Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayarda müzik yapmak.


Angelotti

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar ben bir beste yaptım ve bunu bilgisayarda çalmak istiyorum.
Grubum var ama direk hücum kayıt veya kanal kayıt yapmak istemiyoruz. Sizden ricalarım şunlar :
Davul çalabileceğim bir program ( gerçeğe yakın olsun ) ve diğer enstrümanları çalabileceğim program.
Gitarı bilgisayara nasıl aktaracam ?
Ve bütün bunları nasıl birleştirecem.

Yardım ederseniz çok mutlu olurum.[signature][hline]Am i Loco ?
Icq:161010949
Msn: [email protected]

José Sanchezs wants brain
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

reason derim ki sirnaber açıklamasını da yapmış, bana gerek bırakmamış =) fakat ben kasamıyorum açıkçası o kadar, bi tanıdığım kullanıyordu, açıklamayı benim yapmamam daha sağlıklı olmuş kısacası :)[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. don't look in the mirror at the face you don't recognize help me, call the doctor put me inside put me inside put me inside put me inside put me inside

**no paranoia@ montezaus
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Reason olsun Acid olsun Fruity loops olsun,bilgisayarda müzik yapacaksan öncelikle bu tarz programları bilmen gerekli.Teknik bilgileri,terimleri bilmen gerekli,ki nerden ne yapacağını,dandik bir enstürman sesini effect vererek nasıl gerçeğe yakın yada neredeyse gerçek gibi yapacaksın,bunları bilmek gerek.
Gitarı bilgisayara nasıl kaydedeceksin:
Öncelikle gitar'ı bilgisayara bağlayacaksın.Ya mikrofonla gitarın sesini kaydedeceksin yada gitarın akustik veya elektro ise direk gitarı ses kartının mikrofon girişine takacaksın.Ama çok sağlıklı değil haberin olsun.Ayrıca Creative Audigy gibi bi kart bile olsa adamakıllı bi sound alamazsın çünkü bu tür ses kartları kayıt için değil,ses alabilmek içindir genel olarak(home theathre).Güzel bi sound yakalayabilmen için kanal kayıt yapan ses kartlarının,tek kanal girişlileri olur.Örneğin bilgisayara bi aparat takıp,ses kartını bu aparat aracılığı ile bağlarsın.Ses kartının üzerinde girişler olur(external).Bunların sadece tek girişlisi olur.200 - 300 YTL arası fiyatları(Terratec'ti sanırım markası).Ama kaliteli kayıt yaparsın.Yok ben bunu alamam diyosan eğer ozaman normal ses kartınla kayıtı yapıp,türlü efekt ve ton oynamalarıyla kaliteli bi sound yapmaya çalışırsın.Ne kadar iyi olur bilemem,ne yapacağını bilmene ve şansına bağlı.

Sevgiler..[signature][hline]Web Tasarım
Web Hosting
Hosting hizmetleri

Kimdir bu Korax?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sirnaber, 02 Ocak 2005 16:18 tarihinde demiş ki:
ben şöyle yapıyorum

reason diye bi program var, bilimum bateri ve enstrüman sample'ları mevcut, istediğin ritmi, atakları yapabiliyosun, ama biraz fazla detaylı bir program, öğrenmesi uzun sürebilir, birçok efekti, melodiyi, loop'u içinde barındırıyo.

fruity loops var daha basit, iki üç dakkada öğrenip kendi ritmini yapabiliyosun, enstrüman ve melodi de yazabiliyosun.

bu iki programdan wav olarak çıkış alıyosun ve cakewalk tarzı kanal kayıt yapabildiğin bir programa aktarıyosun. ben gitarımı prosesöre bağlıyorum, prosesörü de bilgisayarın ses kartına, bikaç tane ayar yapıyorum ve direk cakewalk ile kaydediyorum, hepsini birleştirip tek bir wav haline getiriyosun. bu programların readme, kullanım klavuzu tarzı şeylerini okumakta da fayda var.


Tabiki Reason ama muhtemelen sen kullanmazsın....
Grafik tasarımcılar bilir...
Reason , müzik dünyasının 3dmax'i dir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle taban olarak "Sony Sound Forge" kullanmalısın bence. Ben herşeyi direk mikrofonla kaydediyorum ama en iyisi anfiyi bilgisayara bağlamak. Fakat ben geçen yıl anfiyi bilgisayara bağladığımda anakartı yakmıştım dikkat et yani bu iş yaş :)[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot
Crosby,Stills,Nash & Young
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...