Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Path of Exile #3


Sam

Öne çıkan mesajlar

Arc Witch dediği aslında arc elementalist. Path of Exileda bide ascension classlar var bilmiyorum lab ı yapıp aldın mı ilk ascensionı. Bildiğin prestige class aslında, her base class ın (witch marauder duelist vs) 3 tane ascension seçeneği var, misal witch için elementalist (seninki) , necromancer (klasik summoner) ve occultist (chaos/cold dot + curse). Oyunda mekanik anlamda base classların birbirinden hiç bi farkı yok, tek fark passive treede başladıkları yerler. Asıl farkı işte bu ascension classlar oluşturuyor.

Summonera dönmek dediğin iki seçenek var orda, eğer hala ascension classı almadıysan direk necromancer alıp arc witch için harcadığın pasifleri summonera uygun pasiflere değiştirebilirsin ya da elementalistten devam edip golem summoner oynayabilirsin. Ama golemi yeni başlayanlara tavsiye etmem, ben bu lig oynuyorum klasik summonerdan biraz daha zor scalingi. Campaign boyunca pasifleri değiştirmek için yeterince respec point geliyor hani maplere başlarken summonera falan dönebilirsin çok istersen. 

Ama madem bi kere başlamışsın bundan devam et ya oyun mekaniklerini öğrenmen için de iyi olur. Zaten öyle endgame juicy map falan göreceğin yok, sen arc witchlerin çarptığı duvara gelene kadar yeni lig başlamış olur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Summonera birşey olmaz en fazla dps nerflenir her patch ama pasif oyun stili olduğundan her zaman en güçlü başlangıç seçeneklerinden birisi olacak. 

Miner/trapper/summoner bu buildler her daim safe pick çünkü çöp item ile bile end game kovalayabilecek potansiyele sahipler. Bu özelliklerinden ötürü hem lig başı hem end game aceyip güçlüler. Tamamen zevk işi tabi birisi pasif mod (summoner) diğeri fazla aktif (miner) mod oyun stili istiyor. Miner dps de ön planda summoner defansta. Yeni adam için defans > ofans o yüzden summoner daha mantıklı bir seçim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

PoE bayagi derin bir oyun gameplay acisindan, ucsuz bucaksiz farkli mekanik, build, min-max olasiligi vs. var. Yillar icerisinde de gorsel olarak bayagi guzellestirdiler, eskiden sirf animasyonlar ve efektler yuzunden oynamiyordum ama ozellikle legion'la beraber costu oyun.

Oyunun bahsettigim anlamda derinligi bir handikap ote yandan. Yeni oyuncular ya da artik eskisi gibi oyuna vakit ayiramayanlar end-game'de bunaliyor. Hele min max. yapayim lvl 100 kasayim dedin mi gg no re.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spiritual aid alıyor skill tree'de, o yüzden necromancy tree'de gelen minion dmg buff'lar seni de buff'lıyor. Mistress of sacrifice da bone offering'in minion buff'larını sana veriyor block, hp regen vs.

Edit: Bu arada videoları izledim de çok tırt görünüyor build. O t16 map'i cyclone, summoner vs. koşma hızında temizliyor.

deadwoll tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

23 dakika önce, deadwoll dedi ki:

Bu arada videoları izledim de çok tırt görünüyor build. O t16 map'i cyclone, summoner vs. koşma hızında temizliyor.

ben gecen lig delirium ile baslamistim, tam olarak bu enki witch build ile.

ölmekten gerçekten gına gelmişti. ben de lvl 89 gibi bayip cyclone acmistim...

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bende lik kez basladim oyuna bu ligde hosuma da gitti oyun mekanikleri ayni arc lightening ile basladim oynamaya sonra act9 da filan bayik gibi geldi simdi juggernaut earthquake actim onun maplere basladim dan dan vuruyorum yere daha oturtamadim linkleri bile builddeki gibi ama daha zevkli geldi arc a gore. Bu arad Herkes toxic rain okcu oneriyor.

eq juggernaut nasildir ilerde?

Birde guild filan var mi cok solo geldi oyun arada  multiplayerligi nasil hissedecez?

Mosquito tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anladığım kadarıyla ilerisi için sağlam armor'rı olan bir class açman mantıklı kolay kolay ölmezsin, dps yapıyorsun öyle yada böyle sonuç olarak..

Arc witch oyuna başlarken çok iyi ve zevkli sonlara doğru herkes çok zayıf diyor, gerçi ben iyi gear yapmadan devam ettikleri için öyle olduğunu düşünüyorum, uğraşıp biraz zorlarsan gear yapsan dedikleri kadar zayıf olmaz bence.

Neyse ben de lvl 50 civarı oldum arc witch'le oyunu öğrendim değiştircem sağlam ölmeyen bir class'a geçecem atarım bulduğum buildleri gün içerisinde..

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Guild invite için oyunda beni ekleyin, account : axedice. Pati gültüne invite atarım ben. Ama multiplayer çok zayıf oyunda, yani var tamam ama böyle spesifik tek işi buffbotluk olan karakter falan gerekiyor gerçek multiplayer faydalarını görmek için. Saçma bi dengesizlik var, ya böyle çok OP grubunuz olacak herkesin bi görevinin olduğu, mapleri falan öyle bi rollayacaksınız ki para içinde yüzeceksiniz bazı streamerlar gibi. Ya da arkadaşınızla birlikte keyfine oynayıp normalde kazanacağınız xpnin / paranın çok daha azını alıp bide üstüne daha sık ölüp bayacaksınız falan. %99 oyuncu için multiplayer = kesemediğin boss varsa arkadaşını çağırıp kestirtmek o yüzden.

 

Teorik olarak oyunda güçsüz class/archtype diye bişey yok, EQ Juggernautla da shapera tek atarsın toxic rainle de. Mesele o seviyeye gelene kadar ne kadar para harcaman gerekiyor, özellikle düşük gearla mapping/bossing ne kadar hızlı vs. Summonerlar o yüzden çok tercih ediliyor, özellikle early mappingde az gearla çok iş yapıyorlar, ama tabi oynadığın karakter sana keyif veriyor mu o daha önemli.

 

EQ Jugg iyidir hatta bu lig de biraz bufflandılar, bu lig onu dene ilerki lig başka bişeye geçersin.

 

Ölmeyen class diye bişey yok, ölmeyen bültler ve öldürmeyen gear skill comboları var. Jugg olsun champion olsun defansif seçenekleri olan ascensionlar ama sırf armorla bi yere varılmıyor, PoE'ın temeli layered defense dediğimiz olay. O da bir kaç defansif mekaniği bi araya getirip (ör. armordan geçen physical damage ı bi elemente dönüştürmek, üstüne o elemente max resist arttırıp iyice düşük damage almak ve son olarak fortifyla tüm bu damage ı azaltmak) bide çok belirgin attackları dodgelamayı ve bossların emotelarından hangi attackların geleceğini öğrenmek lazım, oyunu severseniz hepsi zamanla gelişiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...