Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ebook Reader #2


MrLevie

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...
Diğer konuyu okuyamadım ama bana bir ebook reader tavsiye ediverin :)

Google driveda duran kitapları rahatça alete atıp okumak ıstıyorum. İlla parayla satın alınmış falan kitapları okumak zorunda kalmıyım.

Eski üniversitemin bir aksiyonu sayesınde her kıtabı rahatca legal olarak cekebiliyorum bu cektıklerımı okumak ıstıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Ben kindle pw kullandım ve çok memnun kaldım. Çok güzel ek özellikleri var içerik bulmak kolay, sözlük vs.
Şimdi elimdekini satip 2. nesil pw almak istiyorum. Maksat güncel tutmak yoksa en ufak bir eksikliğini hissetmedim aslında. Yalnızca pdf performansı kötü ki o da epub reader olarak optimize edilmiş bir cihazda normal geliyor bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Selam kindle paperwhite 2 almayı düşünüyorum ama ebook reader kullanmış arkadaşlara bi kaç sorum var aslında ?

Öncelikli olarak pdf dosyalarını okumam gerekli ama yeri geldiğinde excel word gibi dosyaları açabiliyo muyuz ? yada kendi converterları falan var mı cihaz için bunların ?

Bir de mesela kendi dahili browserları var mı acaba makale falan filan indirebilmemiz için databaselerden ?

Biraz araştırma sonucu seçimim kindle oldu ama nook yada kobo için de kafam karışmadı değil. Çok bariz farklar var mı aralarında ?

Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Lexius said:



kindle pdf gösteriyor ama çok başarılı değil. word/excel açamazsın. convert için calibre fazlasıyla iş görüyor. kindle'ın experimental browser'ı var ama store'da gezinmekten fazla bir şey yapmadım. Makale vs. göndermek için normal pcden bulup seninadı[email protected] 'a mail atmak çok daha kullanışlı oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
Nook almayin artik. Kobo Aura en iyisi bende (HD olmayan) ama bulmak zor. Yoksa Kobo Glo alin. Kobo direk en iyi ePub destegi nedeniyle, Kindle ile tek farki da o zaten. Pocket ile de entegre olmasi cok ise yariyor.

Bu arada Kobo Glo'nun 212 ppi olmasi cok iyiymis. Manga yukledim ilk kez, inanilmaz fark ediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı fikirde değilim Kindle pw2 kullanıyorum ve çok memnunum. Bana göre en önemli özelliği de çevresel donanımının, ek yazılımlarının, bilgisayar eklentilerinin güçlü olması.

Örneğin bir sayfayı tek tuşla kindle'a gönderme harika bir özellik böylece bilgisayarda okumaktan bayılacağınız durumlarda yazıyı chrome eklentisinden yollayın gitsin. Sonra kindle'nin wi-fi yi görür görmez yazıyı indirsin siz de keyifle okuyun.
Günlük olarak haber kaynakları rss'lerden gelen haberlerin de aynı yöntemle otomatik olarak gönderilmesi de cabası.
Şu altını çizme, not alma sözlükte wikipediada arama twt-face -goodreads'ta paylaşma, sonrasında altı çizilen yerleri derleme inceleme gibi özellikleriyle şahane bence...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam orası öyle de benim internetten bulduğum tüm ebooklar hep epub formatındaydı. Zaten bilgisayarla haşır neşir insanlarız Calibre gibi güzel bir programı kurup da kindle için uygun formata filan getirip atmak(daha doğrusu cihaza gönder deyince otomatik olarak formatını da dönüştürüyor) ne kadar zor olabilir ki?
Format konusu gerçekten ama gerçekten en son kafaya takılması gereken nokta.
ha pdf performansı derseniz o başka.
Ben sadece haber ve kitap okumaya meylettiğimden çizgi roman gibi bol görsel pdflerle işim pek olmuyor. O nedenle de kindle pw2 bana hayli hayli fazla geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Amazon disinda tum dukkanlar ePub satiyor, Amazon'a bagli kalmak istemiyorum. DRM kirip cevirme yapinca da typesetting bozulabiliyor. Mobi ve ePub'in formatlari denk degil ki zaten mobi cok eksik bir format, Amazon bile terk etti, sideloaded kitaplar icin kullaniyor sadece. Yeni KF8 formati Amazon'un zaten ePub'in rebrand'i gibi bir sey.

Ayrica benim gibi typography meselesini biraz umursayanlar icin Kobo mukemmel ayarlar, font yukleme gibi seyler filan sunuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...