bitmeyecek miktarda örneği var.

şu tarifin doğru olsaydı ermenilerin karabağ'da yaptığı bile soykırım olurdu. soykırım diyen birine hiç rastladın mı?

soykırım kelimesinin bu denli değersizleştirilmesi ve içinin boşaltılması gerçek anlamda soykırıma uğrayanlara büyük haksızlık.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 dakika önce, Sam dedi ki:

değildir, bu dediğin etnik temizliktir. etnik temizlik soykırım değildir. soykırım yapmayan neredeyse kalmaz insanlık tarihinde ama tarifini ettiğin olayların hiçbirine soykırım tabiri atfedilmemiştir. bunun da say say bitmeyecek miktarda örneği var.

şu tarifin doğru olsaydı ermenilerin karabağ'da yaptığı bile soykırım olurdu. soykırım diyen birine hiç rastladın mı?

soykırım kelimesinin bu denli değersizleştirilmesi ve içinin boşaltılması gerçek anlamda soykırıma uğrayanlara büyük haksızlık.

Etnik temizlik ile soykirim arasindaki fark nedir peki sana gore?

Etnik temizlik ile soykirim sonuc itibari ile ayni seylere yol acarlar. Yani etnik temizlik yapinca x, soykirim yapinca 2x adam olduruyorsun diye birsey yok. Ikisi arasindaki fark, etnik temizligin arkasinda plan ve kasit elementi bulunmak zorunda degil. Sahislar kalkip etnik temizlik yapabilir, ama bunun devlet gibi bir organ tarafindan programli bir sekilde yapilmasi soykirim niteligi tasir. Tanim geregi devletlerin kaldirabilecegi organizasyon elementleri barindirirlar. Ben devlet tarafindan yapilmamis ama soykirim niteligi tasiyan bir olay bilmiyorum. Yoktur demiyorum, var ise onu da dahil edelim tartismamiza ornek olarak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 dakika önce, sanssizsansli dedi ki:

evet genocide kelimesini o kadar dejenere ettiler ki artık arif erdem gibi en ufak şeyde soykırım bu diyip yere atıyolar kendilerini.

"genocide" kelimesinin varolus nedeni ermeni soykirimi

raphael lemkin isimli polonyali bir hukukcu gelistiriyor bu terimi, cikis noktasi osmanlinin ermenilere karsi isledigi suclar. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Nigger_of_the_sand dedi ki:

Bulgarlar'a soykirim yapildigini dusunuyorsan ve neden bunu dile getirmediklerini merak ediyorsan bunu onlara sormak daha iyi olabilir.

"Uslu dursalardi soykirima ugramazlardi" diye bir savunma olsa olsa sucun itirafi olabilir.

Istanbul'daki Ermeniler'in Katolik olanlari tehcire tabi tutulmamis. Osmanli'da milletler din ve mezhepler bazinda siniflandirilirdi, dolayisiyla Ortodoks ve Katolik Ermeniler burada 2 ayri millet olarak yorumlanmis.

"Uslu dursalardi soykirima ugramazlardi" ne zaman demişim ? O konuda bile yine ayrım olmuş bak ortodokslar rus yanlısı olduğundan atılmış duruma göre iyi yine. Ben yönetsem o ayrımıda yapmayıp sırf ermeni diye atabilirdim. Yok yani Osmanlı ne yapmalıydı sence ? balkanlar gibi mi olsaydı doğu anadolu ? gerizekalı olmadığı için mi suçlu Osmanlı ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bir etnik grubu ulkemden temizlemek istiyorum. Once onlari duruma uyandirip orgutleyebilecek, toplum nezdinde sesi duyulan gazeteci, doktor, yazar gibi figurleri elimle koymus gibi bulup iceri aliyorum. Nereden buldum adamlari? Ben devletim; kimin nerede oturdugunu, ne is yaptigini biliyorum. Kapisina uniformali zabitlarimi diktim mi adamin ilk verecegi tepki karsi koymak olacak degil ya, her normal insan gibi „belki yanlis ihbar vardir, belki kurtulurum” diye gelmek olacak. Sonra bu adamlarin cogunu tutsakliklari sirasinda olduruyorum. Normalde bir ulkede 300 kisi sirf okur yazar oldugu icin oldurulur mu mesela? Ben olduruyorum.

 

Ondan sonra, olur da karsi gelecegi olan varsa diye isimi kolaylastirmak adina bu toplulugun erkeklerini askere aliyorum. Bu adamlara silah verip savastirmak gibi bir niyetim yok, amacim onari toplulugun geri kalanindan ayirip amele taburlari gibi askerlerin it baglasan durmaz kosullarda kole gibi calistirildigi yerlerde telef olmalarini „tesvik etmek”. Ottan sebeplerden „emre itaatsizlik” bahanesi yaratip vuruyorum kimini. Kacabilen kaciyor, yakaladigimi da kactigi icin vuruyorum.

 

Buna devamen toplumsal beyni ve kas gucu onemli sekilde zayiflamis olan bir halkin ulkenin her bir kosesindeki her bir bireyini kanun ve asker zoruyla evlerini terketmeye, Suriye collerindeki bir noktaya yolculuk etmeye zorluyorum. Bu yolculuk esnasinda insanlarin kirilacagi ya da kirdirilacagi kesin, kimse sonuclara sasirmayacak. Bu tehcir esnasinda insanlarin nasil kiyildigina dair bir suru bildiri ve hatirat nitekim var.

 

Bu kiyim kendiliginden gerceklesmis olsa idi, evet sadece etnik temizlik derdik. Ama arkasinda tesaduf olamayacak kadar dikkatli organizasyonlar oldugu icin soykirim diyoruz. Bu organizasyonu da devlet konumunda olmayan bir otoritenin yapabilmesi mumkun gozukmuyor, dolayisiyla merkezi bir karar alici olusu bu tahlilde oldukca onemli diye dusunuyorum. Keza bir sorumlu ararken devleti sorumlu tutmak sahislari sorumlu tutmaktan daha kolay. Ermeni ceteleri Turkler uzerinde bir devlet kadar erk sahibi degil, tek yapabilecekleri sey onune cikani oldurmek. Aynisini Turk ve Kurt milisleri zaten yapmis. Olaylar sahislarin yahut cetelerin harekat alanlari ile sinirli olsaydi, devlet buna butun devletligiyle taraf olmasaydi derdik ki evet Ermeniler ile Turkler arasinda karsilikli etnik temizlik olmus. Ama karsilikli soykirim olmus diyemiyoruz. En azindan o ornek dahilinde diyemiyoruz. Daha onceden ya da sonrasinda Turkler’e de benzer programlar ile kiyim uygulandiysa ona da soykirim diyebiliriz.

 

Etnik temizligi soykirimin alti saniyor galiba bazi insanlar, hani ayni adam etnik temizlik de yapabilir isi ilerletip soykirim da yapabilir gibi. Osmanli etnik temizlik yapmis dersen ben anlarim ki soykirim demeye sirf cezasi olur diye dilin varmiyor. Bu hususta “birseyler olmus ama soykirim yok” durusu dahi bana gore bir itiraftir aslinda. “Ermeniler haketmis” demek keza itiraftir. Ceza korkusuyla kendini hakli cikarma cabasidir yine bu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...