Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ELLEN PAGE -> ELLIOT PAGE (?->?)


Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

44 dakika önce, Bone dedi ki:

hep ben transtım felan demiş, öyleyken "lezbiyen" sayılır mı onu anlamadım işte.

kendini hep erkek olarak gormus olabilir ondan transtim hep diyordur bence (gender identity he) ama cinsel egilimi (sexual orientation) kadinlardir. Kadin iken de erkek iken de. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde cücükleri hep kantinci yapıyorlardı, herkes iyi geçiniyordu.

Lan gerçi bana bıçak çekmişti son kantinci. Yani maraş otu çekip kafası güzelken çekmişti falan ama sonuçta o tost bıçağıyla yüzleştim. İşin kötüsü boyu o kadar kısa ki ulaşabileceği yer anca alt takımlar . . .

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yurdumuzun Güneydoğu Bölgesinde özellikle Kahramanmaraş ve Gaziantep bölgelerinde yetiştirilir. Maraş otu, diğer bir adıyla  ''Deli Tütün'' olarak bilinir. Maraş otunun yaprakları toz haline getirerek ceviz, meşe veya asma yaprağı çubuğu karıştırılmasıyla elde edilir. Yeşilimsi bir rengi ve un gibi yapısı vardır.

Sigarayı bırakmak isteyenler tarafından yoğun olarak kullanılır. Maraş otu dumansız tütün tüketimidir. Hasankeyf Tütünü, ağızotu, deli tütün Maraş otu türleridir. Maraş otunu 1.Dünya Savaşı sırasında, Fransız askerleri Gaziantep ve Kahramanmaraş bölgelerinde halka öğretmiştir. 

Maraş otu insanda bağımlılık yapıp uyuşturur. Maraş otunun insan sağlığı üzerinde çok fazla olumsuz etkileri bulunur. Dudak ile dişler arasındaki bölgeye konularak ağızda uyuşmaya sebep olur. Maraş otu sindirim, sinir ve solunum sisteminde ciddi hasarlar meydana getirir. Maraş otu ağız florasını bozarak ağız sağlığını olumsuz etkiler. Dişi tutan kemik ve diş etinde iltihaplanmalara neden olur. Maraş otu, diş etini ve kemikleri zayıflatır. Damar ve Kalp rahatsızlıklarını tetikler. Maraş otu, ağız kanserine yol açar. 

Maraş otu, içerisinde yüksek derece nikotin bulunur. Maraş otu kullanan kişilerin beynine bol miktarda nikotin ulaşır. Sigara damarları tıkar, alkol damarları genişletirken Maraş otu da kalbin çalışma sistemini tahrip eder. Maraş otu uyuşturucu gibi zararlı bir maddedir. 

Normal tütündeki nikotin oranı % 1ile %3 arasında yer alırken Maraş otunda bu oran %9' civarıdır. Maraş otu 1 tatlı kaşığı avuca alınıp alt dudakla çene arasına konularak emilir. Ağızda yaklaşık 10 dakika tutulur. Tütün tükürük karışımı ile ağızdan dışarı atılır. 

Dumansız tütün insan sağlığını emerek mahveder. Bu madde kanser ve ülsere neden olur. Nikotini yüksek derecede olduğu için karaciğeri de tahrip eder. Dumansız tütünün içerisindeki bazı katkı maddeleri; diş eti ve diş hastalıklarına, merkezi sinir sistemi hastalıklarına, sindirim ve boşaltım sistemi hastalıklarına, damar sistemi hastalıklarına neden olur. Bu zararların geri dönüşümleri ölümlere neden olur. Maraş otunu kullanan kişiler bu maddeyi kullandığı için pişman oluyor. Bağımlılık yapan Maraş otu sağlığı da olumsuz etkiliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok low-life bi pislik ama bu. Hani 5lik pette kova yapmak gibi gecekondu öğrenci evi romantizmini hissedebileceğin hipster bi tarafı da yok, böyle dümdüz dandik bişey. Yani kafa yaptığı da şüpheli ama işte bunu çektim kafam güzel diye gezerlerdi. Komtanlar dokunmaz buna, rutin aramada çıkarsa ellemez falan normal tütün muamelesi görür.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...