Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Whatsapp


Fin

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Bir dönem Whatsapp'da olmadığı için sesli ve görüntülü görüşme için Viber/Tango yüklenirdi. Telegram'ı benzer şekilde epeyi önceden bi köşede dursun diye yüklemiştim. Signal hatta Bip'te var, deneme amaçlı duruyorlar. Whatsapp kullanım oranında bir değişiklik yok, görüşme trafiğinin %95'i hala Whatsapp üstünden akıyor. Geriye kalan ise Bip ve Telegram'dan ama çok nadiren kullanıyorum. 2-3 gündür herkes deli gibi bu uygulamaları indiriyor, sürekli şu kişi katıldı bildirimleri gelmeye başladı ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, reampage dedi ki:
Spoiler

There are some interesting research papers available detailing the differences between Signal, Threema and Whatsapp.

While on the surface, Whatsapp uses the signal protocol, the way it is implemented, particularly in Group chats, is different.

They found its technically possible for Facebook to inject themselves into a group chat and to spoof messages to contacts (a contact would receive a message from someone in the chat who never sent it).

Whatsapp also sends a considerable amount of meta data. They know the names of your group chats, which means they know how many people are in those group chats and therefore who is in those group chats all by extension of the chat name. A group chat name alone can reveal a lot about what is being discussed inside the chat.

In addition to collecting all of your contacts, they also know which device you're using and the cellular network you're on. If you add a profile picture, that profile picture is uploaded to the Facebook social graph which is their way of building data profiles to link users between Facebook, Instagram and Whatsapp. If you have your phone number on Facebook, it will link with your Whatsapp number via the social graph.

If you share a link in Whatsapp, they know what website it is, as does the website themselves because Whatsapp sends a ping to both. This ping is sent by every contact's whatsapp client as soon as they receive the message containing a link, even if they don't click it.

This ping will also reveal your rough location based on IP address (assuming you aren't using VPN or Tor).

If your contacts are using Google Drive backup, they are probably sending their Whatsapp backups to the cloud. Those backups are NOT encrypted. So if anyone gets access to your Google Drive, they also get your Whatsapp chats. This is insidious because even if you are being careful about Whatsapp use and don't backup your chats, your contacts probably do and are therefore compromising your 'end-to-end' encrypted chat.

So assuming their implementation of the Signal protocol is on the level and they can't read your messages (which I doubt based on the university researchers findings), they can still infer a very large amount of data about you and what your talking about just from meta data.

 

Yani bu isin kesinligi yok bir forumdan buldum bu yaziyi. Neyse kisaca torbacinizla whatsapptan yazismayin.

 

bu yazının linkini de paylaşabilir misin

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Signal'in web browser arayüzü yokmuş sanırım, oradan kaybetti. Geçilirse telegrama geçilir.

Zamanında açmıştım 1 senedir girmiyordum, yatıyordu Telegram hesabım, silinmiş heralde. Bizim ortak 2 Whatsapp grubunu millet huysuzlandı diye Telegram'a geçirmeya karar verildi diye tekrar açtım. Her geleni bildiriyormuş meğer. Dünden beri 25 kişi falan geçiş yaptı Telegram'a. Hakkaten millet tavır alacak galiba Whatsapp'a.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

signal'i telegram'i yuklemek kolay seyler benim 10 yildir var, onemli olan whatsapp'i silmek :))) onu yapabilen var mi aranizda veya etrafinizda?

 

1 saat önce, Aket-Atum dedi ki:

Viber whatsapptan hep öndeydi yenilik açısından ama tutunamadı, bu ara bile akla gelmedi. Makus talih resmen. Gerçi yurtdışında kullananı bolmuş galiba

UX'i cok kotu Viber'in. denildigi gibi whatsappta sesli gorusme yokken baya bir sukse yapmisti o gunden beri 1 adim ileri gitmemisler ?

sardalya tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes birbirini bekliyor onun için. Network effect yüzünden şimdlik kimse cesaret edemiyor. En basidinden bizim işyeri ekibinin whatsapp grubu var, tüm kritik duyurular, bildirimler orada konuşuluyor, hele şu home office günlerinde oradan kopmak mümkün değil. Taşınır mı Telegram'a? Bilmiyorum.

Ama düşündüğümden fazla ses getirdi bu olay. Hemen olmasa da azar azar migrasyonla beraber kapatılabilir zamanla.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 dakika önce, Stringray dedi ki:

bilerek koymuyor apple.

hatta geçen seneye kadar web whatsapp ipad üzerinden tarayıcı ile açılabiliyordu, onu bile kaldırdılar, tablette kesinlikle kullanamıyorsun artık.

anlamadım tam? ben kullanıyorum whatsappı ipadde safariden

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anki açıklamalara bakarsak zaten toplayacakları datalar Whatsapp'a ne sık giriyosun, hangi featurelarını en çok kullanıyosun, Whatsapp profil resmin, about kısmın ve status'un ne bilgileriyle konum bilgisi (Facebook zaten kendi de topluyo). Bir de telefon modelin, işletim sistemin, ip adresin ve galiba IMEI numaran falan var. Mesaj içeriklerine, fotoğraflara şunlara bunlara zaten erişemedikleri (e2e encryption), onların paylaşılmayacağı iddiası var. Hem yaptıkları hem de verilen izin metni sadece bununla kısıtlıysa problem yok zaten.

https://www.thenewsminute.com/article/explained-whatsapp-s-new-privacy-policy-and-what-you-can-do-about-it-141176

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

instagram veya facebook kullanıyorsanız bu bilgileri zaten kullanıyorlardı bu arada.

whatsappı da dahil ediyorlar sadece. ve denildiği gibi mesajlar'ın içeriklerine erişilemiyor. Uçtan uca şifreleme var çünkü (iddia bu yönde tabii ki gerçeği bilemeyiz)

wp'yi silip hala instagram kullanmaya devam edecekseniz boşuna uğraşmayın.

Bir diğer konu da whatsapp sizin konuşma geçmişinizi depolamıyor (30 günden sonrasını). yeni bir telefona geçtiğinizde çok eski mesajlara ulaşamıyorsunuz zaten farketmişsinizdir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Facebook'ta "tüm datamı indir" falan gibi bi seçenek vardı. Yaparsanız zaten telefon modelinizi, tüm geolocation geçmişinizi, tüm chatlerinizi (Whatsapp'ın aksine), IP adreslerinizi falan da indirebiliyorsunuz. Hepsi tutuluyor yani telefonunuzda Facebook varsa.

Uçtan uca şifreleme var deniyor, eğer yoksa bayağı sağlam suç işlemiş olurlar.

Öteyandan Telegram ve Signal open source, şifreleme olduğunu görebiliyorsunuz.

Yalnız Telegram da sizin telefon kimliğinizi kaydediyor, Signal depolamıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...