Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online #3


dreagloth

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...

Oyun gayet iyi durumda. Şuan ana oyun + elsweyr expansionını(zorunlu değil) alman gerekiyor. Aylık sub olursan bu dediğim son expansion dışındaki diğer 2 expansion ve bütün dlclere ulaşım sağlıyorsun zaten sub devam ettiği sürece. İstediğin dlc ve expansionı crown ile shoptan satın alıp suba hiç bulaşmadan da oynayabilirsin.

Ancak şunu söyleyeyim, subscription yani eso+ aylık 43 lira steamde. Her ay sana 1600 crown veriyor sub. 1500 crown tek başına 45 liraya satılıyor zaten. Yani aslında sub beleşe geliyor gibi. Bu şekilde başlayıp zamanla biriken crownlarla dlclerini satın alabilirsin.

Bunun dışında crown ile shoptaki herşeyi bir başkasına gift olarak alabiliyorsun. Bu sistem sayesinde oyun içi gold ile crown alma olayı var. Discord adresi falanda var illegal değil. Genelde ortalama 1 crown 300-350g gibi bir fiyatla satılıyor. Benim 2 arkadaşım oyuna kuruş para vermeden sadece oyun içi kastıkları gold ile bütün dlcleri satın aldılar.

PvP focuslu oynama gibi bir düşüncen varsa ne eso+ ne herhangi bir expansionıda almak zorunda değilsin bu arada bilgin olsun.

Ama şunu unutma. Oyuna başlayacaksan kesinlike steam üzerinden satın al. Steamde tlye göre bir fiyatlandırma olduğu için hem oyun, hem crown, hem de sub fiyatı çok ama çok daha uygun. Neredeyse yarı yarıya fark ediyor.

Bunun dışında oyun gayet aktif. Hem pve hem pvp açısından. Bana sorarsanız piyasadaki en oynanabilir mmorpg. Deneyin derim pişman olmazsınız.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim durumum biraz şöyle heralde PVE odaklı oynarım. Steam de serverlar farklı mi Amerika Eu gibi çünkü ben amerikadayim bir baska şey daha nasıl oldu bilmiyorum ama ben burda steame girdiğimde benim fiyatlarım hep tl ve amerikan kartı uzerinden odeme yapıyorum. Bu sayede oyunu tl alip ödemesini dolar uzerinden yapıyorum 

 

Yani kısaca eso plus bana 7$ civarına gelicek sadece

Valvyn tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda sadece iki tane server var, Amerika megaserver ve EU megaserver diye. 

Steam,bethesda üzerinden ve macden alanlar birlikte US veya EU serverlarda oynayabiliyor. Crownları hatırlamıyorum ama EUda kazandığım crown crateler ve digital edition içerikleri US de girdiğim zaman da çıkıyordu.

US yaşıyorsan EU oynama. EU serverı US için beta test gibi kullanıyorlar. İkinci sınıf muamele görüyorsun. Steam ortalama 3 ayda bir login krizi çıkartır 4-5 saate düzeltiyorlar, ben steamden aldım accountlarımın hepsini.

Şuan beleş gir direkt farkı kendin hisset, elder scrolls sever birisiysen gözün kapalı alırsın

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

ben de başladım buna. mmo noobuyum bir iki şey sorayım.

dragonknight tank oynuyorum. bu kullandığımız her skilli vurdukça yaptıkça zaten geliştiriyoruz hepsini kasmaktan zarar gelmez bu şekilde ama skill pointleri dağıtmak biraz kafa karıştırıcı. buildlere bakıyorum onlar da kafa karıştırıcı. şimdi o yüzden oyunun önerdiği builde gidiyorum ama ilerde bunları shrinelardan parayla sıfırlayıp ayar falan çekebileceğiz di mi yani aşırı pahalılaşacak mı o skill sıfırlama. bir iki kere yaptım fiyatı git gide artıyor.

bir de blacksmith de kasayım diyordum eğlencesine de karakterin gücünü kısmaz di mi bir iki craft fln kassak?

tank bilen varsa valla biraz da yardımcı olursa çok sevinirim ya. ikinci slotlara ne koyayım fln mesela çok kafam karıştı. yutubdan baktım mesela adam two handed koymuş ikinci slota. minik moblar için galba fln.

yani kısacası aslında derdim şu. kasıyorum ama sonra götümde patlamaz di mi bu char. illa o skilleri ayarlarız parasını basıp vs. statları zaten hep hp'ye gidiyorum.

 

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi kendinde farketmişsin. Respec yaptığın her an kullanılmış olan skill pointlere para harcıyorsun ve her defasında artıyor. Pişman olabileceğin tek kısım ırk ve class seçiminden olabilir. Geri kalan hiç birşeyden pişman olmazsın. 

Bütün skilleri kasabilirsin. Bütün craftlarıda kasabilirsin. Hiçbir dezavantajı yok. Bütün passive skilleri açabilirsin ki aç bence.

Statları ya full stamina yada full magickaya gitmende fayda var. Aslında herkes öyle yapıyor ? Bunuda yapacağın charda kullanacağın abilitylerin ne kullandığına bakarak karar verebilirsin. Silah abilityleri çoğunlukla stamina kullanır.  Health işinide yemekten gelen bufflarla halledeceksin.  

Hangi tip armor giyersen onun skillerini arttırıyorsun ama misal üstüne hem heavy hem medium hem light armor giyersen aynı anda hepsine kasmış olursun. Genelde helm ve shoulder ı farklı tipte giyiyoruz biz bazı pasif bonuslarını alalım diye.

Aktif kullanılan skillerde ise alttaki bara hangi class a ait skilleri koyarsan o skillere de exp. gidiyor. kabaca misal 3 tane two handed 2 tane DK skill i koyarsan aldıgın exp'in %60 ı 2H e %40 DK ya bölünüyor. 

Tanklık yapacaksan 1h/Shield classından bir kaç ability alman , ona göre armor giymen gerekiyor. Yanına yada 2. bara genelde buff ve heal için abilitylerle dolduruyoruz biz yada az da DPS yaparım dersen ona göre birşeyler ayarlayabilirsin.  

Asıl önemli kısım Level 50'den gelen Champion Pointlerle ilgili. Burada yapacağın dağılım daha önemli. Oynadığın rolde DPS mi yoksa dayanma oranımı buradan daha çok belirleniyor. Skillerden ziyade buraya yapacağın dağılımlarda daha çok üstüne düşeceksindir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eyvallah valla. o zaman ben kasayım şimdi böyle. sonra oyunu çözdükçe oynayış tarzıma göre sıfırlarım olmadı skilleri falan. health'de vermiyim olmadı artık stama gideyim. level 15 falanım hep hp verdim. combatta bitiveriyo stam bazen.

ben hep full heavy armor takıldım diğerlerini giymem diye. giyer miyim ki?

ha bir de login oldugumda ırk değiştirme hakkım çıkıyo 2 tane fln. redguardım gerçi gayet uygun gibi tanklığa.

bi de dün oyuna başladım bugün serverlar çöktü ya. hevesim kursağımda kaldı.

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://alcasthq.com buradan kendine uygun beginner buildiını bulabilirsin. Güzel bir şekilde anlatarak, ne yapman gerektiğini söylüyor. 

 

https://alcasthq.com/eso-tanking-beginner-guide/ burada tank ile ilgili bilgi alabilirsin

 

https://alcasthq.com/eso-new-player-beginner-guide/ burdan New Player eğitimini bulabilirsin. Detaylı bir şekilde adım adım anlatıyor

 

https://alcasthq.com/eso-stamina-dragonknight-beginner-guide/ burdan da Dragon Knight Stamina build için gerekli bilgiyi bulabilirsin

 

Tabi ki sonuçta bu bir Elder Scrolls oyunu. En güzeli kafa göre oynayıp Power Play yapmamak. Tadına varmak. Zamanı gelince zaten insanlar seni yönlendirecekler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olur tabi neden olmasın? pick pocket yap, insanların evlerini soy. Mis gibi para kas. Canın nasıl istiyorsa. Ama unutma, çaldığın eşyaları sadece fence'lere satabilirsin. Fence'leri şehirlerde bulabilirsin. Genelde bu fence'lerin 2-3 farklı girişi oluyor ve bir tanesi hep guardsız oluyor. başın belaya girerse diye, bu yolları kullanabilirsin. 

 

Tip: Üzerine eklenecek bounty'ler zamanla gidecektir. Bu bountylerin gidiş süreleri, sen oyunda değilken bile çalışır. Yani 100gold bounty oldu ve oyundan çıkmak zorunda kaldın. geldiğinde bounty'in bitmiş yada azalmış olabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...