Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk kimliği


Feamer

Öne çıkan mesajlar

ya kıyamasku, araştırmış suriyeden şekilsiz heykel bulmuş ❤️

heykel nerede, nasıl vaziyette bulunduğu gibi bulgular yukarıda dediğim gibi baki kalmakla birlikte ilgili coğrafya için şu bilgiyi bırakıyorum ?

http://www.arkeotekno.com/pg_347_iskit-saka-arkeolojisi-11

Alıntı

 Asur kralı Asarhaddon (M.Ö.680-669) zamanında bulunan bir belgede 'Gimmirrai' ve 'Aşguzai' lerden bahsedilmekte bu toplulukların da sırasıyla Kimmerler ve İskitler olduğu kabul edilmektedir. (Erdemir 2010:25-37) Asarhaddon dönemine ait bulunan iki tabletin bir tapınakta okunarak kahinlere Kimmerler ve İskitler hakkında danışma yapıldığından bahsedilmektedir. Kimmerlerin Asurlulara talan, yağma, savaş ve ölüm getirmesine karşın İskit kralına Asarhaddon'un iki kızından birinin verildiği takdirde Samaş'ın Kimmerler ve Mannaların saldırılarına karşı kendilerini koruyacağına inanmışlardı. Buradan anlaşılan Asarhaddon'un  kızını İskit kralı Bartatua'ya vererek onunla anlaşıp Kimmerler ve Mannalara karşı ittifak sağlamıştı. Bu ittifak sonucunda Asarhaddon'un Anadolu'nun doğusundan giriş yapan Kimmerlerin kralı Teuspa'yı yendiği yine aynı tablette yazılmaktadır. (M.Ö. 678/79) 

gibi gibi örnekler var ama vakit kalmadı şimdi

Feamer tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce, cicibeybe dedi ki:

Olm neyin kafasindasin, yaziyi okuyup yorum yaptim zaten. Yazarina bile baktim, trde okumus masterini yeni bitirmis Phd ye baslamis bir arkadas dogru hatirliyorsam. Nigger alinti bile yapmis yazidan. 

Yazida turk gorunce kopuruyor mu Nigger bilmem ama sen sertlesiyorsun galiba, kan gitmiyor beyne. 

bundan mı bahsediyorsun?

https://www.altayli.net/turklerde-tas-heykel-ve-balballar.html

anlaşamıyoruz bence, neyin kafası anlamadım

adam orada anlatmış işte, ilk haberi yapanda o şekilde bir yazı yazmış

ben şahsen eleştirecek bir taraf göremiyorum zira taş doğu yönüne bakıyordu, çevreden falanca buluntular bulundu falan diye kazı notlarında yazsa onu anlayacak biride değil zaten nigger, salçalığına yapıyor. ha varsa öyle bir bulgu yazılsa iyi olurdu ama ben yazılmadı o yüzden bir yerden sallanmış bu gibi bir yaklaşıma girmiyorum

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 dakika önce, Feamer dedi ki:

beyler yazı orada, onu bir okuyun ondan sonra konuşalım, hangi şekilsiz heykeller nasıl formda ve nerede nasıl vaziyette bulunursa balbal sınıfına girer

ayrıca haber daha yeni, kim bulmuş nerede bulmuş falan bunlar belki zamanla ortaya çıkarda.

yazıda "türk" geçince niggerin köpürmesi bakı kalıyor maalesef, kaç sene oldu aynı şekilde ilerliyor bütün konular.

heykel taşa gelse ben balbalım dese bile, "lan taştan heykelin dediğine mi inanacam" diye itiraz edecek birisidir, nigger ?

Sen ortaya delil olmanin yanindan gecebilecek ne koydun da "tas dile gelip Turkum" dese edebiyati yapiyorsun? Al ayni yaziyi Turk kismini Italyan ile degistir sacmaligi 1 gram eksilip artmiyor. Allah muhafaza Italyan demeye kalksak burada karsi cikabilmek adina klasik dusunce ve akilciligi tekrar icad ederdin ama.

Hadi diyelim sekilsiz heykele balbal deniyor olsun, attigin yazi "TURK BALBALI" diyor be, kabak gibi "taş heykeli yapıp dikebilecek bir Türk topluluğunun bu bölgede yaşamış olduğunu açıkça ortaya koydu." yaziyor kor musun be adam, daha kac kere alintilayalim? Senin suna yaptigin savunma "yazi daha yeni".

Boyle savunma mi olur? Once iddia atilip kanitlar sonradan mi yaratiliyor?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 dakika önce, Feamer dedi ki:

ya kıyamasku, araştırmış suriyeden şekilsiz heykel bulmuş ❤️

heykel nerede, nasıl vaziyette bulunduğu gibi bulgular yukarıda dediğim gibi baki kalmakla birlikte ilgili coğrafya için şu bilgiyi bırakıyorum ?

http://www.arkeotekno.com/pg_347_iskit-saka-arkeolojisi-11

gibi gibi örnekler var ama vakit kalmadı şimdi

Ee bu ne simdi? Asurlular mi Turkmus, Kimmerler mi Iskitler mi?
Ben Bronz Cagi demisim, sen MO 7yy'daki bir olayla ilgili ustun koru bilgi paylasmissin. Bronz Cagi'nin MO 1100lerde bittiginden bihaber oldugu da anlasilmis oldu boylece.
Benim attigim heykel MO 2000-1600 arasindaki bir donemden kalma ve Tell Brak'da bulunmus. Al bunu da On-Turk yap.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 dakika önce, Feamer dedi ki:

ya yazıyı yayınlayan site o görseli kullanmış diye yazı niye değersiz oluyor onu anlamadım? yazıyı yazanın o site veya görseli oraya koyan ile bir alakası da yok, ayrıca italya değil Etrüsk

Straw man'e gel, yazdigim o kadar sey arasindan senin cebine koydugun su kadarcik mi?

ITOLYO DOGOL OTROSK

Etruskler nerede yasamis sayin cikinti? Bir resimden bir de bundan mi yol yapacaksin kendine?

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

30 dakika önce, Feamer dedi ki:

ben şahsen eleştirecek bir taraf göremiyorum zira taş doğu yönüne bakıyordu, çevreden falanca buluntular bulundu falan diye kazı notlarında yazsa onu anlayacak biride değil zaten nigger, salçalığına yapıyor. ha varsa öyle bir bulgu yazılsa iyi olurdu ama ben yazılmadı o yüzden bir yerden sallanmış bu gibi bir yaklaşıma girmiyorum

Hadi diyelim ben onu anlayacak biri degilim.

Ulan adam yaziyi sirf benim icin mi yaziyor. Hem iddiana dayanak sunma, sonra biri hakli olarak soru sorunca "yazsa anlayacak miydin" de.

Sarlatan, yalanci savunmasi bu be. Gotumuzden sallayalim o zaman, killanip soran olursa da "sen anlayacak misin sanki" diyelim. O zaman diger gotten sallayicilar arasinda seni ya da kaynagini one cikaran ne gibi bir vekalet var seklinde bir soru ortaya cikiyor. 

Insan "benim kaynak diye sundugum sey insanlarin kafasinda hicbir kuskuyu gidermiyor" diye uyanip ilac olsun diye su kadar saglama arasindan 1 tanesine cevap verirdi en azindan, 1 kuskuyu giderirdi. Sen zerre utanmayip karsindakine "yazsa da sen anlamazsin" diyebiliyorsun. Yuzsuz, rezil adam.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tenor.gif

bir kere üslup saldırgan. türk kelimesini duyunca coyote gibi kulaklarını dikti, baktı bu yazıdan iş çıkar mağribi gibi atladı üstüne.

bir kere yazı gazete haberi gibi bir şey, bir şey bulmuşlar bunun böyle olduğu kanısına varmışlar duyurmuşlar. bunun bu kadar irdelenmesi saçma. ha çok merak ediyorsan veya kanına dokunuyorsa, yazıyı yazanın ismi cismi orada, heykeli koydukları yeri de söylemiş, iletişime geçersin, gerekli bilgiyi istersin, bakarsın sonra dersin şololo şololobak adam 1 saat 45 dakika cevap veriyor, iki satır söz için, bu iş böyle yapılır, yandaş açık oturumcu gibi "ispatla, ispatla" denmez.

Spoiler

 

 

 

 

 

diğer taraftan, balbalın ne olduğu anlatan bir yazıyı oraya koydum, atıflı, örnekli, senelerce asya da falan araştırma yapmış prof. sıfatlı birisinin yazdığı bir yazı. ama ben okumam diye ısrar ediyorsun. niye? görselde olan heykeller italyadan mış...

ama ben, bir sanat eserini nitelemek için, "o eser italyandan, o eser rusyadan, o eser amerikadan" diye sıralama yapan biri ile tartışma yapılmaz/anlamaz dediğim içinde kızıyorsun

böyle bir üsluba kim ne yapabilir?

 

Feamer tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hadi oradan Turk gorunce atlamismisim. Paylastigim heykel resimlerinin kimi Neolitik cagdan kimi Bronz Cagi'ndan kalma, bak bakalim kac tanesi icin "Turk, Kelt. Alman" gibi mal mal mainstream etnik tanimlamalar yapiliyormus. Bak Korsika'daki heykeller icin Torrean megalitik kulturune ait oldugu dusunuluyormus. Senin lugatinda boyle birsey yoktur bile, cunku Age of Empires'da secilebilen kavimlerden degil. "Benzerlik ne, tarih ne" gibi sorularla sana kibarca "iddialarin yere bassin" diyoruz iste. Sen anakronik tanimlamalar yapip bir de icini doldurama, sonra karsindakine Turkofobik de. Utanmaz adam.

Balbal neymis attim diyor hala. Beyin kanamasi mi geciriyorsun birader, attin da ne oldu hangi sorumuz cevaplandi diyoruz surada kac mesajdir.

Sen "Nigger zaten anlamaz" seklinde ahlaki olmak marifetiyle saldirgan ithamlarla bulununca iyi, ben saldirganligi aciktan yapinca mi kotu? Yaparken neden bunu hakettigini gosteriyorum en azindan.

Sanki bir Helen, bir Ronesans heykeli gibi sasmaz, tesaduf eseri tekrar edilemez bir esermis de bize yapanin kim oldugu bilgisini veriyormus gibi. Dandik bi tasa elinden geldigi kadariyla kas goz cizmis iste insanlar. Hayir, ilk bakista iki urun arasinda ayni kulturu cagristiracak bir benzerlik de yok ama bizim ilk bakista goremedigimiz, sasmaz benzerlikler mi var acaba, bunlar kaynakta belirtilmemis diyoruz, biliyorsan soyle diyoruz. O da yok. “Ya ne benzerlik bekliyorsun” diyerek kendin de kabul ediyorsun ortadaki urunun dandikligini zaten, buradan da bilinc altindaki “tas dikmislerse Turktur” dusuncesi fiskiriyor iste.

Suriye Tell Brak’ta bulunmus benzer bir heykelden ornek verdim, “Suriye check, ucundan Turk’e benzeyen uygarlik check, eski zamanlar check” seklinde kendi akil sagligini korumaya yonelik bir mantik ile hareket ederek hem olayin yerini, hem zamanini hem de aktorlerini iskalayan bir ornegi olayi acikliyormus gibi birakip kendi kafanda kapattin konuyu. Ugrastigin kabahat yahu, tas dikmisse Turktur diyip kapatsaydin iste.

Paylastigin kaynak Arkeofili adi altinda, “Turk heykeli” diyor ama onu Turk yapan unsuru bize sunmuyor, “Erken Donem” diyor ama ne zamana ait oldugunu belirtmiyor. “Turkler’in yasadigi ortaya konuldu” diyor. Zamanini kendin canlandir artik kafanda.

Sen bunu bir yayin olarak kime yutturabilirsin? Suradaki bilgi miktari sifir bak sifir. Sirf iyi niyetli olmak adina ne yapalim inanlim mi biz simdi buna? Hayir inanmak istesem neye inanacam, ortada tarih yok.

Soru sorunca da gelen cevap “git Turk balbali neymis ogren” diye kafamiza atilan hayvan gibi bir yazi. Oldu olacak arkeoloji bolumune yazilalim hatta? Ben nereden bileyim birader senin dikkatimi dagitmak icin gosterdigin 3. parti kaynakta bu isin aciklamasi var mi yok mu. Ilan panosu mu burasi, ilac olsun diye iki kelam edemiyorsan paylasim yapmanin amaci nedir?

Yaptigin paylasima 1, onu oz evladin gibi savunmaya 10 enerji harcayarak konunun icine ediyorsun her zamanki gibi. Emegin cogu savunmaya, hircinliga gidince biz de okuyanlar olarak oradaki ici boslugu goruyoruz tabi. Buradaki algiyi uste cikarak, son lafi soyleyerek yikamazsin da artik, ama onu da sen anlamiyorsun iste.

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışmanızın çıkış noktası sanırım sitedeki yazıdaki iddianın temellendirilmemiş olması. Yanılmıyorsam ikiniz de o yazının altına kaynak olarak verilen makaleyi atlamışsınız. Herhalde atlamamışsınızdır diye şöyle bir tekrardan baktım ama göremediğim için verilmiş bağlantıdan ulaşılan makaleyi koyuyorum.

Ben şöyle bir okudum makaleyi, beni ikna etmedi ama en azından bilimsel yöntemle yazılmış. Bu önemli çünkü bilimsel tartışmaya zemin hazırlar, yarın biri çıkıp bu makaledeki şu iddialar doğrudur/yanlıştır diyebilir.

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/907425

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

banana ne birader? haber değeri oluğunu düşündüm buraya koydum, senden icazet mi alacağım. çok zoruna gidiyorsa adamın ismi cismi var oradan yazarsın. 

ayrıca bire izansız müptezel, kısa yazıya kısa olmuş bu diyorsun, açıklama yazısına uzun diyorsun, nasıl bir yazı olması lazım senin için? üstüne "Oldu olacak arkeoloji bolumune yazilalim hatta?" diyorsun...

başından beri onu anlatmaya çalıyorum zaten, eğer öyle bir kazı varsa, kazı notlarını paylaşmış olsaydı dahi, onuda uzun diye okumayacak, okusan bile içerikten bir haber olduğun için anlayacaktın zaten. dahan neyin açıklamasını bekliyorsun?

belli ki, ya yazının öyle bir amacı yok, yada daha ayrıntılı yazacak bilgi yok,

belirli formlarda yapılan mezar taşlarına balbal denir. bunlar "heykel" değildir, çeşitli amaçlar için, ahşap ve taş olarak yapılırlar. kimisi daha gerçekçi olmakla birlikte, kimisi baştan sağma olarak yapılmış olabilir. çevresinde gerekli şartlarda sağlanmışsa balbal olarak adlandırılabilir. daha fazlası için daha ayrıntılı kazı ve test yapmak gerekir...

gidip kayseri assur kolonisi tapınak kalıntılarından çıkan heykele kimse balbal demez, bokunu çıkarmayın

adam haber içinde bunları sana niye versin ayrıca?

bilmiyorsan araştır, araştırman için kaynakta veriyorum üstelik. hayır buraya da yazardım başında beri ama gıcık oldum yazmadım ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 dakika önce, eldar dedi ki:

Tartışmanızın çıkış noktası sanırım sitedeki yazıdaki iddianın temellendirilmemiş olması. Yanılmıyorsam ikiniz de o yazının altına kaynak olarak verilen makaleyi atlamışsınız. Herhalde atlamamışsınızdır diye şöyle bir tekrardan baktım ama göremediğim için verilmiş bağlantıdan ulaşılan makaleyi koyuyorum.

Ben şöyle bir okudum makaleyi, beni ikna etmedi ama en azından bilimsel yöntemle yazılmış. Bu önemli çünkü bilimsel tartışmaya zemin hazırlar, yarın biri çıkıp bu makaledeki şu iddialar doğrudur/yanlıştır diyebilir.

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/907425

 

Ben gormemistim, yazinin altinda gizli kalmis bu link. Goz gezdirdim ve bu heykelin hangi zamandan kaldigina dair bir ibare goremedim. "Ortaya konuldu" iddiasi burada da gecmekte, dayanaklar ise "bu x ozelligi Turkler'de de cok gorulur." Bu X ozellikleri de, hayvan motifleri, mezarin etrafinin korunakli alan olmasi ve arti seklindeki tamgalar gibi seyler. Iddia "ortaya koymak olunca", tarih belirsiz olunca bu benzerliklerin bize gercekten ne ifade etmesi gerektigi de mechul.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 dakika önce, Feamer dedi ki:

banana ne birader? haber değeri oluğunu düşündüm buraya koydum, senden icazet mi alacağım. çok zoruna gidiyorsa adamın ismi cismi var oradan yazarsın. 

ayrıca bire izansız müptezel, kısa yazıya kısa olmuş bu diyorsun, açıklama yazısına uzun diyorsun, nasıl bir yazı olması lazım senin için? üstüne "Oldu olacak arkeoloji bolumune yazilalim hatta?" diyorsun...

başından beri onu anlatmaya çalıyorum zaten, eğer öyle bir kazı varsa, kazı notlarını paylaşmış olsaydı dahi, onuda uzun diye okumayacak, okusan bile içerikten bir haber olduğun için anlayacaktın zaten. dahan neyin açıklamasını bekliyorsun?

belli ki, ya yazının öyle bir amacı yok, yada daha ayrıntılı yazacak bilgi yok,

belirli formlarda yapılan mezar taşlarına balbal denir. bunlar "heykel" değildir, çeşitli amaçlar için, ahşap ve taş olarak yapılırlar. kimisi daha gerçekçi olmakla birlikte, kimisi baştan sağma olarak yapılmış olabilir. çevresinde gerekli şartlarda sağlanmışsa balbal olarak adlandırılabilir. daha fazlası için daha ayrıntılı kazı ve test yapmak gerekir...

gidip kayseri assur kolonisi tapınak kalıntılarından çıkan heykele kimse balbal demez, bokunu çıkarmayın

adam haber içinde bunları sana niye versin ayrıca?

bilmiyorsan araştır, araştırman için kaynakta veriyorum üstelik. hayır buraya da yazardım başında beri ama gıcık oldum yazmadım ?

Bak hala nasil kiviriyor.

Sana izinsiz yazi paylastin diyen mi var? Senin straw man yaptigini goremedim mi ben simdi ee?

Attigin yaziya "cok kisa" ne zaman dedim ben? Acik acik iddia var ama iddiayi destekleyen delil yok diyorum. Ben bunlarin hicbirini dememisim gibi sen beni arastirma yapmaya zorluyorsun. Senin iddialarini ben niye senin adina arastiracakmisim dumbuk?

Heykel degilmis de balbalmis asdfasd. He kardesim he, ne isimize yarayacaksa artik.

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hadi bize saygın yok onu anladık da bari bileme saygın olsun adamlar o kadar yazmış, salça olduğun bir konunda iki satır oku bari cahilliğin gitsin. "Daha fazlasina yonelik bir ahlaki yukumlulugum yok" muş bak bak, etik ya kulum etik

göz gezdirmek, böyle bir rapor içi, anca işin uzmanıysan mümkün olabilir. ben şahsen satır satır okuyorum

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- Kaynagin kaynagini okumak son okuyucunun yukumlulugu degildir, alinti boyle yapilmaz. Oradaki bilgiyi sunmak aktaranin gorevidir.

Burada aktarici senin ilk paylastigin kaynak, sen de bunun avukatligini yapan kisisin. Ortada kaynakca yokken yoklugunu savunuyordun simdi varken varligini savunuyorsun utanmaz adam.

 

2- Kisi goz gezdirirken icine cekildigi vakit okuyusunu detaylandirabilir. Icine cekecek, patterni bozacak birsey cikmayana kadar taramaya devam edip okuyusunu sonlandirir. Anahtar nokta olacak sekilde birkac cikarim yapmisim, yazi kendi icinde kendini inkar edemeyecegine gore bunlari bir cikarimmis gibi paylasmak tartisma etigince caizdir.

 

3- Senin desteksiz iddialarina verdigim tepki ile su an ulastigimiz ana kaynaga verdigim tepki arasindaki mesafe farkini gorebilirsin. Sirf sana nispet olsun diye bu kaynagin da detayli incelemesini ve elestirisini yapacak halim yok, demin yaptigim yorumdan eksigini veya fazlasini belirtme geregi duymuyorum. Zira senin de su ana kadar bihaber oldugun birseydi bu ve konunun buraya gelmesinin yegane nedeni de senin kayitsiz sartsiz savunmaciligin.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...