Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Devletleri


Oguzhan06

Öne çıkan mesajlar

valla kurucusuna, yönetimine, halkına, diline göre falan değişiyor işte esasen biraz da bizim ne düşündüğümüzden çok o dönem kendilerini nasıl gödükleri veya komşu devletler tarafından nasıl adlandırıldıkları da önemli. o coğrafyada adam gibi kayıt tutan bir tek çin olduğu için genelde çinlilerin ne dedikleri önem kazanıyor. türk-moğol olayı falan ise iyice karışık, kimin eli kimin cebinde belli değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
https://eksisozluk.com/avustralyali-olmaktan-onur-duyan-aborjin--4585693


avustralyalı olmaktan onur duyan aborjin

bölücülük yapmayan, birlik ve beraberliğin kıymetini bilen, yediği kaba pislemeyen, aborjin kökenli avustralyalı vatandaşlarımızdır bunlar. amerikalı olmaktan onur duyan kızılderililer gibi, onlar da yaşadığı ülkenin kıymetini bilir, bu cennet vatanı bölmeye çalışmaz, emperyalistlerin uşaklığını yapmaz.

ispanyolca konuşmaktan onur duyan bütün güney amerika halkları gibi, ingilizce ve fransızca konuşmaktan onur duyan afrika halkları gibi, onlar da medeniyete ayak uydurmuş ve o ilkel kültürlerini ve anadillerini bir kenara bırakıp, beyaz adama uyum sağlamanın kıymetini bilmektedirler. uyum sağlamayı, asimilasyon olarak görmezler, kendi ilkel kültürlerinde ısrar etmeyip beyaz adamın kültürünü ve dilini benimsemenin aklın yolu olduğunu bilirler. hayır kendi anadilini konuşup ne yapacaksın, kendi kültürünü muhafaza etmeye çalışıp nereye varacaksın? ne var senin kültüründe allah aşkına, nedir yani aborjin? binlerce yıl koca kıtada yaşayıp daha bir devlet kurmayı bile becerememiş, ilkel, aşağılık bir topluluk. feodal bile değil, avcı toplayıcı kültürde çakılıp kalmış.

bir devlete itaat etmek, insanlığın en büyük keşfi ve başarısıdır. sen daha bunu bile becerememişsin, ondan sonra kalkıp ben kendi kültürümü koruyacam diyorsun. sonra soykırım yapınca, asimilasyon yapınca beyaz adam suçlu oluyor. yok öyle yağma.

maarri

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...