Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online'ı Türkiye'den Euro yerine Dolar ile satın alma


Qahlel

Öne çıkan mesajlar

Qahlel said:
]

Oyun 60 gün içerisinde çıkıyor. Hemen preorder etmekte fayda var.


ne faydasi var bir daha anlatsana...oyun ciktiktan sonra, dilenmeyecekler sanki upgrade edition for 15$ cheep cheep diye.

ayrica adamlar release tarihinden 3-5 gun once "release" etmis oluyorlar bu mantikla, eger f2p falan degilse bu, yada release sonrasi daha ucuz edition yoksa.

ne faydasi var bir onu anlativer? hemen alalim hepimiz kacirmayalim bu sahane preorder ayricaligini. hemen!

zenimax huzura yolculuk programi gibi..ucuyor ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paticik forumu genelde kullanmıyorum. nedeni ortada.

herneyse, gene de bikaç şeyi açıklayım:

1- hemen alın meselesi:

a) gmg'nin 3 şubat'a kadar indirim kodu var %25lik: E0VXS0-T1IEIV-CZHSPO. yani fırsat var.

b) bazı yabancı fanforumlarında preaccess sürelerinin kısılacağı konusunda mesajlar okudum. bunu da preorder sayısıyla bağlantılı olarak söylemişlerdi. swtor'dan örnek verirsek, ilk preorder yapanlar hemen preaccess aldı. geri kalanları kısım kısım aldılar. bunla benzer bir preaccess dönemi olabilir. o yüzden preaccess'i en uzun kullanabilmek için en erken almakta fayda olabilir.

c) dolar'ın ne olacağı belli değil. merkez-bankası faiz arttırımına gitti ama fed'in aldığı kararlar bunu etkisiz kılabilir. bekleyip, dolar 2.2-2.3 civarındayken almayıp, dolar 2.5 lira olunca alıp, kazıklanmak var. yani risk var beklemekte.

d) f2p olacak diye bekliyorsanız, 2015'de görüşürüz. ben preaccess'i kaçırmak istemyenler için yazdım bu yazıyı.

2- eso

a) ben oyunu ne önceden almayı ne de herhangi bir gelecekte oynamayı düşünüyorum. f2p olsa dahi ilgimi çekmiyor. sadece alacak bir arkadaşım vardı. ona yardım amaçlı fiyat araştırması yaptım. sonra bunu paylaştım. gerisi beni ilgilendirmiyor.

b) oyunda micro-transaction olması, p2p oyun için saçma geliyo. 200 milyon dolar harcamışlar. bence batacak. ama skyrim hayranı çok. belki kurtarırlar. ama star wars bile kaldıramadı bunu. elder scrolls desen kim anlar.

c) oyunun ırk-ve-alliance meselesini çok büyütüp sonradan preorder edenlere bunu kaldırmalarını anlamadım. anlayan anlatsın.

3- troller:

a) paticik'e uzun süredir girmememin ana nedeni. her başlıkta çok gereksiz mesajlar var. misal bu başlık. 3 sayfa olmuş. 2-3 mesaj dışında gerisi çöp. ama mod/yönetim yok.

b) tek dertleri kendilerine cevap verilmesine çalışmak. cevap vermeye tenezzül etmediğim gibi, 1. troll mesajlarından sonra daha sonraki mesajlarını ignore'a aldığımdan görmüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet ama vpn ile alınabilir herhalde. ben kayıt olurken bile vpn ile kayıt olup, residence'ı US seçtim. aylık ödersem euro ödemek istemediğim için.

tek client var, ip block falan yok ama ödeme alırken eu/$ diye almalarına kıl oluyorum. swtor o bakımdan iyiydi herkes aynı parayı veriyordu.

en son ffxiv'de şöyleydi. oyun eu ise subs'ı euro ödüyordun, us ise $ ile. bunu bilmiyorum ama büyük ihtimal aynıdır. amazonda falan indirim olursa alınabilir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...