Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arkeoloji


Mavardi

Öne çıkan mesajlar

binanin ici bile 80'lerden kalma devlet dairesi, bi yerlerden özal cikcak diye bekliyorsun. aciklayici yazilar bile nuh nebiden kalma. ayrica eser konusunda zengin degiliz kusura bakma, bir eserin yaninda mesela, berlin pergamon muzesinde geri kalani gorebilirsiniz diyorsa bu gulunctur bence. avrupa butun zenginligi toplamis, biz de kalanlarla idare ediyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bak bi ordan vuruyosun bi durdan.
önce bi elde avucta eser yok =((( dedin, ki hiç ole bi durum yok. onu söledim ben.

muze düzeni basarılı deil evet, ama o kadar cık hacme anca boel sığar bu kadar iş. 80ler? 60lar o muzenin tipi. sayısız mimarın arkologun muze müdürünün tsarımcısının elinden gecti ama olmuyo yani. bi cözüm üretemiyolar eldeki imkanlarla. 3 kurus parayla yürütülen bir müeesese o. arada dinci tipleri atayınca hükümetler iyice boka sarıyo. "bu kanatta cok meme varmıs, bi sene restorasyonda kalsın" kafasıyla ugrasılıyo bide.


Zenginliğimizi almıslar? ahaha hangi zenginliğimizi? pergamamı bizim zenginliğimizmiş? kanatlı nikea mı? zeusun altarı? gülünc olmıyalım.

anadolu sonucta diyebiliriz evet bizde anadoluluyoz, ama ordaki bütün antik mısır eserlerinin, erken bizans dönemi eserlerinin büyük bır kısmının, antik yunan eserlerinin ciddi bir kısmının anadolu dısından yerlerden sökülüp getirildiğinide hatırlamak lazım.

en nadide eseri iskenderin lahiti, lübnan sayda'dan gelme
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

az eserle de iyi muzecilik yapilir benim derdim zaten eser degil. benim derdim muzecilik yapmayi bilmiyoruz. hem turkiyelileri hem turistleri aptal yerine koyuyoruz. ya duzenlemede o kadar laubali seyler yapmislar ki mesela bir tane kucuk bustun kafasini ters yerlestirmisler sonra da bir daha bakmamislar. onun disinda hala bir suru yerde aciklama yok aciklama olan yerde ceviri yok. aciklamalar yetersiz. yahu tarihi yarimada'da cogu gezginin ugradigi bir muze burasi nasil az butce ayirirsin? gerci genel olarak tarihi yarimada'yi da mahvetmisler. yerlerdeki arnavut kaldirimlari sokup igrenc granit taslar, gulhane parki'nda abuk subuk duzenlemeler...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkeolojinin altincagi Turkiyede; Ataturk doneminde gerekli ilgi ve alakayi almis bir arastirma daliydi. Ozellikle Tahsin Mayatepek in yaptigi ve onun yaninda calisanlarin yaptiklari azimsanamayacak derecede iyi calismalardi. Ama sonralari bu durum sekteye ugradi ve gunumuzdeki calkantili halini almaya basladi. Gereken ilgi ve alakayi en iyi gosteren Iskocya ve Ingilteredir bu konuya. Bunlarin ardindanda Isvicre ve Almanya gelir. Amerika ve Israil de bu cercevede yerini almaya calisan calismalara imza atmaktadir.

eger bu dal ile ilgili iseniz bu siteyi takip edebilirsiniz.
Ellerinden geldigi kadar guncelliyorlar yeni arastirma bilgileri ile.

arkeoloji
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 11 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...