Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crusader Kings 2 #2


Sam

Öne çıkan mesajlar

Resimde görüldüğü gibi iki tane title var üzerimde biri ana title diğeride yeni aldığım (ayrıca ekstra tekil olarakta toprak bulunmakta)

şimdi ana title heira gavelkind ile geçiyor (seçimle yaptım birde) ancak diğer title laigin diğer oğluma veriliyor ve tabi ruler ölünce topraklar bölünüyor.

Bunu nasıl önlüyecez de tek çocukta kalmasını sağlıyacaz?


http://i.imgur.com/HpmsA3S.png
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gavelkind oyundaki en dandik succ law, ondan kurtulamıyorsan gg. :p chiefdom için başka seçenek olmayabilir ama iyi hatırlamıyorum onları. kısacası ikisini de aynı yöntem yapman lazım. ama şu durumda çıkış göremiyorum yani, tanistry'i hatırlamıyorum. dandik olmayan ülkeyle oyna bence öğrenene kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gavelkind varsa 2 3 cozum var
birincisi ilk cocuktan sonra karıyı öldürmek ve 45 yaş üzeri bi karıyla evlenmek (cocuk olmasın diye)
ikincisi bir üst titleyi almak
yane king olursan alt titlleları dagıtır ustteki title hep en buyuk oglana kalır

bu sekilde idare ederek her kralda kanun değiştirip en kötü ilk asamada seniority sonra agnative primogeniture a geçiceksin

amaç mzaten o sistmei kurabilmek öbür türlü gavelkind gavel king sürünüyosun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...

heveslendirmeye geldim ;

Road to Redemption of Eire Part 1

yine yeniden, 1176 nın o son ve görece sıcak kışında, Büyük Britanya nın ingiliz oyunlarıyla parça pinçik edilmiş İrlanda sının Ulster bölgesinde Earl olarak buldum kendimi.




Adım John, babam William. Sülale olarak Almanya ya kadar gidiyor kütük. Geldiğim bu topraklarda da İngiliz olarak görülüyorum, ne İrlandalı ne Alman, ne İngiliz olacağım. Planlarım başka. Ünlü yazarlar Mark lar Twain ler öykülerinde beni anlatacak, Krallarının önünde Fransız şövalyeleriyle top diye oynayacağım. Hissediyorum. Koskoca De Courcy lerde nüfusa kayıtlı 2 kişiyiz. Velhasıl yaşayan tek Great House üyesi de ben oluyorum.

Great House De Courcy ve Earl John






Traitler ;

Yani; asker babanın asker evladıyım, bu benim gurur kaynağım, adilim eşitlikten yanayım, iyiyle kötü arasında seçim yapmaktan ve belirlemekten çekinmiyorum. Çelimsizim biraz ama kuyruğu dik tutuyorum.

Ama uzun soluklu bir yolculuk olacak. Ulster de kalmaya niyetim yok. Kıyı bölgesi, Britanya ya kayıkla bile geçebiliyorsun ( !? ) ama neye yarar, Earl dediğin bir yazlık bir kışlık kale değil ki. King Henry nin Stablemaster ı kadar hükmüm yok şu Britanya da.

Theobald ve George ile mesafeli bir ilişkimiz var. Theobald Connor Papazı, aynı zamanda tahta kafasıyla Şansölyem. Diplomasiden anladığı sıfır, vergiye katkısı yok, babamla arası iyiydi heralde zaar. Carrickfergus un, benim deyimimle baron u George ise, Vekilharcım. İyi kötü yapıyor işini.

George ve Theobald





daha 21 yaşındayım, biraz para ezmem, ava çıkmam, karı kız peşinde koşmam gerekiyor. White Stag ı bir kapaklayabilsem rahatlayacağım, öyle bir birikmiş. Ama hanedan dan ba baskılar gecikmiyor. Her kort ta, yok efendim Oriel in Earl ü hemen evlenmiş, çocuğu yapıp kendine dine adamış. Yok Connacht ta Courtier ler teklif ediyormuş, bunak Earl leri sahilleri, plajları, okyanusu kapatmış, hanedanı için breeding yapıyormuş herkesle. VIRVIR beynimi yiyorlar.

4. yazın sonunda, ben de bakınayım artık dedim. İskoç kralının kızı var diyolar ama ben görücü usulü olmaz olsun diyorum, İngiliz Kralı Henry nin kızı var Elanor. Burun kıvırıyorum.

1180 de, Gowrie de Tüton Şövalyeleri için seçmelerde, kendime komutan bakayım diye gezerken Ada yı görüyorum. İskoç kralının piçi. Çekip alıyorum hemen sormadan. Bastard mış, İskoç Kralı William ın av macerasıymış dinlemiyorum.

Ada




1181 ; 1 sene sonra ilk kızımız Aveline, ilk kızım doğuyor. Herşey yolunda, İskoç kralıyla, kızı ile yaptığım evlilikten doğan saldırmazlık paktını, Alliance a kadar götürüyorum. İngiliz baskısını biraz olsun rahatlatıyor arkamda İskoç kralının oluşu.

Ama bir anda, 1182 de, Bard Shitstormmson diye bir şımarık çıkıyor ortaya. Norveç kıyılarında sıkılmış paşam, Ulster i alacağım ben diye taa oralardan gemi kaldıracağını söylüyor.

Bard




Sallamıyorum ama herif hakkaten üşenmiyor geliyor, yağmasını yapıp kaçarım en kötü diyor heralde. Ama benim zaten, tecavüze, yakıp yıkmaya aç askerlere, 200 gemide 1000 kişi getiriyor. Sanıyorum ki, bunlar Nordic, savaşçı ırk, yere vura vura koşuyorlar. Ama biz de İrlandalıyız. İlk savaşta, her 1 irlandalı askere karşılık 10 nordic tatilci öldürüyorum. Düz ovada 3 yıl boyunca bağırta bağırta kovalıyoruz bunları. Kah ingiliz deltalarında, kah kıyı şeritlerinde. 80 kişi kalıyor.

3 years of Rape




Bard s Conquer of Ulster




sonunda o 80 kişinin arasından, evinden aldırıyorum bunu adeta. Komutanıyla birlikte attırıyorum eski kaleninin penceresiz zindanına.

Bard





1189 da kadar bir türlü oğlum olmuyor, ardı ardına 5 kızım oluyor. Kızlardan birini Kral Henry e veriyorum, oradan da İngilizleri kendime dost ederek, küçük adanın, kadirşinas faşisti oluyorum.

Shitstormson un memlekette çıkardığı sorunlara pek el atmayan iskoç kralı, 1190 lara doğru çıkan isyanda hatırlıyor beni. yardımımı esirgemiyor, bizzat kendim gidiyorum isyanı bastırmaya. Gayet bastırıyoruz. kişisel olarak orduyu yönettiğim için ayrıca memnun ediyorum köfteyi. bu sırada da, Tyrone de yeni Şansölyem iş başında çalışmaya devam ediyor, toprak istiyorum der demez yapışıyor toprağa.

Şansölye





1192 de, dalıyorum Tyrone a, araya hemen Connacht ın kadayıf Earl ünü sokuyor. Alamayacak gibiyim derken, İskoç Kralından en iyi dileklerimle diye biten bir mesaj alıyorum. Ertesi gün 5000 kişi Ulster de. Masaya vuruyor Kral. Onun da desteğiyle, 2 County ordusunu silip süpürüyoruz. Bu sırada nasıl oluyorsa, Connacht son anda dönüyor, o da Tyrone a dalıyor. 8 yıl süren savaş sonunda alıyoruz.

Claim of Tyrone






1200 de ilk zaferimin ardından, çocuğuda koyuyorum. İlk oğlum dedesinin adıyla dünyaya geliyor. William. Tam kral ismi diyorum, kort da 5 kızın üzerine 6. çocuğumun Erkek olmasıyla, gazdan gaza koşuyorum. Sevinçten papazları parmaklayasım geliyor.

Bu elbette, stratejime de yansıyor. 38 yaşındayım, kazasız belasız Heir ımı yaptım. Durmuyorum, sağa sola claim peşinde başlıyorum kaşımaya. 1200 de Tyrone un ardından, 1202 de Oriel ve Ulster Dükü oluyorum. 1204 de Tyrconell peşinde 1209 da Breifne ye giriyorum.

Oriel & Tyrconell






süreçte, benim gibi karı kız peşinde koşmaması için, William ı hemen 17 yaşında evlendiriyorum. İskoç Kralından bir kız daha alıyoruz. Çünkü uzun vadede İngilizlere dalmak zorunda kalacağız.

William





ingilizlere dalacağız planım, ingilizlerin nasıl semirdiğini görünce biraz yamuluyor, 1. bölümün sonuna doğru gelirken planlar değişmek zorunda kalacaktı.



to be continued..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1209 da, Breifne i alışımın ardından, geriye İngilizlerle bozuşmadan alabileceğim tek toprak Kildare kalıyordu. Şansölyeyi yolladım, hızlıca karıştırıyordu arşivleri, talan ediyor, bir şekilde buluyordu hakkımı. Güvenim tamdı. Ama bu kadar hızlı ilerleyiş, tebamdaki ingiliz kültürüyle kaynaşınca, kendime yeni kattığım 3-4 province ile de birleşince, elime 1212 de gül gibi bir 15.000 kişilik Irish Revolt bıraktı. Yıllar boyu İngiliz ve İskoçlarla aynı yatakta yatışımız meyvesini verdi, ben hiç karışmadan, isyanı bastırdılar. Bana da Lochene i hapse tıkmak kaldı.

Leader of the Irısh Band





Yaşlandıkça tayyipleştim, istediğimi aldığıma göre, Kildare için niye bekleyeyimdi. daldım, hatta dalmakla kalmadım, asker bile basmadım. Rory yeni İskoç Kralı olmuş bir veletti, babasıyla memleket meselelerini konuşurken, araya girdiğinde tokatladığım küçük çelimsiz birşeydi.

Scottish King Rory





Kızımla da baş göz etmiştim, kayınpederliğin vermiş olduğu rahatlıkla, direkt bu genç adamın, kendisini bana ispatlarcasına, 1,5k ordulu Kildare e 10k asker yığmasını izledim. Düğün hediyesi olarak kabul ettik. Yıl 1216.

Fall of Kildare





Buradan sonra daha fazla ilerleyemeyeceğimin farkındaydım. Bir süre inzivaya rahatça çekilebilmek için, kızlarım, Juliana, Isabel, Ivy ve Mathilda yı uygun gördüğüm soylular ile evlendirdim.

Marriage Ties








Kafam artık savaş falan kaldırmıyordu, Damat Rory e gönülsüz bir şekilde, son isyanında yardım ettim. Ama elim kılıca gitmiyordu, yıllar boyu huzuru kafa göz patlatmakta bulan 60lık çınar, eskinin Earl ü, sonradan olma Dük John, artık insan öldürmekten imtina ediyordum. Ruh halimi pek çözemedim, iç sıkıntısı deyip geçiyordum.

William ın sevdiğim yöneticilerimden birini öldürmek istemesi ve bunun için annesini dahi ikna etmesini de yatmadan önce öğrenmem iyi gelmedi. Biraz huzursuz yattım, sabah çocuğu bir kenara çekip konuşmam, ne istediğini anlamam, öldürmekten çok daha iyi çözümler olabileceğini göstermem lazım.

William`s Plot





Yıllar 1221 i gösterdiğinde ben Earl "the Hunter" John oğlu William, sabah babamı yatağında, dişlerini dudaklarına geçirmiş, alt dudaklarını parçalamış şekilde buldum. Annemle, ufak bir yönetim tecrübesi edinmem için yaptığımız o küçük konuşma geldi aklıma. Benim de çekincelerimi belirtmemle, tamam söylemeyelim demiştin annem. Öldüğü gece, garnizondan Marshall ın tanıştırdığı yakın arkadaşı Diarmait i nasıl öldüreceğimizi planlamamızı, bir daha hiç konuşmadık.

Funreal of Earl John




RIP : Duke John ( 1176-1221 )




Babamın ölümü, vassal larda çok büyük bir dalga yaratmadı, Rahiplerle kurduğu uzun vadeli dostluğu miras bırakamasa da, şehirler çabuk uyum sağladı. Aile efradını cenazede ilk defa toplu halde görebildim.

Vassal Opinions



De Courcy House





Babam o eski yüzyıllar önce kurulabilmiş İrlanda Krallığının yarısına yaklaştırmıştı topraklarını, benim önümde tek engel kalmıştı. Connachta. Irlanda adasının %51inden fazlası edeceği için, krallığımı ilan edebilecektim. Çok karşı koyamadılar, yenilikçi yönetici nesil, ilime yatırım yapmıştı. Büyük kapitaller ile yarışır bir kaşif akını olmuştu. Ama bu karşıma 2000 kişilik ordu çıkarmalarından fazlasını getiremedi. 1225 de, başa geçtikten 4 yıl sonra, toprağıma kattım. Ve artık İrlanda Kralıydım.

Fall of Connachta





Hep iyi gitmedi elbette.
26 Şubat 1226, Perşembe. Öğleden sonra. Melrose / İskoçya. Kız kardeşim Mathilda pazarların kalabalığını ve eşinin aile büyüklerinin sürekli sorular sormasını bahane ederek, kiliseye Perşembe günleri gitmekteydi. Günah çıkarmaya gittiği kilisenin avlusunda öldürüldü. Koskoca İskoç Prensi nin karısı, güpegündüz öldürülmüştü ve İskoçlardan ses çıkmıyordu. Sordum, soruşturdum, bölgede rüşvet vermediğim papaz kalmadı ama elime kız kardeşimin cenazesinden fazlası geçmedi. Kafaya koymuştum, o papazı silkecektim, işin içinde iş vardı.

Death of Mathilda





Hemen peşine, karımın bazı işler karıştırdığı kulağıma fısıldandı. Aramız bozuldu yüzleştirince, daha doğrusu ben artık eskisi gibi bakmıyordum.

Hanım





Bir yandan da kızımın, baba allah var mı tarzı soruları nereden çıkıyordu anlamıyordum.




İskoçlarla olan kan bağım, Mathilda nın öldürülmesiyle yerini şüpheye bırakmıştı. Bu işin altını kurcalayacaktım. İntikam soğuk yenen bir yemekti.

to be continued..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Part 3 : Mathilda

1229, kardeşim Mathilda nın cinayetinin üzerinden 3 sene geçti. Elimde hiçbir şey yok, toprak meseleleri yüzünden intikamıma odaklanamıyorum. Papaz a karşı Plot sonuç vermiyor, birilerinin peşinde olduğunu anlıyor, hep temkinli. Ekim e doğru annemi kaybediyoruz, iyice salıyorum kendimi. Ama hiç yoktan torunlarıyla vakit geçirebildi diyorum, Philippa ve Willie. 2 kızım.

Mom Died





Ama olayların ardı geliyor, benim hanım Beathoc yine rahat durmuyor. Oyun değil bu diyorum, ama isteğine boyun eğdirmeye alışmış. Uğruna avrupa seyahatleri düzenlediğim, zar zol bulabildiğim yeni spymaster ımı öldürtüyor. Neden diyorum, neden deli karı. 24 lük spymaster ı 5 intrigue ile mi geçeceksin a alık kadın diyorum. Ben olmak istiyorum deyince tekrar, gözüm dönüyor. Başlarım Alliance a deyip, atıyorum hapse.

Beathoc the Kezban





Zaten canıma tak etmişsin, kız doğurmaktan başka birşey yapmamışsın. Erkek Heir diye can çekişiyor tüm krallık. Ziyaretine gidiyorum yine de, hapse attırmamı olgunlukla karşılamasına rağmen, beni de öldürteceğini söylüyor gülerek. Bu sefer gözüm dönmüyor, kralını tehdit eden bir ete dönüşüyor, asın bunu diyorum. Ve 1230 da eşimi astırıyorum. Pişman mıyım, köpek gibi. İsteklerine ufak da olsa saygı göstermek yerine, 3 kızımın annesini, gözümü kırpmadan astırdığım için pişmanım. Bir öksürüktür başlıyor.


İdamı izledikten sonra geceleri uyuyamıyorum. 18 lik bir Helena nın peşine takılıyorum, unutayım istiyorum.

Helena





6 yıl boyunca ne yaptıysam kar etmiyor. 2 kızım daha oluyor Helena dan, ama hepsinden uzaklaşıyorum. Öksürüğüm artık kronik ve alıştım diye tedavi ettirmemekte ısrarcıyım. Ama çok öksürüyorum.

1236, ben William kızı adım onu andırsın Willie, babam olacak sefili öğle vakti, balkonunda öksürüğünde boğulurken izliyorum. Su diye diye, sürünerek ölmesini izliyorum. Annemin katili, yıllardır benimle yaşıt bir kevaşe ile günün gün edip, aksırana, tıksırana kadar içen bu adam, babam değil artık.

King William`s Funreal





RIP : King William ( 1193-1236 )


Cenaze kalabalık oluyor;


Babam dan geriye tek kabul ettiğim miras, Mathilda teyzemin hikayesi. Nasıl öldürüldüğünün ve nasıl katilini, sebebini bulacağının bitmek bilmeyen planları ve tekrarları. Kraliçe ye alışkın olmayan İrlanda ya pek iyi gelmeyeceğim bariz, zorla evlendirdiği kocamın hanesine çocuk üretmekten rahatsız bir şekilde başlıyorum tırmalamaya.

Queen Willie




Kendi yönetici kadromu toparlıyorum, eskiden kalan herkesi temizliyorum.

Council





1240 ; Ama kraliçe olduğum günden beri biliyorum ki, eğer kendi kanımdan, kendime heir bir çocuğum olmazsa, kocam Abel in hanesine koca bir krallık hediye edeceğim. Abel e durumu açıyorum, boşanmamız gerektiğini anlatmayı deniyorum ama mantığa cevap vermeyecek. Ben de babam yada dedem değilim. İsteğim benim için kutsaldır. Ve herkes için öyle olmasını sağlarım. Kendime koyduğum hedefe ilerlerken, sorduğum tek soru, doğru veya iyi mi yapıyorum değildir. Gerçekleştirmeye ne kadar yakınım, bu adım beni gerçeğe daha çok yaklaştıracak mı, serçe parmağım sızlıyor hedefimi ve bu uzun yolda feda edeceklerimi düşündükçe. O halde madem bu adam gitmek istemiyor, yok edeceğim. Kontrol altında olacağı bir yere göndermeliyim, Hapse.

King Abel




Hapiste birkaç çapulcuya güvenerek öldürmek bile geçiyor aklımdan.

Plotters



Gelen ransom ları da kabul etmiyorum.

Ransoms





1242 ; Bu esnada, babam olacak bunak, toprak dağıtımını Seniority e uygun şekilde dağıttırmak yerine, Gavelkind de bırakıyor. Daha doğrusu, içki ve kadından kafasını kaldırıp, kanun değişikliği yapmıyor. İrlanda topraklarında 3 kıza 3 ayrı title düşüyor. Kraliçe elbette benim ama, Philippa nın Connacht düşesi olması beni bunaltmakta. Kildare de Helena, küçük kız kardeşim beni Connacht kadar düşündürmüyor.

Philippa




Gizliliğe önem vermem gerektiğini, kendimi annem gibi bir hücrede asılmayı beklerken bulmamak için küçük yaştan itibaren öğreniyorum. Ve bu artık işime yarayacak, Philippa yı takibe başlıyorum. Ama kız akkaşık. Herşeyi düzgün.

Spy on Philippa






Bu esnada, kocam olacak adamdan iyilikle kurtulamayacağımı anlıyorum. Hapisten çıkarıp, isyan ordularının üzerine 200 kişiyle yollayacağım. Bu şeytani planlar, bir kısmıyla açığa çıkıyor. Lakabım, İrlanda nın Örümceği oluyor.

Spider of Ireland





1247 ; Bundan sonra artık ahlaki bir kaygım kalmıyor, orduyla yolluyorum ölmüyor, oğlanları yatağa atıyormuş diye dedikodu yayıyorum yılmıyor, sarhoşken taverna köşelerinde kıstırtıyorum, ölmüyor. Yalanlarını yakalıyor, ifşa ediyorum, tınmıyor. Derisi kalın çıkıyor. Bu süreçte papa, bizi kesinlikle boşamıyor. Son yalanı gerçek bir yalan olduğu için, haklı bir şekilde hapse attırıyorum. Üzerine düşüneceğim.

Abel the Glue







Krallık ve ilişkiler üzerine ayırmadığım vakti kocamdan kurtulmaya ayırmamın bir bedeli oluyor elbette. Philippa Düşes liğin gazıyla rahat durmayacağını belli ediyor. Önemli değil, zaten De Courcy lerde tüm title lar tek kişiye verilir. Aile geleneğini babamın bürokrasiyi unutup, gününü gün etti diye bir kenara atacak değilim. Philippa yı severim, o da biliyor bu geleneği.

Uzun süredir görüşmüyoruz. Kildare deki diğer kardeşim Helena nın davetiyle gittiğim 5 çayında, tüm bu devlet işlerini unutup saatlerce İskoç Krallarını, İngiliz Düklerini çekiştirip, mutlu bir şekilde ayrılmıştık. En azından, böyle bir izlenim yaratmak istemiştim. Helena ya da düşen Kildare title ı da rahatsız ediyor beni, ama o daha çok ikimiz arasında kalan küçük kardeş. Yönetimden çekilebilir kolaylıkla. Madem kardeşim olması, Kraliçe olmak istemesine engel değil, ben de elbette profesyonelce yaklaşabilirim. Şimdilik sadece toprak hakkımı daha da netleştirmesi için Connacht a Şansölyemi yollayacağım.

Philippa





Kraliçe olmaktan, toprak genişletmekten, evlendirmekten ve papadan çok daha önemli bir meselem var. Mathilda. Babam gibi yıllarca yerimde saymayacağım. O papazı bulacağım. Öncelikli hedefim babamın bana bıraktığı bu intikam mirasından ve onu hatırlatan herşeyden kurtulmak olacak. Çocuklarımı bile görmüyor gözüm, Willis (1238) ve William (1239) ve diğer ufaklığın adını bile hatırlamıyorum. Hepsi kocamın hanesine yazılacak prestijden ibaret isimler gibi kendime telkinlerde bulunuyorum. kendimi uzaklaştırıyorum.

1248 , Papazı bulduğumda, çoktan öldüğünü geç de olsa kabulleniyorum. Cinayetin sebebini elimden alıyor ölümü. Ama intikam kısmı duruyor. Aile ağacından tüm çocuklarını bulduruyorum. Artık sormama gerek yok, bedeli çocukların ödeyecek.
İlk erkek çocuk, Torquil Douglas. Ne yapacağımı düşünmeye başlıyorum.

Aynı zamanda, içişlerini de takip etmem gerekiyor. Yeni şansölyemde, bir önceki şansölyemin hantallığından ( muhtemelen ingilizlerden rüşvet yiyerek yıllarca claim bulamamıştı ) eser yok. 1 yılda Connact için bana strong claim ayarlıyor.

Claim on Connacht





Kocam ise ölmeyen bir kerkenez. Boşanmak tek çarem oluyor. Ama kesinlikle Papa ya kabul ettiremiyorum. Eğer kocamı başımdan atmak istiyorsam bu Papa ile ilgili birşeyler yapmam gerek. Öldürmek çok riskli, aramı iyi tutma yolunu seçiyorum. İşin aksi yıllar boyu onu öldürmeye kadar çıkan niyetlerim su yüzüne çıkıyor defalarca.

Abel





1249 ; Papayla olan iletişimime 100 üzerinden 10 verebiliriz. Ama varolan hedefte basamakları beşer onar çıkmak diye birşey yok. 1252 ye kadar olan 3 yılımı, Papa ile aramı düzeltmeye ayırıyorum. Altın bağışlıyorum, Crusade e katılıyorum, bütün çocuklarımı ve yarı kardeşlerimi Papa nın yanına eğitime gönderiyorum. Din benim için niyetimin yegane maskesi oluyor. Yaşam stilim değişiyor, Papazlar beni Papa dan daha çok sevmeye başlıyor.

Papa




Günahlarımı bile açıkça itiraf edip, samimi olduğum algısını yaratıyorum. Margery yanımda halt etmiş.




Ve sonunda, Papa inancını bu denli şehvetle yaşayan İrlanda Kraliçesinin adeta köpeği oluyor. Ve hedefime ulaşıyorum.


Artık özgürüm, kendi kanımı devam ettirebilirim.

Divorce with Abel





1252 ; Papaya odaklanmışken, aklımda Douglas la ilgili planlar yapmaya devam ediyorum. Gizliliği seçiyorum, aile yaşamını bir kenara atıp. Douglas beni bilmiyor, Teyzemi hatırlamıyor bile. Kortumdan, Emma ya bilmesi gerekenleri anlatıp, 20 altını cebine koyup Melrose İskoçya ya evlendirmeye yolluyorum. Plot umun en güvenilir ayağı olacak.

Arya`s List - 1 > Torquil






1253 ; Connacht a ayarladığım claim i kullanmamın vakti geliyor. Çünkü, Papa ile yakınlaşmam ve Crusader a asker göndermem, küçük düşes üzerinde baskı yaratıyor. Kraliçe gönderirken, onun katılmaması kulaktan kulağa yayılıyor. Mecbur kalıyor ve tüm askerlerini donanmasıyla birlikte Israil e yolluyor. Tam zamanı, çünkü benim Crusader a katılmam, sadece görüntüden ibaret. Onun bilmediği detay bu.

Vassal lar şansölyenin ayarladığı belgeleri görünce, köstek olmayı bırakıyorlar. De Courcy lere hizmet eden herkes artık title her ne ise, tek kişide olması gerektiğini biliyor. Philippa nın düşesliğini elinden alıyorum, içten içe umarım bütün ordun denizdeyken karşı koyarsın diyorum.

Using Claim



Koyuyor da.

Irish Sister Rebellion





26 Kasım 1253 ; Sabah intikam kokusuyla uyanıyorum. Usulca kulağıma fısıldanan soruya, evet, uygun gördüğünüz şekilde ilerleyin diyerek odama çekiliyorum.

Question



Haber çabuk geliyor, geriye bana ulaşacak tek bir şüphe bırakmadan ortadan kayboluyor, papazın en büyük oğlu. Emma ya 20 altın daha veriyorum. Sessizliğinin bedelini 5 altın olarak belirlemesine rağmen.



1254 ; Diğer kardeşlerden biri, Maud. Planlarımı hızlandırmam gerekiyor çünkü bir yandan da toprak bütünlüğü ile uğraşıyorum, elimde birden fazla Irish Revolt istemiyorum. Hemen kortuma dahil etmek için evlendiriyorum. Hiç şüphe etmiyor, ne ilgim olabilir ki abisini öldüren yol kesen birkaç çapulcuyla. Hatta daha güvende hissedeceğini ve teşekkürlerini düğününden sonra verilen hediyeler için teşekkür etmeye geldiğinde üstüne basa basa belirtiyor.

Arya`s List - 2 > Maud




1255 ; Kardeşimin elinde hiçbir şey olmadan karşı koyuşu, İskoç Kralının bana yardıma gelmesiyle iyice acınası bir hal alıyor. Askerlerini 2 yıl sonra yetiştirebildiğinde artık çok geç oluyor, Connacth ın düşmüş kalesine, 3bin askerin telefi ise İskoçlar tarafından ekleniyor.

Reclaim of Connacht





Tutunamıyor kardeşim ;

End of the Philippa



Peşinden buradan aldığım baskıyla, Kildare i de Helena dan alıyorum. Kimse sesini çıkaramıyor.



1255 Yazı ; İçgüvey evliliğim için, boşanır boşanmaz seçtiğim kocamı gizliliğe verdiği önem ve bilinen bir katil olması kriterleri ile seçtiğimden, spymaster ım olarak atıyorum. Karı koca krallığı kaşıyoruz. Maud için ondan daha iyi bir destek bulamayacağıma göre ;

New Husband




12 Mart 1255 ; 4 kardeşin 2.si Maud, klasik bir planla, iki dudağım arasından dökülen "emri verin" kelimeleriyle ile ölüyor. Bu sefer benim yaptırdığım açığa çıkıyor, ama umrumda değil.

Planning







1256 ; Planlarım yolunda gittikçe, daha da korkusuzlaşıyorum. Sonuçların beni etkilemeyeceğine inancım tam. Kraliçeyim, 3-4 kişilik basit bir papaz ailesini katletmek için bu kadar gizliliğe ne gerek var değil mi? Geriye kalan 2 kardeş Derilla ve Henry.

Derilla kardeşini öldürdüğümü bilmeme rağmen, kortuma bir evlilikle katılıyor.

Derilla




Henry ise, bilmediği halde, abisinin ölümünden de beni sorumlu tutarak evlenmeye yaklaşmıyor. Kimin umrunda, tüm title lar benim diyerek, Sarhoş Kral William ın kızı, öz kardeşim Helena yı atıyorum önüne, gözünü bürüyen hırsın daha büyük olacağını biliyorum. Ölümden korkmadığını ve başarabileceğini düşünüyor Henry.

Herşey yolunda, toprak bütünlüğünü sağladım, papazın 2 çocuğunun kanı, diğer 2 çocuğunun kendisi elimde öldürülmeyi bekliyor. Bunu bilseler bile umrumda değil, yapabilecekleri birşey yok.

Tek ihtiyacım olan, kendi kanımı devam ettirecek bir erkek çocuk.

To be continued..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Part 4 ;

previously on Eire ;
Herşey yolunda, toprak bütünlüğünü sağladım, papazın 2 çocuğunun kanı, diğer 2 çocuğunun kendisi elimde öldürülmeyi bekliyor. Bunu bilseler bile umrumda değil, yapabilecekleri birşey yok.
Tek ihtiyacım olan, kendi kanımı devam ettirecek bir erkek çocuk
.

20. yılım doluyor babamın bana bıraktığı bu topraklarda, elimdeki kandan rahatsız değilim. Mathilda ya ait hesabım kapandıktan sonra, İrlanda nın toprak bütünlüğü için yapmam gerekeni yapacağım. Abel dan sonra, kocam ve aynı zamanda spymaster ım dan olan, benim haneme doğacak çocuklarım arasında bu topraklar, önümüzdeki engellerin kanıyla sulanacak.

Yapacaklarımın bir sınır yok.


1256, Kasım, Öğleden sonra;
O sıralarda Connacht ta bulunan Papazın kalan 2 çocuğuyla ilgili plana son şeklini vermek üzere yola çıkıyorum Ulster den. Kocam işleri gereği gelmiyor, halbüki işi spymaster ım olmak. Üstelemiyorum, nasıl olsa Harriet, odacısı her haberini bana uçuruyor. Benden bağımsız birşey planlamaya cesaret edecek adam, iç güveysi olarak kendi mirasından vazgeçmezdi zaten.

Erken akşam öncesi ; Erkek Douglas ın, hiç bir sorun çıkarmadan, kardeşinin kanı elimde olmasına rağmen gelmesi beni etkilediğinden, bu oyunu oynamak istiyorum. Connacht ziyaretim sırasında bizzat yaptığımla, onu yüzleştirip, tepkilerini izleyeceğim.

Akşam ortası ; Araba duruyor, muhafızlar kendi aralarında konuşuyor. Marshall Simmons u çabuk hareket etmelerini söylemek için yolluyorum, iniyor ve herşey daha çok gürültülü olmaya başlıyor, yol eğlencem için iyi bir fırsat, işini iyi yapmayan bir muhafızı yok edebilirim, belki de karşı koyar, o zaman yeni bir Marshall edinebilirim.

İndiğimde, meşaleler dışında, yolun ortasında oraya öylesine düşemeyecek büyüklükte bir kayayı, Simmons un manasız bakışları altında kaldırmaya çalışan 12 adamı görüyorum. Manasız bakışlarını bir grup adama yönlendiren Simmons, birşeyler anlatıyor, tam zamanında geldim sanırım ;

Simmons beni gördüğüne, olması gerekenden daha fazla heyecanlanmış gözüküyor, beni işaret ediyor aptal adam. Anladığım kadarıyla bir grup yol kesen köylü çocuğundan başka birşey değil bu, ölmek için ne kadar detaycı bir cellat bulmuş oldular, BEN, onlar adına seviniyorum. Kraliçenin konvoyunu soymak! Hah!


Sırtımda bir sıcaklık hissediyorum, ağzıma metal tadı doluyor. Refleks olarak elimdeki tek şeyi öneriyorum, neyim varsa al. Sırtımdan bıçaklanmışken bunu sahip olduklarımla durdurabileceğim aklıma geliyor, babamın ağız dolusu kanla sürünüşü.








Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...