Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ghost


Taina

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar merhabalar.
ghost programı ile yedek alma işlemi nasıl oluyor. bana yardımcı olabilecek biri varmı acaba?[signature][hline]Ulaşmayı Düsündüğü Limanlar Tükenmedikçe;Gemi Zamana Meydan Okur.
¦ AddToTuİCq ¦[/b] Sheak Soyrel's ¦ SenTOMail ¦
----------------------------------------
-----BARMAK BASSAM OLMAMI--------
----------------------------------------
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Norton Ghost 2003 surumunu bul, normal bir sekilde kur. Kurduktan sonra Ghost'un task barda system try iconunu goruceksin. Burdaki icnonun ustune gelip saga tikla ordan bakup... secenegini sec. Karsina hangi partition yada diski back up yapmak istedigin cikicak. C ve D diye iki partition oldugunu farz edelim. O halde o bolumden sadece C yi seciyorsun. Backup image (gho) dosyasini CD,DVD yada D'ye kaydedebilirsin. Kaydedicegin yeri sectiken sonra launch totarial secenegini tiklarsan zaten sana goruntulu olarak bir ornek gosterecektir. En son olarak Run Now secenegine bastiginda bilgisayarin yenicen kapalip acilacak ve boot yaparken sana sana iki tane sececek suancakir. Ordan usteki secenegi secersen ghost otomatik oalrak belirttigin yere image dosyasini saklicakyir.
Backup'u geri alirken de zor birseyi yok. ayni system try icondan restore... secenegini seciyorsun sana image dosyasinin yerini soracaktir. Kaydettigin yerden secim geri yukleme islemini baslatabilirsin. Ama bu sefer bilgisyarin 2 yada 3 kez kapanip acilacaktir.[signature][hline]Lord GNR's Homepage
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Peki bu işte hdd'nin dosya sisteminin bir etkisi varmı ? NTFS veya FAT32 ? Yani fat32 de image aldım. ntfs hdd'ye image'i açabiliomuyum? Herhalde formatladıktan sonra farketmiyordur.

Birde yani bu ghost'un aldığı image dosyasını boş hdd'ye koymak için önce windows yükleyip sonra ghost'u mu yüklemek gerekio illa ? Yani cd'ye backup aldıktan sonra bir exe ile o işi yapamıomu windows olmadan ? Çünkü 15 tane bilgisayara aynı image'ı kuracam 15 kere windows yükledikten sonra ne anlamı var image'ın.
Yada 15 bilgisayarın hdd lerini teker teker bir bilgisayara takıp o image dosyasını teker teker mi açacam o disklere ?
Ne kadar cahılım bu konuda yauw :D
[signature][hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 03 Ocak 2005 18:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet Criminalin dedigi gibi windows kurmana gerek yok. Image'yi Cd-Rom a kayit ettiginde cd yi zaten bootable yapiyor. Biosdan bootu cd roma ayarlayip kolayca image yi parttion yada komple diske acabilirsin. Eger D de bulunmasini istiyorsan yine bootable ghost Cd'si ile acip image yi secerken D den alabilirsin. Ama NTFS yada FAT dosya sistemleri sorun cikariyormu bilmiyorum o dediigni daha once denemedim.[signature][hline]Lord GNR's Homepage
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...