Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fikir / Tavsiye / Görüş


BullDoG

Öne çıkan mesajlar

Birazdan ofisten çıkıp eve dönüp eve almayı düşünüyorum
Bu rubicon'u alırsam şimdi bir artısı olucakmı yoksa ilerliyen zamanda alsamda olur mu??

Irk rehberi forumda göremedim. Irkların avantajları dezavantajları farklılıkları nedir??

Herhangi bi mmorpg deki gibi healer tank dps olayından çok daha özgürüz gibi duruyor. Kamyon Şöförü gibi biryerden bi yere kargo mu taşıyabilirmiyim?

Eğer yapamıyorsam bana biraz mining hakkında bilgi verirmisiniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rubicon ek paketlerinden biriydi. Eve de ek paketler ücretsiz, yani oyunu alınca rubiconda gelen güncellemerde yüklenicek otomatik.

Irklar çok farketmiyo, zaten hangi ırkı secersen seç her ırkın gemisini kullanabiliosun skill kasarak. Mining taşımada gallente gemileri iyi, oyunda ilk yapıcağın buysa gallente açman iyi olur sanırsam.

Dediğin gibi belli bir tank healer (logi) kavramı yok. Skill kasarak istediğini yapabilirsin. Evet taşımacılık yapabilirsin gerekli gemilerin skillerini kasarak.

Hem çok sıkıcı hemde bir o kadar eğlenceli bi oyundur. 2007 den beri (yer yer ara vererek) oynadıgım tek oyundur kendisi. Tavsiye etsem mi etmesem mi bilemedim o yüzden :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mining, taşımacılık, industry genel itibariyle çok yavaş ilerleyen ve çok sabırlı olmayı gerektiren şeyler. rekabet çok acımasız olduğu için (milyon milyon skill pointli, milyar milyar ISK'lı adamlar piyasada) tutunmak çok zor.

benim tavsiyem pvp'e girmek için hangi skilleri geliştirmek gerekiyor onları öğren, sonra faction sistemiyle bir cooperation'a katılarak pvp'e gir.

ben oyunu 10 ay falan oynamışımdır ara ara, bir sürü miner, taşımacı vs. karakterim var. PvE odaklanırım dedim, PvE belli bir yerden sonra çok bayıyor, bir noktada PvP'e geçerim dedim, geçemedim. en iyisi direkt pvp'de oyunu öğrenmek. PvE'de öğrendiğin şeylerle PvP'de öğrendiğin şeyler çok farklı çünkü (karakterin skill gelişimi de çok farklı tabii)

1-2 ayda bırakmak istemiyorsan pvp go go go
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hangi ırkla başlayacaginizin pek bir önemi yok aslında ama şu açıdan fark yaratabiliyor ırklar başlangıçta. oyun similasyon üstüne olduğu için ırklar arasindaki kullanılan silahlar farklı oldugundan her ırk orda biraz ayrıma gitmiş oluyor. örnegin, caldari ırkı missile kullandığından dolayı kimilerine göre hem pvp hemde pve de, kimilerine göre sadece pve de, kimilerine göreyse hiç eglenceli gelmediginden kullanıslı gelmeyebiliyor. her silah çeşidinin avantajları ve dezavantajları var, yine missiledan örnek vercek olursak eger target gemi 5k üstü bi hıza sahip degilse (tabi bu sizin yine missile skilleriyle alakalı bir durum) her türlü o targetta belirli bir oranda damage verebiliyorsunuz ama durum diger turret gemilerinde çok degisiyor. orda fizik kuralları (uzayda?) devreye girerek transversal velocity gibi kavramlar ortaya cıkıyor. tabi diger ırklarında kendine gore avantajları var. amarrın mermi sıkıntısı yok mesela ve mermilerine göre meseafe tayin edebiliyorsunuz turret launcherinizden hariç olarak ama dezavantaj olarakta geminizin capacitorunden yemesi sıkıntı yaratabiliyor eger capaciyor managmentiniz iyi degilse, gallentede keza aynı sayılabilir ama gemileri genelde agir dps ve drone dps ustune dondugu icin genelde gallente gemileri close range mantıgına sahip oluyorlar. minmatar ise yine turret olmasina ragmen diger 2 irka avanataj olarak hem capacitor yememesi hemde mermide damage çeşitliligi olmasi ( damage çeşitliliginden kasıt amarr sadece electromagnetic ve thermal, gallenteyse kinetic ve explosive vurabiliyor sadece ama buda kafanızı karıstırmasın oyunda buda hiçbirzaman sorun olmuyor eger nerde ne yapcaginizi ogrenirseniz.) özetlemek gerekirse başlarda ne kadar çok şey denerseniz o kadar iyi aslında bana göre, çünkü önemli olan ne kadar kısa sürede ne istediginizi anlarsanız ve ona erken yönelirseniz o kadar zevk alma seviyeniz artacaktir. bana göre eve de 2 önemli şeyden birisi zaten budur digeri de tabiki tecrübe, ondan sonra gerisi geliyor zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hepinize çok teşekkür ederim. Başka bir fikri tavsiyesi olucak olan olursa da yazarsanız çok sevinirim hepsini teker teker okuyup tartıp biçiyorum. Şu anda yazılanları okuduktan sonra mining ve transport olayını bir kenara bıraktım eğer devam edersem oynamaya, oyuna alışınca uğraşabilceğim bir şey olucak. Gözüme güzel gözüken bi karakter yaratıp evrenin sonsuzluğuna sizi kendimi bırakıcam çok teşekkürler tavsiyler için
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tebrik ederim hoşgeldin.
cok fazla iyi kötü yorum gelebilir oyunla ilgili ama önemli olan senin aldığın zevk ve sana yasattığı hisler bunu unutma.
zevk almak icin oyna ve emin ol oyun, eğer ona sabır gösterirsen güzel vakit gecirmeni sağlayacaktır zira, atmosferi bence cok basarılı bir oyun.

ihtiyacın olan her durumda damerkez kanalından ya da buradan dilegetirirsen birsürü yardımcı olacak arkadas var, bir sekilde destek olunur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Açtım oynuyorum bir kaç gündür. Tutorial kısmı çok uzun sürdü halen bitmemiş olmamasından süpheleniyorum. :) Bir tane bana atros mu ne aldım questle. Keyfim yerinde daha etliye sütlüye bulaşmadım. kendimce takılıyorum sanırım iyi gidiyor :D

Logar ne yazmışsın diye baktım dilbilgisi tavsiyesi vermişsin :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...