Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online #3


dreagloth

Öne çıkan mesajlar

Bu oyunu WOW ile kıyaslamak olmaz. İkiside MMO ama ikiside farklı kulvardalar bana göre.

Ben hala ilk yaptığım SET (hunding rage karışımı ) ile takılıyorum. Ha iyileri var ama bu bana her ortamda yetiyor. WOW gibi bir dungeon ı bir item için kırk kere farmlamıyorum. Oyun size daha casual takılma ortamı sunuyor. Kafanıza göre ne isterseniz onu yapıyorsunuz. Yeni contentleri almak zorunda değilsiniz ama almazsanız da nimetlerinden faydalanamıyorsunuz. Misal yeni gelen dungeonlara giremiyorsunuz vs. 

Benim takıldığım yabancı bir guild var. Bizim pati guildinde ( ANNEN) kimse yok :).

@yazuach şu Türk guildin casual oyuncu alıyorsa ismini paylaşırmısın. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, jonq dedi ki:

@yazuach şu Türk guildin casual oyuncu alıyorsa ismini paylaşırmısın. 

Loin's Den guildin ismi. Casual oyunculara açık bir guild. Normal trial yapmıyoruz. Yeni gelen oyuncuları tecrübesi yoksa veteran trial günlerinden başlatıp mekanikleri falan gösteriyorlar. Ardından hard mode ile devam edebiliyor herkes. Öyle zorunlu şu şu günler triale katılım falan yok. Discord'dan duyuru yapılıyor. Müsait olup katılmak isteyenler adlarını yazdırıyorlar. Özelden bilgileri atıyorum ordan bağlantı kurarsın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Shop da cosmetic var sadece. Birde potionlar ki çok önemli değil.

WOW (P2P) ile ESO (B2P) ödeme sistemlerini karşılaştırmak saçma olmuş. ESO ayrıca aylık abonelik yaparsan expansionlar dışında tüm content açılıyor. WOW'da da exp satın almak zorundasın. 

Haterlık yapmış eleman gereksiz.
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

16 saat önce, Xenus dedi ki:

 

Ağır saçmalamış eleman. WoW ve FF14 p2p mmolar olmalarına rağmen cash shopun babası var ikisinde de. Özellikle FF14. Buda yetmezmiş gibi expansion çıkınca satın almak zorundasın. Yani ne kalıyor elimize? Oyunu satın alacaksın. Expansionları satın alacaksın. Aylık ücret ödeyeceksin. Bunun dışında herhangi bir kozmetik ürün satın almak istersen basıp parayı gelmiş geçmiş en pahalı cash shoplardan bazılarında binektir, pettir, outfittir tonla şey alabileceksin. Hele FF14 bu konuda ağlatır insanı. F2P bir mmoya taş çıkarır seviyede bir cash shopa sahip.

 

Ben ESO'da hiçbir expansionı almak zorunda değilim. Sadece ESO+ alarak (aylık subscription ki buda zorunlu değil diğer iki örnek gibi) en son çıkan expansion haricindeki bütün dlc ve eski expansionlara erişim sağlıyorum. Bunun yanında her ay bana 1600 crown veriyor. Şu ana kadar crown storeda kuruş para harcamadım. Sadece aylık gelen ücretsiz crownlarla alacaklarımı aldım. Ha bu arada şuda ayrı komik ESO+ 43 lira aylık olarak steamde ve 1600 crown veriyor. 1500 crown ise 46 lira tek almaya kalksan. Artık ne kadar kötü bir payment sistemi siz düşünün...

 

Daha ucuz oyunlar var mı? Var. Mesela GW2. Ancak GW2'de de bu ucuzluktan ve para harcatmama kafasından mı kaynaklanıyor artık bilemiyorum boş tatsız tuzsuz bir oyunla karşı karşıya kalıyorsun. 4-5 ay yeni bir patch gelsin, content eklesinler diye bekleyip gelen patchi maksimum 3-4 saatte bitirip yeni bir bekleme sürecine giriyorsun. ESO kadar sık ve dolu content eklesinlerde aynı parayı alsınlar benden gıkım çıkmaz.

 

Bunların dışında olan oyunlara değinmeme bile gerek yok. BDO gibi aç gözlü para tuzağı bir oyun varken piyasada gelip ESO en kötü payment sistemine sahip demek başlı başına bir facia zaten.

yazuach tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu an için hiç bişi ödemene gerek yok. ek paketlere ulaşım dışında ve thief guild/dark brotherhood'a erişim dışında kafana göre oyna. Baktın hikayelerden sıkıldın, pvp ye git. baktın pvpden sıkıldın ve thief guild yada darkbrotherhood'u merak ediyorsun, o zaman para ver. sonra istersen ek paket alırsın

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu interfaceinden kaynaklı belli buglar oluyor düzeltemedikleri malesef queue sıkıntısı gibi ancak performansa etki edecek optimizasyon sorunu yaşamadım ben daha şu ana kadar. Belli başlı aşırı kalabalık şehirler ve cyrodilde girdiğim büyük fightlarda 50-60 fps görüyorum onun dışı 90-100 civarı altına düşmedim daha. Akıcılık derken başka birşeyden mi söz ettin combat gibi falan acaba?

yazuach tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu oyunu bu combat ile nasıl zevk alarak oynayabiliyorsunuz yav? 2 saatte refund ettim. cidden oyun kalmadı piyasada. bir senede anca bir kez hardcore kitlenin istediği contenti getiren gw2, combatı mouse parçalamak olan eso...

Khiran tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

combatı hiç zevk vermedi skyrimde de aynı problem vardı ama rpg şeyleri için oynamıştım en azından onu. abi 2019 yılında bu combatın olmaması lazım ya. bethesda'nın çeyreğinden az bütçesi olan asyalı abiler seni ilk leveldan aksiyonlu combata sokarken sen burada odun gibi animasyonlarla mouse parçalıyorsun. bu olay sarmadı beni.

Khiran tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende refund ettim fight mekanikleri cok dull gercekten. Animasyonlar alpha stage gibi zaten torso sabit upper body oynuyor falan, geçişler odun gibi. Questler de cok bayik geldi baslardaki belki sonradan guzellesiyordur. Git buna şunu söyle. Gidiyorsun 3 sayfa text voice acting yok. Hadi okuyayım diyorum baya sıkıcı ya bir sürü text based rpg yi seve seve oynamış olmama ragmen dayanamadım. Sehirde merdiven in çık yapmakdan cigerim soldu.

En kötüsü de heralde karakter hissi yok. Kullandigin silaha göre speller degisiyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WOW veya GW2 gibi tab targeting yapılan oyunların animasyonlarıyla karşılaştırmak başta yanlış. Zıplarken kıçını dönüp targetındaki adama kafasının üstünden büyü yapma animasyonlarına karşı AIM alarak attack yapma gibi bir zorunluluğu olan oyunun animasyonlarını karşılaştırıyorsunuz. İlk başta oyunu oynamak daha zordu sonradan AIM deki target açısını düzenleyerek daha rahat bir oynanışa çevirdiler. Şöyle düşünün, Ok/büyü atacağın adama nişan alarak atman gerekirken sağa/sola kaçarken karakterin animasyondan açısı/yönünden dolayı AIM almanızı zorlaştırsalardı ( ki daha gerçekçi olurdu ) bu oyunu kimse oynamazdı. Adamlar oyun oynansın diye mecbur oyuncak bebek gibi bir animasyona yönelmek zorunda kaldılar kanımca. Rahatsız olan bir kitle var ama beni rahatsız etmiyor.  Her oyunun artılar ve eksileri olduğu gibi bu oyununda var. Animlerde bunlardan biri. 

FPS açısından şu an bir sorun yok. ( ilk zamanlardaki gibi ). Cyrodile çok giren biri değilim ama orada da sorun yaşamıyorum. 

Oyundaki neredeyse her questi yapmış biri olarak bu oyunda sürekli git bana 30 domuz kes 40 orc kes 20 elma topla questleri ile karşılaşmadım. Hatta hiç npc öldürmeden bitirebildiğim tonla quest var. Content açısından gayet tatmin edici düzeyde.  

Bu oyun biraz tarz meselesi sanki. Herkese hitap etmiyor. 

@Nekro Karakterler kullandığın silaha göre spell değiştiriyor olabilir ama hangi spelli kullanacağını, o silahla uygun hangi armorları giyeceğini ve de champion pointleri nasıl dağıtacağına sen karar veriyorsun. Yani oyun bir silah değiştirmekle bitmiyor. Karaktere etki eden birbiriyle alakalı daha fazla değişken var. 

Ps: Bir okla 10 tane npc öldürülen Kore oyunlarını lütfen konuya örnek göstermeyin. ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fight mekaniği ilk 1 saat bende alışamadım ama şuan aşırı memnunum. PvP si inanılmaz zevkli ve hep çok çekişmeli. Grafiklerde oyun akışında fps de en ufak bir sıkıntı görmedim (ekran kartım 1070) 

tek bug gördüğüm dungeon ve pvp için queue olurken bazen tuşa spamlamak gerekiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...