Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanuni eşcinsel mi?


ivan

Öne çıkan mesajlar

escınsel olur mu be
zinde olmak için kışın oğlanlarla, yazın kadınlarla beraber olurdu bircok padisah gibi. ask mesk yok yani lol

hatta Topkapı sarayında kanuni'nin seferden istanbul'a yolladıgı mektuba bakarsanız "bana oglan gonderin" dedigini gorursunuz, escinsellik degil tamamen saglık ve zevk olayıdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni devri ile bir kaç kitap okumuş birisi olarak böyle bir iddanın asparagas olduğunu söyleyebilirim. Eğer böyle bir durum varsa bile çok iyi sakladığı kesin. Şu çok meşhur dördüncü Murat ve Musa Çelebi olayında saygın tarihçiler saklama gereği duymamışlar, üstelik bunlar yerli tarihçiler [Köprülü ve Osmanlı Tarihi konusunda en saygı duyulan kişi olan Hammer]. Gerçi İbrahim Paşa ile aralarındaki yakınlık bu tür bir izlenim uyandıracak kadar samimidir, ancak Rokselan gibi bir düşman çıkana kadar gücünü koruyabilmiştir. Yani aslında Kanuni gibi mağrur ve güçlü bir liderin hem Seraskerlik hem de Vezir'i Azamlık vermesi üstelik 'Serasker Sultan' diye nağme okutan İbrahim'i [bunu başka bir padişahın devrinde yapacak olsaydı kafası hızla kesilirdi] 'cahildir' diye geçirştirmesi biraz düşündürüyor ama pardon ama dünyanın o devirdeki enb güçlü imparatoru ve hareminde her ülkeden en güzel kadınlar var, yani zor o iş. Stardaki mid ebulandırıcı dizideki gibi Gülben Ergen ve berbat suratlı 'manken' artıkları yoktu Osmanlı hareminde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yorum aslında tarihin binlerce önemli olaylarının kadın,erkek ilişkileri üzerine kurulduğunu göz ardı ediyor. Öncelikle Kanuni'nin cinsel seçimi en başta kimseyi ilgilendirmez gibi gözükse de İbrahim-Rokselan çekişmesindeki gizli ard plan olabilir pekala. Politik çekişme kadar tehlikeli olan bir çekişme de kıskançlık merkezinde dönen çekişmelerdir. Zaten tarih incelenecek olursa erkek adamın başına ne geldiyse kadınlar yüzünden gelmiştir[Kanuni devrinden sonra Osmanlı İmparatorluğunun bir daha iflah olmaması misal] ve o savaşlarla dolu tarihte kız kaçırma, evlenme, kıskançlık falan uğruna düşen kafalar ve yıkılan imparatorlukların haddi hesabı yoktur.

Bu durumda Kanuni'nin cinsel tercihleri o devirdeki politikasını dolayısı ile tüm dünyayı etkileyen bir olgudur ve çıkarılacak bir sürü ders vardır.

Yanlış olan 'ehue olm Kanuni topmuş, tekerlekmiş mehue zehue' tadında geyikler çevirmektir ki burada öyle bir durum yok.

[Bu mesaj Narsil tarafından 14 Mart 2003 20:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konu insanlar olunca asla 'olamaz' kelimesini kullanmayın, yoksa hep yanılan siz olursunuz. Bu kadar iddialı olmak için ya gerçekten bütün tarihi inceleyip 'evet insanların cinsel tercihlerinin 'kesinlikle' devlet yönetimi ile alakası yoktur' diyebilecek kadar güvenilir sonuçlar elde ettin ya da insanların motivasyonlarının en başında cinselliğin geldiğini unuttun. Her iki durumda da diyorum ki, evet Kanuni'nin cinsel hayatı o kadar önemli olmayabilir ama bu 'tamamen' gözardı edilebilecek bir ihtimal değil. Gerçek tarih analizinde 'olmaz' yoktur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
''Eğitim hayatımda Osmanlı Devleti ile ilgili doğru bilgileri öğrenememiş ve aleyhte öğrendiğim bilgilerin yanlışlığını ve tarihimizi toptan inkârın zararlarını ancak Amerika’daki tahsil hayatımda anlamıştım. Bizim Osmanlı’yı batıran kurum diye gördüğümüz ‘iltizam’ usulünü Amerika’nın vergi toplamada kullanmak istediği modern bir iktisat teorisi olarak mastır derslerimde görünce şaşırdım ve tekrar Osmanlı’yı incelemeye başladım.''


Yukarda ki yazıyı Rahmetli Adnan Kahveci Maliye Bakanı İken Bir Hocasına Yazıyor... İşte Bizler Aldığımız Eğitimden Dolayı Böyleyiz... İşimize yarıyacak Şeyleri Pas Geçer Osmanlı Da Kim Kiminle Ne Yapmış Sorularının Cevaplarını Bulmaya Çalışırız Nede Olsa Telovole Gençliğiyiz...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...
ya ben sunu anlamadım bz burda neyi tartışıyoruz tarihimizin kotu oldugunumu bunu ermenidir, fransızdır, ingilizdir onlar yapıyo bizim görevimiz ise tarıhiminiz iyi ve kusursuz bir sekilde lanse etmektir
örnegin siz hic yerlilere zamaninda soykırım yaptıgını ve onların topraklarını elinden alıp kenara ittigini soyleyen bir amerikalı gördunuzmu oncelikle toplum olma ve gecmisimizi ve gelecegimizi koruma ve benimsememiz gerekir bunu yapmadan bazılarının kopegi oluruz ve icimizden onları kendine ornek alanlar cıkar ...

İYİSİYLE KÖTÜSÜYLE O BİZİM TARİHİMİZ AMA ARTIK KÖTÜSÜ GÜNDEMDE OLMASIN HEP İYİ HEP İYİ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adam dünyayı götürmüş, dünya nüfusu sadece kadınlardan ibaret değil diye düşünülürse.. (özür dilerim ancak hiç duymadığım bir asparagasa daha bilimsel bir cevap veremedim) :)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...