Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mil, puan biriktirten, kendini sevdiren kredi kartı


roket adam

Öne çıkan mesajlar

ya ben appten almaya da okeyim de miles & smiles orada bile sıfır şu anda. aşağı yukarı 100-120 bin tl'lik harcamaya 1 yurtiçi uçak bileti anca çıkıyor o da şanslıysan.

hsbc premier miles iyi gibi duruyor, ona gireceğim bir ara sanırım. onda dediğin gibi direkt %20 indirimi basıyor hafta sonu yapılan restoran, internet vs alışverişinde. tertemiz 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

garanti miles and smiles in ozellikle kampanyali gunlerinde biseyler yapinca (x gunu 500tl restoran harcamasina y kadar mil v.b. gibi) gercekten iyi mil birikiyordu. Baya da ekmegini yedik onun, cok kucuk puanlara business upgrade vs guzel seylerdi. son 3-4 senedir biriken mil, gelen puan vs tamamen afaki bi rakam olarak kaldi. Taksit falan da yok, bu sartlarda tamamen nakit para harcamaktan bile kotu konumda. zira bir de kart ucreti vs veriyoruz. 

bonus flaş olayini begeniyorum garanti bonus kartin ama. Ozellikle bol yakit aliyorsaniz QR odemelerde vs ayda 200-250 lira, migros vs alisverislerden de 100-150 lira bonus geliyor en kotu ihtimalle. Benim gibi sadece opet kovalamayip o hafta ne denk gelirse o istasyona gidenler daha bile cok kar ediyorlardir. Sonucta mutfak ve akaryakit alisverisi herturlu yapiyoruz bunun ustune ne gelirse kar gozuyle bakiyorum. 

Rastgele kisisel tanimlanan+2 +3 ucretsiz taksit, erteleme vs kampanyalari da guzel. 

O harcadikca kiyak olayina en yakin sey anca isbankasi maximum karttir. Onda da puan olayi miles and smiles dan farkli degil. 

hsbc nin o haftasonu kampanya olayinda falan fineprint i iyi okumak lzm, benim bildigim maksimum indirim miktari kumulatif aylik 100lirayla kisitli. yillik hacmi absurd yuksek musterilere x2 olarak geliyordu. (yillik 500k kart harcamasi vs gibi bisey) Belki yanlis hatirliyorumdur bunu ama tum kartlar icin gecerli o kampanya fineprint i gunun sonunda.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada kart ücreti vermemek en iyi kampanya. Worldcard var bende, kart ücreti vermiyorum. Kampanya takip etmeden 600 700 lira civarı world puan geldi bu yıl (benzin takip ederseniz shell + opet çok sık oluyor 80 100 lira falan gelir herhalde en azından), bir de her şeye max. vade taksit yapıyor. Bazı mekanlarda güzel indirimleri oluyor. Uçma kaçma işi yok ama.

Bu arada kampanya takip etmek de şu açıdan leş, Shell kampanyası var diyor, benzin alıyorsun. Aldığın yer anlaşmalı değil gg. Yazın 10000 km'den fazla yol yaptım, yakıt kampanyası takip edeyim bari dedim... Beş kuruş birikmedi, nereye gitsem anlaşması yok. Sinirlendiğimle kaldım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

16-17 yıldır İş Bankası Maximum kullanıyorum. Başkaya bankaya geçmeye pek niyetim yok. Öyle kampanya pek kovalamıyorum (programını yükleyip bakayım aslında) ama o kadar sene kullandık, yeni banka zor geliyor şimdi. Kart ücreti verdiğimi hatırlamıyorum hiç. Öğrenciyken 2 ay ödeyemediğimde filan ödeme gününü ileri alma gibi şeylerle yardımcı olduklarından kapatmak da istemiyorum şimdi ?

Ziraat kredi kartı da var, konut kredisinde verdiler. Limit artışını kapattım, 5000TL limitte hiç kullanılmamış duruyor. Tamamen kapatmak gerek aslında ama limiti az olduğundan sanal kartla uğraşmadan tüm internet aboneliklerini ve pek bilinmez şirketlere ödemeleri buna almak gibi bir planım var, üşeniyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende 10 yıla yakındır iş bankası kullanıyorum. İç açarken bir fatura birde bireysel emeklilik gibi bir şey olursa kart ücreti almayız demişlerdi 6 yıl almadılar. 7. yılda kart ücreti çekip itiraz ile iptal ediyorlardı. Kartta puan varsa puanı sıfırlarız diyorlardı. Bende gelende aradan önce hepsini kullanıp arıyordum İlk sene 100 tl kesmişti , ondan sonra 20 kuruş - 30 kuruş buldu. Bu sene birşey yapmadan aradım. Yıl içinde belli bir miktar kart harcaması yaparsanız almayız dendi. Zaten limit 3-4 aylık harcamama yakındı kabul ettim.  1o yılda bir kere sabiha gökçen - Barcelona bileti almıştım 6 yıl önce oda. 

İnşallah 2023 te herşey daha güzel olurda tekrar normal duruma geliriz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

world uygulamayı takip edince iyi puan biriktirtiyor ama üşeniyorum o işlere. herkese otomatik verse harcamanın %1 i geçemez kampanyaları. bu şekilde yapıp kovalayan %10 luk kesime %1 yerine %5-6 puan vererek mutlu ediyolar. 

benim için yüksek limiti tatava yapmadan vermesi ve taksit yapması yetiyor. zaten enflasyonla fazlasını kazanıyorsun. yakın zamanda bebek gelecek o yüzden geçen ay bebek odası, oto koltuğu, bebek arabası, ıvırı zıvırı derken 70-80k yı 7-9 taksit yaptılar vade farksız. bu enflasyonda ortalama 10k sı kar olur bu alışverişin. puan vermesin ne olacak?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Hem İş Bankası hem de Yapı Kredi'yi kullanıyorum. Maaş müşterisi olayı İş Bankası'nda olduğu için ücret almıyorlar ama eskiden de arayınca hep yardımcı oluyorlardı. İlk İmza zamanından beri müşterisiyim ama neyse ?

Bence de hem kampanya hem de puan biriktirme açısından birkaç senedir en cazip olanı World olmuş durumda. Kredi kartı aidatını iade edip puandan düşüyorlar. Market ve benzin ile zaten birkaç ayda kapanıyor. Periyodik olarak Amazon'da 75-100 TL'lik kampanyaları oluyor. Taksit konusunda da şimdiye kadar hiç üzmedi. Bazen şaşırtıcı derecede sonradan vade farkı almadan taksit veya erteleme teklif ediyor ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

thy sanırım kuveyt türk'ü promote etmeye çalışıyor iyicene ama hiç kuveyt türk müşterisi olasım yok açıkçası. oradaki mil kazanım oranları biraz mevduat da bağlarsan eskisine benzer sayılabilir. 

mesela 225 bin tl karşılığı mevduatı kt'ye taşırsan seyyah statüsü veriyor sana. thyde elite olarak, kt seyyah statüdeki m&s platinum ile 10000 liralık seyahat / restoran ödemesine 3800 mil veriyor. aynısının garanti m&s platinumdaki karşılığı 300 mil. keza kt 10000 liralık akaryakıta 1500 mil veriyor. garantinin verdiği ise 75. şaka gibi resmen arada 10 kattan fazla fark var.

m&s'in en büyük avantajı şu bir de, adamlar 1 yurtiçi bileti 3750 mile sabitlemiş mesela. mil kazanım oranları değişiyor ama kazandığın milin bilet karşılığı her türlü sabit. dolayısıyla 1 sene mil biriktirip sonra çat diye amerika bileti alabiliyorsun. bunun aynısını diğer kartlarda yapmaya çalışınca, puanlar tl bazından hesaplandığı ve tl bazında bilet fiyatları arttığı için eldeki mili ne kadar geç kullanırsan o kadar zarar ediyorsun. bugün 10 bin mil = 10 bin tl karşılığı 1 avrupa bileti alabiliyorken, seneye bu mili kullanmayıp bekletirsen ardahan'a tek yön bilet alabileceksin muhtemelen.

16 saat önce, KHaRoN dedi ki:

hsbc nin o haftasonu kampanya olayinda falan fineprint i iyi okumak lzm, benim bildigim maksimum indirim miktari kumulatif aylik 100lirayla kisitli. yillik hacmi absurd yuksek musterilere x2 olarak geliyordu. (yillik 500k kart harcamasi vs gibi bisey) Belki yanlis hatirliyorumdur bunu ama tum kartlar icin gecerli o kampanya fineprint i gunun sonunda.

evet öyleymiş, olsun yine de fena değil bence. 100 restoran 100 e ticaret desen aylık 200 tl yıllık 2400 tl yapar gayet iyi bir rakam gibi geldi bana. hsbc premier miles da min 250 bin tl karşılığı mevduat istiyor maalesef. sanırım bankalar artık cash para koymayan adama kampanya yapmak istemiyor diye algılıyorum.

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu kampanyaları takip etmek çok meh maalesef. qnb m&s first seviyesinde çok iyiydi birkaç yıl önce yine ing pegasus bol bol da öyle ama artık hepsinin kazanımları çok az maalesef. kuveyt türk iyi görünüyor zaten yeni müşteri kazanmak için 1-2 yıl kazanımları yüksek tutuyorlar sonra hepsi aşağı düşüyor istisnasız. telekom / vodafone / turkcell gibi sürekli değişmek lazım ama onunla da uğraşmaya değmez eğer yılda 15-20 kez yurt dışı yapmıyorsanız.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...