Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Whatsapp


Fin

Öne çıkan mesajlar

Sözde amerika demokratik bir ülkeydi ama adamlar bunu silah olarak kullanıp dünyayı değiştirdiler. Trump bu sayede başkan oldu ve durum ortada. 

Ee telegram zaten ruslarınmış, wechat çinlilerin, o zaman avrupa menşeili bir chat yazılımı varsa e2e onu kullanmak en sağlıklısı belkide. Alman filan vardır belki ne bileyim. 

Bylock vardı fetönün sdf. 

Yani bir yandan bu yazılımların hepsi dinlenebilir gibime geliyor, hele murriga patriot act, national secuirty filan ayağına bütün herşeyi dinliyordur. Zuckerberg hapiste olmalıydı yoksa. 

 

Yasadışı suç örgütüm için güvenilir bir chat yazılımı arayışım devam ediyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 saat önce, sardalya dedi ki:

 

*: bunlari gizlemek icin de TOR network kullanilabilir, o zaman whatsapp'in paylastigi bilgi de yalan olur.

tor'u da exit node'dan falan patlatmışlardı sanki?

Benim açımdan en büyük gizlilik ihlali önceki sayfalarda söylendiği gibi cep telefonları. google benim telefon ettiğim herkese ulaşabiliyor, navigasyondan gittiğim heryere de ulaşabiliyor. e arattığın vs her şeye de ulaşabiliyor tek hesap kullandırdığı için. bence çok daha büyük bir tehdit asdsdf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

49 dakika önce, Fistan dedi ki:

diretmenin manası yok bence babamın şirketi mi, zaten sıkılmadık mı yeter bence whatsapp sdfg baska bişeye geçilebilir benim açımdan sorun yok

ama whatsapp konusmaları vermiyor denmiş, güldüm.

verilmesine gerek yok telekom cikisi kullandiginiz surece deep packet inspection yapilabiliyor.

https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2016/10/25/procera-francisco-partners-turkey-surveillance-erdogan/

https://citizenlab.ca/2018/03/bad-traffic-sandvines-packetlogic-devices-deploy-government-spyware-turkey-syria/

1$m fln tanesi bu hardware'in, telekom'da baya vardi 5-6 senedir.

procera-8960.png

throttling vs bu da sebep oluyor, giren-cikan bunlardan geciyor.

Spoiler

The-Adhose-1-1-1024x810.png

 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 saat önce, ahmedinejad dedi ki:

WhatsApp'ta çamaşır makinesi hakkında konuşuyoruz on dakika sonra ekşi sözlükte yanda çamaşır makinesi reklamı geliyor. Çok geldi başıma buna benzer şeyler. 

 

6 saat önce, Fistan dedi ki:

bu bi kaç yıldır oluyor, telefonun yanında muhabbet et yine oluyor, discordda konustugun konu, haber sitesinde reklamı çıkıyor, hepsi birbirinden çekiyor datayı, whatsappı değiştireyim baska bişeye geçeyim vs o işler geçti çoktan hepimizin yeteri kadar gölge datası vardır 

@Archangel_, mikrofon bozuk değilse o kapalı değildir :d  

 

şu hikayeleri çok duyuyorum da bir tek benim başıma gelmiyor niyeyse. elimde bir android telefon, bir iphone, bir de ipad var. üçünü de karşıma alıp defalarca denedim. tek bir kelimeyi tekrar ettim, cihazlar kapalıyken denedim açıkken denedim, bir hikaye okudum o hikayeyi tekrar ettim, birisiyle konuşuyormuş gibi bir şeyler anlattım.
hiçbirinde de anlatılan gibi kelimeler üzerinden reklam çıkmadı. benim mikrofonlarda özel bir değişikliğe gitmiş de değilim.

öte yandan komiğime giden şey, hepsiburada / idefix / kitapyurdu / migros gibi bir yerden bir şey satın aldığımdan sonra, oradan aldığım ürünlerin reklamı çıkıyor. çok efektif bir reklamcılık yöntemi, zaten bendeki ürünü bana pazarlıyor ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

in-path injection da yapabiliyor bu device'lar veya seni başka yere router ediyor (spywarelere)

direktif email'ı da var altta:

http://www.diken.com.tr/belgeleri-2014te-cikmisti-turk-telekom-kullanicilari-casus-yazilimlara-yonlendiriyor/

whatsapp özelinde ne yapıyor bilmiyorum ama ztn devlet isterse veriyordur

 

hindistan'da mesela ortaya çıkarmışlar,

pegasus diye israil spyware'iyle whatsapp okuyabilmişler

 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

There are some interesting research papers available detailing the differences between Signal, Threema and Whatsapp.

While on the surface, Whatsapp uses the signal protocol, the way it is implemented, particularly in Group chats, is different.

They found its technically possible for Facebook to inject themselves into a group chat and to spoof messages to contacts (a contact would receive a message from someone in the chat who never sent it).

Whatsapp also sends a considerable amount of meta data. They know the names of your group chats, which means they know how many people are in those group chats and therefore who is in those group chats all by extension of the chat name. A group chat name alone can reveal a lot about what is being discussed inside the chat.

In addition to collecting all of your contacts, they also know which device you're using and the cellular network you're on. If you add a profile picture, that profile picture is uploaded to the Facebook social graph which is their way of building data profiles to link users between Facebook, Instagram and Whatsapp. If you have your phone number on Facebook, it will link with your Whatsapp number via the social graph.

If you share a link in Whatsapp, they know what website it is, as does the website themselves because Whatsapp sends a ping to both. This ping is sent by every contact's whatsapp client as soon as they receive the message containing a link, even if they don't click it.

This ping will also reveal your rough location based on IP address (assuming you aren't using VPN or Tor).

If your contacts are using Google Drive backup, they are probably sending their Whatsapp backups to the cloud. Those backups are NOT encrypted. So if anyone gets access to your Google Drive, they also get your Whatsapp chats. This is insidious because even if you are being careful about Whatsapp use and don't backup your chats, your contacts probably do and are therefore compromising your 'end-to-end' encrypted chat.

So assuming their implementation of the Signal protocol is on the level and they can't read your messages (which I doubt based on the university researchers findings), they can still infer a very large amount of data about you and what your talking about just from meta data.

 

Yani bu isin kesinligi yok bir forumdan buldum bu yaziyi. Neyse kisaca torbacinizla whatsapptan yazismayin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu anda inanılmaz yanlış bir politika uygulanıyor bu konuda ve devletin, devlet düzeyinde vermesi gereken tepkiyi biz vatandaş düzeyinde vermeye çalışıyoruz. bu da bir sürü abuk subuk uygulamanın popülerlik kazanmasına yol açtı ki bakalım önümüzdeki günlerde etkilerini göreceğiz.

bir güvenlikçi olarak ben fikrimi söyleyeyim: bunların hepsi dinlenebilir perspektifinden bakıp, beni kim dinlesin'e yönelmek lazım. risk analizi öyle yapılır zaten, yani mesela evine alarm taktırırken lan çatıya helikopter inip fbi'a da önlem alayım demezsin di mi. ama kapıdan geçen dayının biri de kapıyı zorlayıp içeri giremesin dersin, ona göre alarm taktırırsın.

ben ne istiyorum: 

1) meraklı bir genco, kendi çapında takılan bir hacker, takıntılı eski sevgilim benim dosyalarıma mesajlarıma erişemesin

2) özellikle türkiye'de herhangi biri kafasına göre benim mesajlarımı açamasın, okuyamasın. hükümet yanlısı veya muhalif, memur ya da değil fark etmez.

benim tehdit perspektifimden baktığında, nsa'in ya da kgb'nin mesajlarımı okuması gerçekçi değil. önemsemiyorum bunu, onlar zaten beni hedef alırlarsa donuma kadar bakabilecekleri bir çok farklı şey var. zaten iOS ya da android kullanarak anahtarı teslim etmişim. 

dolayısıyla ne yapmam lazım:

1) güvenlik işi kaynak isteyen, para isteyen bir iş. arkasında çok büyük ve zengin şirketlerin, yani kaynak sıkıntısı yaşamayan ekiplerin olduğu mesajlaşma programlarını kullanmam lazım. WhatsApp, iMessage, google chat vs. gibi. neden, çünkü bip'te bir hata olursa, ehe ehe der geçiştirirler, ama whatsapp'ta öyle bir güvenlik açığı çıkarsa dünya sallanır. ayrıca, arkasında bir non-profit vakıf olan signal'in ya da rusların love-hate ilişkisi yaşadığı telegram da ayrı iki birer case - bana güven vermiyor, çok zor bi iş çünkü bu. gönüllülük esasında sürdürülebilecek bir iş değil bu. whatsapp da ilk çıktığında hatırlarsınız paralıydı, ben şahsen para verip satın aldığımı hatırlıyorum, çünkü inanılmaz büyük altyapı masrafların var ve bir gelir modelin yok. nereye kadar, nasıl yürüteceksin? şu an dünyanın 4 bi yanında güvenlikçiler altına porsche çekiyorsa, sen bu gönüllülük esasıyla çok bi yere varamazsın yani.

2) türkiye'de kafasına göre birilerinin yazdığı bir program kullanmamam lazım. bir varlık fonu şirketi olan x şirketindeki 3-5 tane torpillinin kısıtlı imkanlarla yazdığı uygulamayı kullanmak bu 2. maddeye ters düşüyor. üstelik lokal uygulamalarda her zaman bir bylock riski de var, bu noktada ezan vakti uygulamasında bile bylock sunucularına sinyal gönderdiği iddiasını hatırlayın. yerel kaynaklara bulaşmican abi, ne olduğu kimin yazdığı belli değil, insanı ipe götürecek hatalar yapılabilir.

sonuç olarak ne kaldı, WhatsApp, imessage, google. bu üçü evil ve tekel olmuş durumdalar zaten. buna bir tepki gösterilecekse, devlet nezdinde gösterilmeli, yeni sosyal medya yasası gibi gerekli işlemler yapılmalı. ama vatandaşa sen bip kullan, sen telegram kullan dersen saçma sapan bir noktaya gideriz. zaten vatandaşın %90'ı artık güncelleme  almayan, üstelik beleş apk yüklemek için root'lu android telefonlar kullanıyor. bu noktada WhatsApp konusu ancak boş bir gündem olabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yüzlerce korsan yazılım kullanıp, firewallda çalışsın diye izinler verilip sonra "whatsapp bilgilerimizi çalcakmışh :(" demek ciddi komik ya.

ha, cidden kişisel verilerine sonuna kadar özen gösteriyorsundur, bilgisayarın -ya da her ne cihaz kullanıyorsan- kale gibidir, sosyal medya hesapların yoktur, o zaman okey dert et de yani telefonun internete bağlı, 3 tane kamerası var cillop mikrofonu var, instagram-facebook üzerinden "whatsapp üüüğğğ" diye ağlamak da ne bileyim.

 

Açıkçası şu değişikliğinde ne olduğunu anlayabilmiş değilim. Yani ne değişiyor benim hayatımda, uçtan uca şifreleme kalkmışmış, konuşmalar artık depolanacakmış falan. Yani yukarıda da yazmış biri, cloudda zaten var bunların deposu, asla güvenli değiller ki. Senin kişisel hayatını ortaya çıkaracak kadar kafayı kırmış biri önceden de çıkarırdı şimdi de çıkarır kanımca. Cahillik yapıyorsam söyleyin, bilgileneyim, haa evet bu sefer dürüm çok ciddi diyeyim.

 

ha deniyorsa ki, amatör bir hacker bile istediği kişinin verilerine çat diye ulaşabilecek, okey. Ama "dövlet siayey PÖH efbiyay konuşmalarıma bakçakmış", zaten yeteri kadar uğraşsa bakar. konuşmaya bakamasa başka bi şeye bakar bulur zilyon tane internette parmak izim var.

Arkadaş bi ses kaydı attı olayın 'ciddiyetini' anlatan, asıl tehlike whatsapptan gönderdiğimiz ses kayıtlarıymış, o kayıtlardan bizim sesimizi taklit edebilecek verileri toplayabileceklermiş artık. Ulan benim sesimi bulmak isteyen twitche girer youtubea girer her yerden bi şeyimi bulur. Film oyuncuları boku yedi o zaman, 30'dan fazla filmi olan adam sıçtı mesela bütün ses verisi elimizde herifin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17 dakika önce, roket adam dedi ki:

sonuç olarak ne kaldı, WhatsApp, imessage, google. bu üçü evil ve tekel olmuş durumdalar zaten. buna bir tepki gösterilecekse, devlet nezdinde gösterilmeli,

Büyük teknoloji şirketleri bence bölünmeli, ve daha sıkı etik zorunluklarara tabi olmalılar. Ama Google evil ve devlet ona cevap vermeli kısmı bana gerçekçi gelmedi. Ben Google'dan somut bir zarar görmedim şu ana kadar ve devlet çok daha büyük bir tekel.

Şu anda bilgilerin Google'da mı Türkiye Cumhuriyeti'nde mi dursun diye sorsalar bir an düşünmeden Google'da derim. Çin'i Rusya'yı geçtim, atıyorum Macaristan'da olsaydık da cevabım aynı olacaktı. Devletler teknoloji şirketlerinin iplerini ele geçirirse, bu vatandaşın lehine değil aleyhine olacaktır bence.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla en aklı başında platform paticik gene, altına imza atıyorum. +1

51 dakika önce, roket adam dedi ki:

1) güvenlik işi kaynak isteyen, para isteyen bir iş. arkasında çok büyük ve zengin şirketlerin, yani kaynak sıkıntısı yaşamayan ekiplerin olduğu mesajlaşma programlarını kullanmam lazım. WhatsApp, iMessage, google chat vs. gibi. neden, çünkü bip'te bir hata olursa, ehe ehe der geçiştirirler, ama whatsapp'ta öyle bir güvenlik açığı çıkarsa dünya sallanır. ayrıca, arkasında bir non-profit vakıf olan signal'in ya da rusların love-hate ilişkisi yaşadığı telegram da ayrı iki birer case - bana güven vermiyor, çok zor bi iş çünkü bu. gönüllülük esasında sürdürülebilecek bir iş değil bu. whatsapp da ilk çıktığında hatırlarsınız paralıydı, ben şahsen para verip satın aldığımı hatırlıyorum, çünkü inanılmaz büyük altyapı masrafların var ve bir gelir modelin yok. nereye kadar, nasıl yürüteceksin? şu an dünyanın 4 bi yanında güvenlikçiler altına porsche çekiyorsa, sen bu gönüllülük esasıyla çok bi yere varamazsın yani.

2) türkiye'de kafasına göre birilerinin yazdığı bir program kullanmamam lazım. bir varlık fonu şirketi olan x şirketindeki 3-5 tane torpillinin kısıtlı imkanlarla yazdığı uygulamayı kullanmak bu 2. maddeye ters düşüyor. üstelik lokal uygulamalarda her zaman bir bylock riski de var, bu noktada ezan vakti uygulamasında bile bylock sunucularına sinyal gönderdiği iddiasını hatırlayın. yerel kaynaklara bulaşmican abi, ne olduğu kimin yazdığı belli değil, insanı ipe götürecek hatalar yapılabilir.

sonuç olarak ne kaldı, WhatsApp, imessage, google. 

her hangi başka bir online iletişim kanalından daha çok güvenirim whatsapp ve imessage'a. kendi evinde chat server kursan bile whatsapp ve düzgün türevlerinin daha güvenli olduğuna eminim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 saat önce, ahmedinejad dedi ki:

WhatsApp'ta çamaşır makinesi hakkında konuşuyoruz on dakika sonra ekşi sözlükte yanda çamaşır makinesi reklamı geliyor. Çok geldi başıma buna benzer şeyler. 

Abi 2-3 sene önce arkadaşa whatsappta "ulan aslında bir hamama gitsem şu sırtımın ağrısı geçer" yazdım, 5 dakika sonra Yalova Termal Otel aradı beni.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Bone dedi ki:

şu hikayeleri çok duyuyorum da bir tek benim başıma gelmiyor niyeyse. elimde bir android telefon, bir iphone, bir de ipad var. üçünü de karşıma alıp defalarca denedim. tek bir kelimeyi tekrar ettim, cihazlar kapalıyken denedim açıkken denedim, bir hikaye okudum o hikayeyi tekrar ettim, birisiyle konuşuyormuş gibi bir şeyler anlattım.
hiçbirinde de anlatılan gibi kelimeler üzerinden reklam çıkmadı. benim mikrofonlarda özel bir değişikliğe gitmiş de değilim.

?

abi gerçekten yaptın mı bunu 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Xenocide dedi ki:

yüzlerce korsan yazılım kullanıp, firewallda çalışsın diye izinler verilip sonra "whatsapp bilgilerimizi çalcakmışh :(" demek ciddi komik ya.

Geçen haftalarda bilgisayarının CPUsunun fazla çalıştığını farkeden ve "lan bu torrentten indirdiğimiz şeylerde mining yapıyorlarmış" aydınlanmasını (2021de) yaşayan arkadaşım demin whatsapp grup chatine "signale geçelim onu öneriyorlar" diye yazmış.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...