Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gif Thread #2


quixef

Öne çıkan mesajlar

KidLazer said:

eski firmamda robot sistemleri satıyoduk kuka değildi adını vermeyeyim.

bu robot kollar programlı çalışır yani önceden referans ve hareketleri tayin edersin ona göre loop'a girer. hızlı hareket eder ancak bu kadar değil. eğlenceli reklam ama fake.


çok kötü.. çok..

bu işi yaptığını söylemeseydin en azından.

hangi firmadaydın çok merak ettim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KidLazer, 80'lerde falan çalışıyorsan robot firmasında belki haklı olabilirsin ama şu an gayet akıllı sistemler. Bir çok robot firmasının closed loop çalışmaya müsait sistemleri var.

En basitinden bir çok kaynak işinde bile line-tracking kullanılıyor online olarak.

Olmaz dediğin noktayı anlamadım. Topu mu takip edemez diyorsun, o kadar hızlı mı olamaz diyorsun, o şekilde programlanamaz mı diyosun ya da başka bişey mi?

Reklamdaki robot zaten Kuka'nın çevikliğiyle övündüğü robotu. Kamerayla benzer işler çok çok kez yapılıyor son 3-5 yıldır bir çok farklı platformdaki robotlarla. Kuka zaten en açık kontrollera sahip, programlamayla ilgili de sıkıntı yok. Tek problem üşenip kamerayla programla uğraşmamışlardır belki, ama Kuka bu konuda heycanlı ve istekli. Robocoaster'la en yüksek payload'lu robotlarını tanıttıkları gibi etkileyici bir şey yapmak istemişler belli ki. Hannover'da falan robot fuarında benzer bişey koyarlar belki ziyaretçilere açık, o zaman anlarız gerçek mi değil mi..

Reklam fake veya değil demiyorum ama senin dediğinde yanlış var.

Neyse, eğlence bölümü sonuçta. Sadece işin içinde olduğunu söylediğin halde nasıl bu kadar uzaksın konuya onu çok merak ettim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...