Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online #3


dreagloth

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
ohyeah said:

jonq said:

Bir önceki sayfada kısa bir özet geçtim. Başka ne öğrenmek istiyorsun. Ona göre detay vereyim.


Abi baya bilmeyen ve başlamak isteyen biriyim. Yardımcı olabilecek oyun içinde birileri lazım


Merhaba , oyun icinde bana mesaj atarsan yardımcı olmaya calisirim. Keza baya casual oynuyorum oyunu.

Genel olarak zaten bilgi vermis diger arkadaslar. Benim ekleyebilecegim birkac nokta sunlar olabilir. Oyunu solo oynamak tabi ki mumkun fakat guild ve group mantıgıyla ilerlersen daha hızlı progress saglayacagın kesin.
- Oyundaki populasyon su an yuksek , hem indirime girdigi (indirim gerçi bitti su an ), hem aylık ücret olmadıgı icin hem de eskisine nazaran bug problemi daha az.
- Su anda agirlikli populasyon dps , bu yuzden dpsler biraz fazla bekleyebiliyor random dungeon girmeye calistiklari vakit.
- Oyunda cok fazla content var , nasil oynamak istiyorsan oyle oynayabilirsin. Crafting , trader , pve , pvp , thief vs. Illa tek line gitmene gerek yok , skill pointlerini ona gore ayarlarsan bircok seyi aynı anda yapabilmen mumkun olacaktır.
- Karakter gelisimi (eger full randıman almak istiyorsan) 2 ye ayrılıyor diyebiliriz. PVE ve PVP. Setin ve CP lerini ona gore sekillendiriyorsun. Karakteri şekillendiren CP lerinin dagılımı ve setin diyebiliriz. Normal skill pointler yeteri kadar mevcut zaten skyshard , main quest vs den gelenlerle. Zaten butun skill pointleri de kullanman gerekmiyor.
- Güzel bir husus CP ler accountwise. Yani su an oynadigin karakterde mesela 500-600 cp kastıktan sonra baska bir karakter mi kassam acaba dedigin zaman , otomatikman en yuksek CP pointli karakterindeki CP level olarak alt karakterine de yansayacak. (normal level 50 ye kadar gene kasman gerekli o ayrı fakat ekstradan CP kasmana gerek yok)
- Bunun dışında ESOplus in avantajları olsa da cok cok elzem degil.craft bag , extra exp evet buyuk rahatlık ama dedigim gibi şart degil. Guvendigin bildigin insanlar var ise , guildbankı ortak kullanabilirsiniz (500 slot) , professionları da ayırabilip paylasabilirsiniz. Yani tum craftları kasmana da gerek yok.
- Alt karakterler kasacagını dusunuyorsan beklemeden aç derim. Kasmasan bile hergün girip mount upgradelerini yaparsın (yaklaşık hergün 1 tane skill verebiliyorsun cunku accountwise degil upgradeler) Yani yarın öbürsü gün bi pvp lik char mı acsam dedigin zaman mountspeedin 0 olacak o karakterde. En azından bundan zaman kazanırsın.
- Ben esoplusa ve DLC ye para vermek istemiyorum diyorsan eger , oyunda gold karsiligi Crown Point satiyorlar DLC leri bu sekilde temin etmen mümkün , su anda 1CP - 350-400g arası. Fakat boyle bir (CP gift item / gold) trade sistemi olmadıgından karsıdaki insana guven dogrultusunda trade gerceklesiyor. Oyunda gold kasmak istiyorsan kesinlikle guildtradera girmeni tavsiye ederim iyi bir lokasyonda.
- Bircok sitede item / cp buildler mevcut. Fakat rotasyon cok fazla oyunda, yani nokta atışı budur dedigin seye alternatif baska buildler de cıkabiliyor. Bu yuzden hem monster setini hem de diger setini araştırıp ona gore yol izlemen daha mantıklı ve daha az kafa karıstırıcı olur.
- Addonları mutlaka kullanman gerekli , minimap , filter vs.

Aklıma gelenler baslangıc asamasında bunlar , kullanıcı ismin aynı Ascahisien. Dedigim gibi aklına birsey takılırsa mesaj atabilirsin oyunda. Ben oyunu casual oynuyorum, umarım verdigim bilgiler faydalı olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eregorn said:

normal bir elder scrolls gibi oyna. yardım edecek birini arama bence. end game'e kasma. keşfet eğlen

This.

Ek olarak bişeyler yazayım. Oyuna ilk girdiğinde K'deki abilities ekranından skill advisoru aç, ordaki template'lere bakarak ilerleyebilirsin. Bulduğun her farklı tür ekipmanı en az bir defa giy ve bikaç exp kazan ki onların skill line'ı gelsin listene. Ilk başladığın şehirde fighters guild, mages guild ve undaunted guildlerine gir katıl onların da skill line'ı gelsin (undaunted genelde tavernde oluyor, diğerlerinin kendi binaları var gidip npc ile konusuyosun).

10 leveldan sonra pvp haritası olan Cyrodiil, 12 levelda dungeonlar açılıyor. 15 lvlda ise ikinci weapon slotu açılıyor. P'ye basarak dungeon ve battlegrounds queuelerine girebilirsin, L ile de cyrodile. Cyrodiil'de Kyne campaigni yeni oyuncular icindir. Sağ tıklayıp home olarak seçiyosun sonra yine sağ tıkla giriyosun.

Pvp için en en en ama en önemli şey impenetrable traitli armor giymektir. En az 5 parça impen trait kullanmak idealdir ama hepsini de impen yapsan asla overkill olmaz.
Weapon trait için nirnhoned/sharpened/infused/defending iyidir.
Pve için divines/infused/sturdy armor traitler iyidir.

Craft yaparken bu bahsettigim traitleri eklemek istiyorsan önce onları research etmelisin, toplamda 9 tane var. Research süreleri her bir traiti research ettikçe katlanarak artıyor 2 saatten 30 güne kadar. O yüzden önem sırasına göre gitmekte fayda var.

Her zone'da Delve denilen instanced olmayan dungeonlar vardır 5-6 tane. Bunlardan 1 tanesi Public Dungeon denilen büyük boy delvedir ve main bossu kestiginde skill point verir. Her public dungeonda bossun summonlanmasi için farklı mekanikler vardir bunlara bakarsin internetten. Bir de instanced dungeonlar vardı, bunlara zaten lfg tool ile giriyorsun.

Minion diye bir program var belki biliyorsundur. Addon management için kullaniliyor nexus gibi. Çok büyük rahatlık. Sana ilk etapta lazim olacak tek addon Skyshard olacaktır muhtemelen. Bu addon normalde jurnalde hint olarak verilen skyshard lokasyonlarını haritada gösteriyor. Oralara gidip topluyosun bunları, 3 skyshard 1 skill point ediyor.

Simdilik aklima baska bisey gelmiyor ama bunlar ilk etapta isine yarayacaktır. Gerisini oynadikca kesfetmek daha guzel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

@ad3m sagol. 

Merak eden olursa; Aynı gear kullanılıyormus her yerde. Yeni chapter geldi eski gear i cope atiyoruz yok Wowdaki gibi. Bir de oynayan oluyor mu group content icin adam bulabilir miyiz rahatca vanilla/morrowind kısmında diye merak etmistim, bulunuyormus yeterince oynayan var dediler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bfa nın komple gitmesi lazım ya adam akıllı yeni bir expansion gelmesi lazim en azından legion kalitesinde. Azerite gear olayı wow tarihinin en kötü dizaynı olabilir açık ara.

Raid olayı da aşırı kasış çok zaman alıyor. 8.1 raidleri gelmeden hemen once bıraktım ben. M7/8 idik ghuun a mecalim kalmamıştı artık. Bırakamıyorsun da oyle bir sorunu var mythic progress in biliyorsunuz. Bir de Pc başına min 3 saat kitleniyorsun. Birinin elektrigi gidiyor birinin interneti kesiliyor tam fight ortasında. Tekrar bekle adamları vs. 

Casual bir guild e girsen o zaman da adamlar heroic becemiyor daha o da bayıyor ortasını bulamadım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ESO biraz sen nasıl istersen oyunu. Yeni content gemiş, gidip ejderya keselim mi? yok ya... morrowind kasacam ben. Level 50 oldum, artık yeni content kasabilirim. Amaan önce şu eski mapleri bitirim.

Zaten oyunda lvl scale sistemi var. "Oh be level 40ım, artık eski dungeonları tek tek döverim" dersen, pipisini döversin. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ESO GW2'nin yapmak istediği horizontal progressionın doğru uygulanmış haline sahip. Yeni contente sahip olmanız gerekmiyor. Karakterinizin setini toplayıp belli bir seviyeye ulaştığınızda yeni gelecek bir expansion ile itemlarınız çöp olmuyor WoW gibi. Ama progression GW2 gibi sadece fashion odaklıda değil. Stat bazlı bir yükselme yok ancak her gelen yeni set oyuna ekstra bir derinlik, farklı build seçenekleri ve farklı özellikler katıyor. Mesela ben bu oyuna başladım başlayalı healer oynuyorum ve bu yeni expensionda beni kullandığım seti değiştirmeye iten herhangi birşey yok. Hala Summerset'de topladığım Olorime setini kullanıyorum.

Oyun çok güzel durumda. 1 yıldır aktif bir şekilde oynuyorum ve bırakma gibi bir planımda yok. Hem kendi arkadaş grubumla takıldığım bir guildim hemde üye olduğum bir Türk progression guildi var. Şuan piyasadaki en dengeli mmorpg bana göre content eklenme sıklığı, kalitesi ve ödeme sistemi açısından.

Şuan tek sıkıntım prime timeda dungeon ve battleground girerken karşılaştığımız queue sorunu. BFA'nın rezalet durumda olması ve mmorpg açlığı yüzünden herhalde oyunda ciddi bir oyuncu patlaması var. Zaten populasyonu gayet iyi olan bir oyundu şuan biraz boku çıktı bu durumda. Şirkette hazırlıksız yakalndı herhalde queue alırken sık sık buga girebiliyor oyun falan. Eskiden de ara ara olan bir bugdı zaten ama bu oyuncu sayısındaki artış çekilmez hale getirdi sorunu. İnşallah en kısa sürede hallederler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...