Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Path of Exile #3


Sam

Öne çıkan mesajlar

2 saat önce, Goering dedi ki:

bu

  İçeriği gizle

BRd6074.png

ve quicksilver icsem ful, yeterli hiz degil mi mesela?

tamam self-cast hamallik, ne dediginizi simdi anladim da yine de ? 

 

Yeterli hız diye bişey yok ne kadar hızlı o kadar iyi. Ama aynı anda iki flask içersen hızları toplanmıyor, en yüksek hız veren etki ediyor yalnızca.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun olayi daha fazla hiz zaten. Bu arada oyunun mekaniklerini ogrenmek icin mbxtreme'in gambling videolarini tavsiye ederim ben ciddi ciddi. Ne nedir ne kadar ihtimalle olur cok iyi anlasiliyor.

Socket renklerini ayarlama sansin da itemlarin statlarina gore degisiyor. Ornegin, full int item'ina iki kirmizi iki yesil socket acma ihtimalin cok cok dusuk. Yuzlerce, binlerce chromatic harcaman gerekebilir craft mekaniklerini kullanmadan chromatic spamlersen.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Yok miner bu ama bu geara da yetebilir misin bilmiyorum.

https://poe.ninja/challenge/builds/char/qabuzerx/______AGOLDYMINER_____

Hoş sadece defansif kısma kaysanda sağlam build. Ama çok aktif bi playstyle var zoom zoom oynamak istiyorsan hem flask hem skill kısmında gerçek piano build.

Max def için min 5k mana şart bottan %20 dodge alıyorsun  spell/attack. totalde 75/68 dodge (pot ile beraber pathfinder olduğundan potlar bitmiyor boss fightlarda) %60 evade 40 sn fortify 4k+ regen (mana/hp) %50 de mom var. Tüm defler aktifken shaperın bütün skillerini tanklayabiliyor (3 tane ardı ardına bullet hell denemedim ama gerekte yok tanklayamasın onu da hoş kesin dodgelar ama dediğim gibi o kadarına da gerek yok) %100 delirious maplerde süper şanssız değilsen ya da 20/20 wave de saçma sapan modlar gelmezse ölmüyor karakter. Dps hesaplamadım ama elderslayerları 1-2 sn de kesiyor ki 15m+ dps e denk geliyor o da. 

ad3m tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hesaplamadım ama eder sanırım 1 mirror belki de daha fazla bilmiyorum.

Cloak of defiance / indigon / militant faith (venarius aka agnostic) ve enduring eternal mana flask build için key itemlar. mom watcher eye - omeyocan (+ free onslaught) extra defans için bis.  The vigilant (36-40 sn fortify) qol jewel. Yeni clusterlar şart değil (ama mediumlar hayvan gibiler numbing elixir ve liquid inspiration kovalayacaksın 5 pasifliler daha ucuz extra 1 pasifi vermeden 4 ü açabiliyorsun) currency yoksa witchin tepesindeki hp / mana / mana regen nodeları aktif edeceksin.

Mana regen ~= hp regen olduğundan mana recovery ve mana regen doğal olarak max mana önceliklerin. Şöyle söyliyeyim sadece mana regen ile aktif RF canını götüremiyor öyle bir regeni var ki saçmalık... Benim buildimin asıl regeni mana pottan geliyor clusterlardan ötürü. Map modeları zaten alayını yapabiliyor no regen tehlikeli omeyocan mana emdiği için boşta bile mana pot basmak lazım o sıkıcı.

Temple modlu (70-79 light damage + lightning dmg to spells) scepterlar 1-10c arası ki başlangıç için fazlasıyla yeterli sadece 1 tanesinde suffix açık olsun trigger için 3 büyük debuffı bundan alıyoruz (unnerved, -resist, -%25 light resist) . Bottaki arcane cloak setup neredeyse triple damage veriyor aktifken ki max spend manaya (indigon da sayıyor bu costu) bakıyor o yüzden resistlerini adam ettikten sonra ilk öncelik essence worm takıp skitter botu oraya taşımak (Fiyat performansda bundan büyük dps upgrade yok) sonrası self upgrade ile herşeyi kesersiniz zaten saçma güçlü bir build. Bottled faith , unnatural instinct min max itemlar öncelikleri en son geliyor.

Bu arada ben shaperı passive üzerinden mom alıp, tabula ile kestim ki o zaman ome bot çıkartan bile yoktu 1-2 tane saçma fiyatlar hariç. Kıssadan hisse basic gear ile bile bayağı güçlü build. Sadece bir önceki postta söylediğim gibi yorucu bir playstyle var. Hemen her skilli aktif spam.

Bu arada şu calculator doğruysa ~30.5m dpsi var karakterin şuan.

ad3m tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

uzman sorusu geliyor.

(buffsiz) 20k armor 5k hp ile cyclone oynuyorum.

CWDT setup soyle: CWDT lvl 2 + vaal molten shell 11

normal molten hep acik gibi bir sey oluyor 560dmg'de trigger ediyor.

 

daha optimize edebilir miyim bunu? yanina immortal call 3'lu setup'i sacmalik mi olur?

 

ÇAR - Slayer olan lvl 94

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi takip ettiğin bir build var mı? Itemların ve gem setupların bayağı acıklı. Hani şu setupla 94 olmak ayrı bir başarı. 

Öncelikle 2 molten shell neden kullanıyorsun? CWDT + MS yeter, ötekine gerek yok. Çok istiyorsan Vaal Molten Shell al, normal hali cwdt'de proc'lar. Vaal'ı da gerekli olduğunda basarsın. Tek gem setup'la tüm dertlerin çözülür. Hem immortal call hem molten kullanamıyorsun bu arada aynı anda.

Öte yandan dash'ı hemen çıkart, onun yerine leap slam + faster attacks + blood magic (eğer mana problemin varsa) setup'ı ayarla.

Carcass Jack al 6 link (2.5 ex falan, statları yüksek olsun). Weapon ya da chest'te pride + blood and sand + flesh and stone + dread banner + precision + enlighten (lvl 4) setup'ın olsun. Diğeri de cyclone linkleri işte.

Onun haricinde purity of elements en gereksiz. Unique item'ları rare'lerle değiştirdiğinde resistlerini ayarlama şansın olur. Boşalan gem slot'lara vaal ancestral warchief setup'ı yap.

Skill tree'ye ilk bakışta bir kaç büyük yanlışın var. Çok fazla boş skill harcamışsın. Özellikle sol üst tarafta. Ayrıca two-handed sword kullanıyorsun ama dual-wield node'larına vermişsin bir iki yerde. O kadar armor vs.ye de ihtiyacın yok ayrıca. Slayer'sın senin defansın overleech. Cluster jewel'ların çok iyi değilse iron reflexes'i falan bırakıp sağ tarafta dodge ve spell dodge passive'lerini açabilirsin.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/cadhode/characters

Bu benim setup, bir göz at. Skill tree'yi değiştireceğim currency biriktikçe. Bir de carcass'ı hala 6 link alamadım. Starforge'a yatırdım tüm servetimi ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tesekkur ederim, cok detayli yazmissin.

gem setup diye gorduklerin sadece level'ladigim gem'ler ? 1-2 weaponlar. silah ve eldiven kullanmadigimdan dolayi res'leri max'lamak icin purity of elements kullaniyorum, yoksa COK pahaliya cikarim.

build hollow palm yeni eklenen jewel. yani weapon kullanmiyorum, 12 tane boş skill yerim var onlari vaal veya 20/20 - 21/20 fln yapip satiyorum (gunluk 150-200C en az geliyor). dex ve evasion stack ediyorum (split personality var 6 tane) evasion'i da armour'a ceviriyorum.

simdi "astramentis" amulet kullanmam sart gibi +130 all attributes veriyor, split personality ile dex stack'leyip + movement versin diye kendim frenzy falan ekledim. 2-3m dps yapiyorum. belki HC oynancak build degil ama ben nerdeyse, en basindan beri oynuyorum. bir sonraki lig bunu gladiator / max block versiyonunu acarim. 

biraz degisik yani setup. dediklerinin hic birini yapamam, build'a bakman lazim.

CWDT 2 olunca 500dmg'de molten shell aciyor +12k armor veriyor, 5k armor / 32k armor oluyorum. %70 evasion da var. molten shell inince, vaal molten shell dolmuş oluyor 2-3 triggerdan sonra. 

 

CWDT 21 / 21 molten mi yapayim diyorsun, ama hp benim 5k ve 3.8k dmg'de fln trigger ediyor. baya aglarim bence ? 

tek skintim 1-shot yemek. butun content'i denemedim ama a7/a8 deathless sirus - elder fln yaptim. chaos res +10. (simulacrum %100 / 20'yi fln da ölmeden baya yaptım)

uber atziri'de fln ilk denemede öldüm ama 2 death'le tamamladim, phase'li fightları izlemek lazım herhalde ilk...

 

edit:

passive'lerde en uzak jewel slot'lara "split personality" koyunca 2k fln dex oluyor, build'in olayi bu. o yuzden o kadar uzak yerlere gitmeye calisiyor passive'lerde, ne kadar uzaga gidersen o kadar dex+str / dex+life fln veriyor.

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha sen cyclone diyince düz cyclone slayer gidiyorsun sandım sdf. O skill tree ve gearla 94 olabilmek için çektiğin acıları düşündüm sonra düz cyclone'la ahahah.

Hallow palm'ı hiç bilmiyorum. Ben oni goroshiyle başlayıp starforge'lu başka bir builde evrildim bu lig. Çok kurcalamadım yeni mekanikleri.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...