Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kısır Kedi Maması


STY

Öne çıkan mesajlar

Her 20 günde bir 60tl veriyorum Royal Canin Sterilised 37 kuru mama için. Çok seviyor bu mamayı fakat ben fiyatı ile mama kalitesinin örtüşmediği hissine kapılıyorum.

Sizin tercih ettiğiniz , önereceğiniz , daha uygun fiyatlı , kilo aldırmayan kısır kedilere uygun mamalar hangileridir ?


hadımköylü kedim 3.5 yaşında 9kg. Farmina N&D aldım yemedi. Brit Care sterilised denedim olmadı . Light mama yemiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Royal Canin Neutered Male kullanıyorum. Bahsettğin gibi kedi çok severek yiyor. Fiyatı pahalı biraz belki ama kedi mutlu olduktan sonra yapacak bişi yok. Bendeki 3kg ve 1 ay falan gidiyor herhalde. 9kg biraz fazla gibi istersen rejime sok ama türünü falan bilmiyorum belki normaldir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benimkiler yeni başladılar kısırlaştırılmış kedi mamasına. Veteriner artık hep bu tarz yemek zorundalar dedi. Brit Care aldım. Seve seve yiyorlar. Zaten çok fazla alternatifte yok 4-5 marka sadece.

Artık sadece bu tarz mama yemeleri fikri nedense tam olarak kafama yatmadı. Yani daha 9 aylık bile değiller. Siz kısırlaştırdıktan sonra sadece bu tarz mamamı veriyorsunuz kedilerinize?

Bir de çok biliyormuş gibi olmasın ama 9 kilo biraz fazla gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen öyle kilo fazla , muhtemelen fazlası var fakat şişman değil. Baya iri , kemikleri iri kedişin. Tekir , uzun tüylü ve maine coon cinsi kedilere benziyor. Kendisini pisi pisi değil kuçu kuçu olarak çağırıyoruz o derece... Foto atarım bir ara.

Mama olayında bahsettiğiniz gibi benim de kafam karışık. "Sterilize" ibaresinin kısır kedi sahiplerini yanıltığını düşünüyorum sanki sterilize yazmayan bütün mamalar kediye zarar verirmiş gibi anlaşılıyor.

Kısır kedi mama topiklerine denk geldim paticikte ufak ufak bilgiler var fakat benim cevabını aradığım soru şu ;

evde baktığınız kedilerinizin %80-90 ı kısırdır. Size tavsiye edilen , sürekli kullandığınız mamalar hangileridir ? 60tl den ucuz olanları özellikle =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

royal canin neutered young male kullanıyorum ben bu ara. 10kglık paket 200 civarı falandı yanlış hatırlamıyorsam. alternatif olarak proplan var ama royal canine daha çok seviyorlar gibi bizim kediler.

kısır kedi mamasının olayını özetlemek gerekirse, normal mamalar özellikle erkek kedilerde kısrılaştırmadan sonra idrar yolu sorununa neden olabiliyor. baya sıkıntılı ve tehlikeli bi durum. vermeyin normal mama ameliyattan sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dişiler için max 4 erkekler için mac 5 kg sağlık ölçüsü, benim kedide 5.4 kilo(dişi) royal canin light 40 veriyordum fakat istediğim etkiyi alamadım hills'in light'ını deniyorum şimdi. ikisini de yiyiyor. zaten light mamaları iştahlı bir şekilde yememesi daha iyi normal verdiğinden 6-7 tane ayır ilk etapta daha hafta geçtikçe sayıyı arttır, bir de tabi ki bol bol hareket, lazerdir oyuncaktır artık neyi seviyorsa.

kısa zamanda sonuç alırsın umarım, umarım bende alırım :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
Merhabalar. Farmina N&D kısır kedi maması kullanıyorum erkek kediye, kısırlaştırmadan önce hep acana yiyordu. onu koyduğumuzda gün içinde acıktıkça gidip yiyordu hayvan, çok sevmiyordu öyle kalmadığında acıkmadıkça ağlamıyordu. ama nd'ye geçtiğimizden beri gün boyunca 1-2 saatte bir ağlamaya başladı mamanın yanına gidip. koyduğumuz ne kadar olursa olsun yiyor onu. üç günlük koysam onu da yer hayvan evladı. 4.7-5 kg arası gidip geliyo, kilolu değil yani. ama kilo alsın da hiç istemiyorum. kısırlaştırıldıktan sonra böyle oldu, iştahı açıldı desek o da değil. çünkü yanında da bi tasta acana var leyla için ve ölüyor olmadığı sürece elini sürmüyor ona. Bu arada farmina'nın internet sitesinde farmina nd sterilised diye bir şey yok, bize gelen pakette de zaten bulgarca falan bişeyler yazıyordu. çakma mı bu diye düşünmüştüm ilk geldiğinde. sonra unutmuşum sdf. acana'nın da sterilised diye bir şeyi olmayınca acaba dedim amerikada bu adamlar sterilised mama kullanmıyor mu, var mı bilgisi olan? çünkü erkek kedide asıl mesele kilo aldırmamaksa bunu acana ile daha iyi başarırım diye düşünüyorum. hayvan onu gerçekten açlıktan ölmiyim bari diye yiyordu çünkü ahah, nd'ye HEÜAE diye saldırıyor bildiğin, bitirdiğinde tabağın dibi salyasından ıslanmış oluyor. hadin bi beyin fırtınası yapalım dedeye yardım edelim :(
ha bi de 9-10 aylık kedi, büyüme çağında yani hala. acaba pakette yazan miktarı boşverip dayasam mı gün içinde mamayı


bu arada önemli dipnot: bu nd'nin hakikaten sitesinde sterilised cat food diye bişey yok, benim aldığım acaba çakma mı? Ya da direkt yok mu öyle bişey, sadece kâr adına pazarlanan, aslında anlamı olmayan bir şey mi acaba sterilize mama

umarım son edit: bu arada nd kısırlaştırılmışın pakette yazan protein, karb vesaire oranları acanayla neredeyse aynı, nd'nin mineral oranlarını arıyorum şimdi, sitesinde kısırlaştırılmış kedi maması olmadığından bulamıyorum mineral oranlarını, paketi de atmıştım. gerçi bi yerlerde ufak olanı var, ona bakarım bulursam. onlar da benzerse acaba acana versem olur mu, çünkü bu mamayla obez olursa mama sterilize de olsa taş sorunu olur muhtemelen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

çünkü erkek kedide asıl mesele kilo aldırmamaksa bunu acana ile daha iyi başarırım diye düşünüyorum.


amac idrar yollarinda kristallesme, tikanma, engelleme ve bunun kronik enfeksiyona donme ihtimalinin onune gecmek vs vs vs. disi de idrar yolu genis oldugu icin yemese de olabiliyor, ama erkekte sart.

kilo verdirmek icin ozel dusuk kalorili mamalar var, sterilin olayi mineral dengesi. standart mamadan gene daha dusuk kalorili, zira kedinin istahinin artacagi varsayiliyor, ancak yine de bir low-calorie diet mama gibi degil.

bir ara hayvanin aclik ve tokluk sekerini olctur. kisirlastirmanin hemen ardindan istahin artmasi normal ama bu kadar cabuk olmasi normal mi bilemiyorum. bir baksinlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

belki kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş kafası mı bilmiyorum ama fit geliyo bana

işte 4.7 kilo şu anda, 1 yaşın altında evet 10 aylık civarı diye tahmin ediyoruz, ayakta dururken fotoğraflarını paylaşayım bi ara, 3üncü şahısların fikirleri önemli kilo konusunda tabi, benim gözüm alışmış da olabilir sonuçta. büyük ama baya boyu, yani boyu uzun ama yerden çok yüksek değil, bacakları kısa sdfg


ha iştahı sadece nd'ye karşı artmış bu arada. bi kapta her daim acana var diğer kedim için, ve kısır olan ona elini bile sürmüyo. cidden ölüyo olması gerekiyo açlıktan, o haldeyken bile 3 4 tane yiyip bırakıyo. yani nd'de onu deli eden bişey var, çıldırıyo ikisi de nd için ama büyük koyar koymaz bitirdiğinden ufaklığın yemesine fırsat kalmıyo onu, ufaklık paşa paşa acana yiyo sadece

şekerini ölçtüriyim veterinere götürüp bi ara. ama işte acanaya elini bile sürmediğinden dolayı emin gibiyim olayın iştahtan ziyade nd'den kaynaklandığına. yine de bakmak lazım tabi bi kontrol amaçlı da olsa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

acana full protein abanilmis bir mama degil mi? ondandir. daha az, daha doyurucu ve muhtemelen fillersiz daha tatsiz.

bu arada full protein abanan mama onermiyor benim veteriner. ornegin benim kedide auto-immune teshisi var, kortizona cevap veriyor ama simdilik yapilmiyor ciddi belirti olmadigi icin.

ama basta alerji oldugu dusunuldu, halen de alerjik reaksiyon ihtimalini elemedik, ona karsi hala hipoalerjenik mama yiyor. acana verseydim ve gercekten proteine tepki veriyor olsaydi muhtemelen gebertmistim kediyi.

ama illa protein abanilmis mama kullanacaksan vitamin, cinko vb takviyelerde vermen gerekecek, hem tablet hem paste olarak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

acana'nın analiz tablosu

http://s1.postimg.org/xu7oo0jun/Ekran_Resmi_2015_09_17_23_01_58.png
http://s1.postimg.org/55uqkshof/Ekran_Resmi_2015_09_17_23_02_30.png
http://s1.postimg.org/5esbapugv/Ekran_Resmi_2015_09_17_23_02_34.png
http://s1.postimg.org/5stnabekf/Ekran_Resmi_2015_09_17_23_02_41.png



ND'nin kısırlaştırılmışının (websitesinde böyle bir ürün olmamasına rağmen) analizi

http://www.imgim.com/1623incis6963342.jpg



yani magnezyum aynı, kalsiyum ve fosfor, nd kısırlaştırılmış kedi mamasında azıcık daha fazla. nd'nin paketin üzerinde sodyum vesaire için bilgi bulamadım. kalori olarak nd'nin kilosu 3350 kcal/kg, 1 cup'ta 322kcal var, 1 cup 98 gr, acana'nın kalorisi 3950kcal/kg, 1 cup'ta 485 kcal (acana'yla beslerken bu kilodaki ölçü daha azdı sanırım hacim olarak)

ND'nin kalori içeriğinin %46'sı protein, %28'i yağ, %26'sı da all other ingredients
acana'nın kalori içeriğinin %35′i proteinden, %45′i balık yağından, %20′si ise meyve ve sebzelerden imiş. nd'de ham protein %46, acanada ham protein %35. nd'de ham yağ %11, acanada %20. sanırım acana fazla yağlı, mineral'e, proteine falan baktığımızda nd'nin kısırlaştırılmışından farkı olmadığını görüyoruz acana'nın ama yağ oranı fazla, bu yüzden de daha az yemesini sağlasam bile daha fazla kilo almasına sebep olma ihtimalim de var. o zaman nd'ye devam edeyim, acıktığında ağlamalarına cevap vermezsem belki azaltır obez çocuk gibi ağlama işini

bu arada oturup analitik bileşenlere bakınca nd acanadan daha protein abanmış bir mama gibi görünüyo. senin tavsiye ettiğin üst kalite mama var mı? onlara da bi bakayım merak ettim, nd ile başım dertte çünkü. bu kadar çok ağlaması gerçekten sıkıntı, insan bi yerden sonra pes edip yemesi gereken miktardan fazlasını veriyo çünkü.

bi de kedim artık hareketsiz değil leylayla birbirine alıştıklarından beri. gün boyu bi aksiyon, bi kovalamaca, bi patırtı bi gürültü. bi gece sandalye devirmişlerdi koşuştururlarken sfd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

idrar yolu sorunu olduğunu anlamak oldukça kolay aslında. şüpheleniyorsan eğer tuvaletini kontrol et hergün. normalden daha sık tuvalete gidiyorsa yada azar azar ama çok seferde çiş yapıyorsa veya tuvaletinden başka yerlere çişini yapıyorsa idrar yolu sorunu olabilir. idrarda kan olabilir ilerlemişse. büyük ihtimalle daha önceden yapmadıysan olmaz ama elle yoklayarak da anlayabiliyorsun çok dolu olup olmadığını idrar kesesinin.

şekerden şüpheleniyorsan eğer onun da yine en büyük belirtilerinden birisi çok fazla su içmeye başlaması. kilo da alıyorlar tabi aynı zamanda. şeker varsa eğer, tedavi süreci insülin falan kullanmak gerekirse çok sıkıntılı oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şekere ya da idrar yolu hastalıklarına dair herhangi bir şüphem yok ya şu anda, daha kısırlaşalı çok olmadı zaten, fazla kilolu da değil şu anda. sadece uzun vadede önlem olarak yapılan bu hareketleri sorguluyorum, eukanuba'nın sitesinde de her kısır erkek kediye kısır kedi maması vermek gerekmediğini, kilo almaya meyil ya da direkt fazla kiloluluk olmadığı sürece normal mama da (tabi market maması değil) kullanılabileceği yazıyordu. farmina'nın amerika sitesinde de sterilised mama diye bişey olmayınca acaba dedim hakikaten bi yalan dolanın peşinde mi koşuyoruz


ha bi de ne olur biri şuna açıklık getirsin, tr'de farmina nd sterilised kedi maması diye satılan mamaya dair herhangi bir bilgi farmina'nın kendi sitesinde yok. böyle bir mama gerçekten var mı? Farmina Pet Foods Srbija yazıyo zaten pakette de, acaba avrupa ya da amerikada direkt kullanmıyolar da doğu toplumlarına pazar piyasası hedehödö için mi sürmüşler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya işte biliyorum da analitik bileşenleri karşılaştırınca mineral bakımından nd kısırlaştırılmış kedi maması acana'dan daha fazla kalsiyum vesaire içeriyo. bu mantıksız oluyo öyle bi durumda

bi de nd kısırlaştırılmış ile nd normali karşılaştırınca da neredeyse her şey aynı, sadece kalori/kg daha düşük kısırlaştırılmışta, yağ oranı %20'den %11'e düşürülmüş

yani nd için konuşmak gerekirse aslında kısırlaştırılmış kedi mamasıyla normalinde mineraller ve protein oranı aynı, sadece yağ içeriği düşürülmüş. acana'nın protein oranıysa nd'nin normalinden düşük, yani aslında acana protein abanan bi mama da değil o zaman
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hangi markanınkini kullanıyorsun? aminoasit oranlarını da karşılaştırayım elime lippincott biyokimya kitabını da alıp sdfjgh

yoruldum ama ya yatıcam. daha zaten çok fazla acana ve nd var elimde, onlar 3 ay falan gider benim kedilere. stok yaptım bildiğin, bayatlamasınlar diye de kilitli buzdolabı poşetlerine bölüştürüp sonra da tek tek iyice streçledim, bi dolaba kaldırdım. ufak alınca çok pahalıya geliyo, insanlar dalga geçiyo sonra kediye bonfile yedir diye...

ya bi de hipoalerjenikte belki sadece protein yağ vesaire değil de bu diğer ilaveler var ya onlarla alakalı da olabilir. ne bileyim insanlarda genelde "alerji" diyince arjinin, valin vesaire değil de kırmızı meyveler, yumurta falan gibi spesifik şeylere oluyo. hayvanda da hipoalerjenik mamada kadife çiçeği özütü, yaban mersini tozu vesaireyi koymuyo olabilirler belki

farminanın sitede farmina nd için değil de Farmina Vet Life'ın neutered male mamasını buldum, onun ingredients bendekinden farklı. bi de hiçbir nd ürününün 13 kiloluk paketi yok sitesine göre, gerçekten trde satılan farmina'ları sorgulamaya başladım, bu bitince başka mamaya mı geçsem kışın

trde satılan mama markası tavsiyelerine açığım, araştırayım hepsini sıkıldıkça bu bitesiye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...