Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Psişik Gücünüz (!)


Bone

Öne çıkan mesajlar

Cassandra Eason'un bu kitabını merak edip aldım.
İnsanların astral seyahat felan yaptığına inanmıyorum. Ancak sonuçta aklımda her zaman "imkansız diye birşey yoktur" düşüncesi vardır.

Gerçekten, arka kapaktaki "psikometri, otomatik yazma, fal açma, yeryüzü enerjilerini yönlendirme, gıyabi ve dokunarak iyileştirme" gibi konuları, en azından ufak bir kısmını, benim yapmamı sağlayacaksa, alıyım bari dedim ve aldım.

Ancak Giriş kısmı beni hayal kırıklığına uğrattı.

"Psişik Güçler Nelerdir:
En basit ifadesiyle, psişik güçler hepimizin sahip olduğu doğal, yoğun içgüdü ve sezgilerdir. Bunlar günlük hayatta gayet otomatik bir şekilde kendilerini belli ederler ve ancak dikkatli bir incelemede göze çarparlar."

Diyor ve 21 madde yazıyor.

Bunlardan bilmemkaçı başımıza geldiyse, biz de yetenek varmış felan filan.
Ama bilimle açıklanabilecek bir dolu madde var.
Mesela:

2- Şık bir takım elbise giyen ve kendisine güvenilen biriyle tanıştınız. Ne var ki içinizde ona karşı bir güvensizlik duygusu belirdi. Günler, hatta haftalar sonra da ilk intibanızın doğru olduğunu öğrendiniz.

Buna bilgelik denir. Kişilerin yüzünden, davranışından bir kişi hakkında düşünceleriniz olur. Bu düşünceleriniz ne kadar fazla ve derinse, bilgeliğiniz o kadar derindir. Ha, bilgelik = psişik güçlerse, aptal olmama rağmen, o zaman benim süper psişik güçlerim var.

3- Bebeğiniz farklı bir odada yatsa, düzensiz uyku uyusa ve siz de deprem olsa dahi uyanmayacak kadar yorgun olsanız bile, o uyanmadan birkaç dakika veya saniye önce uyanıyorsunuz.

Belki sizi uyandıran şey, içgüdüleriniz değil de, bebeğin sesidir, olamaz mı?

11- Bazen rüyalarınız o kadar berrak oluyor ki, gerçekmiş gibi görünüyorlar. Ertesi gün rüyanızın bir kısmının hiç beklenmedik bir şekilde gerçekleştiğini görüyorsunuz.

Rüyanızın bir kısmı diyor, tamamı değil. Rüyalarda, yaşadığınız şeyler bilinç altında tekrar belirir. Uzun zamandır görmediğiniz ama çok sevdiğiniz kızı okulda arkadaşlarınızla konuşurken görüyorsunuz. Sonra gerçek hayatta da aynı şeye şahit oluyorsunuz. Bu imkansız birşey değildir. Siz o kızı ne kadar çok severseniz, rüyanızda o kadar sık görürsünüz. Hatta belki ertesi gün okulca tiyatroya gitçeğinizi bilirsiniz, rüyanızda tiyatroda konuşursunuz, gerçek hayatta ise sadece size arkadaşının nerde olduğunu sorar.

15- Telefon çalar çalmaz kimin aradığını bildiğiniz için aileniz size büyücü diyor.

Annemler telefon çaldığında kimin aradığını tahmin ediyorlar. Bu yetenekleri büyücü olduğu için değil. O saatte kimin arayabileceğini biliyorlar. Ya da o akşam kimin arayacağını biliyorlar. Siz bilmeseniz bile, anneniz kimin arayabileceğini bilir. Bu içgüdü değil, deneyimdir. Akşamları babası arar, gece geç saatte ingilteredeki arkadaşı arar vs.

16- Tarihteki bir dönem sizi büyülüyor ve uykuya dalarken veya uyanırken, başka bir yaşamın hatıralarını anımsıyorsunuz.

Evet bu bende oluyor. Niye? Çünkü frp'ye çok kaptırdığım günler olabiliyor. Ve bilinçaltımda bu yerleşiyor. Rüyamda da dondurmalı pasta yerine bilinçaltımdaki olayları görüyorum. Rüyamda büyü yaptığımı felan görüyorum.

17- Yurtdışında, ilk kez gittiğiniz bir yerde kendinizi bütünüyle evinizde gibi hissediyor ve işaretleri tanıyıp harita kullanmadan gideceğeğiniz yerleri buluyorsunuz.

İşaretler evrenseldir. Ayrıca biraz mantık, biraz yönbilgisi ile nereye gitçeğinizi bulabilirsiniz. İngiltere-Sidmouth'ta kayboldum. Ancak ne tarafa doğru gideceğimi bildiğimden, parklardan geçe geçe doğru yere geldim. Mantık işi sonuçta.

18- Çocukluğunuzdan beri insanların başlarının etrafında ışıklar ve renkler görüyor ve şaşırarark bunu herkesin yapamadığını keşfediyorsunuz.

Üzgünüm siz ruh hastasısınız.

19- Hayvanlar ve çocuklar size hemen güveniyorlar ve ne zaman eve gelseniz, evcil hayvanınız sizi girişte karşılıyor.

Hayvanlar ve çocuklar aldatmayı bilmezler. Tamam aldatma yaparlar. Ama erişkin insanlar gibi çıkarcı olmadıkları için, diğer insanlara güvenirler. Ayrıca köpeğim her gün beni girişte karşılıyor. Niye? Oyun arkadaşı ve yiyecek verici adam geldiği için. Yoksa ben süper, ışık saçan biri değilim.

Bu maddeler, kitaba önyargılı başlamama neden oldu. Çok saçma geldi. Ama sonuçta ufacık birşey doğru ise, bana katkısı olacağına inanıyorum.

Bir de böyle aura, astral seyahat gibi şeylerden bahseden adamların böyle komik örnekler vermesi, beni bu tür şeylerden soğutuyor.

Çok uç örnekler verilir hep. Köpeğin kapıda karşılaması, telefonda arayanın kim olduğunu tahmin edebilmem, çok çalınan bir şarkının televizyon müzik kanallarından birinde çaldığını tahmin edebilme vesaire..

Ayrıca Psişik gücümüz nedir. Ben psişik gücün, nesneleri hareket etme, insanların düşüncelerini okuma, bilmediğim bir yerdeki binayı görebilme felan olduğunu düşünürdüm.
Ama bu kitap, psişik gücü, bilgelikle ve deneyimle bağdaştırıyor.

Amaaan, neyse ne. Çok ufak bile olsa birşey istiyorum ben. Bu sıkıcı ve monoton yaşantıma renk katabilecek bir şey...[hline][b]You want a piece o
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Enteresan bi kitap var bilimsel filan,
ingilizce gerçi, the mysterious phenomena of the human psyche. Rus bilimadamlarının metafiziğe yaklaşımları deneyler filan ilginç.

Ayrıca Şu da başıma çok gelmiştir. Telefon çalmadan önce ahanda x arıycak şimdi dediim, işyerinin telefonu çaldıında banadır dediim olmuştur.

Bi de Ankarada enteresan bi hatunla tanışmıştım. Böyle gözlerimin içine bakıp baktıkça anlattı, annemi babamı, problemlerimi, bayaa bi yazdı döktü. Oldukça da nesnel şeylerdi yani bunlar.

Tabii bu olayların bilim ötesi olduğunu diil de bilimin daha açıklayamadığı şeyler olduğunu söylemeye bile gerek yok sanırım. Bu arada Al di meola dinniyom şu an ve herif süper.[hline]Ben akıllıyım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deep-Night, 02 June 2003 16:42 tarihinde demiş ki:
Ne anladın bu sözden?[hline]deep.


Sınav mı yapıyoruz?:)

Kendimi agnostik bir müslüman olarak tanıtsam tepki toplayabilir ama öyleyim. Ve din ve bilimin iki ayrı kutup olarak gösterilmesine karşı olan bi herifim. Yannız dönüyo dolaşıyo konu aynı yerlere geliyo enteresan.[hline]Ben akıllıyım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilimsel teorilere inanilmaz.

yapilan deneyler ile sinanir.
bu deneyler sonucunda dogrulanir veya dogrulanmaz.
sadece deneylerdeki hassasiyet hatasi sorgulanabilir.
hassasiyet hatasinin yaratacagi etki ise sudur: belirli bir paradigma yaricapi olan teorileri dogurur.

ne gibi?
newton yasalarini 1900 lere kadar yaptigimiz butun deneyler dogruluyordu. ne zaman elektronlar cok yuksek enerjilere cikarildi, o zaman newton yasalarinin tutmadigi goruldu. ancak gene de newton yasalari kucuk enerjiler icin gayet yeterli bir yaklasiklik olma ozelligini surdurdu.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana göre isteyen herkes yapabilir bunu evet doğal bir yetne ktek gereken çalışma ve inanma

net üstünden wiccayı araştırın alternatif bir din de olsa gene lolarak bu psişik hgüçlerlede bağlantılı.[hline]Do you ever think of me
And get lost in the memory
When you do, I hope you smile
And hold that memory a while…
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kitaba göz gezdirdim dün.
mesela büyülere veya fala felan başlamadan önce:
1- Odayı iyice karmakarışık etmek lazım. Etrafa taşlar, bitkiler serpicez. Bitkilerimizi tahta küp kutu içinde saklıycaz. En rahat olabileceğimiz yeri ayarlıycaz. Birçok renkli mum ve değişik şamdanlar toparlıycaz.
2- Önce bilmemne yağlarıyla küvette yıkancaz
3- İyice konsantre olcaz, bir heykele odaklancaz....

felan filan.
bir de "herşey sizde bitiyor. Bu kitabı bırakın kendi yöntemlerinizi bulun" diyor.

Hem bu kadar hazırlık yapıcaz, hem o kadar konsantre olcaz, hem de hiç birşey bilmeden kendi yöntemlerimizi bulucaz.
güzel valla.

bunu yapan adam delirir, o zaman büyü yaptığını felan sanır.
Ha, delirmesin, gerçekten büyü yapsın.
Gene birşey değişmiycek. Bir şeyi elde etmek için bu kadar kascaksam, zaten aynı sürede istediğim şeylerin hepsini elde etmiş olurum.[hline]You want a piece of me, boy?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...