Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Final Fantasy 14 online #2


dreagloth

Öne çıkan mesajlar

tmm madem yeni konu açtık ve istek var kısa bir özet geçmeye çalışayım.

Oyun bildiğiniz themepark mmorpg.

Karakter progress sürecinde izleyebileceğiniz 3 yol var; quest, dungeon ve duty(single boss olan dungeon) ve fate.

şimdi bunların açılımını yapayım.

Quest: 4 farklı questing var. Storyline, Levequest, Classquest ve diğer dandirik questler.

Storyline biliyorsunuz, Class quest de işte seçtiğiniz sınıf ile ilgili bir diğer storyline olduğunu düşünebilirsiniz. Levequest ise o bölgenin bonus questleri gibi bir şey. İlk defa yaptığınız da iyi xp gelir, sonrasında leş.

Fate: Rift de ki, Rift olayı. Bir bölgeye gittiğiniz de LFG Fate yazarsanız hemen inv gelir, fate kovalarsnız. Bu şekilde leveling tabi daha rahat.

Dungon ve Dutyler: Her level atladığınız da yeni dungeon ve dutyler aktif oluyor, ilk yaptığınız da çok iyi xp ve gold verir. Sonrasında leş.

Class sisteminden biraz bahsedeyim. Hemen anlayacağınız şekilde yazıyorum... Gladiator, Pugilist, Marauder, Lancer, Archer Conjurer, Thaumaturge ve Arcanist olmak üzere 8 adet ALT CLASS var. Bir alt classı 30 lvl yaptığınız zaman, bir üst classa geçme hakkını size tanıyor ama sadece kendi classınızı 30 yapmanız yetmez, yanında başka bir classdan da 15lvl isteyebilir. Bunu internetten araştırırsnız, main classları söyleyim yani üst classları: Bard, White Mage, Black Mage, Warrior, Paladin, Summoner, Monk, Dragon ve Scholer.

Hemen üst classları da rolleri açısından, açıklayım.

Warrior ve Paladin: Tank
Black Mage ve Summoner: Caster DPS
Bard: Support ve Phyisical Range DPS
Scholer ve White Mage: Healer
Monk ve Dragon: Meele DPS

Arkadaşlar bu oyunda, ben Warrior ile DPS yapıcam yada ben Scholer ile DPS yapıcam gibi bir şey yok. Bu yazdıklarım dışında bir şey yapabilmenizin şuan için imkansız olduğunu düşünmeniz sizin açınızdan faydalı olur.

Craft sisteminden biraz bahsedeyim. Ultima Online gibi, item yaptıkça artıyor. Daha hızlı kasmak için, daha kaliteli ürün yapmak için v.b. ler için craft abilityleri var. Oyndaki bir itemin daha kalitesini yapabiliyorsunuz. Bu meslek konusu FF14ARR de baya geniş, ilgiliyseniz bunu ayrıca araştırmanız gerek.

Bence ben, endgame contente geleyim.

Level50 oldun.. 2 tane girebileceğin 8man raid dungeon var. Çok dandirik yerler, hemen bitirirsin. 4 5 tane normal level50 dungeon var, buralarda biraz kendini eskitebilirsin. Level50 HM dungeon da var. Ve 24man raid var. Gayet kolay yer, tank filan değilsen, küfür yemeden level50 olur olmaz, girip tamamlayabilirsin.

Dungeonlar böyle, geldim Primallere. Primal dediğimiz olay, leveling sürecindeki Dutyler gibi ama hiç trash mob da yok. Bir tane boss var, challenge gibi girip bossu kesmeye çalişiyorsun. Titan, Ifrit, Garuda şuan oyunda ki primaller. Bunların Normal, Hard ve Extreme olmak üzere 3 farklı modu var. Primaller 8man.

World Bosslarla da yeni 50 iken biraz işimiz var. Hydra ve Chimera. Çok zorlamayan bosslar.

Gelelim gerçek raide. Coil Turn deniliyor burada raide. Coil şuan için 5 Turn den oluşuyor. Bir sonra ki patch ile 6 ve 7 gelecek.

Genel olarak oyunla ilgili şunu söyleyim. Primaller olsun, Coillerin bazıları olsun, baya baya iyi boss fightlar. PVE den zevk alıyor insan ama oyunda PvP yok.

Oyunla ilgili kendi adıma eleştirilerimi de yapayım. Birincisi herkes aynı şekilde giyiniyor ve aynı şekilde rotasyon ile abilitylerini kullanıyor. Oyuncu kendi zekası ile bir fark yaratamıyor.

Boss fightlar muazzam olmasına karşın, bir Raid Leader etkisi olamıyor, fight da ki 8 kişinin de, 8 inin de figthtı çok iyi bilmesi gerekiyor, yada diğer 7 kişinin o bossun üstünde bir geara sahip olması gerekiyor. Ve fightlar oyunculuk becerisi istiyor tamam ama esasen istediği tekrar. Bol tekrar istiyor ve ciddi bir alışma süreci.

Raid Progress yapmayı seviyorum diyen biri için, oyun ideal bir oyun. Benim son olarak görüşüm bu şekilde.

LFG Var oyunda. Onu da diyim.

Ha bir EU serverlarının, EU da rerver edilmemesi nedeni ile zaman zaman tr de lag problemi yaşanıyor ve konsolcular ile aynı serverlarda olduğumuzdan bazen grubunuza hıyar gibi oynayan bir konsolcu gelebiliyor. Ayrıca oyunda 2.5 sn global cool down var skiller arasında, konsolcuları pc kullanıcıları ezmesin diye yapmışlar.

Gearing süreci ise çok zevkli. Ekonomi ile pek işiniz olmuyor. Ama sistemi güzel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla benim sevmediğimi, siz sevdiniz. Ben bu oyunun Questingin den tiksindim, hoş gerçi her oyunun questlerinden tiksinirim ama sanki tüm oyunlarda ki mal questleri birleştirmişler, tek bir oyunda toplamışlar. Şundan 2 getir, 3 getir, 5 kes, 4 kes bitmek bilmiyor. Ben 10lvldan sonra vurdum kendimi fate'e, 48 saatte capledim geçtim. İsterseniz leveling rehberi vereyim, 3 satırlık mücize rehber ama siz levelingini sevdik diyorsunuz, hadi bakalım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Steam versiyonunda aylık abonelikleri steammi alıyor kredi kartından ? daha evvel bir iki oyunda böyle gördüm ,birde artık her oyundan 30% payını istiyor valve diye biliyorum , F2P cash sop'lar ve aylık aboneliklerde dahil ,misal darkfall; aylıkları steam tahsil ediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

jagd said:

Steam versiyonunda aylık abonelikleri steammi alıyor kredi kartından ? daha evvel bir iki oyunda böyle gördüm ,birde artık her oyundan 30% payını istiyor valve diye biliyorum , F2P cash sop'lar ve aylık aboneliklerde dahil ,misal darkfall; aylıkları steam tahsil ediyor.

aynen süre sonunda otomatik çekmesin :S
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...