Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spiritual - Ezoterik - Metafizik - Mind States Konuları topik


Noyzura

Öne çıkan mesajlar

Phobost said:

En temelinde yaptığımız bütün eylemler yemek yiyip, uyuyup, sıçıp, sevişip bu hayvani dürtüleri satisfy etmek -surviving- üzerine ve günümüz insanının hayat tarzı bence Afrika savanalarındaki bir aslanın hayat tarzından çok farklı değil. Bir şekilde evrimsel süreçte vahşi doğa survival yeteneklerini kaybedip daha az fiziksel aktiviteye bağımlı bir survivala dönüştürmüşüz. Aslan hayatta kalmak için ceylan avlamak zorunda ama şu an insan farklı bir şekilde evrimleştiği için ölüm-kalım durumlarıyla sürekli uğraşmıyor. Artık sosyal ilişkiler insanın survivalı olmaya başlıyor ve bütün becerilerimizi bu yönde geliştirmeye başlıyoruz. Bu bağlamda bir aslanın ceylan avlamasıyla bir insanın gitar çalmayı öğrenmesi aynı kapıya çıktığını söyleyebiliriz diye düşünüyorum.

Bu doğrultudan devam edersek topice ismini veren kavramların da dahil olduğu “insani“ kavramların insanların kendilerini hayvanlardan “üstün” görmelerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan yanılsamalar olduğunu düşünüyorum. Ama gelgelelim bu düşünceyi pratiğe yansıtma boyutu çok donuk, izole bir hayat yaşamamı sağlıyor. Bu da survivalıma ters bir durum yaratıyor.

Beni çürüt.



Aslan değil jaguar üzerinden gidelim. Gelmiş geçmiş en ilginç spiritüel iksirlerden birinin yapılışı için mayalılar jaguar'ı doğada izleyip iki tane bitkiyi ağzında uzun süre çiğnediğini farketmişler .

sonra o iki bitkiyi alıp kaynatarak bahsettiğim isimi buraya yazmayacağım iksiri yapıyorlar ve bu iksir binlerce yıldır ruhlar ailemine geçiş için ritüellerde kullanılıyor.

Peki neden bir jaguar böyle spiritüel deneyime girmeye yöneliyor sence ? gitar çalmak gibi birşey mi ?

zihnini düzenli olarak fırçalarsan bu kadarkolay çürümezsin..

bahsettiğim jaguar'ın çiğnediği bitkileri karıştırılarak yapılan iksir : http://en.wikipedia.org/wiki/Ayahuasca
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bansheee said:

Noyzura said:

Çok güzel kızlar tanıyorum belki seni tatlı tatlı zorlarlarsa sende bize katılırsın ;D


Bence bu adamda potansiyel var.Kıvıracak bu peygamberlik işini.Al beni havarin yap Noyzura.Bursa şuben olayım.Buralarda tutar bu iş


facebookdan ekler misin beni rahat rahat konuşalım .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamın arkasından atıp tutmak pek hoş bir davranış değil.

sevmeyebilirsiniz ama kin gütmeniz çok saçma bir hareket. açıkçası ben niye atıldığını bile bilmiyorum. sadece farklı hobileri ve hayat tarzı olan bir adam ve bunu paylaşmak istiyor 7/24 adamla dalga geçenler hala burada ama dalga geçilen 'subject' atılmış durumda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence çok karı kız ile beraber olma konusunda forumda noyanla kapışabilecek tek kişi sekoydu. o da 3-4 tane spor araba ile destekliyordu kendini bodrumda filan.

gelin itiraf edelim noyan gibi antin kuntin ortamları olan elemanların çevrelerinde gene antin kuntin kızlar bol olur. ha bana kalırsa hiçbirinden de bi cacık olmaz o da ayrı hoş noyandan da olmaz gerçi.

ama şu da var bunların ortamları da mühendis-yazılımcı ortamlarına benzemez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...