Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ben Geldim


QuanPHY

Öne çıkan mesajlar

said:
karpuz, 06 Aralık 2004 22:40 tarihinde demiş ki:
Merhaba Yeni Paticik Üyesi.

Lütfen bu yazıyı okumadan önce FORUM KURALLARI'nı ve Paticik Kültürü by Emaleth'i okuyunuz.

Paticik Forumlarına nasıl üye olabilirim?,
Üyelik Başvuru Sayfası'nı açıp, kendinize bir kullanıcı adı seçin. Atacağınız tüm mesajlarda, bu kullanıcı adı gözükecektir. Yani örnek olarak benim kullanıcı adım Karpuz'dur ve attığım her mesaj, açtığım her konu benim adım altındadır. Kesinlikle gerçek isminizi yazmanız gerekmez.
Ardından geçerli bir e-posta adresi yazın. Altta da bazı programlarla otomatik üyeliği engellemek amacıyla konulmuş yazıyı yerine yazın. E-posta'nıza bir onay mektubu gelecektir. Eğer kullanıcı hesabınızı 72 saat içerisinde aktive etmezsiniz, üye olma girişiminiz başarısız olur.
E-posta'nıza gelen mektubu onayladıktan sonra artık siz de bir Paticik üyesisiniz.

Konulara nasıl cevap yazılır?
Bir konuya cevap yazmak için, konu başlığına tıklayıp konu sayfasını açtıktan sonra, sağ üst veya sol alttaki "Yanıtla"lardan birine tıklanır.
Çıkan ekranda büyük boşluğa, yazılmak istenen cevap yazılır ve gönder tuşuna basılır.

Yeni Konu nasıl açılır? Kuralları nelerdir?
Konu açmak için, içinde konuyu açacağınız bölüme girdikten sonra sağ üstteki "Yeni Konu" butonuna tıklanır. Karşımıza gelen sayfada Konu Adı yazan ince satıra, konunun başlığı konur. Altta kalan büyük boşluğa da, konuda bulunması istenilen mesaj yazılır.

Konular hakkında uyarı:
1) Yeni bir konu açarken, o hangi bölüme giriyor diye bakın. Eğer açacağınız konu örnek olarak Vizyon'la ilgili ise, onu lütfen Konu Dışı'na açmayın!
2) Yeni bir konu açarken, o konu daha önce açılmış mı diye bakın. Bunun için aramayı kullanın. Eğer konunun daha önce açılmamış olduğundan eminseniz açın.

İyi bir başlık nasıl bir başlıktır?
1) İyi başlık, içinde ne olduğunu kısaca belirten, görüldüğü zaman içinde ne olduğunu aşağı yukarı anlaşılan, arama yapıldığı zaman istenilen rahatlıkla bulunabilen başlıktır.
Örnek olarak "ÇOK KOMİK LAN GELİN BAKIN" iyi bir başlık değildir. Oysa ki "Chop Cücü (Cüneyt Arkın - Chop Suey) Çok komik!" gibi bir başlık ne kadar cici olacaktır? Arama yapıldığında, Cüneyt arkın yazılsa bulunabilinecek, chop cücü yazılsa bulunabilinecek, chop suey yazılsa bulunabilinecek, hatta komik yazılsa bile bulunabilinecek bir başlıktır.
2) İyi başlık, büyük harflerle yazılmayan başlıktır. Hatta ilk harfin büyük harf, devamının küçük harf olması, imla ve noktalamaya dikkat edilmesi ilerde yapılacak aramalar için önemlidir. Büyük harfle yazılmaması da kötü durmaması için önemlidir.
Örnek: "BİLGSAYRIMDA SROUN VAR İMDAT"! kötü bir başlıkken, "Bilgisayarım durmadan restart oluyor (RPC) (Uzaktan yordam çağrısı)" iyi bir başlıktır.

Arama nedir? Etkili arama nasıl yapılır?
Eskiden açılmış konuları aramaya arama denir. Ne kadar ilginç değil mi? Aramaya buradan ulaşılır.
Etkili arama nasıl yapılır? Etkili arama by Bonecrusher

Mesajlarda BBCode Kullanımı

BBCode nedir?
Bbcode, bazı komutlarla yazıya şekil ve işlev vermektir. Bu komutlar forumdan foruma değişebilir. Peki nedir bu komutlar? Aşağıda hepsi var.
Not: her bbcode'un uygulanmasının 2 yolu vadır. 1.si otomatik, 2.si manual.

Küçük nasıl yazarım?
1) Küçük olması istenilen yazı seçilir ve mesaj kutusunun solundaki bölümden ikonuna tıklanır.
2) Manual olarak, küçük olması istenilen yazının başına [ small], sonuna [ /small] konur. (Boşluklar yok) Örnek olarak : [ small] Ben minik yazıyorum. [ /small].
Boşluklar silinip bir daha yazılırsa : Ben minik yazıyorum. oluyor.

Kalın (bold) nasıl yazarım?
1) Bold olması istenilen yazı seçilir ve mesaj kutusunun solundaki bölümden ikonuna tıklanır.
2) Manual olarak, bold olması istenilen yazının başına [ b], sonuna [ /b] konur.
Örnek: Ben Bold yazıyorum.

İtalik (yana yatık) nasıl yazarım?
1) İtalik olması istenilen yazı seçilip gene yandaki yerden ikonuna tıklanır.
2) Gene italik olması istenilen yazının başına [ i], sonuna [ /i] konulur.
Örnek: Ben italik yazdım.

Altı çızıklı (Underlined) nasıl yazarım?
1) Gene aynı yol. Yazıyı seçilir, soldan da ikonuna tıklanır.
2) Altı çizgili olması istenilen yazının başına [ u], sonuna [ /u] konur.
Ben altı çızıklı yazdım.

[b]Mes
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim C/P dediğimiz olay seninkinden ziyade şudur ;

Öncelikle buradaki yazıyı okumanı rica ediyorum. Daha sonra, bu forumlarda aklina gelebilecek hemen hemen hersey hakkinda konusabilir, tartisabilir, copy/paste yapabilir, bilgi alabilirsin; ama öncelikle Forum Kurallarini ve FAQ'i okumani öneririm.

Paticik Ana Sayfasından UO, WoW, AO, DC, DAoC, EVE, NwN, SWG ve Shadowbane ile ilgili pek çok bilgiye ulaşabilir, Edebiyat ve UltimaTR Sözlük bölümlerine girebilir, eğer sphere ile ilgileniyorsan ve kendi dünyani yaratmaya çalışıyorsan Sphere Script Veritabanına ugrayip sana faydalı olacak scriptleri seçebilir ve aklına takılan bir şey olursa forumların ilgili bölümlerinde diğer üyelerden yardım isteyebilirsin.
Biraz eğlenmek istersen komik bölümünde bir gezinti yapabilir veya müzikle ilgileniyorsan Müzik Bölümüne ve Lyrics veritabanımıza bir göz atabilirsin. Otomobiller veya motorsports ile ilgileniyorsan Patinaj bölümüne, geçmişle ilgileniyorsan Tarih bölümüne bakabilirsin. Herhangi bir spor dalı ile ilgileniyorsan Spor bölümü de tam sana göre..
Görsel Sanatlarla uğraşıyorsan buraya, rpgler-sistemler v.b şeyler hakkında bilgi edinmek istersen de Masaüstü'ne bakmanı tavsiye ederim..
Eğer diğer üyelerin neye benzediklerini merak ediyorsan Pati Aile Albümünden görebilir ve albüme kendi resmini de gönderip bizlerle paylaşabilirsin.
İkinci el alım-satım işleri ile ilgileniyorsan Pazar Alanımıza uğrayabilir, Sinema-TV-dizi v.b. ile ilgili konuları Vizyon bölümünde, donanım&yazılım hakkindaki bilgilere Donanım&Yazılım bölümünde ve anime-çizgi film v.b. şeylerle ilgili bilgilere Çizgi Dünyası bölümüzde bulabilirsin.


Ama madem kapuz'un yazısını okuyorsun sorun yok diyebilirsiz :-P[signature][hline]Bonzi

[Bu mesaj Bonzi_Buddy tarafından 02 Ocak 2005 14:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Muhabbete Katıl

Şimdi mesaj gönderip sonrasında kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız varsa giriş yapın ve hesabınızla mesaj gönderin.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Paylaştığınız link otomatik olarak mesaja iliştirildi.   Bunun yerine link olarak göster

×   Önceden girilen içerik getirildi.   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
  • Yeni Oluştur...