Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v3.1


inyormaynd

Öne çıkan mesajlar

ilk sayfaya şunu yapıştırayım.

said:

İMZALIYORUZ! Buyrun size TBMM Elektronik Dilekçe adresi kayıt olmak 2 dakika! Sesimizi duyuralım!

https://edilekce.tbmm.gov.tr/Login.aspx

Motosiklet sürücüsünün güvenliği için motosikletin trafikteki süratinin arttırılmasını istiyorum.

Not: Dilekçenizi yazdıktan sonra tekrar giriş yapıp yukarıdaki menüden ''İmzalayabileceğim Dilekçeler'' bölümündeki dilekçeleri de imzalayınız.Sistem birazcık yavaş ama pes etmeyiniz lütfen.

Örnek dilekçe metni :

Güncel Karayolları Hız Limitleri'nde şehiriçi yollarda otomobillere ve motosikletlere uygulanan limitlerde fark yoktur ve 50km/h' dir. Bununla birlikte örneğin ismi "şehirlerarası bölünmuş yol" olarak geçen yollarımızda otomobillere uygulanan 110 km/h'lik hız sınırına karşın motosiklet hız sınırı 90 km/h'dir. Uzun senelerdir var olan bu limit farklılığı tamamen motosiklet sürücüsünün selameti açısından uygulanmış olsa da ülkemizde hızla artan araç sayısı ve yoğunlaşan araç trafiği sebebiyle düşünülenin aksine bu limit farklılığı motosiklet sürücüleri için tehlike arz eder olmuştur. Akan trafikte 110 km/h hız limitlinde seyir halinde olan otomobillerle birlikte 90 km/h hızla seyretmek zorunda olan bir motosiklet, maalesef sürekli olarak baskı ve şerit ihlalleri&şoför tacizi altında kalmaktadır. Bununla birlikte, şehirlerarası yollarda normal trafik akış hızında seyreden birçok motosiklet kullanıcısı farkında olmaksızın limit aşımı yaptıkları için ceza puanı almakta, büyük rakamlarda cezalar ödemekte ve bir süre sonra ehliyetlerini kaybetmektedirler. Bu durum ne yazık ki plakanın kapatılması ya da ehliyetsiz araç kullanılması gibi hiç istemediğimiz eylemlere zemin hazırlamaktadır. Ayrıca, Avrupa Ülkeleri''''nin tamamına yakını ve dünyanın pek çok gelişmiş ülkesi bu limit farklılıklarını ya hiç uygulamamış ya da artık vazgeçmişlerdir. Biz ülkemiz motosiklet sürücüleri olarak, şehirlerarası ve şehiriçi büyük yollarda motosiklet ve otomobillere uygulanan hız limiti farkının yukarıda belirttiğimiz sebeplerden ötürü kaldırılmasının isabetli ve güvenilir bir karar olacağı inancındayız. Durumu sizlere saygıyla izah eder, gereğini arz ederiz.


Örnek dikekçe metni 2 :
Motosiklet sürücüsü trafikte diğer araçların tacizine maruz kaldığından ötürü trafikteki hızının arttırılmasını istiyorum. Motosikletin yasalar gereği trafikte otomobillerden daha yavaş seyretmesinin getirdiği külfet motosiklet sürücüleri için büyük tehlike oluşturmaktadır. Otomobil sürücüleri tarafından sıkıştırılıp güvenli sürüş hali bozulmaktadır. En azından otomobiller ile aynı yasal hızda olması güvenli bir sürüş olanağı sağlayacaktır.

Barkın'ın bahsettiği dilekçe mevzusu yazdığımız dilekçeler sayesinde millyet ankaraya çıkmış :
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/q77/s720x720/1795511_675386529169328_1651585174_n.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lotus motosiklet yapmaya karar vermiş, bu sene üretiyoruz demişler ama bana pek inandırıcı gelmedi.

200bg motora sahip olacakmış, ceo mühendislere "bana o trondaki motoru yapın" demiş galiba.


c-01

http://images.motorcycle-usa.com/photogallerys/LotusC01_xeditorial_DanielSimon_Press_Feb2014_37_revised.jpg
http://images.motorcycle-usa.com/photogallerys/LotusC01_mwhite_DanielSimon_Press_Feb2014_12.jpg
http://images.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/xlarge/LotusC01_xeditorial_DanielSimon_Press_Feb2014_30.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...