Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online The Alliance War


Certhas

Öne çıkan mesajlar



Cyrodiil, diğer bir isimle Imperial vilayeti üç farklı gruplaşmanın savaştığı bir pvp bölgesidir.




Daggerfall Covenant: Tamriel'in kuzeybatısında yer alan bu üçlü antlaşma Bretonların ve Redguardların yaşadığı topraklar olan High Rock ve Hammerfall'dan gelmektedir. Antlaşma, Orkların anatoprağı olan Orsinium'u geri alma vaadiyle Orkları'da antlaşmaya dahil etmiştir. Bu üç ırkın amacı güçlerini birleştirerek güçlü bir imparatorluk oluşturarak Tamriel'e barış ve refahı geri getirmektir.



Ebonheart Pact: Geçmişte birbirlerine düşman olan üç farklı ırkın oluşturduğu bir pakttır. Nordlar, Dark Elfler ve Skyrim-Morrowind'den gelen Argonianlar istikrarı sağlamak ve özerkliklerini sağlama almak için birleşmişlerdir.



Aldmeri Dominion: Tamriel'in güneyli ırklarının oluşturduğu bir hükümdarlıktır. Valenwood'un Wood Elfleri, Elsweyr'in Khajitleri ve Summerset Adaları'nın High Elfleri insan ırkının entrikalarını sonlandırmak ve Tamriel'de Elf egemenliğini sağlamak için savaşmaktadırlar.






Cyrodiil

Cyrodiil, üç grubun savaştığı büyük bir yerdir. Peki neden orada savaşıyorlar? Çünkü Yakut Taht orada yer almaktadır ve tahtı kontrol eden tüm Tamriel'i kontrol edecek gücü elde eder.

Basit olarak ESO'da diğerleriyle savaşacağınız yer burasıdır. Büyüklük olarak neredeyse 4. oyun olan Oblivion'un tüm haritası kadar var. Burada birden çok savaş alanları ve kuşatmak için kaleler, kuleler yer alıyor.

Buraya girdiğiniz zoraki olarak pvp yapmak zorunda değilsiniz. Yani PVP bir mecburiyet değil çünkü PVE sevenler için de bir sürü alternatif yer alıyor. Haritada yer alan kasabalardan çeşitli questler alınabilir, public dungeonları ziyaret edebilir, dark anchorları tamamlayabilir, Mage Guildinin kitaplarını arayabilir ve bir çok POI yi ziyaret edebilirsiniz. PVP ye tamamiyle odaklanmış olanların büyük ihtimalle hiç görmediği ama exploration u sevenlerin keşfedebileceği çok değişik mekanlar bulunuyor.

Nasıl savaşın bir parçası olabilirim?

Tüm yapmanız gereken Cyrodiil'e girmek. Bunu yapabilmek içinde level 10 olmak gerekiyor. 20-50 level aralığında herkes attribute ve gear farklılıklarına bakılmaksızın eşit güçlere sahip oluyor. Ancak class yeteneği, genel yetenek ve perk farklılıkları konusundaki farklılıklar avantaj ve dezavantaj yaratabilir.

Hedefler

Cyrodiil'de kaleler, kasabalar, madenler, karakollar, hisarlar gibi bir çok hedef yer alıyor. Ele geçirilen her bir hedef üyesi olduğunuz factionın hanesine artı puan olarak işleniyor. Campaign'in sonunda en yüksek puana sahip olan faction savaşı kazanmış sayılıyor. Her bir savaş 3 ay boyunca sürüyor.

Kalelerin etrafındaki madenleri, çiftlikleri ve lumber mill leri ele geçirmek çeşitli avantajlar sağlıyor. Mesela madeni ele geçirilmiş bir kalenin duvarlarını yıkmak daha kolay oluyor.

Kuşatma Silahları

Cyrodiil'de kuşatma esnasında kullanılabilecek çeşitli kuşatma silahları bulunuyor. Bu silahları alabilmek için hedefleri ele geçirmek veya düşmanları öldürerek puan kazanmak gerekiyor.

Battering Ram: Kapıarı yıkmak için kullanışlı.
Trebuchet: Duvarları yıkmak için en iyi kuşatma silahı.
Catapult: Geniş bir alana zarar veriyor ve çeşitli etkilere sahip versiyonları var. Kimisi yanan taşlar atarak oyunculara yüksek zarar verirken, bir diğeri donmuş kayalar atıp düşman oyuncuları yavaşlatabiliyor.
Ballistae: Düşmanın kuşatma silahlarına karşı kullanışlı bir silah.
Flaming Oil: Defans amaçlı kullanılan bir kuşatma silahı. Yerleştirilen yerin aşağısına kaynar yağ döküyor, özellikle ramlerin üstüne dökünce çok işe yarıyor.

Kuşatma silahı kullanan düşman öldürüldükten sonra yanına gidip silahı ateşe verip yakabilirsiniz.


Leaderboard - Başarılar ve İmparatorluk



Cyrodiil'de savaş sürerken bu savaşlar devamlı olarak kayıt altına alınıyor. İki adet farklı Leaderboard bulunuyor. Bunlardan birisi faction için, birisi de genel leaderboard. Genel leaderboard üç factionu kapsıyor ve en yüksek puan toplamış olan 20 oyuncuyu gösteriyor.

Faction içinde yer alan leaderboard ise gereken hedefler ele geçirildiğinde faction içinden kimin İmparator olacağını belirliyor. Cyrodiil'in ortasında yer alan Imperial Şehri'nin etrafındaki tüm hedefleri ele geçirmiş olan factionın içerisindeki en yüksek puanı olan kişi İmparator ünvanını elde ediyor. Bir adet özel kostüm elde ediyor, title ve güçlü bufflar kazanıyor. Bu bufflar çevresindekileri de etkilediğinden ötürü İmparator ile birlikte girilen savaşlar, İmparator'un olduğu faction'ın lehine oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Certhas said:

Cyrodiil, diğer bir isimle Imperial vilayeti üç farklı gruplaşmanın savaştığı bir pvp bölgesidir.

Daggerfall Covenant: Tamriel'in kuzeybatısında yer alan bu üçlü antlaşma Bretonların ve Redguardların yaşadığı topraklar olan High Rock ve Hammerfall'dan gelmektedir.

Ebonheart Pact: Geçmişte birbirlerine düşman olan üç farklı ırkın oluşturduğu bir pakttır.

Aldmeri Dominion: Tamriel'in güneyli ırklarının oluşturduğu bir hükümdarlıktır.

said:
p.zevenk muharrem'dir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...