Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Whatsapp


Fin

Öne çıkan mesajlar

43 dakika önce, Dynun dedi ki:

Bu bilgiler zaten toplaniyordu, kullanımı ile ilgili prosedür değişti anladığım kadarıyla.

Zaten hepimiz söyle ya da böyle big datanın parçası olmuşuzdur çoktan.

O yüzden pek önemsemedim. Bilmiyorum belki de yanlış yapıyorumdur

 

15 dakika önce, orc_lord dedi ki:

Açıkçası ben de aynı fikirdeyim. Telegram'da Rus değil mi? Direkt soru işareti yani ?

 

sadece güvenilir olup olmaması değil, sürekli işime karışan bir uygulama istemiyorum. Facebook'un Messenger'ı ve Instagram'ı senin atmak istediğin mesajları bile engelleyebiliyor. her şeyi algoritmaya bırakmış olduğundan arkadaşına veya ailene düzgün bir iletişim kurman bile zorlaşıyor. WhatsApp şimdilik bu kadar saçma değil, ama Zuck onu da o hale getirecek gibi.

ha yoksa CIA şirketin ofisini bassa, "HAYIR, BİZ BU KULLANICININ BİLGİSİNİ SİZE YEDİRTMEYİZ!" diye bağırarak karşı saldırıya geçip silahlı çatışmaya girecek değil bu adamlar. her şey eninde sonunda bir yerde patlıyor.

ama önemli olan ne zaman ve nerde patladığı...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Data Retention and Availability

We will search for and disclose information that is specified with particularity in an appropriate form of legal process and which we are reasonably able to locate and retrieve. We do not retain data for law enforcement purposes unless we receive a valid preservation request before a user has deleted that content from our service.

In the ordinary course of providing our service, WhatsApp does not store messages once they are delivered or transaction logs of such delivered messages. Undelivered messages are deleted from our servers after 30 days. As stated in the WhatsApp Privacy Policy, we may collect, use, preserve, and share user information if we have a good-faith belief that it is reasonably necessary to (a) keep our users safe, (b) detect, investigate, and prevent illegal activity, (c) respond to legal process, or to government requests, (d) enforce our Terms and policies. This may include information about how some users interact with others on our service. We also offer end-to-end encryption for our services, which is always activated. End-to-end encryption means that messages are encrypted to protect against WhatsApp and third parties from reading them. Additional information about WhatsApp's security can be found

 

valla ucu açık yazmışlar 

reampage tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
14 dakika önce, reampage dedi ki:

soyle sorayım o zaman. Ben whatsapptan dolandırıldım misal ve screenshotları delil olarak sundum. karşı tarafları bu ssler sahte dedi. O zaman whatsapp tarafından gerçek mi değil mi teyit edilemez ?

Edilemez. Metadata orada bahsettiği.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, reampage dedi ki:

Hatta şurda yazana göre ne kadar e2e desede savcılık (belki trde olmaz ama usde) dinleme kararı çıkarırsa gayet okuyabiliyorlar yazışmalarını. 

kesin olsun diye soyleyeyim gercek e2e'de okuyamaz, hangi IP'den saat kacta gondermissin veya lokasyon falan paylasabilir cunku bunlari encrypted gonderemezsin internette* ama datayi kimse acamaz eger senin telefonuna veya gonderdigin kisinin telefonuna erisemezlerse.

hatta bazi guvenlik protokollerinde sen internette gezmesen bile random trafik gonderilir, seni dinleyen biri varsa bi is yapip yapmadigini anlayamasin diye.

whatsapp napiyor bilemeyiz tabi acip source kodunu incelemedigimiz icin fakat teknik olarak datasi ASLA kirilamayacak bi servis yapmak mumkun ve legal.

*: bunlari gizlemek icin de TOR network kullanilabilir, o zaman whatsapp'in paylastigi bilgi de yalan olur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17 dakika önce, ahmedinejad dedi ki:

WhatsApp'ta çamaşır makinesi hakkında konuşuyoruz on dakika sonra ekşi sözlükte yanda çamaşır makinesi reklamı geliyor. Çok geldi başıma buna benzer şeyler. 

whatsappta konustugun insanlardan biri googlelamistir belki camasir makinesini, ip ve lokasyonlardan ilgili herkese AI gondermistir reklami. Konusma icerigini gorme ihtimalleri yoksa anca boyle olur

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, ahmedinejad dedi ki:

WhatsApp'ta çamaşır makinesi hakkında konuşuyoruz on dakika sonra ekşi sözlükte yanda çamaşır makinesi reklamı geliyor. Çok geldi başıma buna benzer şeyler. 

bu bi kaç yıldır oluyor, telefonun yanında muhabbet et yine oluyor, discordda konustugun konu, haber sitesinde reklamı çıkıyor, hepsi birbirinden çekiyor datayı, whatsappı değiştireyim baska bişeye geçeyim vs o işler geçti çoktan hepimizin yeteri kadar gölge datası vardır 

@Archangel_, mikrofon bozuk değilse o kapalı değildir :d  

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir arkadas yazmis, california'a data analisti

Detaylarını paylaşmak istedim: Whatsapp’ta mesajlar ve sesler iki taraftan şifreli. Facebook veya Whatsapp mesaj içeriklerini göremiyor. Bunun üstüne bir de mesajlar karşı tarafa iletildikten sonra siliniyor. O yüzden hatta Whatsapp arada bir mesajlaşma tarihini ayrıca kaydetmek istiyor musun diye soruyor, yoksa telefon değiştirince bütün mesajlar gidiyor. Bu ayrıca yapılan kayıt da şifreli oluyor. 8 Şubattan itibaren Facebook hem Whatsapp hem de İnstagram chatlerini birleştirmeye başlayacak anladığım kadarı ile, o yüzden arkadaşlık ilişkileri, Whatsapp durumunuz ve online olup olmadığınız gibi veriler üç platformda da görülebilmesi için Facebook arkaplanında birleştirilecek. O yüzden verilerinizi istiyor deniyor. Bu Arada, bu veriler, isminiz vb bütün hepsi kişisel veri sayıldığı için bunların şifreli tutulması ile ilgili kanunlar var, bunlar her zaman geçerli.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

facebook zaten uzun suredir gg. tiktok instagrami fena critledi, zuck whatsapp i da kaybederse kod yazmaya geri doner artik sizin yapacagini isi dudukleyem diye.

hep bu product manager'larin isi boyle abuk sabuk kararlar almak. kafasi calisan engineer adam yapmaz oyle bisey.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

facebook ve instagramın halen hayvan gibi kullancısı var titktok 15-20 yaş arası daha çok. Hepsi tailored zaten, reklam kismini gectim oranin asil feedi google searchden gelio . Google kullanmayi birakmak lazim o da imkansiz artik. 

Ben isin kriminal tarafini nasil isletiyorlar onu merak ediyorum, cambridge analitika kullanici chatlerini bile analiz ediyordu sonucta, simdi encrypted dese bile fbi cia filan bir backdoor vermedigi ispatlanabilri mi ? Yoksa adamların güvenilirliği söyledikleri kadar mı ? 

 

 

reampage tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya da su durum olabilir mi mesela, whatsapp e2e, ama canli olarak telefonunun monitor edilebilmesi durumunda konusmalarin icerigi goruntulenebilir mi ? ve eger oyle bir durum olursa bu mahkeme tarafından yasal dinleme olarak kabul görür mü mesela. O zaman whatsapp ne kadar güvenli olursa olsun bir şekilde görüntüleme olur

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

20 dakika önce, DoruK dedi ki:

E2E encrypted demek secret/key’in db’de saklanmadigi anlamina gelmiyor. Istedigi zaman decrypt edebilir adamlar.

geliyor, yoksa ne anlami kaldi? sadece MITM'e karsi mi koruyor diyorsun?

yani whatsapp'in naptigini bilemem sifrelemeden bile atiyor olabilir acip paket analizi yapmadim ama e2ee'de araci okuyamaz, okuyabiliyorsa e2ee degildir.

Because no third parties can decipher the data being communicated or stored, for example, companies that use end-to-end encryption are unable to hand over texts of their customers' messages to the authorities.[4]

tanimlar net ve acik

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...