Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prozac


felixxx

Öne çıkan mesajlar

Duymuşsunuzdur.Prozac, depresyon ilacı. Obsessive compulsive disorder (OCD) yani. Aslında alışılmamış dersiniz bu ilaca ama Türkiye'de Prozac kullanan bireyler çok var.Bu kesim giderek yaygınlaşıyor.Normal reçete ile yazılan bi ilaç değil tabi. İçtiğini yeni öğrendiğim yakınlarım da varmış. Herkes bu ilaca abi önce ilk haftalar çok rahatlatıyo insan ama ileri safhalarda elimizi kaldırcak halimiz kalmıo diolar..gözbebekleri büyüo ayıca
Baktım bu tür ilaçlara herkes kafası estimi rahatça başlayabilio,bu ilaçları normal reçetelere de yazdıramadıkları için sektörde 3kağıtlar döndüğünü rahatça görmeye başladım.Bu ilaçlar uzun dönemde zararlı ha,söyleyeyim...[signature][hline]Hold me my sweet,Hold me love,Hold me god...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

discovery channelde belgeseli vardı. pek çok tv showu fln da hakkında bahsetti. bence böyle ilaçlar kişiden kişiye etkisi değişiyo. hiç kullanmadım ama kullanmaya da ihtiyaç duymadım zaten okulda 5 saat uyurdum üni de de pek bişi değişmedi.[signature][hline]?????????????????Bugün Alomatik için ne yaptın?????????????????
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi pati kardeşlerim
PRozac, amerikada kaldırılması gündemde olan bir ilaç. Uzun vadede yan etkileri ve bağımlılık yapma olayı çok tartışılıyor.

Türkiyede ise işin korkunç yanına geliyoruz. Peynir ekmek gibi Prozac satılıyor, tanıdığım kim psikitayriste gitse Prozac yazılıyor reçeteye. Mesela babası ölen arkadaşım 2 sene geçti, bırakamıyor. Hazin olansa, bu doktor denemeyecek bir kısım şahsiyetsizler, Prozac yazıyorlar ki, firma bunlara ilacın parasının %20sini versin. Bu gerçek, doktor yakınlarınız muhtemel biliyordur.
Daya prozacı, al parayı. Herkes prozacçı. Eczacı arkadaş yetişemiyoruz bazen siparişe, nedir anlamadım diyor.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Prozac'ın kafa yapmakla ilgisi yoktur, sadece anti-deresan bir iliçtır.

Sadece psikolojik bağımlılık yapar, yan etkileri ganiyledir, ama yinede birçok doktor tarafından kabul edilebilinir yan etkilerdir bunlar hastanın durumu göz önüne alındğında.


Prozac benzeri bir sürü ilaç vardır, bunların hiçbiri bağımlılık yapmaz (ki yapabileceç şeyler olsalar her eczanede reçetesiz satılmazlardı)

Dunyada en con anti-depresanı ingiltere kullanılıyorki geçenlerde yapılan bir araştırmada içme suyunda insan vucdunda etki göstericek oranda procaz bulunmuştu. Tüketim miktarını siz düşünün.[signature][hline]Beş Hececiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlaçların etkisi zaten kişiden kişiye göre değişir.:)
Ayrıca kafa yapmak için bu ilacı almaya gerek oldugunu sanmıoyrum bu ilacı alana kadar bir çok kafa yapıcı madde war.Ama bu prozac benim kanımca insanları stress den uzaklaştırdığı ve tam oalrak nasıl bir yan etkisi olduğu bilinmediği,göz ardı edildiğinden(aman türke birşey olmaz mantıgı)böle bir sonuç çıkıo olabilir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

prozac yalan bi b.ka yaramıo. bilen bilir bi ara bende kullanmıştım. yetişkinler için günde 3 tablet diodu, 7 tane aldım neredeyse etkilemedi bile. sadece sizi daa durgun ve bezgin yapıo. (bunalımda zatne ööle olduunuzu düşününce hiç bi etki yapmıo) kafa yaptıı tamamen yalan.

paranızı prozaca harcama konusundaki fikrim: o parayı prozaca verceinize bana verin ya da gidin en güzelinden içki alın.. çok daa kafa yapar, sizi çok daa fazla raatlatır. hiç bi b.ka yaramıo prozac.. bi kere adı çıkmış işte..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xanthe, 03 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki:
İlaçların etkisi zaten kişiden kişiye göre değişir.:)
Ayrıca kafa yapmak için bu ilacı almaya gerek oldugunu sanmıoyrum bu ilacı alana kadar bir çok kafa yapıcı madde war.

Prozac çıktı mertlik bozuldu
prozac sux bali rullez.[signature][hline]?????????????????Bugün Alomatik için ne yaptın?????????????????
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Prozac'ı reçetesiz, parayla satan eczanelerimiz de mevcut. Amma en küçük bi vakaada doktorlar bolca bu ilacı yazıor. Gelelim burda doktorların yanına gelen kara; kendine kârı para olarak dönenler fazla yok ama Yurt dışı seyahatleri,Otomobiller,gayrimenkuller gibi dönenler de var. Bizim bi tanıdık o muabetlerle Ürdün'e-Dubai'ye gezilere gitti..
yazık.[signature][hline]Hold me my sweet,Hold me love,Hold me god...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Qui, 03 Ocak 2005 10:54 tarihinde demiş ki:
Nasıl yargılıyorsunuz kimin gerçekten alması, kimin almaması gerektiğini merak ettim gerçekten?


walla ben doktorum ..cok degil bi 20 dakika konustuktan sonra belli oluyor ne alacagi ne almayacagi..


sayki sevki ve ilac para doktor iliskisi ne gelince walla cok war ama her yerde war o tip duzenbazlar tutup butun camiayi karalamayin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...