Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crusader Kings 2 #2


Sam

Öne çıkan mesajlar

yani sadece morany dukalığı için 40 yılımı verdim, ne isyanlar ne ali cengiz oyunları yemedi halada yemiyo. Sonunda oyunda dayanamadı kutsal roma çöktü iskoçyaya, gözüm seyirdi kahveyi üstüme döktüm sinirden.

ps. buchan baronu :)

grego yaz bende okuyup gaza geliyorum, ama yine yapamıyorum :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten yapamamak,uğraşmak eğlenceli kısmı abi oyunun.ben okadar çok oynadımki oyunu iyice her inciği cıncığı hileyi hurdayı bildiğimden kontlukla başlasam bile en geç 2.generasyonda direk kral olup bayıyorum ertesinde.

isyan misyanda çıkmıyor, world conquest yapmayıda sevmiyorum, biyerden sonra sıradaki heirin statlarında rekor kırmaya çalışmaktan öteye gitmiyor eğlencem.

buarada yeni öğrenenlere küçük bir tip,kralınızı herzaman militarist eğitin. çıkarabildiğiniz asker sayısını ve dolayısıyla vassallarınızın size karşı ayaklanma ihtimalini düşürür.anca yenebilme ihtimali olan savaşı açıyor factionlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yazın bir şeyler, kendimi motive ediyorum anca.

ama şunu yazmadığıma çok pişman oldum, aynısını denk getiremedim. doğduktan sonra, çocuğun etrafındaki herkese garip bir şeyler oldu, daha ben tahttayken, tüm kardeşlerini öldürdü. tek varis yaptı kendisini. 16 yaşındaki hali buydu bide.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

787, bu hayatı neden bu kadar vasat yaşıyorum ki, yüz yüze bakmadığım bir kadınla, bir gecelik deliliğimi (!?) kendi aralarında yamyam diye fısıldaşanlar yöneticilerimle, vebadan uzak kalayım diye tebamdan uzak bu dört duvar arasında ne yapıyorum.

bütün kapıları açtırıyorum. kale duvarı mı koruyacak beni ölmekten. bu kadın da canıma minnet. kendime başka bir kadın bulacağım.

788, kendimi surrey den dışarı atıyorum. venedik te klasik yunan okumaları öncesi balo her zaman bu kadar köylüden kaçtığım yegane yaz eğlencem olmuştu. bu sefer ilk defa aranan göslerle gidiyorum, ve onu görüyorum. isa aşkına bu gözler.

aelfswith





789, aylarca koşuyorum peşinden. tanışmak için parfümlü zarflarda mektuplar, arkadaş çevresinden bir medet gönderdiğim haberler, balolarda kenara çekmelerim. hep dinliyor, gülümsüyor ama, o acı sözleri duyuyorum.

sevdiğim kız bana abi dese iyi baba diyor. ama kikiri kikiri seke seke uzaklaşması umudumu kırmıyor.

sabır diyorum, sabırla ilerliyorum. 6 ay oluyor. artık edebiyata giriyorum, şiirler, tekerlemeler, kafiyesiz dörtlüklerle yürüyorum da yürüyorum.

7. ayın başında artık su koyveriyor.






bir gecelik elde etme peşinde değilim. bırakıyorum kendimi bi güzel kadına. çok da güzel kaptırıyorum. unuttuğum her şeyi geri hatırlatıyor bana aelswithim. gorgon sincabım. hemen onu da yanıma aldırmak üzere sözleşip, surrey e dönüyorum, mışıl mışıl uyuyorum.

ertesi gün, kader oyununu yapmakta gecikmiyor. hatun ertesi gün evleniyor.

beni bir gülme alıyor, çünkü kale kapılarını açmak herkesin ciğerine vururken benim mabadıma vuruyor. boynuzlarım tavana vuruyor olabilir ama sincabıma da hediyem kalıcı oluyor.



781, arsızlaşıyorum. kocası osbaldsonlardan bilinmedik bir getir götürcü. niye evlendiğini sormadan, kocanı öldüreceğim diyorum. deli kadın, ben de varım diyor.

scheme





789, a kadar sık sık buluşuyoruz. sorun olmadan ilerliyor, mayıs ta, kocası yerel bir baronun elinde ölüyor. hatun oraları çok fena karıştırıyor, benim plot tan bağımsız boynu kırılıp bir çukura atılıyor osbald. bizimkinin gözleri çok ferfecir dönüyor, alıyorum başına bir şey gelmeden yanıma.

hanım bilmiyor, işin kötüsü tüm bu geceler boş geçmiyor. aelf hamile. papayı yokluyorum boşanma için, bizim kadın amine çıkıyor, duymamış olayım diyor papa. böyle muhterem bir kadın için düşündüklerinizi duymamış olayım.

790, çaktırmadan devam etmeye karar veriyorum, biraz da yüzsüzlüğe vurarak. Southwark rahibini öldürme işini bu ikisine veriyorum hatta. rahip benim uzun gecelerimi hanıma fişlekleyip duruyordu. ikisini de bir güzel dolduruyorum rahibe karşı.



791, beklediğimden hızlı çalışıyor hanımlar.

bishop


791 benim yılım olacak, önümdeki engellerin şeffaflaştığını görüyorum. ilk iyi haber yeni vekilharç bartholomios tan geliyor, görevinin ilk yılında sussex e claim ayarlıyor. ve daha da iyisi, aelfswith doğuruyor, ne yapacağımı bilmiyorum. ama adını koyacağım çocuğun ;

Godhelm.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

791, ilk erkek varisimden sonra artık başından beri gevelediğim, ama yıllardır ayak sürdüğüm aktif politikalara yönelmeye karar veriyorum. vekilharcın sussex ile ilgili bulduğu ilhak emirleri, sakson arşivlerindeki mühürlü evraklar, havada bırakılan anlaşma metinleri derken önüme koyduğu sussex`e el kadar askerimle dalıyorum.

sussex claim




~ durmama gerek yok, neyden korktum yıllar boyunca bilmiyorum ama hareketlerim ve planlarım istediğim yönde ilerledikçe, konu benim için artık sonuçlarından bağımsız bir şekilde, istediğimi yapmaya dönüyor.




~ bu kadını kendime varis bulamadığım için ayartmadım mı? o zaman bu bekleyiş niye. çocuğu yasal varisim haline getiriyorum, sağdan soldan piç lakırdıları bile gelmiyor.

godhelm




hala 791, benim yılım olacak demiş miydim? evet, oluyor çünkü. sussex karşı koyamıyor. ordusu yeterli olsa bile, yıllardır bu aktif zamanların altyapısını hazırladığımı farkediyorum. her coğrafyaya uygun komutan birliğim, üstünden geçiyor sussex ordusunun. küçük lokmaların mücadelesi olabilir, ama ben kazanacağım.

792, vekilharcım, sussex dönüşü öldürülüyor.

~ şom ağzım güzel bela çekiyor, benim yılımmış. HUH! sınırlarındaki hareketleri izleyen komşularım, 2 lokmanın birbiriyle olan sevimli mücadelesini izlemeye değer görmüyorlar. Kent, aynı toprak üzerinde hak iddaa ederek saldırıyor. sadece saldırmakla kalmıyor, ittifak içinde olduğu Wessex i dahil ediyor savaşa. bizim 300-400 kişili ordularımızın yanında, 1500 kişiyle geliyor Wessex. aynı toprak için birbirimizi yememiz gerekiyor. zaten savaşı kaybetmiş Sussex in işine geliyor durum. biraz daha uzun yaşayacak.


kent joins sussex




wessex joins kent




~ en son herkes bahçıvana diye beklerken, olmayacak şey oluyor. Wessex, Kent e yardım ediyor ama bana karşı agresif bir tutum almıyor. niye yapıyor bilmiyorum ama, bunu farkedince hemen paralı askerlere koşuyorum. Kent ordusu benden biraz hallice. 1500 kişilik vizigot batalyonu ile eziyoruz. Wessex in son anda caymasına karşın hemen teslim olmasını sağlıyorum Sussex in. bu sefer kadere ben oynuyorum oyunu.

793, her zaman ki gibi erken konuştuğum, Kent in bu dalaverayı yutmayacağını ciddi bir şekilde göstermesiyle anlaşılıyor. toprak el değiştirmesi ne hikmetse, hakkı düşürmüyor. bu sefer yanına Wessex i de alarak direkt Sussex e yığılıyorlar.

karşılaşırsak dağıtacaklar. uyanıklık yapıyorum. Kent in kale savunmaları çok iyi değil, bunu limanlarını yeni baharatlarımı geçirirken kullandığım için sık sık gözlemliyorum. son paramı 2250 kişilik başka bir paralı asker grubuna yatırıyorum. tüm askerlerle birlikte Kent e yığılıyoruz.

last chance



onlar tek kuşatmayı bitirmek için uğraşa dursunlar, ardı ardına 3 kuşatmayla, tüm Kent şehirleri düşüyor. bu onlar için kesin kaybetmek demek.

fall off kent




hiç savaşmadan kazanıyoruz. toprak çoğunluğu bende olduğu için, elindeki ünvanı da çekip alıyorum. artık Kent Kralı benim.

794, yeni katılan herkes elbette yönetimden bir parça istiyor. bu vergilere kötü yansıyor.

vassals





~ Wessex ve Mercia nın East Anglia ( Norfolk ve Suffolk ) için savaşa girmesi haberini sevinçle karşılıyorum. Kent in yeni üzerinden geçtiğim için bana bulaşamaz, bu 2 büyük krallık içinde kavga şu an başka lokma için. Essex de sesini çıkarmazsa, bu agresif büyümem bana yeni düşman kazandırmayacak.

~ bir kızım daha oluyor, Ivy. kabul ediyorum onu da çocuğum olarak. Menenda artık analık oluyor herkesin gözünde, hastalanıyor. tedavi için çok tantana yapmıyorum, kendi haline bırakıyorum. istediklerini yaptırmak için benimle geçirdiği yıldızları izlediğimiz geceler geliyor aklıma. empatim yok artık.

795, Ivy 1 yaşını doldurmadan kanser oluyor. bilinci kapanıyor.

~ Godhelm de de baş ağrısı, göğüs ağrıları başlıyor. 2 çocuğum da veba dan nasibini alıyor. bir türlü yolunda gitmiyor.

godhelm





~ sanki, olaylar beni tekrar pasifize etmeye yönelikmiş gibi ilerlese de, bu sefer artık ok yaydan çıktı. zaten ele ayağa düşmüş Kent için bastırıyorum. de jure olarak bana bağlı olması gerekiyor. sebebim hazır. savaş ilan ediyoruz. uzun süre dayanamıyorlar. savaş esnasında bana bir hatıra da kalıyor. kalkanımı parçalamakla kalmayan gürz, can havliyle kolumu kaçırdığım için, kaburgalarımı bir boydan diğer boya kırarak çiziyor. veba salgının ortasında tek istediğim şey, açık yara.

796, Menenda hala benim komutana takmış bir şekilde öldürmek istiyor. kadının bu kadar stabil bir şekilde saçmalaması canıma tak ediyor.

wet dreams of menenda




artık tamamen odaları ayırmaya karar veriyorum.

break up





797, bu kaderin nasıl bir işleyişi var hiç anlamıyorum. Menenda ile ayrıldıktan 1 yıl sonra, Aelfswith ölüyor! hem de ishalden. neden böyle ölebildiğine dair tahminlerim var ama o kadar da abartmadığımızı düşünmek istiyorum. 26 yaşında ölüp gidiyor. o gecelerden başka bir hatıra, varisim kalıyor geriye.

rip





798, dönemin yaşayan en iyi komutanını sonunda indiriyor karım olacak kahlolası.

rip eadwine





~ ateşim çıkıyor, daha doğrusu artık düşmüyor. 30 yıllık kadim dostum Eadwine ve öncesinde beni curriculumlu apaçiye döndüren Ealfswith. çocuklar hasta, biri gözünü açamıyor, diğer 3 yaşında baş ağrısı geliştiriyor. ne oalcak bilmiyorum. bizim analık uzun yıllar bana bilendi, seviliyor ve saygı görüyor. hamle sırası sanırım onda.

..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun veremiyor bunları böyle hazır sana, belki de o yüzden oturamıyorsundur başına. öyle fast forward strateji, hemen sonuçlarını göreyim şeklinde bir gameplay de yok. ekran koruyucu gibi sakin sakin oynamak lazım.

temelde karşına sürekli seçenekler çıkarıyor. bunları seçip durabilirsin, bir yandan da, önceki seferde yazdığım gibi, kardeşimi öldürdü diye papazın sülalesini silmeye çalışarak yada ne bileyim gözüne kesitirdiğin bi province varsa, direkt dalmayıp, yönetim kademesini teker teker indirip, vassallarla arasını bozup, heir ları kesip biçip, court a senin hakkında +100 opinion courtier leri doldurup, karmaşa çıkarıp oyuna daha çok dahil olabilirsin.

ama tüm bunları yapmadan 1 senede casus belli alarak, hiç uğraşmadan da aynı sonuca ulaşabiliyorsun. ama aynı tatmini vermiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...