Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

onlar Bot değilmiş :)


Kumadam

Öne çıkan mesajlar

'World of Warcraft'ta NSA casusları geziyor'
Eski ajan Edward Snowden’ın küresel siber casusluk programını ortaya çıkardığı ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA), akıllı telefon ve sosyal ağ dışında video oyunlarına bile sızdığı ortaya çıktı. Snowden’ın açıkladığı en son bilgilere göre, NSA casusları WOW karakterleri olan troll ve orc olarak oyunda casusluk yapıyor.

NSA’nın casusluk programını ifşa etmesinin ardından Rusya’ya sığınan Edward Snowden, elindeki bilgileri açıklamaya devam ediyor. Snowden, NSA ajanlarının dünyanın en yaygın MMORPG (çok oyunculu online rol yapma oyunu) oyunlarından biri olan WOW’da oyun karakterleri haline bürünerek bilgi topladıklarını belirtti.

İlk olarak dün New York Times, ProPublica ve Guardian tarafından verilen haberde, NSA ve İngiltere’deki casusluk kurumu GCHQ’nun (Devlet İletişim Merkezi) en azından 2007’den bu yana WOW’da oyuncular arasına sızarak bilgi toplamaya çalıştığı ifade edildi. Haberde, amacın online oyunlarda plan yaptığından şüphelenilen teröristleri tespit etmek olduğu belirtildi.

NSA ve GCHQ’nun, WOW’u zengin bir iletişim ağı olarak gördüğü ve suçluların gizlenmelerine olanak verdiğine inandığı ifade edildi. Hatta, 2007’de düzenlenen bir toplantıda, ‘teröristlerin online oyunları gizlice haberleşmek ve para transferi yapmak için kullandığı’ öne sürüldü.

Kaynak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

terörist niye wow oynasın? beleş oyunlar var aylık subs vermeden oradan haberleşir.

-/whisper ahmad dinamitleri hazırladın mı?
- AhmdIslm is busy fighting against Heroic - Garalon (39% 10/10 people alive)
-/whisper aloooo
- AhmdIslm has wiped on Heroic - Garalon at 3%
- AhmdIslm: ırzını s.ktmn iki dakika bekleyemiyor musun? vermiyorum dinamitleri sktr git kendi dinamitini bul. //wipe tribi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...